Najbolja kriptovaluta godine

Kriptovalute izveli diskutabilno u 2018., ali i dalje privlače nove investitore u 2021. godini.

Međutim, većina početnika ima poteškoća u pronalaženju najbolja kriptovaluta za ulaganje 2021. godine. Svi smo bili tamo, zato ne brinite! Razumijem koliko je zbunjujuće kad prvi put počnete tražiti nova ulaganja u kriptovalute. I zato sam ovdje da pomognem.

Dakle, tražite li i sljedeće kriptovalute za ulaganje 2021. godine? Zapitate li se “bih li trebao ulagati u Bitcoin?” ili “trebam li ulagati u Ethereum?”

Pa, čudite se više! Ovdje sam da odgovorim na sva vaša pitanja. Na kraju ovog vodiča znat ćete kako pronaći kriptovalute za ulaganje u 2021. Također, ako je trgovina ono što tražite, trebali biste otići na top3 razmjene kriptovaluta: Coinbase, Binance i Coinmama.

Ali prvo, razgovarajmo kroz nedavni rast kriptovaluta.

Do sada tržište kriptovaluta

Prvi kriptovaluta, Bitcoin, izumljen je 2009. godine. To je ipak bio samo početak, a nitko zapravo nije znao za Bitcoin do 2013. Osim toga, nitko nije ni pomislio da bi to mogla postati najbolja kriptovaluta za investiranje.

Međutim, od 2013. godine tržište kriptovaluta je zabilježeno ogroman rast – rast koji je bilo teško zanemariti. Sada postoje više od 1500 različitih kriptovaluta, sve stvoreno za manje od 5 godina.

Jasno je da je 2017. bila godina u kojoj je kripto stvarno eksplodirao. Tržišna kapitalizacija kriptovaluta porasla je za 4000%! Tržišna kapa svih kriptovaluta bila je okolo 21 milijardu dolara u ožujku 2017., dok je sada gotovo 454 milijarde dolara. To je ogromno!

Tržišna kapitalizacija: Ukupna cijena svih kovanica zbrojenih.

Tržište se više ne odnosi samo na Bitcoin. Postoje i druge kriptovalute koje su ušle u svemir, kao npr Ethereum, Litecoin, i Mreškanje. Sve su se ove godine nevjerojatno dobro pokazale i sve ih se može nazvati "najbolja kriptovaluta za ulaganje".

Sljedeći grafikon CoinMarketCap prikazuje rast kriptovaluta tijekom godina.

Najbolja kriptovaluta za investiranje: ukupna tržišna kapitalizacija.

Puno se stvari govori o budućnosti kriptovaluta. Neki ljudi vjeruju da faza kriptovaluta neće trajati dugo, dok drugi misle da će postojati zauvijek.

Teško je predvidjeti budućnost kriptovaluta, ali ono što znam je to popularnost kriptovaluta samo se povećava. Jedan od razloga zašto su kriptovalute sve popularnije je i zbog blockchain tehnologija, koja je glavna tehnologija iza svih kriptovaluta.

Najbolja kriptovaluta za ulaganje: analiza grafikona.

Blockchain tehnologija je sljedeća velika stvar – jest a siguran komad tehnologije koji je prvi upotrijebio Bitcoin. Ipak, ne možete naučiti kako ulagati u blockchain. Umjesto toga, možete naučiti kako ulagati u kriptovalute koje koriste blockchain (što je sve!)

Jeste li spremni saznati o sljedećoj kriptovaluti koju ćete uložiti 2021. godine? Pa, krenimo.

Koje su najbolje kriptovalute za ulaganje u 2021. godini?

Ispod ćete pronaći nekoliko mogućnosti za najbolje kriptovalute za ulaganje od 2021. i kasnije (pa, barem u dogledno vrijeme).

Bitcoin (BTC)

Ako ste nekako čuli samo za jednu kriptovalutu, vjerojatno je tako Bitcoin. To je najveća kriptovaluta – trenutno ima 40% udjela u ukupnoj tržišnoj kapitalizaciji kriptovaluta! To je najstarija kriptovaluta i još uvijek dominira na tržištu. Dakle, ako se Bitcoin nastavi povećavati kao u 2017. godini, tada bi ulaganje u Bitcoin moglo biti dobra ideja za 2021. godinu.

