Pregled denarnice Ledger

Verjetno ste že slišali za vse različne vrste kripto denarnic, vendar takšna raznolikost možnosti otežuje izbiro najbolj zanesljive. Danes si bomo ogledali Ledger Nano S in ugotovili, kako varna je.

Ledger Nano S je ena izmed najbolj priljubljenih in priporočljivih kripto denarnic na trgu. Pomembno pa je omeniti, da boste dejansko morali kupiti denarnico Ledger, da boste lahko shranili svoje bitcoine.

V tem pregledu vam bom predstavil denarnico Ledger in razložil, kako deluje. Šel bom tudi skozi njegovo prednosti in slabosti kot tudi popoln pregled njegovih varnostnih lastnosti. Na koncu vam bom pokazal, kako nastavi kot tudi prejemanje in pošiljanje kovancev.

Začnimo z ugotovitvijo, kaj je denarnica Ledger!

Prednosti

  • Super varno
  • Zaščita pred fizičnimi poškodbami
  • Podpira več kot 1500 kovancev in žetonov

Slabosti

  • Sorazmerno drago

Kaj je denarnica Ledger?

The Ledger Nano S imenovano tudi Denarnica Ledger, je denarnica za kriptovalute strojne opreme ki vam omogoča varno shranjevanje kriptovalut. Ne samo to, ampak vam omogoča tudi pošiljanje in prejemanje veliko različnih kriptovalut.

Podjetje Ledger je Francoski start-up ki so svojo prvo denarnico izdali leta 2014. Od takrat so postali vodilni na trgu v industriji strojne denarnice. Dejansko je denarnica Ledger tako uspešna, da je prodala več kot milijon naprav!

Torej, kaj je Ledger Hardware Wallet?

Preden razložim, kako deluje strojna denarnica, je dobro razumeti kako deluje programska denarnica.

Večina ljudi svoje kriptovalute shranjuje v programski denarnici, ki lahko prenesete na namizje / prenosnik ali mobilno napravo. Te so veliko prednosti, na primer, da je res priročno pošiljati kovance drugi osebi, pa tudi biti brezplačen.

Pregled denarnice Ledger: naprava glavne knjige.

Vendar so včasih ranljivi za vdore. To je zato, ker heker lahko namesti zlonamerno programsko opremo na napravi in ​​okužite uporabnikov računalnik z zapisovalnikom ključev, ki jim omogoča, da ukradejo zasebne ključe vaše denarnice in v njih shranjene kriptovalute.

Takole je strojne denarnice, kot je Nano Ledger S, so različne. Namesto da se vaši zasebni ključi in kriptovalute hranijo na programski platformi, jih imajo na fizični strojni napravi! To tudi pomeni, da so vaši kovanci vedno v lasti brez povezave, tako da praktično onemogoča dostop do njih na daljavo.

Tabela: Glavni podatki o Ledger Nano X in Nano S

Če bi heker hotel ukrasti kriptovalute, ki so bile v vaši denarnici Ledger, bi morali ne samo ukrasti napravo, temveč bi potrebovali tudi vašo skrivni zatič. Varnostne funkcije so celo večje od tega, vendar bom o tem podrobneje govoril kasneje!

Zdaj, ko veste, kaj denarnica počne, ugotovimo, katere kriptovalute podpira Ledger Nano S!

Najden najnovejši kupon za denarnico Ledger:

Podprti kovanci Ledger Nano S.

Kot verjetno že veste, obstajajo tudi zdaj več kot 1500 različnih kriptovalute na voljo za nakup in prodajo, vsak dan jih je vedno več. Na žalost na svetu ni nobene denarnice, ki bi shranila vse, nekatere denarnice pa lahko shranijo le en določen kovanec.

Na srečo pa je denarnica Ledger a denarnica z več valutami, kar pomeni, da lahko shrani veliko različnih kovancev.

Denarnica Ledger lahko podpira 26 kovancev in več kot 1500 žetonov. Sem spadajo očitni kovanci, kot so Bitcoin, Ethereum, Valovanje, Litecoin in Bitcoin Cash, pa tudi manj priljubljeni kovanci, kot so Ubiq, Hcash in Stratis! Lahko tudi povežite svoj Ledger Nano S do denarnic, kot je MEW in NEON, tako lahko vse žetone Ethereum in NEO shranite tudi v svojo knjigo.

Pregled denarnice Ledger: Denarnice Ledger.

Ekipa pri Ledger Nano S nenehno dela na dodajanju seznama podprtih kriptovalut, IOTA pa je eden izmed naslednjih velikih kovancev, ki naj bi jih vključili!

