Nakup Bitcoin s kreditno kartico: Kako to storiti?

Dobrodošli, Bitcoin začetniki! V tem priročniku vas bom naučil, kako kupiti Bitcoin s plačili s kreditno kartico.

Kreditne kartice uporabljamo vsak dan za vse vrste nakupov. Edina stvar, ki je ne morete kupiti s kreditno kartico, je Bitcoin (BTC)! Obstaja na stotine borz, kjer lahko kupite Bitcoin, vendar zelo malo takih, ki uporabnikom omogočajo plačilo s kreditno kartico.

Danes vam bom povedal, zakaj tako malo borz ponuja nakupe s kreditnimi karticami. Še pomembneje pa je, da vam pokažem štiri menjalnice, kjer lahko kupite Bitcoin s kreditno kartico. Ko končate z branjem, se boste lahko odločili, katera menjalnica je najboljše mesto za takojšen nakup Bitcoinov s plačili s kreditno kartico.

Izmenjave, o katerih bom govoril, so; Coinmama, Cex.io, Bitstamp, in Bitpanda. Naučili se boste, kako uporabljati vsako borzo, katere storitve ponujajo in kakšne provizije zaračunavajo za nakup Bitcoina s plačili s kreditno kartico.

Preden vas naučim, kako takoj kupiti Bitcoin s plačili s kreditno kartico, vam povem, zakaj ni veliko platform, ki ponujajo storitev …

Težava pri nakupu Bitcoinov s plačili s kreditno kartico

Obstajata dva glavna razloga, zakaj večina kripto borz ne dovoljuje uporabnikom, da kupujejo Bitcoin s kreditno kartico. So;

Najden najnovejši kupon Coinbase:

  1. Vračila stroškov: Ko opravite nakup s ponudnikom plačilnih storitev, kot je PayPal ali Visa kreditno kartico, lahko zahtevate povratno bremenitev. To pomeni, da lahko stornirate nakup in dobite denar nazaj. Vendar povratne bremenitve predstavljajo resen problem za borze, ki želijo svojim uporabnikom omogočiti nakup BTC s plačili s kreditno kartico. Evo, kako … Bitcoin obstaja samo v verigi blokov. Blockchains so ogromne skupne zbirke podatkov o transakcijah. Ena vrsta informacij, ki niso shranjene v verigi Bitcoin, so imena uporabnikov! To pomeni, da je zelo težko dokazati, kdo je lastnik Bitcoina. Če vam prodam Bitcoin, nimam enostavnega načina, da dokažem, da sem vam ga poslal! Takrat bi mi lahko plačali s kreditno kartico, ko bi vam poslal Bitcoin, bi se lahko pretvarjal, da ga nisem! Vaš ponudnik plačilnih storitev lahko izda povratno bremenitev, tako da boste obdržali denar in Bitcoin. Zaradi te težave je veliko kripto borz zelo nervoznih, ker svojim strankam omogočajo, da takoj kupijo Bitcoin s plačili s kreditno kartico.
  2. Tekmovanje: Ponudniki plačil, kot sta Visa in PayPal, kriptovalute vidijo kot glavno grožnjo za svoja podjetja. Bitcoin želi zagotoviti poceni in hitre plačilne storitve milijonom ljudi po vsem svetu. Če jim to uspe, bi lahko uničili veliko tradicionalnih finančnih organizacij. Zato te organizacije ljudem čim težje kupujejo Bitcoin s kreditno kartico. Ni nič osebnega, ampak samo posel!

Torej, to je slaba novica za kripto novince, ki želijo kupiti BTC s plačili s kreditno kartico. Naslednja dobra novica! Pokazal vam bom, kako kupiti Bitcoin s plačili s kreditno kartico na štirih dobro znanih borzah. Prva izmenjava, o kateri bom govoril, je Coinmama …

Coinmama

Nakup Bitcoin s kreditno kartico - Coinmama

Coinmama je borza kripto posrednikov s sedežem na Slovaškem, vendar v lasti izraelskega podjetja z imenom New Bit Ventures Ltd. Ustanovljeno je bilo leta 2013 in deluje v Ljubljani 188 vključno z državami 23. države v Ameriki.

Opomba: Borza posrednikov kupuje ali prodaja kriptovalute za svoje stranke. Uporabniki ne trgujejo z drugimi uporabniki, ampak kupujejo neposredno na borzi.

Kako deluje Coinmama?

Z uporabo Coinmame lahko kupite Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Cardano (ADA), Qtum (QTUM), Ethereum Classic (ETC), Bitcoin Cash (BCH), Ripple (XRP) in Ethereum (ETH).

Uporabnike je treba preveriti, da lahko Bitcoin kupujejo s kreditno kartico. To pomeni, da morate za ustvarjanje računa navesti osebne podatke. Informacije, ki jih morate zagotoviti, vključujejo; vaš e-poštni naslov, ime in državo.


