Napovedovanje cene bytecoinov: 2021 in pozneje

Razmišljate o nakupu Bytecoina, vendar niste prepričani, ali je zdaj pravi čas? Ali morda že imate nekaj, vendar želite ugotoviti, ali bi morali prodati ali zadržati, in iščete napoved cene Bytecoin? No, prišli ste na pravo mesto!

V mojem vodniku za napovedovanje cen Bytecoin bom zajel vse, kar morate vedeti. Najprej vam dam hiter pregled, kaj projekt Bytecoin dejansko je. Nato bom na kratko razložil pomen razumevanja, da je treba predvidevanja cen jemati previdno, saj so ravno to – napovedi!

Po tem boste morali upoštevati nekatere dejavnike, ki bi lahko vplivali na njegovo ceno, skupaj z nekaterimi primeri drugih napovedi cen Bytecoin. Do konca bi morali imeti boljše predstave o tem, kaj želite početi!

Torej, kaj še čakaš? Začnimo s tem, da se prepričamo, da vemo, kaj pravzaprav predstavlja projekt Bytecoin!

Kaj je Bytecoin

Bytecoin je kriptovaluta, specializirana za zasebne in anonimne transakcije, ki vsem na svetu omogoča pošiljanje in prejemanje sredstev, ne da bi razkrila svojo identiteto. Leta 2012 ga je ustvarila skupina anonimnih razvijalcev, ki še danes ostajajo neznane.

Najden najnovejši kupon Coinbase:

S pošiljanjem sredstev prek verige Bytecoin traja le 2 minuti, preden se potrdi prenos. To je veliko hitreje kot uporaba Bitcoina, ki traja do 10 minut.

Druga ključna razlika je v tem, da Bitcoin uporabnikom omogoča ogled številnih informacij o transakcijah v javni verigi blokov, vendar transakcije Bytecoin uporabljajo nekaj, kar se imenuje "Zvočni podpisi", kar pomeni, da vse ostaja zasebno.

Čeprav Bytecoin uporablja Proof-of-Work kot Bitcoin, obstaja majhna razlika. Bitcoin (ki uporablja nekaj, kar imenujemo algoritem SHA-256), daje ljudem najdražjo strojno opremo največjo možnost, da dobijo rudarsko nagrado.

Vendar Bytecoin (ki uporablja nekaj, kar se imenuje Egalitarno dokazovanje dela) ljudem omogoča, da kopajo z uporabo osnovnih GPU-jev in CPU-jev, zaradi česar je sistem precej bolj pravičen.

Domača kriptovaluta Bytecoin se imenuje tudi BCN in skupno bo največ 184.470.000.000 kovancev.

Zdaj, ko veste, kaj kovanec dejansko počne, se bo naslednji del mojega vodnika za napovedovanje cen Bytecoin prepričal, da razumete, da je treba napovedi vedno jemati previdno.

Pomembna opomba o napovedih cen kriptovalut

V resnici nihče ne more napovedati prihodnosti, kajti če bi lahko, bi bili vsi zelo bogati. To še posebej velja v industriji kriptovalut, saj so trgi zares nestanovitni. Včasih lahko dobite kovanec, ki se v enem dnevu podraži za več kot 1000%, brez jasne razlage, zakaj se je to zgodilo.


Najpomembnejši pokazatelj, ali gre kriptovaluta navzgor ali navzdol, so resnični dogodki. Če je na primer kriptovaluta sklenila partnerstvo z res velikim podjetjem, se bo njena cena več kot verjetno zvišala. Po drugi strani pa, če bi kriptovaluta doživela kram, bi cena verjetno padla. Ne pozabite pa, da ni vedno tako.

Nikoli se ne smete odločiti za naložbe zgolj na podlagi napovedi cen. Vedno izvajajte svoje neodvisne raziskave in se prepričajte, da razumete, da napovedi niso nič drugega kot mnenja.

Zdaj, ko se tega nisem lotil, bo naslednji del moje napovedi cene Bytecoin preučil nekatere stvari, ki bi lahko vplivale na vrednost Bytecoin v letu 2018.

Napovedovanje cen Bytecoin 2018

Če si želite predstaviti, kako previdni morate biti, ko gledate napovedi cen strokovnjakov Bytecoin, si oglejte naslednjo sliko.

Napovedovanje cene bytecoinov za leto 2018

To napoved cen je januarja 2018 objavila stran na Twitterju, ki se imenuje »Fundacija Bytecoin« in ima skoraj 6000 privržencev. S temi napovedmi obstaja nekaj jasnih težav, ki jih bom razložil spodaj.

Ko govorim o tržni kapitalizaciji, je to najboljši način, da na podlagi trenutne tržne cene razumemo, koliko je kriptovaluta v celoti vredna. To dosežemo tako, da pomnožimo trenutno ceno kriptovalute s skupno količino kovancev v obtoku.

Na primer, če bi bilo 1 milijon kovancev in bi bil vsak kovanec vreden 0,50 USD, bi bila celotna tržna kapitalizacija 500 000 USD.