Cijena Bitcoina svakodnevno se puno mijenja, a tijekom posljednjih nekoliko godina zabilježila je brojne uspone i padove. Pogledajte sljedeći grafikon i vidjet ćete koliko se cijena mijenja.

Najbolja kriptovaluta za investiranje: Bitcoin grafikon.

Cijena 1 Bitcoina krenula je okolo 76 dolara (07.09.13.) Do najviših 20 000 USD u prosincu 2017. Ali tada, nakon što je Bitcoin dosegao najvišu točku u prosincu, cijena Bitcoina pala na oko 6000 USD u veljači 2018. i od tada fluktuira. Ludo je!

Kako se cijena toliko mijenja u tako kratkom vremenskom razmaku, kako odlučiti koje je najbolje vrijeme za ulaganje u Bitcoin?

Pa, možemo pokušati pronaći odgovore gledajući neke važne prošle događaje – kada je cijena porasla ili pala za velik iznos.

 • Jedan od glavnih događaja bio je kada Bitcoin se podijelio na dvije kriptovalute – Bitcoin i Bitcoin Cash. To se dogodilo 1. kolovoza. Ulagači koji su znali za to uložili su svoj novac prije podjele i ostvarili ogromnu dobit, gotovo udvostručivši ulaganje!
 • Cijena Bitcoina pala je na oko 10.000 američkih dolara u siječnju 2018., gotovo polovica od 20.000 američkih dolara koliko je vrijedilo u prosincu 2017. Mnogi su se investitori u ovom trenutku zabrinuli i počeli prodavati svoj Bitcoin. Zbog toga je cijena pala u veljači 2018. na oko 6000 američkih dolara.

Ako vas zanima dobivanje Bitcoina, to možete jednostavno učiniti pomoću Coinbase ili Binance. Oboje su vrlo sigurni i pouzdani.

Bitcoin ulaganje

Ako želite ulagati u Bitcoin, tada morate biti u toku s najnovijim vijestima i trendovima oko Bitcoina. Kad se objave vijesti o novo tehničko poboljšanje, možda biste htjeli razmisliti o kupnji Bitcoina. Ako dođe do ogromnog pada cijene dotične kriptovalute, tada bi i to moglo biti dobro vrijeme za kupnju Bitcoina jer ga možete kupiti po niskoj cijeni.

Najbolja kriptovaluta za ulaganje: kovanice za kriptovalute.

Ako ste već odlučili ulagati u kriptovalute, tada bi možda bilo dobro započeti ulaganjem u Bitcoin. Iako ste propustili prvu veliku priliku za ulaganje, ulaganje u Bitcoin još uvijek može biti dobra ideja.

Sve ovisi o bez obzira vjerujete li u budućnost Bitcoina ili ne. Ako ste vjernik, trebali biste razmisliti o ulaganju u to. Ako niste, onda vam preporučujem da se klonite toga. To je isto kao i kod bilo koje druge investicije!

Pronađen najnoviji kupon za Coinbase:

Ethereum (ETH)

Pred kraj prošle godine cijena Ethereum bio nešto viši od 720 USD, s ukupnom tržišnom kapitalizacijom od oko 70 milijardi dolara. Početkom 2018. godine Ethereum se popeo i dosegao najvišu cijenu od 1423 USD 4. siječnja. U ovom trenutku ukupna tržišna kapitalizacija Ethereuma bila je 138 milijardi dolara!

Ethereum je porastao za oko 3000% u 2017. godini i postao je druga najveća kriptovaluta, smjestivši se na drugo mjesto iza Bitcoina.

Pitate li se, “trebam li ulagati u Ethereum?”, “Je li cijena Ethereuma već na vrhuncu?”, Ili "je Ethereum najbolja kripto valuta 2021. godine?". Pa, istina je, nitko ne zna! Međutim, sljedeće informacije trebale bi vam pomoći da odlučite je li ulaganje u Ethereum dobra opcija za vas.

Grafikon u nastavku pokazuje kako je Ethereum rastao tijekom posljednjih nekoliko godina.

