Kako vlagati v Blockchain: Vtisi in izstopi

Ko se svet premika tako hitro, kot je, je vedno težje slediti tehnologiji. Pred dvajsetimi do tridesetimi leti je bil “internet” še vedno skrivnostna in navdušujoča tema. Dandanes si verjetno večina od nas ne bi mogla predstavljati dneva brez tega. In če bi se vlagatelji pred vsemi leti spraševali, “kako naj vlagam v nafto?”, Se zdaj ljudje sprašujejo, kako vlagati v verigo blokov.

Če bi investirali v blockchain zdaj – v tem trenutku – kako bi to storili? No, če nimate pojma (ali morda izvajate kakšno dodatno raziskavo) – ste prišli na pravo mesto!

Blockchain je lahko težavna tema, zato bomo poskušali počasi in začeti od vsega začetka. Pokrili bomo osnovne definicije, ki bodo enakovredne – potem bomo potopili naravnost v zaloge in naložbe tehnologije blockchain.

Uvod – Vse o Blockchainu

Začnimo torej na vrhu. Če berete ta priročnik, verjetno veste, kaj je blockchain. Ampak, da se prepričamo, na hitro ponovimo.

Najden najnovejši kupon Coinbase:

V svoji najbolj preprosti obliki je blockchain vedno večji seznam informacij. Te informacije so sestavljene iz bloki – vsi ti bloki so med seboj povezani s pomočjo kriptografije. Vsebujejo različne informacije – časovne žige, posebna kodiranja, in kar je najpomembneje za navdušence nad kripto – informacije o različnih transakcijah, ki se zgodijo znotraj.

Blockchain omogoča obema stranema (med katerimi se dogaja transakcija), da se izogneta tretji osebi – najpogosteje bi to bila banka. Podatki o transakciji so šifrirani v blokih, ki jih je zelo težko spremeniti in z njimi razbijati.

Od leta 2014 je začel obstajati blockchain 2.0. To je bolj izpopolnjena različica predhodnika – blockchain 2.0 omogoča uporabniku, da ustvari bolj zapletene pametne pogodbe, ki posledično omogočajo varnejše in bolj optimizirane transakcije.

Naložbe v blockchain

ODGOVORNOST: Pred kakršno koli naložbo se vedno posvetujte s finančnim strokovnjakom ali svetovalcem. Kakršne koli transakcije ali naložbe, ki jih opravite, so izključno na vaše tveganje.

Zdaj, ko smo se temu izognili, lahko nadaljujemo z naložbami.

Najprej, zakaj bi nekdo vlagal v blockchain? Vprašanje se zdi dovolj preprosto, vendar obstaja veliko različnih razlogov, zakaj se ljudje odločijo, da bodo svoja sredstva dali v roke kripto.

Velika podjetja ponavadi prevzamejo vodilno vlogo pri naložbah v verige blokov. Večina teh podjetij ima sedež v ZDA – le peti največji investitor prihaja iz Pekinga na Kitajskem (Node Capital).

Posamezni ljudje imajo najrazličnejše razloge za vlaganje v verigo blokov. Nekateri v kriptosvetu vidijo svetlo prihodnost – ti ljudje ponavadi mislijo, da so kriptovalute prava pot in da bodo sčasoma odpravili druge vrste valut na splošno.


Druge bolj privlači finančna plat zadeve – kriptovalute ponavadi močno nihajo v ceni. Kripto za en dan je morda vredno centov, nato pa se njegova cena čez noč hitro dvigne. Tovrstne konice pogosto širijo kripto skupnosti po vsem svetu – nešteto člankov govori in daje primere o tem, koliko denarja bi morali vložiti v Bitcoin, ko je danes prvič postal milijonar.

Spet bi si lahko omislili veliko različnih razlogov za vlaganje v verigo blokov. Ko pa se končno odločite, da boste izpraznili svojo kasico-prasico in odhiteli do najbližjega “Blockchain Trading Booth-a”, nenadoma ugotovite, da kaj takega ne obstaja.

Torej … Kako torej vlagati v blockchain?

Metoda št. 1 – Zaloge

Delnice so verjetno ena najpogostejših misli, ki se komu pojavijo v glavi, ko poskuša ugotoviti, kako vlagati v verigo blokov. In to z dobrim razlogom!

Zaloge so dober kraj za začetek, če razmišljate o naložbah v verige blokov. Zdaj vam bom povedal o treh trdnih mestih, v katere je vredno investirati, ko gre za zaloge tehnologije blockchain.

360 Blockchain Inc.

360 Blockchain Inc je verjetno eno prvih podjetij, ki mi pride na misel pri razmišljanju o tem, kako vlagati v tehnologijo blockchain.

Po navedbah uradne spletne strani je poslanstvo 360 Blockchain opolnomočiti blockchain tehnologije s svojim kapitalom, da ustvari najboljše priložnosti za svoje delničarje. Sedež imajo v Kanadi, danes pa so eno redkih podjetij s sedežem v iskalnem omrežju, ki letne prihodke objavijo v javni razstavi.

