Popoln vodnik o tem, kaj je Bitcoin rudarstvo

Priljubljenost Bitcoin narašča, saj se vedno več ljudi uči o tem. Vendar je še vedno težko razumeti nekatere ideje, povezane z Bitcoinom – Bitcoin rudarstvo je zagotovo eden izmed njih.

Kaj je Bitcoin rudarstvo? Kako deluje rudarstvo Bitcoinov? Koliko časa traja pridobivanje Bitcoina …? Toliko vprašanj si zastavimo, ko prvič beremo o Bitcoinu in rudarstvu. Zmedeno je, kajne?

V redu pa je. Tukaj sem, da pomagam! V tem priročniku boste našli vse odgovore, ki jih potrebujete. Poenostavil bom rudarjenje Bitcoinov in vam razložil na enostaven način za razumevanje. Govoril bom o tem, kako rudarstvo deluje, kaj je to in kako sami začeti rudarjenje Bitcoinov. Do konca tega vodnika boste koncept veliko bolje razumeli.

Ne samo to, če ugotovite, da je rudarjenje te kriptovalute nekaj, kar bi vas lahko zanimalo, boste morda želeli prodati ali zamenjati, tudi. Za to bi se morali zanesti na nekatere kripto izmenjalne platforme – Coinbase in Binance sta dve boljši možnosti.

Torej, začnimo!

Kaj je Bitcoin Rudarstvo?

Bitcoin rudarstvo je postopek preverjanja, shranjevanja in zavarovanja Bitcoin transakcij. Seveda je v tem še veliko več. Preden se podrobneje seznanite s tem, kaj je Bitcoin rudarstvo in kako deluje, ne pozabite teh dveh pomembnih stvari o samem Bitcoinu:

Najden najnovejši kupon Coinbase:

 1. Ko plačujete s kreditno kartico, izdajatelj kreditne kartice preveri in evidentira transakcijo. Zdaj, ko plačate z uporabo bitcoinov, obstaja nobena centralna / tretja oseba kreditno kartico, da preveri transakcijo. Namesto tega ga preverjajo rudarji Bitcoinov.
 2. Za razliko od tradicionalnega denarja (USD, JPY, EUR itd.), Ki ga tiskajo banke, Bitcoina nihče ne more tiskati. Pri tradicionalnih valutah lahko banka natisne toliko denarja, kolikor želi, ker zanj ni največje omejitve. Bitcoin pa ima največjo mejo 21 milijonov. To pomeni, da je lahko kadar koli ustvarjenih le 21 milijonov Bitcoinov!

Pri tem gre za Bitcoin – deluje brez posrednikov (na primer banke ali izdajatelji kreditnih kartic).

Kot lahko vidite, se Bitcoin zelo razlikuje od tradicionalnih plačilnih sistemov, kot so banke in podjetja s kreditnimi karticami. Ker pa se kriptovaluta ne tiska, kako je ustvarjen nov Bitcoin?

Popoln vodnik o tem, kaj je Bitcoin rudarstvo

Ali lahko uganite, kakšen je odgovor?

Če ste mislili, da gre morda za Bitcoin rudarstvo, imate prav! Torej, ja, to je namen rudarjenja Bitcoinov – za preverjanje transakcij in ustvarjanje novih Bitcoinov. Če pa to počne, kako deluje? Pojdimo več o rudarjenju Bitcoinov in odgovorimo na vprašanje, ki nam je še vedno v mislih: kaj je Bitcoin rudarstvo?

Pojasnjeno Bitcoin rudarstvo

Kot zdaj že veste, je Bitcoin rudarstvo postopek preverjanja Bitcoin transakcij in ustvarjanja novih Bitcoinov. Ljudje, ki rudarijo Bitcoin, so znani kot Bitcoin rudarji. No, pravim "ljudi", ampak v resnici so računalniki, ki jih upravlja ljudi.

Ti računalniki (ki jih imenujemo "vozlišča") morajo biti zelo zmogljivi, saj Bitcoin rudarstvo porabi veliko računalniške moči. Zaženejo programsko opremo, ki jih poveže z Bitcoinom blockchain in rešuje matematične probleme.

