Najboljša denarnica IOTA

IOTA – kriptovaluta, ki ne uporablja verige blokov. Tako je! Namesto tega IOTA uporablja lastno obliko tehnologije porazdeljene knjige, imenovano The Tangle!

Kakorkoli že, pojdimo na to – predvidevam, da ste si kupili nekaj kovancev IOTA in zdaj želite vedeti, kako najbolje jih shraniti? Bodisi to bodisi preučujete pred nakupom IOTA. No, ne glede na to, ste zagotovo prišli na pravo mesto!

V svojem priročniku za denarnico IOTA bom najprej začel govoriti o tem, zakaj je pomembno, da svoje kovance shranite v zasebni denarnici, namesto da jih pustite v tuji menjalnici.

Po tem bom razpravljal o različnih vrstah denarnic, kako bo izbrana tista, ki je odvisna od določenih dejavnikov, kot sta dodatna varnost ali dodatno udobje..

Na koncu vam bom povedal še nekaj najboljših denarnic IOTA na trgu, pa tudi nekaj novih in razburljivih denarnic, ki bodo kmalu izdane!

Torej, kaj še čakaš? Naj začnem z razlago, zakaj POTREBUJETE denarnico IOTA!

IOTA denarnica – Zakaj jo potrebujete?

Ko kupujete kriptovalute na centralizirani borzi (tj. Binance, Bittrex itd.), Zaupate nekomu drugemu – centralizirani borzi.

To pomeni, da ko deponirate sredstva, zaupate, da jih bo borza zaščitila. Največje tveganje zaupanja podjetju, ki uporablja centralizirane strežnike, je, da je v primeru vdora v nevarnost celotna baza podatkov.

Na žalost, odkar je bil Bitcoin ustanovljen leta 2009, je bilo veliko in veliko kramov.

Leta 2016 je bila glavna strežnica kriptovalut Bitfinex vdrla v svoje strežnike, kar je kriminalcem omogočilo, da so ukradli več kot 120.000 BTC. Takrat je to znašalo 72 milijonov dolarjev.

Grafikon cen Bitfinex

V naslednjem letu so na borzi CoinDash ukradli Ethereum za več kot 7 milijonov dolarjev. Spet so vdrli v centralizirane strežnike, kar je hekerjem omogočilo, da ukradejo sredstva drugih ljudi.

Torej, kaj se zgodi, če zamenjajo borzo in ti ukradejo denar? Na vašo žalost ni nobenega zagotovila, da vam ga bo borza vrnila. To je razlog, zakaj resnično je pomembno, da svoje kovance premaknete v svojo IOTA denarnico, stran od kakršne koli centralizirane izmenjave.

Zdaj, ko veste, zakaj je pomembno, da kovancev nikoli ne puščate pri menjavi, bo naslednji del mojega vodnika po denarnici IOTA spregovoril o različnih vrstah denarnic, ki so na voljo..

Različne vrste denarnic

Preden se pogovorim o različnih vrstah denarnic, ki so na voljo, je pomembno vedeti, da je IOTA še vedno zelo nov projekt. To pomeni, da trenutno dejansko nimajo denarnice, ki bi ustrezala vsakemu tipu. Vendar je v razvoju veliko novih denarnic, zato obstaja velika verjetnost, da vam ne bo treba čakati predolgo, preden dobite želeno denarnico.

Denarnica IOTA

Spletna denarnica

Spletna denarnica je najmanj varna denarnica na trgu in preprosto pomeni, da lahko do svojih kovancev dostopate samo prek internetnega brskalnika. Dejansko je v primeru, ki sem ga prej navedel, kjer so bile vdrane centralizirane borze, to primer spletne denarnice.

Čeprav so najbolj ogrožene spletne denarnice, so pa tudi najbolj priročne. To pomeni, da če želite nekomu hitro poslati nekaj sredstev, je najbolje, da uporabite spletno denarnico.