Zdaj, ko veste, kaj je Ledger Nano S podprti kovanci so, bo naslednji del tega vodnika zajemal prednosti denarnice Ledger.

Primerjajte denarnico Ledger vzporedno z drugimi

Ali si vedel?

Primerjajte denarnico Ledger vzporedno z drugimi

Vse kripto izmenjave so morda podobne vam, vendar so NE vse enako!

Ja! Pokažite mi primerjalno tabelo

Prednosti Ledger Nano S

Kot ste verjetno že ugotovili, glavna prednost nakupa denarnice Ledger je, da je najbolj varen način za shranjevanje kovancev! Dejansko je lastništvo strojne denarnice tako blizu, da lahko svoje kriptovalute shranite v resnični sef! Ampak zakaj?

No, kot sem že omenil, denarnice programske opreme je lahko vdrl če je naprava okužena z zlonamerne programske opreme, virus ali zapisovalnik ključev. Hekerji poskušajo ukrasti vaše zasebne ključe, ki bi jim nato omogočili popoln dostop do vaše denarnice.

Z Ledger Nano S, vaši zasebni ključi so shranjeni v dejanski napravi. Poleg tega, kot je denarnica vedno brez povezave (razen če pošiljate sredstva – več o tem kasneje), nihče ne more poskusiti dostopati do njih prek internetne povezave.

Ko prejmete svojo napravo, boste morali izberite številko PIN-a, kar mora biti najmanj 4 števke. To številko PIN morate vedeti samo vi in ​​jo boste morali vsakič, ko jo želite uporabiti, vnesti v napravo.

Pregled denarnice Ledger: varnost.

Obstaja dodatna plast varnosti preveč, ki vas ščiti, če ga kdaj pozabite. Po potrditvi PIN številke boste prejeli a 24-besedna besedna zveza za obnovitev. To je spet prikazano na zaslonu Ledger, tako da do njega ne bo imel dostop nihče drug kot vi. Če pozabite kodo, lahko preprosto vnesete besedno zvezo za obnovitev v napravo in nato ustvarite novo kodo.

Razvijalci izdajajo tudi redne posodobitve vdelane programske opreme. Torej, da zagotovite, da vaša strojna naprava ostane varna, morate nastopati redno nadgradnjas.

Druga varnostna značilnost je Zaščita Ledgerja pred fizičnimi poškodbami. Ledger Nano S je bil izdelan z visoko zmogljivostjo trajni materiali, vključno s prevleko, ki je narejena iz nerjaveče jeklo. To zagotavlja, da bi se naprava zelo težko poškodovala, če bi jo spustila.

Popolnega izdelka pa sploh ni, kajne? Torej, tudi Ledgerjeva varnost je ena najboljših v tej panogi, je treba upoštevati tudi nekaj pomanjkljivosti. O njih bom razpravljal spodaj.

Slabosti Ledger Nano S

Prvič, za razliko od programskih denarnic, Nano Ledger S ni brezplačen. Če denarnico kupite neposredno na spletnem mestu denarnice Ledger, vas bo to stalo okoli 59 EUR. Čeprav ga boste morda lahko poceni dobili pri drugem trgovcu (kot je Amazon), I ne bi priporočal to storiš.

To je zato, ker ti ne more jamčiti da prodajalec v napravo strojne opreme ni namestil virusa, ki bi mu nato omogočil dostop do vaše denarnice. Vedno kupujte neposredno pri uradni proizvajalec, kar lahko storite tukaj!

Pregled denarnice Ledger: Cene Ledger Nano S.

Druga pomanjkljivost je njegova neprijetnosti. Ko gre za pošiljanje kovancev nekomu drugemu, boste morali vtič Nano Ledger S v vaš namizna naprava. Pri tem boste morali vnesti svoj PIN številka. To je veliko manj priročno kot uporaba programske denarnice, saj za prenos sredstev potrebujete več časa in truda.

Upoštevati morate tudi, da je denarnica Ledger manj prijazen do uporabnika kot nekatere denarnice na voljo. Zelo pomembno je, da pred namestitvijo preberete navodila.

Zdaj, ko poznate prednosti in slabosti Ledger Nano S, bom odgovoril na vprašanje, ali je res nemogoče vdreti!

Ali je denarnica Ledger odporna proti vdoru?

Pa ugotovimo kaj bi se zgodilo če vam je heker uspel fizično ukrasti denarnico Ledger.