Najbolja kriptovaluta za ulaganje: Ethereum grafikon.

Ispod su ključni događaji koji su u prošlosti najviše utjecali na cijenu Ethereuma:

 • Ethereum primio investicija od oko 150 milijuna dolara u svibnju 2016. Kao rezultat toga, cijena mu je porasla s 1 USD u siječnju 2016. na oko 14,80 USD u svibnju 2016.
 • Međutim, 18. lipnja 2016. članovi zajednice Ethereum otkrili su da je Ethereum hakiran. Vrijedan oko 60 milijuna dolara Eter (Ethereumova valuta) ukradena je zbog nedostatka u novčaniku. Zbog toga je cijena Ethereuma pala s najviših 21,52 dolara 17. lipnja 2016. na 9,96 dolara 18. lipnja 2016..

Za razliku od Bitcoina, Ethereum nije samo digitalna valuta. To je napredniji blockchain projekt. To je zato što Ethereum nudi nešto posebno – pomoću Ethereumove platforme, programeri mogu graditi vlastite kriptovalute.

Zamislite da biste željeli izgraditi rješenje temeljeno na blockchainu za upravljanje opskrbnim lancem vašeg poslovanja. Pa, zahvaljujući Ethereumu, ne trebate početi ispočetka. Umjesto toga, možete samo izgraditi aplikaciju na Ethereumovom blockchainu. Ethereum znatno olakšava pokretanje novih blockchain projekata.

Dakle, je li Ethereum vaša sljedeća kriptovaluta za ulaganje 2021. godine?

Preporučujem vam da razmislite o dodavanju Ethereuma na svoj popis, jer mislim da bi to mogla biti jedna od najboljih kriptovaluta za ulaganje 2021.

Najbolja kriptovaluta za ulaganje: analiza svijeća i grafikona.

Julian Hosp, stručnjak za blockchain, rekao je da bi se tržišna kapitalizacija Ethereuma mogla popeti na 200 milijardi dolara do kraja 2021. Ako je predviđanje Hosp-a točno, cijena Ethereuma doseći će do 2000 dolara. Hospov razlog koji stoji iza predviđanja temelji se uglavnom na ICO-i (Initial Coin Offerings) koja je odlučila koristiti Ethereum blockchain u 2018. godini & 2021.

Ethereum također ove godine planira znatno poboljšati svoju tehnologiju, s novim protokolima koji su gotovo spremni za rad. Dakle, pripazite na Ethereum!

Da biste saznali više o Ethereumu, pročitajte naš Ethereum vs Bitcoin vodič.

Mreškanje (XRP)

Mreškanje, poznat i kao XRP, bio je glavni kandidat za mjesto najbolje kriptovalute u 2017. s rastom od oko 36.000%! Da, dobro ste pročitali. Porastao je s gotovo 0 USD početkom 2017., a u prosincu 2017. dosegao je 2,4 USD – kao što možete vidjeti na sljedećem grafikonu.

Kao i sve druge kriptovalute, i cijena Ripplea smanjila se u 2018. godini – trenutno je postavljena na 0,20 USD.

Najbolja kriptovaluta godine

Znam o čemu razmišljate – propustili ste sjajnu priliku ne investirajući Ripple početkom 2017. Iako je to istina, Ripple bi i dalje mogao biti dobra opcija koju treba smatrati sljedećom kriptovalutom za ulaganje 2021. godine.

Iako je cijena jednog XRP-a puno niža od cijene jednog bitcoina, XRP je i dalje treća najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji. U svibnju 2018. imao je ukupnu tržišnu kapitalizaciju oko 35 milijardi dolara.

Pa, što je to zbog Ripplea što ga je učinilo toliko popularnim za investitore?

Glavni razlog popularnosti Ripplea je taj što nije samo digitalna valuta, već i sustav plaćanja. Ripple koristi blockchain tehnologiju kako bi međunarodna plaćanja učinila bržim i sigurnijim.

Ako danas pokušate izvršiti međunarodno bankovno plaćanje, trebalo bi oko 2-10 dana da se obradi transakcija. Ista uplata, kada se izvrši pomoću Ripple, traje nekoliko sekundi. Kako je to strašno!