Vendar ne pozabite, da morate v spletni denarnici hraniti le majhne količine kovancev IOTA, samo v primeru, da se zgodi kaj slabega..

Z uporabo spletne denarnice tudi nadzor nad svojimi sredstvi predate nekomu drugemu. To je kot pustiti nekomu, ki ga ne poznate, da skrbi za vaše prihranke in nato prositi, naj vam omogoči dostop do njega, ko ga potrebujete – če imate kovance IOTA, ki jih ne želite izgubiti, to zagotovo ni ni način, kako jih shraniti!

Denarnica IOTA

Mobilna denarnica

Kot že ime pove, je mobilna denarnica, ko imate kovance v svoji mobilni napravi. To ima nekaj prednosti, vendar je tudi nekaj slabosti.

Prvič, pošiljanje in prejemanje sredstev je zelo priročno. Ne samo, da imate takojšen dostop do svojih kovancev, temveč lahko uporabite tudi funkcije QR skeniranja. To je kot črtna koda, ki jo prebere vaš telefon, ki nato samodejno pretvori črtno kodo v edinstven naslov denarnice.

Na primer, v krajih, kot je Japonska, kjer je zdaj več kot 200.000 trgovin v resničnem svetu, ki sprejemajo plačila s kriptovalutami, lahko preprosto optično preberete telefon na blagajni in sredstva se prodajalcu samodejno pošljejo!

Nikoli ne pozabite, če bo nekdo lahko ukradel vaš telefon, bo morda lahko dostopal do vaših kovancev, preden jih boste lahko obnovili v drugi napravi. Poleg tega mobilne naprave niso stoodstotno varne pred zlonamerno programsko opremo ali virusi.

Denarnica IOTA

Namizna denarnica

Ta možnost je nekoliko varnejša od mobilne denarnice, vendar je nekoliko manj priročna. Denarnico v bistvu prenesete v računalnik ali prenosno napravo in nato kovance shranite brez povezave. Denarnica potrebuje le internetno povezavo, ko želite nekomu dejansko poslati sredstva.

Ko uporabljate ugledno namizno denarnico, vaših zasebnih ključev ne hranijo nobeni strežniki, kar pomeni, da imate dostop do njih samo vi. To hkrati pomeni tudi, da če jih boste izgubili, bodo vaši kovanci za vedno izginili!

Podobno kot pri mobilni denarnici so tudi vaši kovanci na več načinov ogroženi. Na primer, vsakič, ko se povežete z internetom, je vaša denarnica ranljiva, še posebej, če lahko heker okuži vaš prenosnik z virusom ali keyloggerjem.

Če pozabite varnostno kopirati denarnico in se vam naprava zlomi, lahko izgubite kovance IOTA. Nikoli ne dovolite nikomur, da uporablja vaš prenosnik, ne da bi bili navzoči in ga ne puščajte brez nadzora v servisni delavnici!

Denarnica IOTA

Denarnica strojne opreme

V enem stavku je denarnica za strojno opremo za kriptovalute tako blizu resničnega sefa, kot ga boste dobili za svoje kovance IOTA! V bistvu so vaši kovanci brez povezave v fizični strojni napravi, kar pomeni, da so s strežnikom povezani le, ko ga priključite.

Če želite potrditi prenos sredstev, morate vstaviti PIN kodo v denarnico strojne opreme. Tudi če bi vam ukradli denarnico, hekerji ne bi mogli dostopati do vaših kovancev. Namesto tega jih lahko obnovite s frazo za obnovitev gesla!

Za razliko od drugih vrst denarnic, ki sem jih omenil, boste dejansko morali plačati za denarnico strojne opreme, če pa želite imeti v lasti veliko število kovancev, se vam splača vložiti.

Zdaj, ko veste o različnih vrstah denarnic za kriptovalute, bom zdaj razpravljal o tem, katera je trenutno najboljša IOTA denarnica od IOTA denarnic!

Najden najnovejši kupon za denarnico Ledger:

IOTA denarnica – katera je najboljša?