Glede na zgornjo napoved cene Bytecoin bo decembra 2018 cena 7,5850 USD. Ko to pomnožite s skupno ponudbo nekaj več kot 184 milijard, bi to dobilo Bytecoin skupno tržno kapitalizacijo več kot 1,3 bilijona USD.

Da bi vam pokazali, zakaj gre za smešno napoved cene Bytecoinov, je imelo Apple – eno najdragocenejših podjetij na svetu junija 2018 skupno tržno kapitalizacijo 953 milijard USD. Ali res verjamete, da se bo to zgodilo? Če je odgovor pritrdilen, koliko bo vreden Bitcoin?!

Fundacija Bytecoin je napovedala, da bo Bytecoin maja 2018 dosegel 0,2680 USD, vendar je bil najvišji 0,017 USD. Po tem se je cena še naprej zniževala in Bytecoin je januarja 2021 vreden le 0,00019 USD. Torej, kakšne druge napovedi cen Bytecoin so tam zunaj?

Ena izmed bolj realističnih napovedi je Cryptoground, ki meni, da bi se cena BCN do konca leta 2021 lahko zvišala na 0,0006 USD..

Napovedi cen bytecoinov 2021 in pozneje!

Naletel sem na spletno mesto z imenom CoinLiker, ki trdi, da se osredotoča posebej na napovedi kriptovalut. Glede na njihov model oblikovanja cen so verjeli, da bo Bytecoin do konca junija 2018 dosegel 0,2775 USD.

Najvišja cena, ki jo je Bytecoin dosegel že prej, je 0,01541 USD, kar se je zgodilo januarja 2018. To pomeni, da bi moral svojo ceno zvišati za približno 1.700%. Od leta 2018 pa se je cena Bytecoina še naprej zniževala in je trenutno vredna le 0,00019 USD.

V resnici, kot sem že omenil, se lahko cena kriptovalute zelo hitro dvigne ali spusti, zato povečanje te velikosti ne bi bilo nemogoče. Na primer, v 12 mesecih 2017 je Ethereum zvišal svojo ceno za 10.000%!

CoinLiker ponuja tudi napoved cene Bytecoin za leto 2023, kjer ocenjujejo, da se bo njegova cena zvišala na 0,6792 USD. Če se vrnem na moje izračune tržne kapitalizacije, to pomeni, da bo skupna vrednost Bytecoina znašala 124 milijard USD.

Vendar pa so 4 leta dolga doba, zlasti v industriji kriptovalut. Torej, napoved bi se lahko izkazala za pravilno! Kdo ve?!

CoinLiker pa ne ponuja nobenih podatkov, ki bi pojasnili, kako so prišli do napovedi cene Bytecoin. To otežuje odločitev, ali so napovedi zanesljive ali ne. Glede na to mislim, da je najbolje, da razpravljam o nekaterih stvareh, zaradi katerih bi se lahko zvišale cene, s posebnim poudarkom na načrtu Bytecoin.

Načrt Bytecoin – kako lahko to vpliva na ceno?

Preden sem si ogledal nekatere ključne dogodke, pričakovane v načrtu Bytecoin, sem se menil, da bi bilo dobro spregovoriti o tem, kaj se je zgodilo v prvih treh letih projekta.

V prvih treh letih trgovanja za kovanec BCN praktično sploh ni bilo zanimanja. Dejansko je bil dnevni obseg trgovanja le nekaj tisoč dolarjev. Potem pa maja 2017, po skoraj 12 mesecih, ko ekipa ni komunicirala, je Bytecoin nenadoma sporočil, da trdo delajo na uresničitvi svojih ciljev.

To je povzročilo velik skok cen, kjer je cena v manj kot dveh tednih trgovanja z 0,0002 USD na 0,0048 USD. Čeprav te številke ne zvenijo veliko, dejansko kažejo na 2.300% povečanje!

To nam kaže, da lahko že majhna posodobitev, kot je zgoraj, povzroči ogromno povišanje cen Bytecoin! Vendar so večje novice prišle maja 2018, kjer je glavna borza kriptovalut Binance napovedala, da bo začela uvrščati Bytecoin. To je pravzaprav res dobra novica, saj je Binance odgovoren za približno 2 milijardi USD dnevnega obsega trgovanja.

V samo nekaj urah po napovedi Binance se je njegova cena zvišala za skoraj 166%, le da se je omrežje pokvarilo, ker ni moglo obvladati glasnosti! Mnogi ljudje verjamejo, da bi to lahko bila velika priložnost podjetja Bytecoin, da bi ustvarila nekaj resničnih dobičkov, vendar jo njegova tehnologija pusti na cedilu.

Kot rezultat, bo v prvi veliki etapi leta 2018 Bytecoin izvedel hard fork, ki je načrtovan za konec avgusta. Hard fork je, ko se koda verige blokov kopira, vendar se spremenijo, da jo izboljšajo. Po mnenju ekipe Bytecoin bo to omrežje bolj varno in stabilno.