No, ima još dobrih vijesti – mnoge velike financijske institucije poput American Expressa, JP Morgana i Santandera već koriste Rippleovu tehnologiju. Također, Ripple surađuje sa Centralnom bankom Saudijske Arabije, kineskim LianLian Internationalom i drugim bankama iz cijelog svijeta.

Najbolja kriptovaluta za ulaganje: sastanak investitora.

Dakle, ako se pitate kako investirati u blockchain, onda bi Ripple mogao biti najbolji odgovor.

Na temelju onoga što sam upravo objasnio, Rippleova budućnost u financijskoj industriji mogao biti dobar. Trebali biste pripaziti na Ripple i naučiti više o tome njihova partnerstva. Pripazite i na nova partnerstva – ako Ripple potpiše ugovor s drugom velikom bankom, to bi moglo povećati cijenu XRP-a.

Investitori koji su razumjeli usluge koje nudi Ripple zaradili su puno novca. Nakon fantastične 2017. godine, Ripple bi mogao biti upravo najbolja kripto valuta 2021. godine.

Napomena: Sada je možda pravo vrijeme za ulaganje u Ripple, jer mu je cijena pala za 70% niža nego što je bila najviša vrijednost od 3,4 dolara u siječnju 2017.

Litecoin (LTC)

Naš popis onoga što je najbolja kriptovaluta za ulaganje 2021. godine ne može biti potpun bez nje Litecoin. Baš kao i Ripple, Litecoin je 2017. godine pokazao izvrsne performanse s rastom od gotovo 8000%.

Cijena Litecoina rasla je od oko 4 dolara početkom 2017. do najviših 358 dolara u prosincu 2017. Međutim, baš kao i većina kriptovaluta, i Litecoin je slijedio trend cijena te je u veljači 2018. pao na 110 dolara.

U nastavku pogledajte grafikon cijena Litecoina – možete vidjeti brzi rast cijene Litecoina početkom 2018. Cijena i Litecoina i Bitcoina slijedila je sličan trend tijekom prošle godine.

Najbolja kriptovaluta godine

Litecoin je 5. najveća kriptovaluta s tržišnom kapitalizacijom od oko 11 milijardi dolara. Litecoin nastavlja zanimati investitore zbog svoje bliske povezanosti s Bitcoinom, pružajući tako dobar razlog da se Litecoin nađe na našem popisu za sljedeću kriptovalutu koja će ulagati 2021. godine.

Litecoin je stvoren 2011. godine poboljšati tehnologiju Bitcoina. Litecoin dovršava transakciju 4 puta brže nego Bitcoin. Međutim, za razliku od Bitcoina, ograničen je maksimalan broj Litecoina 84 milijuna – 4 puta više od ponude kovanica Bitcoina (21 milijun).

Litecoin je prva kriptovaluta koja je izvela a Lightning Network transakcija u svibnju 2017. Koristeći Lightning Network, 0,00000001 Litecoin prebačen je iz Züricha u San Francisco u manje od jedne sekunde! Jednom kada Litecoin počne koristiti Lightning Network, mogao bi povećati cijenu Litecoina!

Lightning Network: Nova tehnologija koja povećava brzinu transakcija na blockchain mreži.

Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash je još jedno ime koje je prilično poznato u krugovima kriptovaluta. Međutim, istodobno je to kripto koji je oko sebe imao (i još uvijek ima!) Prilično kontroverze.

Kao i kod većine stvari vezanih uz Bitcoin, kontroverza koja se vrti oko BCH-a ima veze s konceptima skalabilnost, decentralizacija, i ostati vjeran izvornoj viziji Bitcoina (blockchain).

Vidite, od svih najboljih opcija kriptovaluta na ovom popisu, BCH je imao jednu od zanimljivijih početnih priča. Stvoren je kao rezultat hard forka Bitcoina. Programeri koji su implementirali vilicu to su učinili kako bi riješili jedan od najistaknutijih problema s Bitcoinima – nedostatak skalabilnosti.

Veličina jednog bloka Bitcoin Cash je 8 MB. Suprotno tome, veličine blokova Bitcoina jesu 8 puta manja1 MB.

