Najboljši kovanec za kopanje – vaše najboljše možnosti rudarjenja Altcoin

Pozdravljeni in dobrodošli v tem vodniku najboljšega kovanca za mojega. Najprej moram poudariti, da je rudarjenje kriptovalut velika tema in da bi ga v celoti razumeli, bi bil potreben veliko daljši članek od tega.

Kljub temu upam, da bo to popoln uvod v temo. Upam, da vam bo to pomagalo pri izbiri najboljšega kovanca.

Med vodnikom bom obravnaval veliko različnih vidikov rudarjenja Bitcoinov in altcoinov. Skupaj si bomo ogledali:

 • Kaj je rudarjenje kriptovalut?
 • Kako se dejansko kopajo kripto kovanci?
 • Kaj ljudje mislijo, ko pravijo, da imajo težave z rudarstvom?
 • Nekaj ​​uporabnih besed, ki se pogosto pojavijo, ko berete o rudarjenju altcoinov ali Bitcoinov
 • Kako izbrati, kaj bom rudaril?
 • Za konec si bom ogledal nekaj prednosti rudarjenja nekaterih najboljših kripto datotek danes?

Preden začnemo preučevati, kako izbrati najboljši kovanec za moje, moram najprej pojasniti, kaj točno je rudarstvo, za tiste, ki so popolnoma novi v temi.

Upoštevajte tudi, da obstajajo lažji načini za pridobivanje altcoinov. Preprosto izberite a zanesljiva kripto izmenjava in začnite svojo pot! Zelo priporočljivo je, da se odločite za Coinbase in Binance.

Začnimo!

Kaj je rudarstvo kriptovalut?

Rudarstvo je bistvena lastnost mnogih kriptovalut. Preprosto povedano, to je postopek, s katerim se transakcije preverijo, ali sledijo določenim pravilom omrežja. Rudarje spodbujamo, da finančna opravijo potrebne preglede in preverjanja.

Najden najnovejši kupon Coinbase:

To se naredi s provizijami, ki se poberejo od uporabnikov, ki plačujejo za pošiljanje svojih transakcij, pa tudi s posebno nagrado za novo valuto, ki se sprosti z vsakim novim blokom, dodanim v verigo. Ta vrsta plačila se imenuje blokovna nagrada.

Najosnovnejše je, da za pridobivanje kriptovalut potrebujete le računalnik, internet in posebno programsko opremo. To programsko opremo najdete v skladišču GitHub v kriptovaluti, ki ste jo izbrali za rudarstvo. Lahko pa ga najdete že vgrajenega v programsko opremo denarnice kriptovalute. To velja za Monero in Electroneum.

Razčlenitev rudarjenja kriptovalut

Poglejmo si razčlenitev, kaj enota za rudarjenje kriptovalut dejansko počne za zaščito omrežja in izdajo novih kovancev. Za poenostavitev se bom skliceval na valuto, ki se kopa, kot je Bitcoin. Postopek je zelo enak za vse kriptovalute, ki zahtevajo rudarjenje:

 • Najprej računalnik preveri seznam čakalnih transakcij glede na verigo blokov. Poskrbijo, da noben kovanec ni bil porabljen dvakrat in da ima vsak račun ali denarnica dovolj stanja, da pošlje zahtevano transakcijo Bitcoin.
 • Nato računalnik združi te preverjene transakcije v blok.
 • Ko je niz transakcij oblikovan v blok, mora rudar rešiti nekakšno sestavljanko, da objavi blok v verigi. Ta sestavljanka je uganiti “hash” bloka.

Opomba: Razpršitev se ustvari z uporabo kriptografskega algoritma za pretvorbo besedila, ki predstavlja vse zneske transakcij za ta blok, pa tudi njihove pošiljatelje in sprejemnike v niz znakov. Ta niz znakov je popolnoma edinstven in se lahko nanaša samo na blok, ki ga želite objaviti. Če bi morali spremeniti nekatere podrobnosti informacij o bloku, bi se tudi hash popolnoma spremenil. To je zelo pomembno.