Ko se te matematične težave rešijo, se novi transakcijski podatki preverijo in shranijo v verigi Bitcoin. Rudarji Bitcoin torej transakcije preverjajo namesto bank in podjetij s kreditnimi karticami. To pomeni, da ni nobene tretje osebe, ki ji lahko zaupate ali se nanjo zanesete. Pametno, kajne?

Osnovne zahteve za rudarjenje bitcoinov so:

Kaj so specializirani računalniki za rudarstvo Bitcoinov Kaj je Bitcoin Rudarstvo Kaj je Bitcoin Mining Electricity
Specializirani računalniki Močna internetna povezava Elektrika (veliko!)

Morda razmišljate, zakaj se ti ‘rudarji’ trudijo vse to? Zagotovo je zelo drago? No, to je dobro vprašanje. Preprosto povedano, to počnejo, ker so nagrajeni z Bitcoini.

Tako je, Bitcoin rudarji so plačani z novimi Bitcoini. Le tako je mogoče ustvariti nove Bitcoin!

Trenutno jih je konec 18 milijonov Bitcoini, ki so bili izkopani in nagrada za rudarstvo en celoten blok (V trenutku bom razložil bloke) je določena na 12,50 bitcoinov. Ne pozabite, da je mogoče skupno izkopati le 21 milijonov Bitcoinov; ko je izkopanih vseh 21 milijonov Bitcoinov, ni mogoče ustvariti novih Bitcoinov! Torej, zdaj veste, kaj je skupno Bitcoin rudarstvo.

Zdaj pa – kaj je Bitcoin blok?

Kaj je rudarstvo Bitcoinov: Kako deluje rudarstvo bitcoinov?

Pogovorimo se o blokih in tehnologiji, ki je vključena v Bitcoin rudarstvo. To veste Bitcoin uporablja verigo blokov, prav? No, od tod dobimo izraz “blok”.

Primerjajte kripto izmenjave vzporedno z drugimi

Ali si vedel?

Ste se kdaj vprašali, katere kripto borze so najboljše za vaše trgovinske cilje?

Glej & primerjajte kripto izmenjave TOP3 vzporedno

Kaj je tehnologija Block and Blockchain?

Številne Bitcoin transakcije se dogajajo hkrati. Transakcije, ki se zgodijo hkrati, so razvrščene v skupine; te skupine se imenujejo „bloki“. Prav te skupine / bloki morajo preveriti rudarji Bitcoinov – preverjajo transakcije v skupinah, namesto da bi jih preverjali posamezno.

Kaj je rudarstvo Bitcoinov: ploščad za kriptovalute.

Ko je blok preverjen, se doda v verigo blokov, ki so že bili preverjeni. Zato se tehnologija, ki stoji za Bitcoinom, imenuje blockchain!

Opomba: več o blockchainu si lahko preberete v našem ta vodnik.

To bo postalo lažje razumeti, ko bom razlagal postopni postopek rudarjenja Bitcoinov.

Kako deluje rudarstvo bitcoinov?

 • Korak 1: Predstavljajte si, da želite kupiti posteljo in plačati z uporabo Bitcoinov. Če so stroški postelje 300 dolarjev, bo okoli 0,046510 Bitcoin (od pisanja tega, to je). Medtem ko kupujete posteljo, stvari po Bitcoin kupujejo tudi drugi ljudje po vsem svetu.
 • 2. korak: Bitcoin rudarska vozlišča (računalniki) so obveščena o teh transakcijah, ki se dogajajo.
 • 3. korak: Zdaj mora Bitcoin rudar preveriti vašo transakcijo. Postelje ne morete odnesti domov, dokler Bitcoin rudar ne potrdi vaše transakcije.

Ampak počakaj. Kaj pomeni preverjanje transakcije in kako se to izvede?