Kao što vjerojatno možete zamisliti, mišljenja oko BCH bila su prilično podijeljena od samog početka. Kako je to utjecalo na cijene kripto novčića? Pa, pogledajte:

Najbolja kriptovaluta godine

Iako je BCH imao puno različitih razdoblja, njegova je cijena već prilično dugo stabilna! Čak i uz sve kontroverze vezane uz kripto, postoje mnogi ljudi koji su i dalje odlučni u tome da je Bitcoin Cash "kriptovaluta budućnosti". Sigurno je vrijedna opcija, što se tiče najbolje kriptovalute za ulaganje!

Tron (TRX)

Mnogi ljudi koji traže najbolju kriptovalutu za investiranje (ili jednostavno – najbolju kriptovalutu, općenito) također pokušavaju pronaći projekt zasnovan na blockchainu da bi bili zainteresirani za potporu.

Pa, ako je to slučaj i s vama, Tron možda bi vas prilično zanimalo – to je platforma za razmjenu sadržaja čiji je cilj prepustiti vaše osobne podatke u rukama osobe kojoj pripadaju – vas.

Mogli biste o Tronu razmišljati kao alternativa za YouTube, Instagram, ili čak Facebook. Sve ove društvene mreže i web stranice za razmjenu sadržaja prikupiti svoje osobne podatke, a zatim ga podijelite s oglašivačima kako bi mogli svoje oglase ciljati na vas. Nije nešto zbog čega biste se trebali brinuti s a decentralizirano platforma, doduše.

Kao i kod svakog drugog "najbolja kriptovaluta" Tamo vani, Tron nije bez kontroverzi, iako. Većina opaženog "izdanja" okruženje ovog projekta zapravo ima veze sa njegovim stvaraocima – iako se ti problemi često odbacuju kao obična kampanja ili glasine, to ipak utječe na projekt!

Pitanje je – samo koliko? Pa, pogledajte:

Najbolja kriptovaluta godine

Iako je Tron imao značajnih promjena u cijeni, čini se da novčić sve više raste. Jedna od zanimljivijih kriptovaluta za ulaganje 2021. godine!

EOS (EOS)

EOS je jedinstven projekt, koliko je ovo "najbolja kriptovaluta" vodiči ide. Nije jedinstven jer iza sebe ima nečuvenu tehnologiju ili zbog nekog drugog tehničkog razloga – jednostavno je jedan od pozitivno percipiranih novčića na ovom popisu!

Na prvi pogled mogao bi se pojaviti EOS jako slično u Ethereum. Isto kao i ETH, EOS vam omogućuje razvoj pametni ugovori, pa čak i stvoriti dApps na svom blockchainu. Pa … Što onda EOS čini jedinstvenim?

Pa, cilj ovog projekta je pokrenuti decentralizirani blockchain koji bi vam to omogućio obavljati besplatne transakcije. Ovdje je razlika u tome što se s većinom kriptovaluta ne može trgovati, kupovati ili prodavati bez naknade.

Grafikoni cijena EOS-a izgledaju kako slijedi:

Najbolja kriptovaluta godine

EOS je imao značajnih promjena cijena u posljednjih nekoliko godina, ali nedavno se stabilizira. Ako ovaj novčić smatrate najboljom kriptovalutom za investiranje 2021. godine, svakako napraviti neko dodatno istraživanje, i prati vijesti okružujući novčić!

Usporedite kripto razmjene rame uz rame s drugima

Dali si znao?

Jeste li se ikad zapitali koje su kripto burze najbolje za vaše trgovinske ciljeve?

Vidjeti & usporedite TOP3 kripto razmjene jedna uz drugu

Investicijske strategije: Razjasnimo nešto

Kako investitori donose odluke koje žele uložiti u nekretnine ili dionice? Počinju li ulagati onog trenutka kad razmišljaju o tome? Pretpostavljam da je odgovor na to pitanje – ne!

Prije nego što uložite u bilo što, trebate jasno razumjeti koji su vaši ciljevi ulaganja i kako ćete ih postići. Želite dobru ideju o tome koliko dugo ste spremni držati svoje ulaganje otvorenim i koji iznos dobiti rado uzimate.