 • Ko rudarski računalniški sistem končno ugane pravilno kombinacijo črk in številk zgoščene oznake, lahko objavi blok na koncu verige.
 • Ker vsak blok vsebuje tudi hash prejšnjega bloka, verige ni mogoče spreminjati. Če bi nekdo poskusil spremeniti število Bitcoinov na določenem naslovu, bi bil vsak blok v verigi (po posegu) neveljaven.

Rudarska težava

Mreža kriptovalut samodejno spremeni težavnost težav, ki jih je treba rešiti. To zagotavlja, da se kovanci sproščajo enakomerno. Če omrežje rudari veliko rudarjev, se bo težava še povečala.

Če omrežje varuje le malo rudarjev, bo težave razmeroma enostavno rešiti. Težavnost kovanca vpliva tudi na njegovo donosnost. Če je vaša strojna oprema omejena na enote GPU, bo imel najboljši kovanec manjše težave.

Slovarček pogojev rudarjenja kriptovalut

 • Stopnja razpršitve – koliko ugibanj lahko rudar naredi na zgoščeni blok.
 • ASIC – Integrirano vezje, specifično za aplikacijo. Ti čipi so bili posebej zasnovani za pridobivanje kriptovalut. Dragi so za nakup in lačni, vendar so najboljši na trgu za rudarstvo.
 • Rudarska ploščad – Rudarska ploščad je skupek CPU-jev, GPU-jev ali čipov ASIC, ki delujejo skupaj za povečanje hitrosti razpršitve rudarja..
 • GPU – enota za obdelavo grafike, zasnovana za upodabljanje 3D grafike. V istem času lahko ustvarijo več ugibanj na zgoščevanju kot CPE.
 • CPU – centralna procesorska enota. CPU je kot možgani vašega računalnika. Obdeluje informacije, ki mu jih dajo računalniški programi. CPU so tudi najcenejši in najlažje dostopen način pridobivanja kriptovalut.
 • Dokaz o delu – postopek ugibanja razpršitve je znan kot dokaz dela. Dokazilo o delu zelo drago vara mrežo kriptovalut. Je bistvena varnostna značilnost večine blockchain omrežij.

Torej, zdaj veste, kako deluje rudarstvo, vendar kako izbrati najboljši kovanec za rudarstvo?

Na kaj je treba biti pozoren pri izbiri kovanca

Če želite izbrati najboljši kovanec za mojega, je treba veliko pogledati. Najprej morate razmisliti, kaj rudarite kriptovalute, da bi dosegli. Nekaterim bo to očitno – takojšen dobiček. Drugi bodo svoje rudarstvo obravnavali kot hobi, ki bi jih lahko dolgoročno zelo obogatil.

Nazadnje obstajajo ljudje, ki želijo kopati kriptovalute za zaščito omrežja. To velja za številne ljubitelje Bitcoinov. Čeprav ne bodo neposredno zaslužili, pomagajo pri decentralizaciji omrežja. Zanje je rudarjenje omrežja kot plačilo za protivirusno programsko opremo za zaščito računalnika – to bi morali početi vsi.

Za namene tega članka predvidevam, da želite izkoristiti svoje rudarske dejavnosti.

Kratek Thm Pdonosnost

Če iščete samo kratkoročni dobiček, boste morali biti na tekočem s spreminjajočimi se rudarskimi pogoji za različne projekte. Ker se težave pri rudarjenju posamezne valute nenehno spreminjajo, ni dobro, da vam rečem, da svojo strojno opremo usmerite v en kovanec in da samo pustite, da vaša strojna oprema deluje. Kar je danes dobičkonosno, morda ne bo jutri!

Iz tega razloga je zame veliko bolj smiselno razložiti, kako najdem, kaj si lahko nakopljem sam. Na ta način nenehno poznate najboljše kovance za kopanje in lahko preklopite na rudarstvo altcoinov, ki predstavljajo največjo donosnost v danem trenutku!