Svojo identiteto morate potrditi tudi s skeniranjem obrazca, ki ga je izdala država, s fotografijo (vozniško dovoljenje, potni list itd.). To se imenuje preverjanje 1. stopnje in lahko traja nekaj ur.

Po preverjanju boste lahko Bitcoin kupili s kreditno kartico, ki jo dobite bodisi Mastercard bodisi Visa. Vsak uporabnik ima dnevno omejitev porabe 5000 Ameriških dolarjev (USD) in mesečno omejitev porabe v višini 20.000 USD.

Torej, kaj zaračuna Coinmama, ker uporabnikom dovoljuje nakup BTC s plačili s kreditno kartico?

Primerjajte kripto izmenjave vzporedno z drugimi

Ali si vedel?

Ste se kdaj vprašali, katere kripto borze so najboljše za vaše trgovinske cilje?

Glej & primerjajte kripto izmenjave TOP3 vzporedno

Coinmama pristojbine

Coinmama zaračuna pristojbino v višini 5,9% vsakič, ko kupite BTC s plačili s kreditno kartico. To pa še ni vse, kar boste plačali. Procesor kreditne kartice borze, Simplex, doda svojo pristojbino v višini 5%. To pomeni, da je najnižja pristojbina, ki jo boste kdaj plačali na Coinmama, 10,9%.

Nakup Bitcoin s kreditno kartico - Transakcije

Če želite ugotoviti, koliko Bitcoinov boste dobili za vsak nakup, vzemite znesek, ki ste ga pripravljeni porabiti, in ga razdelite na 1,05. Če imate na primer na voljo 1000 USD, ga delite z 1,05. Torej dobite 952 USD Bitcoinov za vsakih 1000 USD, ki jih porabite.

Študije primerov pa so pokazale, da lahko stroški, ki jih zaračuna ponudnik uporabniške kartice, dodajo dodatno 10% na vrh tega zneska! Torej pričakujte, da boste plačali več kot 20% provizij, ko Bitcoin takoj kupite s plačili s kreditno kartico.

Preden pogledamo drugo izmenjavo, poglejmo, kako varna je Coinmama…

Kako varna je Coinmama?

Coinmama postreže 600.000 strank na mesec in doslej ni imel večjih varnostnih težav. Z leti si je ustvaril dober sloves, ker je varen kraj za nakup Bitcoinov s kreditno kartico.

Nakup Bitcoin s kreditno kartico - Ocene Coinmama

Borza ima eno zelo pomembno varnostno funkcijo. Ne vsebuje nobenih uporabniških sredstev. Če borza nima nobenih uporabniških sredstev, jih ne more izgubiti! Coinmama ne ponuja storitve denarnice, kar pomeni, da morajo uporabniki imeti denarnico Bitcoin, preden lahko opravijo nakup.

Opomba: Bitcoin denarnica je del programske opreme, v kateri se hranijo informacije o dostopu do uporabnikovega Bitcoina. Številne kripto borze ponujajo storitve denarnic, vendar je veliko varneje, če svoj Bitcoin hranite v zasebni denarnici.

Coinmama je varen in hiter način za takojšen nakup Bitcoinov s plačili s kreditno kartico. Toda kako se primerja z drugimi borzami na trgu? Ugotovimo, začenši s Cex.io…

Cex.io 

Nakup Bitcoin s kreditno kartico - CEX.io

Cex.io je bil ustanovljen v Londonu leta 2013, zaradi česar je ena najstarejših borz kripto trgovanja na trgu. Borza deluje v Ljubljani 99% sveta, vključno s 24 ameriškimi državami.

Opomba: Trgovinska borza omogoča uporabnikom, da med seboj trgujejo s kriptovalutami po cenah, ki jih določijo.

Kako deluje Cex.io?

Cex.io ponuja veliko več trgovskih funkcij kot Coinmama. Uporabniki lahko kupujejo in prodajajo kriptovalute z različnimi posli. Spletno mesto ima štiri stopnje preverjanja; osnovno, preverjeno, preverjeno plus in korporativno.

Za nakup BTC s plačili s kreditno kartico boste potrebovali samo osnovni račun. Uporabniki lahko svoj račun Cex.io financirajo s kreditno kartico, takojšnje nakupe in celo dvige na kreditni kartici. To je storitev, ki jo večina borz ne ponuja.

Najhitrejši način za nakup Bitcoinov s kreditno kartico na Cex.io je takojšen nakup. Za tovrstno trgovino veljajo višje dajatve, zato si podrobneje oglejmo provizije Cex.io…

Pristojbine za Cex.io

Takojšnji nakupi na Cex.io se zaračunajo v višini 7%. To je namenjeno trgovini, pri kateri Bitcoin kupujete neposredno s kreditno kartico. Če se odločite za financiranje računa s kreditno kartico, vam bomo zaračunali manj. Cex.io zaračuna pristojbino v višini 3,5% za vloge, položene s kreditno kartico.