Trebali biste imati isti način razmišljanja što se tiče ulaganja u kriptovalute. Prije nego što odlučite koja je sljedeća kriptovaluta za ulaganje 2021. godine, razgovarajmo o dvije glavne vrste investicijskih strategija za kriptovalute.

Imajte na umu da, koju god strategiju odabrali, to je uvijek presudno za upotrebu pouzdanih platformi za razmjenu kriptovaluta. Nekoliko ih uključuje Coinbase i Binance.

Dugoročno ulaganje u kriptovalute

Dugoročno ulaganje je onaj u kojem očekujete da će kriptovaluta imati bolju izvedbu tijekom duljeg vremenskog razdoblja. Jednostavan! Obično je minimalno vrijeme za dugoročno ulaganje 6 mjeseci do 1 godine. Iako neki planiraju zadržati svoja ulaganja 5-10 i više godina. Na vama je kako ćete odabrati ulaganje; možete u potpunosti uložiti jednim potezom ili u različito vrijeme.

Dugoročna investicijska strategija

Još jednom, prije nego što uložite bilo koji iznos, morate imati jasnu ideju koji su vaši ciljevi ulaganja:

 • Hoćete li prodati kriptovalutu nakon određenog vremena ili ćete je prodati kad dosegne određenu cijenu?
 • Hoćete li prodati svoju investiciju odjednom ili ćete dijelove prodati u različito vrijeme?
 • Kojom biste prigodom prodali dugoročnu investiciju u kratkom roku? Na primjer, ako se pojave novi zakoni koji bi mogli utjecati na dugoročnu cijenu vaše investicije, možda biste trebali razmisliti o njezinoj prodaji prije.

Dalje, trebali biste provesti neko istraživanje kako biste odlučili koje su kriptovalute najbolje kao dugoročne investicije. Preporučujem da provjerite sljedeće:

 • Je li njihova tehnologija bolja od konkurenata?
 • Imaju li jak tim osnivača i programera?
 • Koliko je dobar njihov plan / plan?
 • Rješavaju li neke stvarne probleme?

Ako stvarno vjerujete u kriptovalutu u koju ulažete, trebali biste naučiti zadržati svoje ulaganje čak i kad cijene padnu. Ako ‘panično prodajete’, onda biste mogli izgubiti novac i požaliti zbog prodaje.

Razlozi za dugoročna ulaganja

 • Dugotrajno ulaganje olakšava vam život jer ne trebate stalno paziti na tržište;
 • Vjerujete da će neke kriptovalute dugoročno dati bolji povrat;
 • Istinski vjerujete u budućnost kriptovalute.

To su neke ključne stvari koje treba uzeti u obzir!

Kratkoročno ulaganje u kriptovalute

Kratkoročna ulaganja ostvaruju se u kraćim vremenskim razdobljima u nadi da će brzo zaraditi. Dakle, koliko je kratkotrajna kratkoročna investicija?

Najbolja kriptovaluta za ulaganje: ljudi koji analiziraju grafikone.

Kratkoročna ulaganja mogu potrajati sekunde, minuta, dana, ili čak nekoliko mjeseci.

Kako funkcioniraju kratkoročna ulaganja?

Baš kao i dugoročno ulaganje, i za svoje ulaganje morate imati jasne ciljeve. Morate se zapitati:

 • Kakvu dobit očekujete od ove investicije? To će vam dati ideju o cijeni po kojoj biste trebali kupiti / prodati kriptovalutu.
 • Koliki ćete gubitak prihvatiti? To će vam pomoći da kontrolirate svoje gubitke ako cijena kriptovalute iznenada padne.
 • Imate li vremena za proučavanje i praćenje kripto tržišta i vijesti?
 • Možete li napraviti tehničke analize kripto tržišta? Ako ne, tada biste trebali naučiti prije ulaganja.
 • Hoće li vam vaša kratkoročna strategija donijeti veći prinos od dugoročne strategije?

