Napoved cene valovanja: se bo dvignila ali sesula?

Ta priročnik vam bo pomagal razumeti več o Rippleu in o napovedi njegove prihodnosti. Pokazalo vam bo tudi, kako je Ripple zrasel v zadnjih nekaj letih, strokovna mnenja o prihodnosti Ripple in kako oblikovati lastno napoved cene Ripple.

Preden se lotimo napovedi Ripple, morate vedeti, da jih ne smemo jemati kot finančni nasvet. Pred vlaganjem v Ripple morate še nekaj raziskati. Vlagati bi morali le denar, ki si ga lahko privoščite, da ga izgubite.

Naslednji razdelek bo opisal, kaj je Ripple, in pomagal predstaviti razlike in podobnosti, ki jih Ripple deli z drugimi kriptovalutami (in kaj to pomeni pri napovedovanju cen Ripple), zato začnimo!

Razumevanje valovitih korenin

Ripple je dvoje: kriptovaluta (znana kot XRP) in čezmejni odprti plačilni sistem za banke.

Najden najnovejši kupon Coinbase:

Logotipi Ripple in XRP

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2012 in je zraslo v velikega igralca na kripto trgu!

Ustanovljen je bil za pomoč pri reševanju velikega problema. Ta težava je bila v zvezi s čezmejnimi plačili (kako se denar prenaša iz ene države v drugo).

Najboljše pri Rippleu je dejstvo, da se že uporablja! Torej to seveda močno vpliva na napoved cen Ripple. Ima partnerstva z velikimi svetovnimi bankami, ki preizkušajo tehnologijo Ripple. Sem spadajo Santander, MoneyGram, Amex in Western Union.

Transakcijski časi za Ripple so zelo hitri in provizije so veliko cenejše kot druge večje kriptovalute, kot sta Bitcoin ali Ethereum. Glavna stvar, zaradi katere je Ripple edinstven, je dejstvo, da so bili vsi Ripple kovanci (XRP) izdani naenkrat.

Tako je – novi Ripple ni ustvarjen z rudarjenjem. Vsi XRP-ji so že v obtoku. In to še ni vse …

Stvar, zaradi katere se Ripple izjemno razlikuje od večine drugih kriptovalut, je dejstvo, da je Ripple Labs (podjetje, ki stoji za Rippleom) v lasti večine kovancev XRP. Da, prav ste slišali – Ripple ima skupno nekaj manj kot 100 milijard kovancev, Ripple Labs pa jih ima v lasti 50 milijard.

Nekateri vlagatelji menijo, da je to nekaj slabega, nekateri pa dobrega. Kakor koli že, če želite vedeti, koliko to znaša v dolarjih: en sam XRP (Ripple coin) danes znaša približno 0,27 USD (22. 1. 21)..

Če raje ne bi sami računali, je to 27 milijard dolarjev vrednega XRP, ki sedi v žepih Ripple Labs.


Zdaj pa pojdimo naprej in si oglejmo, kako je Ripple deloval v preteklosti in kako vpliva na samo napoved cene Ripple. To je prvi korak pri napovedovanju prihodnosti Ripplea.

Za več informacij si oglejte naš vodnik Kaj je valovanje.

Kako je Ripple zrasla, odkar se je začelo?

Cena XRP se je v zadnjem letu močno zvišala, kar ima pozitiven rezultat v napovedi cene Ripple.

Veliko ljudi trdi, da je ta rast posledica tega, da je Ripple zgradil svetovno mrežo v 100 državah s skoraj 200 korporacijskimi partnerstvi. Uporaba XRP s strani Standard Chartered za American Express je pripomogla k “dvigu” vrednosti.

Podatki CoinMarketCap kažejo, da se je prvi javni dan trgovanja 4. avgusta 2013 XRP končal na 0,005882 USD (s tem je kovanec končal prvi dan trgovanja). Do 16. marca 2018 je XRP znašal 0,697269 USD (to je 11.752,28% več!).