Čeprav je ekipa IOTA pri svojem projektu prvič začela delati že leta 2015, je na izbiro le še nekaj denarnic. Tu so trije, do katerih lahko dostopate takoj.

GUI IOTA lahka denarnica

Lahka denarnica GUI IOTA je kot nalašč za začetnike, saj jo je zelo enostavno namestiti.

Iščete denarnico IOTA MAC? Imate srečo! Na voljo je za prenos na MAC, Windows in Linux. Vendar pa ta denarnica IOTA ni združljiva z mobilnimi napravami.

Aplikacija IOTA za mobilno denarnico

Glede varnosti ste edina oseba, ki je kdaj imela dostop do vaših zasebnih ključev, kar pomeni, da jih tretja oseba ne shranjuje.

Ko ga prvič nastavite, boste pozvani, ali želite namestiti celotno ali svetlo vozlišče. Če ste začetnik in želite stvari preprosto in varno vzdrževati, je najbolje, da izberete svetlo vozlišče.

Če vam je všeč zvok te denarnice IOTA, jo lahko prenesete iz to spletno stran.

Nostalgija IOTA lahka denarnica

Če imate željo po denarnici IOTA Mac, Windows ali Linux, imate srečo! Nostalgia IOTA Light Wallet je na voljo za prenos v napravah s sistemom Windows, Mac in Linux, zaradi česar je namizna IOTA lahka denarnica.

Znano je, da ima res dobre varnostne funkcije, vendar je za uporabo zelo zapleten. Torej, če dobro ne razumete osnovnega kodiranja, to morda ni najboljša denarnica IOTA za vas.

Lahka denarnica Nostalgia IOTA

Če lahko uporabljate Nostalgijo, boste z njo dobili najhitrejši dostop do omrežja IOTA, zaradi česar je zelo priročno, če boste morali hitro plačevati.

S klikom na to povezava, najdete navodila za nastavitev, pa tudi povezavo za prenos denarnice IOTA naravnost v napravo.

IOTA denarnica za Android

Zadnja denarnica na mojem seznamu je uradna denarnica IOTA za Android. To je seveda mobilna denarnica, ki vam zagotavlja veliko udobja na poti.

Vse, kar morate storiti, je prenesti uradno aplikacijo in denarnico IOTA kovancev lahko pošljete, zadržite ali prejmete v denarnico. Druge funkcije vključujejo skener QR, menjalni tečaj IOTA-za-Fiat in dodatna orodja za gesla.

Denarnica je bila izdana šele pred kratkim, kar pomeni, da je še vedno v različici beta. Ker je denarnica še vedno v zgodnjih dneh, je bilo zaradi hroščev kar precej pritožb.

IOTA denarnica BETA

Če imate dovolj sreče, da imate telefon Android, lahko uradno denarnico IOTA za Android spustite v trgovini Google Play.

Vem, kaj verjetno mislite. Je to vse? V tej fazi se bojim. Platforma IOTA še ni končni izdelek, zato bo še nekaj časa, preden bo vse zagnano in zagnano.

Ne skrbite, prihaja pa še veliko. Nato si bomo ogledali nekatere denarnice IOTA, ki bodo izdane v prihodnosti.

(Mimogrede, če želite prebrati moj celotni vodnik o tem, kaj je IOTA?), Lahko do njega dostopate kliknite tukaj!)

Denarnica IOTA – gor in prihod?

Čeprav je trenutno na voljo dovolj denarnic IOTA, je trenutno nekaj novih, ki so trenutno v fazi razvoja. Če iščete denarnico IOTA Mac, potem to vključuje tudi vas! Spodaj sem naštel dva, za katera menim, da bi morali biti pozorni nanje.

Trinity Wallet

Denarnico Trinity razvija študent na University College London (UCL) in naj bi jo izdali zelo kmalu. Glede na najnovejšo objavo marca 2018 bo Trinity Wallet prva uporabniku prijazna denarnica IOTA, ki je vstopila na trg.