Provizije za trgovanje se izračunajo mesečno in bodo med 0,16% -0,25% če trgujete manj kot 5 BTC (kar boste verjetno tudi storili, ker je 5 BTC vrednih več kot 35.000 USD!). Z osnovnim računom lahko porabite do 1000 USD na dan oz 3000 USD na mesec s kreditno kartico Visa ali Mastercard.

Torej, Cex.io svojim uporabnikom omogoča takojšen nakup Bitcoinov s plačili s kreditno kartico za manj kot Coinmama. Toda ali je varnejše?

Kako varen je Cex.io?

Cex.io je končal 700.000 uporabnikov in upošteva nekatere najstrožje finančne zakone na svetu. Sem spadajo ameriški zakoni FinCEN in predpisi vlade Združenega kraljestva. Cex.io uporablja tudi šifriranje za skrivanje vseh uporabniških podatkov in je skladen s PCI DSS.

Opomba: Skladnost s standardom PCI DSS pomeni, da Cex.io upošteva niz pravil za ravnanje s plačili s kreditnimi karticami, imenovan Standard Security Data Data Security Standard.

Vendar pa so nekateri uporabniki kritizirali Cex.io zaradi izgube sredstev in počasnega odzivanja na pritožbe. Uporabniška ocena je 5,2 od 10 na Trustpilot, kar kaže na to, da je zadovoljna le približno polovica kupcev!

Kupite Bitcoin s kreditno kartico - CEX.io na Trustpilot

Cex.io za nakup BTC s plačili s kreditno kartico zaračuna manj kot Coinmama in ponuja več možnosti trgovanja, vendar ima slabši sloves glede varnosti in storitev za stranke. Nato želim govoriti o Bitpandi…

Bitpanda

Nakup Bitcoin s kreditno kartico - BitPanda

Bitpanda je borza posrednikov, ustanovljena leta 2014. Sedež ima v SEPA. Borza večinoma služi strankam znotraj SEPA, storitve pa ponuja tudi mednarodnim uporabnikom.

Opomba: SEPA je enotno območje plačil v evrih. To je organizacija 33 evropskih držav, ki omogoča hitro plačevanje v evrih prek svojih meja.

Kako deluje Bitpanda?

Uporabniki Bitpande lahko kupijo ali prodajo osem različnih kriptovalut; Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Dash (DASH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Ripple (XRP), Komodo (KMD) in IOTA (IOTA). Uporabniki lahko plačujejo z Mastercard, Visa, Skrill in Neteller.

Za takojšen nakup Bitcoinov s kreditno kartico se boste morali potrditi. Postopek preverjanja vključuje več korakov. Najprej morajo uporabniki navesti telefonsko številko, elektronski naslov in svoje podatke (ime, naslov itd.). Nato uporabniki pokažejo potni list v aplikaciji za preverjanje videoposnetkov. Bitpanda ne sprejema vozniških dovoljenj kot ID.

Uporabniki lahko kupijo Bitcoin v vrednosti do 2500 EUR na dan s kreditno kartico. To pomeni, da ima Bitpanda visoko dnevno omejitev porabe v primerjavi s Cex.io, kaj pa njene provizije?

Provizije za Bitpanda

Bitpanda zaračuna pristojbino v višini 1,49% za vse nakupe Bitcoinov. To se zdi nizko, ker pa je Bitpanda borza posrednikov, bo cena, ki jo ponuja za Bitcoin, višja od tiste, ki jo ponujajo borze.

Primerjava med Bitstampom (moja naslednja tema!) In Bitpando je pokazala razliko med 2,1% v cenah, ki so jih ponujali za Bitcoin. S tem bi se končna provizija za nakup Bitcoina s plačili s kreditno kartico na Bitpandi približala 3,5%. Vendar je to še vedno poceni v primerjavi s pristojbinami, ki jih zaračunavata Coinmama in Cex.io.

Bitpanda je poceni, vendar je varna?

Kako varna je Bitpanda?

Bitpanda ima med uporabniki velik ugled in ni bil vdran. Uporabniška ocena je 8,5 od 10 na Trustpilot. Čeprav je bil pregledan le 899-krat.

Nakup Bitcoin s kreditno kartico - BitPanda pregledi na Trustpilot

To je težava z Bitpando. O platformi ni znano dovolj. Njegova koda ni odprtokodna, njene provizije je težko napovedati in njene domača stran pravi, da je “100% varen”, ne da bi pojasnil, zakaj!