Prvič, za dostop do svojih sredstev bi heker potreboval vaše osebne podatke pin, ki ga imate samo vi. Dobili bi jih trije poskusi ob vnosu pravilne številke pin-a in če trikrat vnesejo napačno številko PIN-a, bo knjiga v časovno omejena zaklepanje. To je odlična varnostna funkcija, saj vam daje čas, da z vstopom v svojo denarnico Ledger ponovno pridobite dostop do nje varnostno geslo.

Obstaja pa zanimiva zgodba, ki jo je objavil novinar Wired.com konec leta 2017, ki je pojasnil, kako je izgubil obe številki PIN, pa tudi njegovo stavek za izterjavo. Novinar je imel v svoji Nano Ledger S kriptovalut v vrednosti več kot 30.000 USD in ni mogel dostopati do sredstev.

Tabela: Varnostne funkcije Ledger Nano S in Trezor One

Novinarju je uspelo najti a programski genij ki je v najnovejši različici denarnice Ledger našel ranljivost, ki mu je omogočila, da preglasi nedavno varnostno posodobitev. Potem ko je sledil navodilom programerja, je novinar nekako uspel povrniti dostop do denarnice.

Čeprav je Ledger Nano S ekipa trdi, da je bila ta varnostna napaka od takrat odpravljena, vendar kaže, da nikoli ni nič 100-odstotno varno. Tudi najvarnejši trezorji na svetu so bili že vdoreni, zato ne pozabite, da čeprav denarnica strojne opreme skoraj onemogoči, da bi nekdo ukradel vaša sredstva, nič ni gotovo.

V resnici, če bi bili v enakem položaju kot novinar, nikakor ne boste mogli povrniti svojih sredstev. Ledger Nano S nikoli nima dostopa do vaših zasebnih ključev, zato je vaša odgovornost, da jih varujete.

Kaj je v paketu denarnice Ledger

Se sprašujete, kaj je vključeno pri nakupu denarnice Ledger? No, tukaj je seznam stvari, ki jih boste poiščite v polju:

  • Ledger Nano S
  • Kartica z navodili
  • Obesek za ključe
  • Vrvica
  • Kartica za obnovitev
  • Kabel USB

Čeprav sem to že omenil, vas želim le opozoriti nikoli denarnico Ledger kupite pri kjer koli drugje, razen na uradni spletni strani.

Kako nastaviti denarnico Ledger

Če ste to že prebrali Vodnik po denarnici Ledger do zdaj bi morali dobro vedeti, kaj denarnica počne, v čem se razlikuje od denarnice programske opreme in prednosti in slabosti. Preučil sem tudi varnost denarnice.

Torej, če ste se odločili za nakup (ali ga že imate), vam ga bom zdaj pokazal kako to nastaviti!

1. Najprej boste morali Ledger Nano S vstaviti v vrata USB vaše naprave.

2. Zdaj bi morali videti "Konfigurirajte kot novo napravo" na zaslonu denarnice Ledger. S pritiskom na gumb na desni strani izbirate "Da".

Pregled denarnice Ledger: konfiguracija

3. S tem boste v napravo namestili zahtevane gonilnike.

4. Zdaj boste pozvani, da izberete številko PIN. Za začetek postopka hkrati pritisnite levi in ​​desni gumb.

Pregled denarnice Ledger: izbira PIN kode.

5. Izberete lahko katero koli kombinacijo številk PIN, če je med 4 in 8 števkami. Vendar ne more biti enostavno uganiti kombinacij, kot sta “1,2,3,4” ali “9,9,9,9”. Prav tako boste morali to vnesti PIN številka vsakič, ko želite uporabiti denarnico Ledger, zato je ne pozabite!

6. Ko vnesete številko PIN in ste z njo zadovoljni, jo boste morali znova vnesti. S tem se prepričate, da se niste zmotili.

7. Takoj ko potrdite svojo številko PIN, vam bo denarnica Ledger sporočila, da si jo zapišite fraza za obnovitev varnostne kopije.

Pregled denarnice Ledger: stavek za obnovitev.

8. Zelo pomembno je, da si zapišete 24-besedna besedna zveza za obnovitev in nato shranite nekam na varno. To je lahko zadnja stvar, ki ostane med izgubo sredstev. Če pozabite številko PIN ali če vam ukradejo napravo, vam bo geslo omogočilo dostop do kovancev.

9. Vsaka od 24 besed bo prikazana na zaslonu posebej. Nato vas bo naprava nato preizkusila tako, da bo znova vnesla nekatere besede.

Pregled denarnice Ledger: stavek za obnovitev.