 • Bitcoin rudarji poganjajo Bitcoin rudarsko programsko opremo, ki rešuje matematične probleme – predstavljajte si računalnik, ki izpolnjuje res zapleteno sestavljanko / sestavljanko! Z vsakim blokom transakcij je težava / uganka, ki jo morajo rešiti, drugačna.
 • Veliko Bitcoin rudarjev poskuša težavo rešiti hkrati, toda rudar, ki jo najprej reši, je tisti, ki je nagrajen z novim Bitcoinom. Tako kot dirka!
 • Bitcoin rudarji hranijo podatke o vseh preteklih transakcijah Bitcoinov, ki so se kdaj zgodile. Poimenujmo to „baza starih transakcij“.
 • Torej, kaj je Bitcoin rudarska transakcija? Ko pošljete Bitcoin, rudarji Bitcoinov preverijo ‘bazo starih transakcij’, preden jo preverijo. To zagotavlja, da v nobeni od zadnjih transakcij niste porabili istega bitcoina.
 • Preverijo tudi če imate v lasti dovolj Bitcoinov. V primeru postelje je bila transakcija 0,046510 Bitcoin. Torej, rudarji Bitcoinov bodo preverili, ali jih imate 0,046510 Bitcoin, preden ga preverijo. Če nimate 0,046510 Bitcoin, vaša transakcija ne bo preverjena in postelje ne morete kupiti.

V redu, nazaj k nakupu postelje …

 • 4. korak: Prvi rudar, ki reši sestavljanko (recimo temu rudarju »Janez«), mora preostalim vozliščem povedati, da je rešil sestavljanko. Nato drugi rudarji preverijo, ali je Janezova rešitev uganke pravilna.
 • 5. korak: Ko se 51% drugih rudarjev strinja, da ima Janez pravilno rešitev, vaš 0,046510 Bitcoin je preverjen in poslan. Opomba: Najmanjši čas za preverjanje transakcije je 10 minut. Toda z naraščajočim številom transakcij z bitcoini je to lahko včasih 35-40 minut ali več.
 • 6. korak: Rudar Bitcoinov zaključi preverjanje bloka / skupine, v kateri je vaša transakcija. Transakcija je zdaj končana! Jaj – svojo posteljo lahko odnesete domov!

Ena najboljših stvari o tem, kaj je Bitcoin rudarstvo, je ta, da osebi, ki se odloči postati rudar, ni treba vedeti, kako rešiti težave ali biti dober v matematiki. Samo potrebujejo Bitcoin rudarska strojna oprema (zmogljiv računalnik) in Bitcoin rudarska programska oprema.

Kot lahko vidite, Bitcoin rudarjenje ni tako težko razumeti. Kljub temu je naslednje veliko vprašanje v mislih verjetno nekaj podobnega “kako rudarite Bitcoin?” No, pojdimo naravnost v to.

Kaj je Bitcoin Mining: Kako začeti Bitcoin Mining?

Sledite spodnjim korakom in sami lahko postanete Bitcoin rudar. Če tega nočete, je tudi to v redu – učenje, kako rudariti Bitcoin, vam še vedno pomaga do boljšega razumevanja samega procesa rudarjenja.

Pridobite Bitcoin Rudarsko strojno opremo

Prvi korak za začetek Bitcoin rudarjenja je nakup rudarske strojne opreme. Izbira prave strojne opreme je pomembna za uspeh rudarjenja. Torej, kaj je Bitcoin rudarstvo najboljša strojna oprema?

Ko se je leta 2009 začelo rudarjenje Bitcoinov, ste ga lahko uporabljali z uporabo osnovni računalniki – kot tiste, ki jih kupujemo v trgovinah na drobno! Ta računalnik CPU (centralna procesna enota) je imel dovolj moči za hitro reševanje matematičnega problema.

Ko so Bitcoin začeli postajati bolj priljubljeni, so rudarji začeli uporabljati tudi zmogljivejše računalnike. Uporabljali so hitreje enote za grafično obdelavo (GPU), ki bi lahko probleme rešili hitreje, kar pomeni, da bi zmagali in bili nagrajeni z novim Bitcoinom!

Uganete, kaj se je zgodilo, ko je Bitcoin postal še bolj priljubljen? Rudarji so dobili še hitreje. Namesto da bi uporabljali CPU-je in GPU-je, so začeli uporabljati specializirano Bitcoin rudarsko strojno opremo, imenovano ASIC (Integrirana vezja, specifična za uporabo). Če želite zdaj zmagati na dirki in kopati Bitcoin, boste potrebovali ASIC.