Grafikon napovedovanja cen valovanja

V tem petletnem obdobju je bila najvišja točka december / januar 2018, preden je Veliki popravek (tržni dogodek povzročil izbris na stotine milijard svetovnega kripto trga), XRP narasel na 3,23 USD, preden je padel na trenutno vrednost.

Zdaj je leto 2021, Ripple pa je bil na začetku leta vreden 0,27 USD.

Napovedi cen

Napovedovanje kripto cen je neverjetno težka naloga. Še posebej trenutno – ker se trg vsak dan tako spreminja, je težko oblikovati napoved cene valovanja za leto 2021.

Nekateri pa so bili dovolj pogumni, da bi lahko napovedali cene valovanja leta 2021 – tukaj je nekaj bolj priljubljenih napovedi cen valovanja:

Agencija za napovedovanje gospodarstva

Agencija za napovedovanje gospodarstva napoveduje, da bi lahko Rippleova vrednost še padla – zaradi tehnoloških partnerstev, ki ne izpolnjujejo obljub (kar je vljuden način, da trdijo, da so Rippleovi izdelki neuporabni in da jih banke ne bodo več uporabljale). Pravijo, da bi lahko Ripple do 31. decembra 2021 padel na 0,19 USD.

Ripple Coin News

Ripple Coin News, drugo največje spletno mesto z novicami Ripple po prometu trdi, da bi lahko bilo leto 2021 gladko za podjetje. Pravijo, da bi lahko nova partnerstva, nove tehnologije in močna uspešnost dosegli, da se XRP dotakne 7 dolarjev.

Daily Express

Daily Express, britanski tabloidni časopis verjame, da bi lahko XRP leta 2021 poskočil s ceno žetona XRP 5,06 USD do 31. decembra 2021!

Metro

Metro, največji britanski časopis, verjame, da bi Ripple lahko padel na 0,22-28 dolarjev. To temeljijo na dejstvu, da bo Bitcoin še naprej prevladoval nad miselnostjo tisočletja in dosegel ceno 20.000 USD. To bi lahko pomagalo potisniti Ripple in druge altcoine.

ValueWalk

ValueWalk, kripto raziskovalna služba, meni, da mora Ripple preseči to, da banke preizkušajo svoje izdelke. Namesto tega pravijo, da mora Ripple postati pravi partner z bančno skupino.

Prepričani so, da bi to lahko pomagalo Ripplejevo vrednost potisniti na mejo 10 dolarjev. Če pa z vsemi temi partnerstvi ne bodo uspeli in ne bodo imeli nobenega resničnega vpliva, lahko cena žetona XRP pade pod mejo 0,50 USD..

Pred Rippleom je veliko leto. Večina napovedi nakazuje, da bo vrednost Rippleja narasla leta 2021. Vendar pa nekateri strokovnjaki verjamejo, da bi lahko veliki dogodki in neuspeh, da bi njihova plačilna tehnologija delovala za banke, povzročili velik padec cen.

V naslednjem razdelku bom ocenil svoje misli o napovedovanju cen in kako lahko tudi sami napovedujete.

Kaj je Ripple Price Napoved 2021?

Dogodki so tisto, kar bo Ripplejevo ceno potisnilo navzgor ali navzdol, podjetje pa je že napovedalo veliko, kar lahko pozitivno vpliva na napoved cene Ripple 2021. Za oblikovanje lastnega mnenja poglejmo razloge, zakaj se lahko cena Ripplea dvigne oz. letos dol.

Če sem iskren, se novice, ki prihajajo za Ripple, zdijo pozitivne.

Leta 2018 je Santander napovedal, da bo Ripplejevo verigo blokov uporabljal za plačilno aplikacijo (ki bo najprej zaživela v Španiji, na Irskem in v Združenem kraljestvu), ki bo temeljila na Rippleovi tehnologiji obdelave plačil.

Naslednja novost je novica, da bodo japonske domače banke z Rippleom poganjale nov sistem plačevanja z denarnimi nakazili na zahtevo. MoneyTap, ki ima tri velike partnerje (SBI Net Sumishin Bank, Suruga Bank in Resona Bank), sodeluje z Rippleom, da bi pomagal izboljšati domača plačila z bančnimi nakazili.