10. Ko končate nastavitev obnovitve gesla, bo vaša denarnica Ledger zdaj pripravljena za uporabo!

Pregled denarnice Ledger: naprava pripravljena

Zdaj, ko ste nastavili svoj Ledger Nano S, ugotovimo, kako lahko nanj pošiljate kovance!

Kako za prejemanje sredstev

Naj vam pokažem, kako pošiljati sredstva s pomočjo Ledger.

1. Preden začnete, morate najprej prenesti Vodja knjig. To lahko storiš tukaj.

2. Kliknite Na voljo v Chromu, čemur sledi prenos. Nato sledite navodilom za namestitev.

3. Ko namestite Ledger Manager, morate to storiti prenesite aplikacijo denarnice.

4. Ne glede na to, katero možnost ste izbrali, aplikacijo prenesite v napravo in jo namestite.

5. Ko zaženete aplikacijo Bitcoin (ali kriptovaluto po vaši izbiri), ki ste jo pravkar namestili, boste morali v svojo napravo vstaviti denarnico Ledger in vnesti številko PIN.

6. Nato vas bodo vprašali, ali želite denarnico Legacy ali denarnico Segwit. Najbolj uporabniku prijazna možnost je Segwit.

Pregled denarnice Ledger: vrsta denarnice.

7. Nato kliknite Prejeti, ki ga najdete na vrhu aplikacije.

Pregled denarnice Ledger: namestitev denarnice.

8. Zdaj kliknite Prikaz naslova na napravi.

Pregled Ledger denarnice

9. Zdaj bo prikazan vaš edinstveni naslov denarnice Bitcoin Ledger. Lahko ga preprosto kopirate, nadaljujete do denarnice, v kateri trenutno shranjujete svoje kovance, in jih nato prenesete čez! Opozorilo: Bitcoin pošiljajte samo na ta naslov.

Pregled denarnice Ledger

To je to! Vaša denarnica Ledger naj bi kovance prejela v nekaj minutah! Zdaj pa poglejmo, kako poslati kovance iz svoje knjige v drugo denarnico!

Kako Skonec Funds

Zdaj vam bom pokazal kako poslati Bitcoin iz denarnice Ledger. Ta postopek je enak za vse kovance, vendar pazite, da ste namestili pravilno aplikacijo za kovanec, ki ga želite poslati ali prejeti, kar najdete v zgornjem razdelku. Za ta primer bom še naprej uporabljal Bitcoin.

1. Vrnite se k svojemu Uporaba Bitcoin denarnice. Če ste odklopili denarnico Ledger, jo boste morali znova vstaviti in znova vnesti številko PIN.

2. Tokrat kliknite Pošlji na vrhu zaslona.

Pregled denarnice Ledger

3. Vse, kar morate zdaj storiti, je vnesite naslov denarnice na katero želite poslati sredstva, pa tudi znesek. Na voljo imate tudi možnost izbire provizije za transakcijo. Upoštevajte, da nižja kot je provizija za transakcijo, počasnejša bo transakcija.

Kako končati bitcoine na denarnici Ledger

4. Za zaključek transakcije kliknite zeleno Pošlji gumb!

To je to! Zdaj veste, kako pošiljati kriptovalute z uporabo Ledger Nano S!

Najden najnovejši kupon za denarnico Ledger:

Zaključek

Upam, da ste to našli Denarnica Ledger pregled prijeten in poučen. Preden se odločite za naložbo v enega, sem vam posredoval vse informacije, ki se mi zdijo pomembne.

Če ste uspeli prebrati ta priročnik od začetka do konca, bi ga morali zdaj dobro razumeti kaj počne denarnica Ledger, kot tudi vse svoje prednosti in slabosti.

Na splošno, Ledger Nano S je ena najbolj zanesljivih in varnih kripto denarnic. Ima dodaten nivo varnosti, kar pomeni, da ne boste morali izbrati samo PIN kode, temveč tudi 24-besedno besedno zvezo za obnovitev. Še več, ker je narejen iz trpežnih materialov, vas ne bi smelo skrbeti zaradi fizičnih poškodb.

Če imate še vedno pomisleke ali vprašanja v zvezi z denarnico Ledger, vas prosimo, da vprašate!

Vsebina, objavljena na tej spletni strani, ni namenjena nobenemu finančnemu, investicijskemu, trgovalnemu ali kakršni koli drugi obliki nasveta. BitDegree.org ne podpira ali predlaga, da kupujete, prodajate ali držite kakršno koli kripto valuto. Preden se odločite za finančne naložbe, se posvetujte s svojim finančnim svetovalcem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map