Kaj je Bitcoin rudarstvo: Rudarstvo Bitcoin z ASICs Miner.Vir: buybitcoinworldwide

ASIC-ji, ki so ustvarjeni za rudarstvo, so zelo močan in hiter. Z rudarjenjem se ne ukvarjajo nič drugega.

Če želite kupiti ASIC, morate primerjati različne ASIC z uporabo:

 • Cena;
 • The hitrost razpršitve (ta številka pove moč ASIC – višja je hitrost razpršitve, hitrejši je ASIC);
 • Potreba po električni energiji (nižja kot je ta številka, manj električne energije porabi).

Lahko preverite naslednjo primerjavo različnih ASIC ki so priljubljeni med začetniki.

Model ASIC Hash stopnja (TH / s) Elektrika (W) Cena (USD)
Antminer S9 14,0 1372 2,694
Avalonminer 821 11,0 1200 3.190
Antminer R4 8.4 845 1.000

ASIC-je, ki so na voljo tudi na spletnem mestu Amazonka in eBay.

Pridružite se Bitcoin Mining Pool

Obstajajo dva načina da lahko začnete rudariti Bitcoin. Eno je, da začnete sami, kar se imenuje solo rudarstvo. Drug način je pridružite se skupini drugih Bitcoin rudarjev – ti se imenujejo rudniški bazeni.

Torej, kaj je Bitcoin mining pool? Na Bitcoin rudarske bazene mislite kot na velike Bitcoin kmetije. Veliko rudarjev združuje moč svoje strojne opreme za rudarjenje Bitcoinov. Razdelijo si tudi Bitcoin nagrado, ki jo prejmejo.

Predstavljajte si to: nahajate se v rudarstvu Bitcoinov. Moč vašega računalnika je 2% celotne moči v rudarskem področju. Če vaš rudarski bazen zmaga v tekmi za preverjanje bloka, boste prejeli 2% novega Bitcoina, s katerim je rudarski bazen nagrajen.

Če ste začetnik, Gojenje Bitcoinov (pridružitev rudarskemu bazenu) je priporočljivo. Na izbiro je veliko različnih bazenov. Bodite previdni in izberite le znane rudarske bazene z dobrim ugledom! Seveda zaračunajo pristojbino, vendar je običajno precej majhna (1-3%).

Nekateri priljubljeni rudarski bazeni, ki jih priporočam novim rudarjem, so:

 • Slushpool: pristojbine v višini 2%.
 • Pool.BTC.com: pristojbine 2-3%.
 • Kanopool: pristojbine 0,9% (najcenejša od treh!).

Prenesite programsko opremo za rudarstvo Bitcoin

Lahko bi najboljša rudarska strojna oprema na svetu, vendar brez Bitcoin rudarjenja programske opreme, strojna oprema je neuporabna.

Programska oprema za rudarstvo je potrebna za dostop do Bitcoin omrežja in “baze podatkov starih transakcij”. Potrebujete ga tudi, če se želite pridružiti rudarskemu bazenu.

Obstajajo različne vrste Bitcoin rudarska programska oprema na voljo. Za različne operacijske sisteme obstajajo različni – na primer Mac OS, Windows in Linux. Nekaj ​​najbolj priljubljene programske opreme, ki podpira rudarjenje z ASIC-ji, je:

CG rudar (Prenesite tukaj)

Kaj je Bitcoin rudarstvo: CG Miner.

 • Na voljo za Windows, Linux in Mac;
 • Lahko se uporablja z GPU / ASIC;
 • Brezplačno za prenos!

BitMinter (Prenesi tukaj)

Kaj je Bitcoin rudarstvo: BitMiner.

 • Na voljo za Windows, Linux in Mac;
 • Lahko se uporablja z GPU / ASIC;
 • Brezplačno za prenos!

Če si želite ogledati več možnosti, si lahko ogledate tudi hashflare.io, minergate.com in nicehash.com.

Opomba: Priporočam, da preverite predpise o rudarjenju Bitcoinov za svojo državo. Regulatorji iz različnih držav poskušajo nadzirati in nadzorovati trg kriptovalut. To lahko vpliva na rudarjenje Bitcoinov.