Kako vlagati v blockchain - Blockchain grafikon

Zaradi česar je 360 ​​Blockchain edinstven kot podjetje, je to, da vlagajo izključno v blockchain. Še ena stvar, ki jo morate upoštevati, če razmišljate o tem, kako vlagati v verigo blokov in če se vam zdi, da vam to podjetje ustreza, je tudi to, da se osredotočajo tudi na naložbe v tehnologije, ki uporabljajo verigo blokov na neke nove, na inovacije usmerjene načine..

Zgoraj sem vključil informacije o zalogi 360 Blockchain iz zadnjih 6 mesecev. Kot lahko vidite iz grafa, je podjetje v manjšem padcu. To sploh ni čudno, če upoštevate, da je bilo v zadnjih mesecih večina cen kriptovalut zabeleženih nizko.

Če razmišljate o tem, kako vlagati v tehnologijo veriženja blokov, je vredno preveriti 360 Blockchain Inc. Čeprav je njihova zaloga trenutno v obdobju sesutja, bi bilo verjetno dobro, da jih pazite – nikoli ne veste, kdaj se bodo vrnili nazaj.

IBM

IBM je imetnik njihove tehnologije veriženja blokov, za katero trdijo, da je boljša. Podjetje se je pridružilo projektu Hyperledger (skupni odprtokodni projekt, katerega namen je nadaljnji razvoj knjig, ki temeljijo na verigah blokov), da bi pomagal razviti in napredovati v prejšnjih različicah verige blokov.

kako vlagati v verigo blokov - navadne delnice IBM

Podjetje poudarja, kako imenitna in donosna je njihova tehnologija veriženja blokov za podjetja. Pred kratkim so predstavili poskusno različico verige blokov kot platformo za banke. Očitno je, da IBM resno razmišlja o tem, kar počnejo, in resnično verjamejo v prihodnost blockchaina – navsezadnje na njem temelji celoten njihov poslovni model.

Za vas sem dodal grafikon zalog, da boste bolje videli vrednost delnic podjetja v zadnjih šestih mesecih. Iz grafikona je povsem razvidno, da IBM resno razmišlja o svojem poslovnem modelu in da imajo številke, ki to dokazujejo.

Če povzamemo, IBM si je zastavil revolucijo v podjetjih s tehnologijo veriženja blokov. Če bodo nadaljevali s tem tempom, bi jih bilo morda vredno preučiti, ko razmišljajo o tem, kako vlagati v verigo blokov.

Hive Blockchain Technologies

Hive Blockchain Technologies (od tega trenutka naprej: Hive) je precej pogosta izbira pri razmišljanju o tem, kako vlagati v tehnologijo blockchain. Kot so sami izrazili, panj “gradi most od sektorja verig blokov do tradicionalnih kapitalskih trgov” (hiveblockchain.com/corporate).

Trenutno deluje v štirih sektorjih (dva na Islandiji in dva na Švedskem). Ti sektorji se v glavnem uporabljajo za pridobivanje Ethereuma. Panj je zelo ponosen na to, da se trudi biti okolju prijazen. Podjetje je svoje sektorje zgradilo na podlagi hladne jurisdikcije, da bi čim bolj zmanjšali vpliv večjih hladilnih strojev na okolje.

kako vlagati v blockchain - Hive blockchain technology chart

Panj je namenjen gradnji in razvoju blockchain infrastrukture. To poskušajo doseči s partnerstvom z Genesis Mining Ltd. in 24/7 rudarjenjem kriptovalut. V času pisanja tega članka družba samo rudari Ethereum. Vendar pa se želijo razširiti tudi na Bitcoin rudarstvo.

Tako kot pri 360 Blockchain, tudi Hive-ove cene delnic že nekaj časa padajo. Še enkrat, to je smiselno, če pogledate nedavne cene Ethereuma (kriptovalute podjetja).

Čeprav Hiveve delnice propadajo, je verjetno vredno spremljati to družbo za dolgoročne naložbe. Hive ima na strani nekaj večjih vlagateljev in svetovalcev. Zaradi tega se lahko ljudje v določenem trenutku obrnejo na pozitivno stran za ljudi, ki iščejo, kako vlagati v verigo blokov.

Primerjajte kripto izmenjave vzporedno z drugimi

Ali si vedel?

Ste se kdaj vprašali, katere kripto borze so najboljše za vaše trgovinske cilje?

Glej & primerjajte TOP3 kripto izmenjave vzporedno

Metoda št. 2 – Kriptovalute

Če razmišljate o naložbah v verige blokov, vendar delnice niso vaša stvar, bi bila naslednja najboljša (in najpogostejša) možnost preprost nakup kriptovalut.

Ja, resno mislim.

Ljudje, ki razmišljajo o tem, kako vlagati v verigo blokov, jih pogosto spregledajo, vendar so zelo priljubljeni. Čeprav ljudje iz skupnosti kriptovalut ponavadi kupujejo kripto iz drugih razlogov (tj. Trgovanje), je to precej znan način vlaganja v verigo blokov.