Bitpanda je težavna. Ponuja hitro trgovanje po nizkih provizijah, vendar bi bilo več informacij o tem, kako deluje borza! Nato vam pokažem, kako kupiti Bitcoin s plačili s kreditno kartico na Bitstamp…

Bitstamp

Kupite Bitcoin s kreditno kartico 8

Bitstamp je borza kripto trgovanja. V Sloveniji je bila ustanovljena leta 2011, trenutno pa ima sedež v Luksemburgu. Borza večinoma ponuja storitve strankam v SEPA, vendar lahko mednarodni uporabniki nakupe s kreditnimi karticami in ameriškimi dolarji opravijo v več kot 60 držav.

Kako deluje Bitstamp?

Kupci lahko kupijo BTC s plačili s kreditno kartico, potem ko registrirajo račun in ga potrdijo. Postopek preverjanja Bitstamp je precej dolg in uporabniki bodo morali navesti veliko osebnih podatkov. To vključuje; ime, e-poštni naslov, optično prebrano osebno izkaznico s fotografijo in dokazilo o prebivanju, na primer telefonski račun ali bančni izpisek.

Po preverjanju lahko uporabniki kupijo BTC s plačili s kreditno kartico. Borza ponuja tudi trgovanje z Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) in Ethereum (ETH). Preverjeni uporabniki lahko takoj kupijo Bitcoin s plačili do kreditne kartice 5.000 EUR / USD na dan oz 20.000 EUR / USD na mesec. Torej, Bitstamp ima enake omejitve porabe kot Coinmama, vendar je cenejši?

Provizije za bitstamp

Bitstamp zaračuna pristojbino v višini 5% vsakič, ko Bitcoin kupite s kreditno kartico. Vendar pa skupina Bitstamp svoje uporabnike hitro opozori, da lahko ponudniki, kot sta Visa in Mastercard, dodajo dodatne provizije za kartice.

Zdaj veste, kako poceni je Bitstamp, poglejmo, kako varen je…

Kako varen je Bitstamp?

Bitstamp je ena najvarnejših borz na trgu. Ekipa je zelo resna glede varnosti računa in trgovin 98% uporabniških sredstev brez povezave. Spletna sredstva so v celoti zavarovana pred krajo.

Nakup Bitcoin s kreditno kartico - BitStamp pregledi na Trustpilot

Borza je bila vdrta v letih 2014 in 2015, vendar so jo pohvalili, kako je obravnavala incidente. Bitstamp je na platformo dodal storitev šifriranja podatkov in opozorilnega SMS-sporočila, da se ne bi ponovile enake napake. Borza je zelo odprta glede tega, kako deluje, in je bila tudi prva kripto borza, ki ji je evropska država v celoti licencirala (Luksemburg).

Na splošno je Bitstamp profesionalna borza z visokimi omejitvami porabe in razumnimi honorarji. Preden se odločite, katera borza je najboljše mesto za nakup Bitcoinov s kreditno kartico, vam bom dal nekaj lastnih priporočil…

Zaključek

V tem priročniku sem vam povedal o štirih najbolj priljubljenih borzah, kjer lahko Bitcoin kupite s kreditno kartico. Zdaj morate le izbrati, kateri je pravi za vas.

Če želite to narediti, se odločite, kaj je pomembno. Vsi bi radi našli borzo, kjer je nakup Bitcoina s plačili s kreditno kartico hiter, enostaven, poceni in varen. Na žalost ni izmenjave, ki bi imela vse te lastnosti na enem mestu.

Ko izbiram kripto izmenjavo, vedno upoštevam nasvet svoje babice in najprej pomislim na varnost! Iz tega razloga bi se odločil za trgovanje s Coinmama ali Bitstampom. Oba sta odprta glede tega, kako delujeta in na spletu shranjujeta malo ali nič uporabniških sredstev.

Od tu bi bila moja izbira odvisna od tega, ali želim nizke honorarje ali hitro transakcijo. Izbral bi hitro in preprosto storitev, ki jo ponuja Coinmama, če bi želel svoj Bitcoin hitro. Vendar bi izbral Bitstamp, če bi želel več funkcij trgovanja in nižje provizije. Preverjanje Bitstampa traja dlje kot druge izmenjave, vendar menim, da je na ponujeno storitev vredno počakati.

Torej, tam je; moj popolni začetniški vodnik za nakup Bitcoina s plačili s kreditno kartico. Ne pozabite biti zelo previdni, ko kupujete Bitcoin s kreditno kartico. Kripto izmenjave so zdaj bolj profesionalne, kot so bile kdaj koli prej, vendar ima industrija še veliko pot. Borze še vedno ne ponujajo ravni podpore strankam, ki jo dobite pri lokalni banki. Vendar sta Bitstamp in Coinmama precej blizu!

Sporočite mi, če ste našli menjalnico, kjer lahko hitro, poceni in varno kupite Bitcoin s kreditno kartico. Rad bi slišal o tem!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map