Odprite Bitcoin denarnico

Ko ste nastavili strojno opremo za rudarjenje Bitcoinov, prenesli programsko opremo in se pridružili rudarskemu združenju, lahko začnete rudariti Bitcoine! Toda počakajte, nagrajeni boste v bitcoinih, kajne? Torej, ali ste razmišljali o tem, kje boste shranili te Bitcoine?

V nasprotju s tradicionalnim denarjem Bitcoina ni mogoče shraniti na vaš bančni račun. Namesto tega jih shranite v Bitcoin denarnico! Torej, kaj je Bitcoin denarnica?

Pri izbiri denarnice morate biti zelo previdni, sicer lahko izgubite svoj Bitcoin. Veliko ljudi je izgubilo veliko denarja, ker so bile njihove Bitcoin denarnice vdrte.

Obstajajo tri vrste denarnic Bitcoinspletne denarnice, denarnice programske opreme in denarnice strojne opreme.

Spletne denarnice in denarnice s programsko opremo so vedno povezane z internetom. Če želite uporabljati / dostopati do spletne denarnice, pojdite na spletno mesto. Če želite uporabljati / dostopati do denarnice programske opreme, odprite aplikacijo.

jaz ne priporočamo uporabo spletne denarnice, saj je to najmanj varna možnost. Če želite prenesti denarnico s programsko opremo, priporočam Izhod.

Denarnice za strojno opremo so bolj varni, ker niso povezani z internetom. So dejanske fizične naprave da lahko svoj Bitcoin shranite naprej; denarnico strojne opreme povežete z računalnikom prek USB-ja.

Kaj je Bitcoin rudarstvo: Trezor, Ledger Nano S in Keepkey.

Tri najbolj priljubljene denarnice strojne opreme ki jih priporočam:

TREZOR

 • Cena – 110 dolarjev
 • Odlične varnostne funkcije, vključno s povezavo USB, ki ne more prenesti virusov (+)
 • Lahko se poveže z računom Dropbox (+)
 • Ne morem shraniti veliko kriptovalut razen Bitcoina (-)

Ledger Nano S

 • Cena 116 dolarjev
 • Enostaven za uporabo (+)
 • Lahko shrani tudi 10+ različnih kriptovalut in žetone ERC-20 (+)

Keepkey

 • Cena 49 USD
 • Uporabniku prijazno (+)
 • Odličen dizajn (+)
 • Zelo novo, še vedno se mora dokazati (-)

Opomba: Žetoni ERC-20 so Ethereum-temeljeni žetoni za dApps (porazdeljene aplikacije), ki se izvajajo na Ethereumu. Več o dApps in Ethereumu si lahko preberete v našem Ethereum VS Bitcoin vodič.

Kaj je rudarstvo Bitcoinov: Ali se rudarstvo Bitcoin splača za vas?

Odgovor na to vprašanje se razlikuje od posameznika do posameznika. Morda je prav za vas, morda pa ne za koga drugega.

Kaj je nagrada za rudarstvo Bitcoinov?

Trenutno število bitcoinov, s katerimi so rudarji nagrajeni na blok, je 12.5. Tako je, 12,5 bitcoinov dobi prvi rudar, ki reši težavo (preveri transakcijo) vsakega bloka.

Vendar se to število prepolovi vsaka 4 leta. Torej, v neki točki leta 2021 se bo nagrada znižala na 6,25 Bitcoin na blok.

Trenutno je 12,5 bitcoinov na blok ?! Torej, kako dolgo traja pridobivanje Bitcoina? No, en blok traja 10 minut. To pomeni vsakih 48 sekund se izkoplje en Bitcoin.

Kako težko je pridobivanje Bitcoinov?

Ko se omrežju pridružuje vedno več rudarjev Bitcoinov, se povečuje tudi težavnost rudarjenja. To preprosto pomeni, da bodo zmagali rudarji / rudarski bazeni z zmogljivejšo strojno opremo. To pomeni tudi, da bi morali kupiti dražjo strojno opremo.

Koliko stane rudarstvo Bitcoinov?