Drugi velik razvoj v letu 2018 je bilo partnerstvo MoneyGram / Ripple. Uporaba XRP kot čezmejnega sistema obdelave plačil skupaj z Ripplejevo tehnologijo obdelave plačil bo izboljšala mednarodna čezmejna finančna plačila.

MoneyGram, drugo največje svetovno podjetje za prenos denarja, bo z novo tehnologijo pomagalo uporabljati XRP kot takojšen način poravnave (kar pomeni hitrejše prenose prijateljem in družini v tujino).

To so le trije dogodki, ki jih je Ripple postavil leta 2018.

Globalne banke sodelujejo

Pogovori in pilotni projekti potekajo s centralnimi bankami Savdske Arabije in ZAE, projekti z Bank of England in drugimi.

Ripple naj bi sodeloval tudi z več evropskimi in latinskoameriškimi bankami, da bi pomagal pri promociji XRP in Rippleove plačilne tehnologije. Kot so poudarili zgornji strokovnjaki, bi ta razvoj lahko povzročil veliko povišanje cene žetona XRP. To pomeni, da mora napoved cene Ripple iti pozitivno.

Partnerstva s centralnimi bankami, velikanki finančnih podjetij in bankami kažejo na inovativno tehnologijo Ripple in možnosti, ki jih ta podjetja lahko prinesejo.

Vendar je težava v bitju »možnosti«, ki bi lahko negativno vplival na napovedi cen Ripple.

Strokovni strokovnjaki so predvsem poudarili, da so “poskusi” in “piloti” odličen prikaz potenciala (lahko bi spremenili način, kako vsi uporabljamo bančna nakazila). Toda če dejansko nekaj ne spremeni, ni bilo dovolj moteče.

Kripto naj bi bil moteč (namenjen je razbitju centraliziranega bančnega sistema). Brez večjih sprememb bi lahko Rippleova vrednost trpela.

Primerjajte kripto izmenjave vzporedno z drugimi

Ali si vedel?

Ste se kdaj vprašali, katere kripto borze so najboljše za vaše trgovinske cilje?

Glej & primerjajte kripto izmenjave TOP3 vzporedno

Dobava kovancev XRP

Druga točka pritiska na Ripple je skupni tržni obtok 100 milijard XRP-jev. To je veliko več kot recimo največ 21 milijonov Bitcoinov.

Redkost bitcoinov zaradi prekomerne ponudbe XRP-jev bo vedno povzročila velike pritiske na ceno celotne vrednosti XRP – glejte spodnji diagram, ki prikazuje, kako je narasla ponudba od uvedbe Ripple.

Rast valovanja od njegove izdaje

Vendar pa se Ripple zelo razlikuje od Bitcoina, saj je Bitcoin zgolj sistem enakovrednih plačil z namenom decentralizacije globalnih financ. Medtem ko Ripple posebej skrbi za banke z zagotavljanjem tehnologije čezmejnega plačevanja z blockchain in je manj decentraliziran kot Bitcoin.

Na splošno ni mogoče zanikati, da je Rippleova leta 2021 videti pozitivna. Verjamem, da ko se na trgu kriptovalut na splošno povrneta vera in zaupanje, se lahko Ripplejev kovanec XRP vrne na ceno 2-3 dolarje, ki smo jo videli na začetku leta.

Naslednji razdelek bo povzel, kaj je dobrega in kaj slabega v Rippleu. To počnemo tako, da lahko prednosti in slabosti XRP razumete kot naložbo.

Je valovanje dobra ali slaba naložba?

Vprašanje za milijon dolarjev (upam!): Je Ripple dobra ali slaba naložba? Da bi to razumeli, moramo razumeti, kaj je v Rippleu slabo in kaj dobro.

Začnimo s pozitivnimi točkami.