Na voljo bo veliko funkcij, vključno z več jeziki, osnovnim ali strokovnim načinom in možnostjo tiskanja papirnate denarnice IOTA.

Opomba: Papirnata denarnica IOTA je način, kako obdržati zasebne ključe brez povezave. V resnici jih samo natisnete na list papirja! Pazite, da papirno denarnico IOTA hranite varno, saj je izpostavljena požarnim poškodbam itd. – razmislite o laminiranju!

Denarnica Trinity je v zaključni fazi razvoja in po izidu naj bi izšla v vseh vrstah naprav, vključno z iOS-om!

Denarnica Nelium

Nelium je še ena uporabniku prijazna denarnica, ki se trenutno razvija. Ko bo pripravljena za izdajo, bo ta denarnica IOTA združljiva s sistemoma Android in iOS, zaradi česar bo denarnica samo za mobilne naprave. Glavna prednost uporabe denarnice Nelium je, da bo popolnoma popolna za začetnike.

Aplikacija za mobilno denarnico Nelium

Kar zadeva varnost, so vaša zasebna semena vedno shranjena samo v vaši mobilni napravi, zato jih strežniki Nelium nikoli ne vidijo. Na voljo je čist uporabniški vmesnik, na voljo pa je tudi možnost skeniranja QR kode, kar olajša prenos sredstev

Če želite več informacij o tej denarnici IOTA ali če želite vedeti, kdaj mora biti izdana, kliknite povezavo tukaj!

Ledger Nano S IOTA

Najboljše sem shranil do zadnjega! Aprila 2018 je ekipa IOTA objavila, da bo njihova kriptovaluta kmalu združljiva z denarnico Ledger Nano S!

Ledger je strojna denarnica, ki je, če se spomnite v prejšnjem priročniku, čim bližje sefu, kot ga boste dobili. To bo najbolj varen način za shranjevanje vaših kovancev IOTA, saj tudi če imate ukradeno denarnico strojne opreme, lahko še vedno obnovite dostop do svojih sredstev.

Pomembno je vedeti, da lahko Ledger Nano S kupite le na uradni spletni strani, do katere lahko dostopa kliknite to povezavo.

Če je to denarnica, ki vas zanima, preverite, ali so na voljo posodobitve. Ko bo združljiv, vas bo stal približno 90 evrov.

Primerjajte kripto izmenjave vzporedno z drugimi

Ali si vedel?

Ste se kdaj vprašali, katere kripto borze so najboljše za vaše trgovinske cilje?

Glej & primerjajte kripto izmenjave TOP3 vzporedno

Zaključek

Torej, tu ste! Če ste prebrali moj vodnik po denarnici IOTA od začetka do konca, bi morali zdaj dobro razumeti različne vrste denarnic.

Katere denarnice običajno uporabljate? Ali vam je všeč zvok papirja IOTA?

Dobro bi morali imeti tudi tri denarnice IOTA, ki so trenutno na voljo. Se vam katera od njih sliši dobro? Vem, da je trenutno resnično omejeno, ampak dobro je, da trenutno obstaja nekaj kul denarnic.

Tabela: Prednosti in slabosti Ledger Nano X in Trezor Model T

Zelo mi je všeč zvok denarnice Ledger Nano S IOTA, saj je to najbolj varno mesto za shranjevanje kovancev!

Sporočite mi vaše misli o denarnicah, ki sem jih pregledal, pa tudi vse izkušnje, ki ste jih imeli z njimi!

Vsebina, objavljena na tej spletni strani, ni namenjena nobenemu finančnemu, investicijskemu, trgovalnemu ali kakršni koli drugi obliki nasveta. BitDegree.org ne podpira ali predlaga, da kupujete, prodajate ali držite kakršno koli kripto valuto. Preden se odločite za finančne naložbe, se posvetujte s svojim finančnim svetovalcem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map