Ko je trda vilica končana, jo bo treba preizkusiti. Če je vse uspešno, potem lahko to povzroči zvišanje cene. Celoten seznam funkcij, ki jih želi doseči Bytecoin, še ni objavljen, vendar so svetovali, da želijo namestiti sistem dinamičnega plačevanja.

Načrt razvoja Bytecoina za leto 2018

Čeprav to pomeni, da se lahko provizije za transakcije povečajo, ko je omrežje bolj zasedeno, vendar zagotavlja, da transakcije niso zataknjene v bloku, zato je na splošno dobro. Prav takšni dogodki so najbolj zanesljiv način napovedovanja cene Bytecoin.

Po trdih vilicah Bytecoin namerava v tretjem ali četrtem četrtletju izdati javni testni sistem. To bo vsem omogočilo, da preizkusijo nove programske ideje, ki si jih razvijalci Bytecoin omislijo, medtem ko puščajo komentarje in predloge.

To bi lahko bil res uspešen dodatek k projektu Bytecoin, saj bo skupnosti omogočil, da pripravi nove ideje in izboljšave. Ponovno bi uspeh te nadgradnje lahko povzročil dvig cene Bytecoin.

Na žalost to zadeva načrt Bytecoin, zato je težko napovedovati druge napovedi na podlagi njihovih razvojnih ciljev.

Zdaj, ko sem razpravljal o razpoložljivosti napovedi cen Bytecoin za leto 2021 in pozneje, pa tudi o nekaterih dogodkih v njihovem načrtu, ki bi lahko vplivali na ceno, bom zdaj razpravljal o tem, ali mislim, da je to dobra naložba..

Je Bytecoin dobra naložba?

Preden dam svoja mnenja, sem mislil, da bom jasno povedal, da moj vodič za napovedovanje cen Bytecoin ni finančni nasvet. Kot vsa predvidevanja tudi tu ni nič drugega kot mnenje. Vedno opravite lastno raziskavo, preden naložite.

Kakor koli že, verjamem, da obstajata obe dobri točki, zaradi katerih bi se lahko vrednost Bytecoina zvišala, vendar menim, da obstajajo tudi negativne točke.

Prvič, v tehnološkem smislu ima veliko prednosti pred najbolj priljubljeno kriptovaluto, to je Bitcoin. Kot sem že omenil, lahko Bytecoin potrdi transakcijo v 2 minutah, medtem ko Bitcoin traja 10 minut. Bytecoin je tudi bolj anonimen kot Bitcoin, kar olajša zasebno pošiljanje transakcij.

Obstajajo pa tudi drugi kovanci za zasebnost, ki delujejo bolje kot Bytecoin. Sem spada tudi Dash, ki lahko s protokolom InstantSend potrdi transakcijo v samo nekaj sekundah.

Prav tako mislim, da bi lahko bil hard fork potencialno pomemben dogodek, saj skupina Bytecoin načrtuje dodajanje nekaterih novih funkcij. Nihče še ne ve, kaj so to, zato bomo morali počakati in videti.

Po drugi strani pa obstaja tudi nekaj vprašanj, za katere menim, da bi lahko cena Bytecoina padla. Prvič, vlade ne marajo kovancev za zasebnost, ker je zelo težko ugotoviti, ali njihovi državljani za kaznivo dejanje uporabljajo tehnologijo.

Na primer, na Japonskem, ki je verjetno ena kripto prijaznih držav na svetu, njihovi regulatorji začenjajo pritiskati na borze kriptovalut, da nehajo kotirati kovance zasebnosti. Če se to zgodi v celotni panogi, bi lahko na ceno Bytecoin zelo močno vplivali.

Drugič, nekoliko me skrbi tudi, da se je razvojna skupina Bytecoin odločila, da ostane anonimna. Če bi kdaj pri projektu šlo kaj narobe, ne bi bilo mogoče ugotoviti, kdo stoji za tem.

V tem smislu mi je težko svetovati, ali je Bytecoin dobra naložba. Na koncu se morate odločiti na podlagi lastnih raziskav.

Zaključek

In to je konec mojega vodnika za napovedovanje cen Bytecoin! Upam, da so informacije, ki sem jih posredoval, koristile vašemu postopku odločanja. Če ste prebrali moj vodnik od začetka do konca, morate dobro razumeti, kaj je projekt Bytecoin in kakšni drugi mislijo, da bo njegova cena v naslednjih nekaj letih.

Kot boste videli, se lahko predvidevanja cen razlikujejo glede na to, kdo jih daje, zato vedno upoštevajte, kako so prišli do zaključka. Pojasnil sem tudi nekatere dogodke, zaradi katerih bi lahko Bytecoin narasel in padel.

Najpomembneje je, da razumete, da so napovedi cen le nekoga mnenja, zato poskusite čim več brati.

Kakšne misli imate na poti Bytecoin? Ali razmišljate o naložbi ali že imate kovance in želite vedeti, ali bi morali držati ali prodati? Sporočite mi vaše trenutno stanje in še pomembneje, kaj nameravate storiti!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map