Kalkulatorji donosnosti rudarjenja

Eden najlažjih načinov preverjanja donosnosti posamezne kriptovalute je uporaba kalkulatorja donosnosti rudarjenja. Na izbiro je veliko.

Tistega, ki ga še posebej rad uporabljam, ponuja CryptoCompare. Vse, kar morate storiti, je, da vnesete nekaj podrobnosti in kalkulator vam pokaže, kaj je najbolj donosno med BTC, XMR, DASH, ETH, ZEC, LTC, ETC in PASC. Drugi kalkulatorji bodo prikazali donosnost tudi drugih kovancev.

Ugotoviti, kaj rudariti s pomočjo rudarskega kalkulatorja za kripto primerjavo, je enostavno. Spodaj sem podrobno opisal:

 • Vnesite skupno moč razpršitve (hitrost razpršitve) vaših rudarskih ploščadi. Vsak GPU ali CPU bo imel drugačno hitrost. Lahko jih preverite tukaj za nespecializirane enote (GPU in CPU) ali tukaj za čipe ASIC.
 • Vnesite skupno moč, ki jo vaše naprave porabijo v vatih. To bo podrobno opisano nekje na strani s specifikacijami dela rudarske strojne opreme ali na dveh povezavah v prejšnji točki.

  Primerjava grafičnega procesorja Nvidia

 • Vnesite ceno električne energije. To bo v kilovatnih urah (kWh). To lahko dobite pri svojem ponudniku električne energije.
 • Po potrebi vnesite pristojbino za rudarski bazen.

Nato vam bo kalkulator prikazal dobiček, ki ga lahko pričakujete na dan, teden, mesec in leto. Kako enostavno je to?

Vloga CryptoCompare za najboljši kovanec za moje

Dolgoročni potencial projekta

Drug način, kako se odločiti za najboljši kovanec, je pogled na dolgoročni potencial projekta. Morda danes ne bi bil najbolj donosen kovanec, toda vaše rudarjenje bi lahko bilo način, da zberete veliko kovancev, preden se cene zvišajo s prihodnjim sprejetjem. Kovanec, kot je Ethereum, bi bil primer projekta z ogromnim dolgoročnim potencialom, ki danes morda ni najbolj donosen.

Nekaj, na kar je treba opozoriti, če razmišljate o tem, da bi se odločili za najboljši kovanec za kopanje, je, da se boste morali odločiti, ali bi bila vaša rudarska ploščad bolj koristna, ko rudarite drug kovanec in nato s tem kovancem trgujete dolgoročno projekt. To bo vključevalo malo več dela v vašem imenu (dejansko trgovanje s kovanci, pa tudi nenehno preverjanje, kateri je najbolj donosen kovanec za moje), pa tudi nekaj provizij za transakcije in trgovanje.

Zdaj, ko imate nekaj idej o rudarjenju bitcoinov in altcoinov ter nekaj idej o tem, kako izbrati, kateri kovanec naj se izkoplje, vam bom predstavil nekaj najbolj priljubljenih možnosti za rudarstvo kriptovalut danes.

Najboljši kovanec za kopanje: nekaj primerov

Primerjajte kripto izmenjave vzporedno z drugimi

Ali si vedel?

Ste se kdaj vprašali, katere kripto borze so najboljše za vaše trgovinske cilje?

Glej & primerjajte kripto izmenjave TOP3 vzporedno

Bitcoin

Bitcoin je trenutno na prvem mestu med kriptovalutami po tržni kapitalizaciji. Na žalost to ne pomeni, da je to najboljši kovanec v zvezi z dobičkom. To je zato, ker je v omrežju že toliko rudarskih plošč ASIC. Rudarju, ki v strojno opremo ni pripravljen vložiti dobesedno milijonov dolarjev, se ne bo splačalo kopati Bitcoin.