Kaj je dobrega pri Rippleu

 • Največja pozitiva XRP je, da ga dejansko uporabljajo prava podjetja – imena gospodinjstev – po vsem svetu.
 • Transakcijski časi so precej krajši od Bitcoinov, Ethereuma in Litecoinov.Transakcijski čas kriptovalut
 • Kot prikazuje zgornji graf, ima XRP 4-sekundni časovni okvir za poravnavo plačil. To je hitreje od 2+ minut Etherja, precej hitreje kot čas Bitcoin-a 1h + (pred SegWit – nadgradnja sistema Bitcoin) in veliko hitrejši od običajnih bančnih nakazil (ki lahko trajajo do pet delovnih dni).
 • Provizije za transakcije so neverjetno nizke – 0,00001XRP (kar je manj kot 0,00023 USD). Za primerjavo, Ethereum ima povprečno provizijo za transakcijo 4,34 USD. Bitcoin ima povprečno transakcijsko provizijo 7,92 USD. Litecoin ima najnižjo provizijo za transakcijo v višini 1,22 USD.
 • To je ugledna oblika čezmejnega plačila (konkurenčna vrednost, kot v primeru MoneyGram), ki jo uporabljajo velike storitve nakazila denarja.
 • Kaj je slabega pri valovanju?

  • Valovanje je v nasprotju z vrednostmi kriptovalut. Namenjeni naj bi bili decentralizirani, tako da nobeno podjetje ali organizacija nima popolnega nadzora, vendar imajo Ripple Labs več kot 50% celotne ponudbe Ripple XRP. Torej lahko to negativno vpliva na napoved cene Ripple.

  Obstajajo vprašanja glede manipulacije s cenami, ki bi jo ta stopnja XRP holdinga lahko vplivala na splošno ceno (lahko bi velik del odvrgli, da bi znižali cene, da bi odkupili večji delež).

  • Pristop konsenzne knjige se prav tako razlikuje od običajnega Bitcoin standarda. Ripple zahteva, da “preverjeni” udeleženci preverijo transakcije.

  V Bitcoin omrežju lahko vsakdo nastavi vozlišče in preveri transakcije. V sistemu Ripple lahko samo predhodno odobreni udeleženci zaženejo vozlišče in preverijo Ripple transakcije.

  To je druga oblika osrednje oblasti, ki jo imajo Ripple Labs.

  • Primarni cilj Ripplea je prodaja svoje transakcijske tehnologije. XRP je le sekundarni del Rippleovih dejavnosti.

  Na splošno Ripple ne igra tradicionalnih kripto pravil – ima centralizirano lastniško strukturo. Tudi Rippleova dolgoročna pozornost ni namenjena XRP, temveč sami plačilni tehnologiji.

  Vendar ima nizke transakcijske stroške in hiter čas transakcije. Omogoča vam tudi uporabo XRP prek zaupanja vrednih finančnih znamk, kar bo nekaterim morda všeč, kot je občutek verodostojnosti.

  Zaključek

  Kaj bo 2021 storilo za napoved cene Ripple? Ali bo katera od napovedi cen Ripple 2021 pravilna?

  Opisali smo razvoj Rippleja in njegove besede, skupaj z informacijami o Rippleu, ter podali nekaj napovedi.

  Na splošno so bile moje ugotovitve v zvezi z Rippleom pozitivne! Sklenili so nekaj ogromnih partnerstev, velike svetovne banke preizkušajo svojo tehnologijo in očitno trdo delajo, da bi izpolnili svoje obljube.

  Moja napoved, kot sem že omenil, je, da se bo Ripple vrnil na najvišjo vrednost 3+ dolarjev na XRP. AMPAK, verjamem, da se zanaša na vero in se najprej povrne zaupanje na celotnem kripto trgu.

  Kljub temu si je treba zapomniti, da je to le tisto, za kar pravi, da je – napoved. Vedno morate imeti v mislih, da nihče ne more napovedati trga.

  To je odvisno od toliko različnih stvari, in kolikor vem, nihče ne vidi prihodnosti. Zato napovedi nikoli ne jemljite kot dejstvo!

  Oh, in nikoli ne vlagajte več, kot si lahko privoščite izgubiti.

  Če imate svojo lastno napoved cene valovanja 2021, mi to sporočite! Rad bi slišal vaše misli.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map