Morate otkriti koja je najbolja kriptovaluta za kratkoročno ulaganje 2021. godine. Kriptovalute koje imaju sljedeće dobre su opcije za kratkoročna ulaganja:

 • Niska tržišna kapitalizacija;
 • Veliki obim trgovine – puno ljudi kupuje i prodaje svake minute;
 • Trenutno su u trendu na vijestima i na društvenim mrežama;
 • Imajte ICO ili ste upravo završili njihov ICO – pokušajte ih dobiti po niskoj cijeni.

Iako se kriptovalutama poput Bitcoina i Ethereuma također može trgovati u kratkom roku, trebali biste razmisliti ulaganje u novije kriptovalute. Ulagači su u prošlosti ostvarili ogromnu dobit kratkoročnim ulaganjima – uključujući neka od glavnih, ali najnovijih ulaganja u kriptovalute poput NEO, Zvjezdani, JOTA, i NEM.

Najbolja kriptovaluta godine

Glavna prednost kratkoročnih ulaganja je u tome što u kratkom vremenu možete zaraditi puno novca – mnoge su ljude brzo obogatili. Međutim, oni i dalje imaju svojih nedostataka.

Pa, što su oni?

 • Oni oduzimaju puno vremena i truda jer morate stalno pratiti tržišne cijene;
 • To je rizičnije ulaganje i može rezultirati većim gubicima zbog promjene cijene u kratkom vremenu;
 • To može biti vrlo stresno i emocionalno.

Teško je reći koja je bolja opcija dvije strategije ulaganja. Sve ovisi o svoje ciljeve i iskustvo na tržištu kriptovaluta.

Ako zaista vjerujete u projekt, onda vam preporučujem da investirate dugoročno. Međutim, ako je projekt nov i izaziva puno pažnje, tada bi kratkoročno trgovanje moglo biti bolja opcija.

Pronađen najnoviji kupon za Coinbase:

Zaključci

Iako vam kriptovalute mogu donijeti ogromnu zaradu, morate biti spremni na još jednu stvar – izgubiti novac. Zapamtite, vaša predviđanja neće uvijek biti točna! Nitko uistinu ne zna što će se dogoditi s cijenom kriptovalute ili bilo koje druge investicije.

Znate li što kaže većina stručnih ulagača u kriptovalute? Trebao bi ulažite samo novac koji se ne bojite izgubiti. To je sjajan savjet, zato ga uvijek zapamtite!

Dakle, ovo je kraj našeg vodiča Najbolja kriptovaluta za investiranje 2021. Nadam se da sada znate koja će vam strategija ulaganja najbolje odgovarati i da dobro razumijete što čini dobru investiciju.

Napokon, ako želite započeti trgovanje kriptovima, svakako ih upotrijebite samo najpouzdanija mjesta za razmjenu, kao što su Binance ili Coinbase.

Tipični put kojim biste krenuli trebao bi izgledati otprilike ovako:

 • Odaberite prikladan novčanik (Ledger Nano S i Trezor dvije su izvrsne mogućnosti);
 • Ići pouzdana i pouzdana razmjena (kao što je gore spomenuto Coinbase ili Binance);
 • Odaberite kriptovalutu koju želite kupiti;
 • Provjerite je li sve u redu (ispravan javni ključ, točni iznosi kriptovaluta itd.);
 • Uplati! Ovisno o odabranom načinu plaćanja, to može potrajati od 10 minuta do nekoliko dana dok ne primite nove kripto-datoteke.

Alternativno, kriptovalutu možete kupiti i putem Simplex – ovdje je sjajna stvar što će transakcija biti puno brže, i moći ćete platite kreditnom karticom, isto!

Koja vam je kriptovaluta koju sam spomenuo najdraža? Imate li izbor za najbolju kripto valutu 2021. godine?

* Napomena: ovaj je članak osobno mišljenje. Prije donošenja bilo kakvih investicijskih odluka, uvijek se trebate posavjetovati sa stručnjakom.

Sadržaj objavljen na ovom web mjestu nije namijenjen pružanju bilo kakvih financijskih, investicijskih, trgovačkih ili bilo kojih drugih oblika savjeta. BitDegree.org ne odobrava niti sugerira da kupujete, prodajete ili držite bilo koju vrstu kripto valute. Prije donošenja odluka o financijskim ulaganjima, konzultirajte svog financijskog savjetnika.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me