Vse to pa še vedno obstaja zelo dober razlog za pridobivanje Bitcoina – za povečanje decentralizacije v omrežju. Mnogi Bitcoin puristi verjamejo, da le Bitcoin ponuja raven nespremenljivosti in cenzurne odpornosti, ki je potrebna za resnično decentralizirano valuto. Zanje je strošek vodenja majhne bitcoin rudarske ploščadi majhna cena, ki jo je treba plačati, da igrajo vlogo pri zagotavljanju najpomembnejše od vseh kriptovalut.

Če pa iščete strogo dobiček, ne živite v hladnem podnebju s poceni električno energijo in nimate milijonov za vlaganje, bi verjetno morali iskati priložnosti z rudarjenjem altcoinov.

Če želite kupiti Bitcoin in začeti trgovati, je priporočljivo iti naprej varne kripto izmenjave kot sta Coinbase in Binance.

Ethereum

Ethereum je projekt z ogromnim dolgoročnim potencialom. Pravzaprav eden od soustanoviteljev Reddita, Alexis Ohanian, napoveduje, da bo vsak žeton Ether do konca leta 2018 znašal 15.000 ameriških dolarjev. Verjame, da bo prehitel Bitcoin in postal najdragocenejše sredstvo v celotnem prostoru kriptovalut. Če bi se to uresničilo, bi rudarstvo Ethereuma postalo zelo dobra dolgoročna igra. Poglejmo več v temo, da ugotovimo, ali bi lahko bil Ethereum najboljši kovanec za moje.

Ohanian in drugi bikovski komentatorji svoje napovedi temeljijo na dejstvu, da je mogoče aplikacije graditi na vrhu mreže Ethereum. Govori se o decentraliziranih aplikacijah za skupno rabo domov, kot je Air Bnb, ali o enakovrednih Uberjevih platformah za skupno rabo vozil, ki se ustvarjajo v omrežju Ethereum. Če se ena od teh aplikacij izkaže za tako uspešno kot njihovi centralizirani ekvivalenti, se vrednost žetonov Ether dvigne.

Omeniti velja tudi Enterprise Ethereum Alliance. Ta skupina nekaterih največjih podjetij na planetu trenutno preizkuša aplikacije veriženja blokov, ki jih podpira omrežje Ethereum. Če si ogledate spodnji posnetek zaslona s spletnega mesta skupine, boste videli, da obstaja nekaj precej impresivnih in razburljivih imen, ki jih zanima Ethereum.

Ethereum kovanska partnerstva

Monero

Monero je kriptovaluta z zelo resničnim primerom uporabe, ki že obstaja v resničnem svetu. Ker gre za enega najuspešnejših kovancev za zasebnost, obstajajo različni razlogi, zakaj bi ga ljudje želeli uporabiti. Poglejmo, v Monero je moj najboljši kovanec.

Obstaja veliko uporabnikov Monera, ki trenutno kupujejo in prodajajo stvari za Monero na temnih spletnih trgih. Obstaja pa tudi veliko primerov, ko so kovanci, ki se osredotočajo na zasebnost, koristni in niso nezakoniti.

Obstajajo celo celi narodi, ki jih zanima Monero. Vzemimo za primer Severno Korejo. Lopovska država naj bi Monero uporabljala, da bi se izognila gospodarskim sankcijam, ki jim jih je naložil Zahod.

Čeprav bi lahko nezakonite aplikacije Monera nekatere ljudi odvrnile od njegovega rudarjenja, bi funkcije zasebnosti kovanca zelo otežile uporabo Monera. Konec koncev, kako lahko policijo nekaj, kar ne vidite?

Ena najboljših stvari pri rudarjenju Monera je ta, da ga lahko še vedno dobičkonosno kopljete s CPU-ji ali GPU-ji. To je zato, ker uporablja drugačen algoritem razprševanja kot Bitcoin in druge kriptovalute, ki se imenuje CryptoNote.

Prav tako je zelo enostavno nastaviti operacijo rudarjenja Monero. To lahko storite z različico GUI programske opreme denarnice. Zaradi tega je Monero eden najboljših kovancev za rudarstvo za absolutne začetnike.