Povedal vam bom o treh najpogosteje vlaganih v kriptovalute, samo da boste imeli jasnejšo sliko o čem govorim. Mogoče bodo to vstopna točka za vas, ko razmišljate o naložbah v verigo blokov.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin je verjetno najbolj znana kriptovaluta. Šteje se za kovanec OG, ki je obstajal dlje kot kateri koli drug kovanec v poslu.

Bitcoin ima na tisoče in tisoče navdušencev in vlagateljev. Ta kripto je v preteklih letih ustvaril ogromno ljudi, zahvaljujoč svoji razvpitosti in – kar se zdi – čez noč je vdrlo v mainstream.

kako vlagati v blockchain - grafikon cen bitcoinov

Iz zgornjega grafa je razvidno, da je Bitcoin trenutno v spustu. Kljub temu pa mnogi še vedno z vsem srcem verjamejo v prihodnost kovanca. To je lahko eden glavnih dejavnikov za ponovno pojavljanje te Crypto.

Ethereum (ETH)

Druga zelo priljubljena kriptovaluta, Ethereum, zaseda drugo mesto na tržnem položaju poleg Bitcoina. Tako kot je tekmec, je tudi Ethereum v kripto svetu zelo priljubljena in znana kriptovaluta.

Moč, ki jo ima ETH, je, da številni novi startupi in ideje temeljijo na njegovi mreži. BAT (osnovni žeton pozornosti) je odličen primer tega. Zaradi tega veliko ljudi misli, da bo Ethereum nekoč prehitel Bitcoin na lestvici na trgu.

Ethereum nosi isto zgodbo kot kriptovalute kolegov – že nekaj časa sesuje v ceni. Razlogi za to so lahko različni dejavniki, toda zagotovo je eno – ETH v tem padcu ni sam.

Glede na vse, Ethereum do danes močno podpira, ki verjame v prihodnost te kripto. Če razmišljate o tem, kako vlagati v verigo blokov, bi verjetno dobro, da tega kovanca ne pozabite.

Valovanje (XRP)

Še ena zelo priljubljena kriptovaluta, Ripple, se drži že nekaj časa. Uspelo mu je slediti večjim, bolj znanim kriptos na trgu.

Eden glavnih razlogov, zakaj ljudje, ki želijo vlagati v verigo blokov, se obrnejo na Ripple, je njegova tržna cena. Ob pisanju tega članka je cena enega XRP 0,28 USD. Zaradi tega je kovanec zelo priljubljen med ljudmi, ki morda nimajo dovolj sredstev, a vseeno želijo vstopiti v svet kripto naložb..

Ripple se je pocenil od začetka leta 2018. Vendar je treba omeniti, da je bil postopek padca tega kovanca zelo stabilen in brez nenadnih, nepričakovanih skokov.

Ker XRP vedno vstopa v novice iz različnih razlogov, ne bi bilo noro reči, da bi se ta kovanec v prihodnosti lahko le vzpenjal nazaj.

3. metoda – zagoni

Čeprav ni tako očitna kot drugi dve, je ta metoda precej priljubljena, če razmišljate o tem, kako vlagati v verigo blokov.

V zadnjih letih je bilo veliko startupov, ki so presenetili svet s svojimi inovativnimi idejami in cilji. Veliko jih je imelo skupno, preprosto stvar – blockchain.

Ko iščete naložbe v blockchain, vedno bodite pozorni na zagonska podjetja, ki so zgrajena in osredotočena na tehnologijo blockchain. Dober primer tega bi bil prej omenjeni BAT (osnovni žeton pozornosti).

Ta žeton je bil zgrajen okoli mreže Ethereum. Trenutno deluje v brskalniku Brave, vendar se širi. Cilj BAT je odpraviti vse prevare, ki se zgodijo med založniki, oglaševalci in uporabniki.

To je res ambiciozen projekt, toda ekipa BAT je trdo delala in rezultati so opazni!

To je le primer zagona, ki temelji na blockchainu. Z malo kopanja lahko naletite na veliko različnih projektov. Kdo ve – morda je eden izmed njih točno tisto, kar ste iskali?

Kako vlagati v Blockchain? – Zaključek

Blockchain (in kriptovalute, ki temeljijo na njem) postaja vse bolj priljubljena, skoraj neizogibna tema. Povsem naravno je, da se vlagatelji obrnejo na to temo in začnejo razkrivati, kako vlagati v verigo blokov.

Za začetek vlaganja se lahko odločite na veliko različnih načinov. V tej vadnici sem vam pokazal le tri – na voljo je še veliko več, če želite.

Da bi torej odgovoril na napačno vprašanje “kako vlagati v verigo blokov?”, Bi rekel, da je to odvisno od osebe in njenih želja in potreb. Vsi so drugačni in če se odločite, da se poglobite v svet kripto, vam želim veliko sreče!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map