Poglejmo, koliko stanejo Bitcoin rudarstvo? Dva glavna stroška, ​​povezana z rudarjenjem Bitcoinov, sta:

 • Stroški strojne opreme / računalnika: Tudi za začetnike bi stroški strojne opreme za rudarjenje Bitcoinov znašali 600–1000 USD in veliko dražje je, če želite kupiti najboljšo razpoložljivo strojno opremo.
 • Stroški električne energije: Bitcoin rudarstvo porabi veliko električne energije! Stroški električne energije na vaši lokaciji lahko močno spremenijo stroške rudarjenja Bitcoinov. Če je elektrika na vašem območju predraga, boste morda izgubili denar z rudarjenjem bitcoinov, namesto da bi zaslužili.

Če se pridružite rudarskemu bazenu, ne pozabite razmisliti tudi o pristojbinah za rudarski bazen – 1-3%.

Koliko dobička lahko ustvarite z rudarjenjem bitcoinov?

Koliko dobička lahko ustvarite je najlažji način, če uporabite spletni kalkulator! Na internetu obstaja veliko različnih kalkulatorjev za rudarjenje Bitcoinov. priporočam CryptoCompare’s Rudarski kalkulator.

Vnesti boste morali:

 • Moč razpršitve – moč vaše strojne opreme (ki jo lahko ugotovite, ko izberete, katero strojno opremo boste kupili);
 • Poraba energije – koliko električne energije porabi vaša strojna oprema (spet to lahko ugotovite, ko izberete, katero strojno opremo boste kupili);
 • Cena na KWh ($) – koliko stane vaša elektrika (če ne uporabljate USD, lahko uporabite Googlov pretvornik valut);
 • Plačilo bazena – pristojbina za rudarski bazen, ki se mu pridružujete.

Prepričajte se, da razmišljate o stroških strojne opreme za rudarjenje Bitcoinov. V izračune vključite stroške strojne opreme, da boste ugotovili svoj resnični dobiček.

Še ena pomembna stvar

Ne pozabite na ceno Bitcoina!

Kot vsi vemo, Cena Bitcoina se vsak dan zelo spremeni. To je nekaj, kar je popolnoma izven vašega nadzora, vendar lahko spremeni vse.

Na primer ti izračunajte vaš dobiček, ko je cena Bitcoin 12.000 dolarjev. Če cena pade na 6000 dolarjev, potem lahko vaš dobiček postane izguba. Vedno se morate zavedati, da je to mogoče. V nekem trenutku smo videli, kako Bitcoin pada 19.000 dolarjev decembra 2017 do pod 7000 USD v začetku februarja 2018.

Kaj je rudarjenje Bitcoinov: padec cene Bitcoinov.Vir: steemit

Kaj je Bitcoin Rudarstvo: končne besede

Torej, zdaj bi morali precej samozavestno vedeti – kaj je Bitcoin rudarstvo.

Upam, da dobro razumete, kaj je to, kako deluje in kako lahko začnete z lastnim Bitcoin rudarjenjem. Jasno je, da lahko z rudarjenjem Bitcoinov zaslužite veliko, vendar je to odvisno od veliko stvari – večina jih je zunaj vašega nadzora (stroški električne energije, cena Bitcoinov itd.).

Začetek kopanja Bitcoina zahteva veliko načrtovanja in denarja – enako je kot pri trgovanju z njim na borzi. Lahko vam prinese velik dobiček, lahko pa povzroči tudi velike izgube. Če govorimo o izgubah, če želite ohraniti svoje premoženje na varnem, morate vedno izbrati zanesljive strojne denarnice. Nekatere najboljše možnosti vključujejo Ledger Nano X in Trezor Model T.

Če so vaši stroški električne energije nizki, ste verjetno zelo pozitivno o rudarjenju Bitcoinov. Če so visoke, je situacija verjetno povsem nasprotna; no, bodisi to ali razmišljate o selitvi držav!

Če se namesto tega odločite za nakup Bitcoina in začnete trgovati, si lahko ogledate platformi za izmenjavo kriptovalut, kot sta Coinbase in Binance, ki sta najbolj zanesljivi.

Torej, povejte nam – kaj nameravate storiti?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map