Electroneum

Electroneum je temeljil na Monero. To pomeni, da je moj tako preprost, kot je Monero. Tudi sama denarnica ima zelo enostavno uporabo funkcije “mine”, ki bo s klikom gumba začela proizvajati Electroneum.

Odločitev ekipe Electroneum, da svoj kovanec uvrsti med najlažje valute za začetek rudarjenja, je bila premišljena. Electroneum ima tudi nekaj velikih ciljev. Skupina, ki stoji za tem, si resnično želi, da bi postala kriptovaluta nebankovcev.

Ker uporabnikom mobilnih telefonov olajšajo uporabo vgrajene rudarske programske opreme, povezane s privzeto denarnico Electroneum, upajo, da se bo razvila v najbolj decentralizirano kriptovaluto. Ta preprost način pridobivanja valute bi moral vsem lastnikom mobilnih telefonov v nastajajočih gospodarstvih omogočiti sodelovanje v digitalnem gospodarstvu, ne da bi potrebovali tradicionalne bančne storitve.

Zcash

Zcash je še ena kriptovaluta, ki se osredotoča na zasebnost. Ena izmed stvari, zaradi katerih je priljubljena izbira med rudarji kriptovalut, je ta, da je odporen na ASIC. To pomeni, da je Zcash še vedno zelo donosno rudariti z veliko cenejšimi čipi GPU, zato je to velik plus pri izbiri vašega najboljšega kovanca, če ne želite veliko porabiti za GPU.

Zahvaljujoč lastnostim zasebnosti Zcash podpirajo Edward Snowden. On terjatve da so njegove “lastnosti zasebnosti resnično edinstvene”. Nekdanji agent NSA je (seveda) nekaj strokovnjaka za zaščito spletnih podatkov. Delno zahvaljujoč njegovim izpostavljanjem senčnih praks različnih vlad po vsem svetu je bila spletna zasebnost deležna celo velike pozornosti, ki jo je posvečala v zadnjih letih.

Tam so Lots drugih kovancev!

Seveda to ni popoln seznam kriptovalut, ki so mi na voljo. Na izbiro je na stotine drugih. Zgoraj naštete so le nekatere izmed najbolj priljubljenih. Izbiranje najboljših kovancev za rudarjenje bo odvisno od vaših ciljev kot rudarja.

Upam pa, da vam bodo nasveti, kako izbrati, kaj boste izbrali pred konkretnimi primeri, pomagali zožiti izbiro sami..

Zaključek

To je naš vodnik po pridobivanju Bitcoinov in altcoinov. Upam, da se vam je zdelo zabavno in, kar je še pomembneje, informativno.

Kot lahko vidite, je treba med rudarjenjem altcoinov, pri pridobivanju a zanesljiva strojna denarnica, kot sta Ledger Nano X in Trezor Model T je eden izmed njih. Obstajajo takojšnja donosnost, dolgoročni uspeh projekta in celo to, ali želite iz kakršnega koli razloga, razen dobička, izkopati valuto.

V tem priročniku smo veliko zajeli, zato na hitro ponovimo.

 • Kaj je rudarjenje kriptovalut.
 • Kako poteka postopek rudarjenja kriptovalut.
 • Kaj mislimo pod težavami pri rudarjenju.
 • Nekaj ​​uporabnih besed, na katere boste morda naleteli pri raziskovanju učenja o rudarjenju altcoinov ali bitcoinov.
 • Nato sem obravnaval, kako izbrati najboljši kovanec za mojega. To je vključevalo pogled na vaše cilje kot rudarja.
 • Na koncu sem spregovoril o prednostih rudarjenja nekaterih najboljših današnjih kripto. Zajemal sem: Bitcoin, Ethereum, Monero, Electroneum in Zcash.

Ko gre za te kriptovalute, jih lahko kupite ali trgujete na Coinbase, Binance ali Coinmama.

Zdaj, ko smo vsi končali, kaj mislite? Ali imate boljšo predstavo o tem, kako izbrati različne kovance, ki jih želite izkopati. Radi bi tudi slišali, kaj se vam zdi najboljši kovanec za moje! Sporočite nam!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map