Kako visoki bodo Bitcoin: prihodnje napovedi

Pozdravljeni in dobrodošli v tej poglobljeni analizi, kako visoko bo Bitcoin šel. Če ste se kdaj vprašali: Ali bo Bitcoin padel? Zakaj Bitcoin upada? Ali, zakaj Bitcoin narašča? – ste prišli na pravo mesto!

V tem priročniku si bom ogledal naslednje:

 • Bitcoin v današnjem času in cenovna akcija, ki vodi do tega, kje smo trenutno.
 • Kako odgovoriti na vprašanje: “Kako visoko bo Bitcoin šel?”
 • Različne rešitve za razširljivost, ki jih ponujajo razvijalci, ki delajo na Bitcoinu.
 • Pogled na stališča ljudi, ki menijo, da je odgovor pritrdilen na vprašanje “ali bo Bitcoin sesul?”.
 • Pogled na stališča ljudi, ki mislijo, da bodo Bitcoin še naprej naraščal.
 • Moja mnenja o vprašanju: “Kako visoko bo Bitcoin šel?”

Na koncu vodnika bi morali imeti veliko boljšo predstavo o tem, kako oceniti različne napovedi cen, ki jih boste slišali. Prav tako bi morali razumeti, kaj naredi Bitcoin bistveno dragocenega.

Kot ponavadi je skozi veliko obremenitev. Torej, začnimo že in ugotovimo, kako visoko bo Bitcoin šel!

Bitcoin v današnjem času

Preden se lotimo vprašanja, kako visoko bo Bitcoin, si oglejmo trenutno stanje. Bitcoin je razvil anonimni razvijalec ali skupina razvijalcev, imenovana Satoshi Nakamoto. Za razliko od drugih kripto projektov, ki imajo jasno vodstvo, je Bitcoin resnično decentraliziran.

Najden najnovejši kupon Coinbase:

Bitcoin sam ni nič drugega kot baza podatkov (blockchain), ki jo shranjuje in posodablja omrežje računalnikov. Ti računalniki so znani kot rudarji. Zagotavljajo, da vse transakcije sledijo omrežnim pravilom. Edini način za spremembo omrežja je prepričati dovolj teh rudarjev, da to storijo. Zaradi tega je Bitcoin neverjetno težko spremeniti.

Bitcoin’s Performance

Bitcoin ima fiksno ponudbo. To je ena njegovih najboljših lastnosti. Ker gre za razmeroma majhno stalno ponudbo (21 milijonov kovancev), imajo skupine ljudi, ki jo hkrati kupujejo ali prodajajo, velik vpliv na ceno.

Takšni nakupovalni in prodajni dogodki so pri Bitcoinih in drugih kriptovalutah bolj pretirani, ker so tako nov razred premoženja. Nihče ne ve, ali jo bo ena najvplivnejših držav naenkrat nelegalno sprejela ali drugače sprejela. To pomeni, da se več ljudi odziva na majhne novice, ki bi lahko le zanemarljivo vplivale na ceno.

Skozi večji del leta 2017 je bilo veliko dobrih novic. Kriptovalute so postajale vse bolj priljubljene po vsem svetu in rešitev trenutne razprave o skaliranju je mnogim ljudem prinesla odkupne signale. Čeprav se je cena v zadnjih dvanajstih mesecih zagotovo nekoliko znižala, je bila pot v glavnem navzgor.

Tabela, kako visoko bo Bitcoin šel

Cena v letu 2017 se je 1. januarja znižala pod 1000 dolarjev, do konca leta pa vse do slabih 20.000 dolarjev. Torej, kako visoko bo Bitcoin šel?

Večina teh dobičkov je prišla v zadnjih mesecih leta. To se je uspešno leto spremenilo predvsem na podlagi dobrih temeljnih novic, kot je nadgradnja programske opreme “SegWit”, ki se je aktivirala v močan špekulativni balon.

Strah pred zamudo (ali »FOMO«, kot radi govorijo tisti, ki objavljajo o kriptovalutah na družbenih omrežjih) je bil odgovor na vprašanje »zakaj Bitcoin narašča« konec leta 2017.

Seveda, ker so to bikovsko tekmo v glavnem vodili neizkušeni vlagatelji, je prišlo do krvave kopeli, ko je mehurček končno počil komaj 20.000 dolarjev.

Na psihološki oviri v višini 20.000 dolarjev je vedno prišlo do nekega upora. Prejšnja velika točka upora je bila 10.000 USD. Cena se je nekajkrat trudila, da bi presegla to točko, preden je končno uspela. Nič ni kazalo, da se enako ne bi zgodilo pri 20.000 USD.

Vendar so bile splošne misli neizkušenih vlagateljev, da se bo cena nadaljevala navzgor. K temu bi prispeval pritok “institucionalnega denarja”, ki ga je omogočila uvedba terminskih pogodb s strani CME Group in CBOE, o čemer so v novicah poročali. Vendar denar ni prišel na trg, kot so upali številni vlagatelji začetniki.

Zrušitev decembra / januarja do danes

Ob prvih znakih težav na trgih so začetni vlagatelji, ki so se kopali v Bitcoin konec leta 2017, začeli prodajati svoja imetja. Mnogi se niso zavedali, za kaj so se kupili. Ker niso razumeli osrednje vrednotne ponudbe Bitcoina (da gre za sistem prenosa vrednosti, ki nima dovoljenja, imunski od vmešavanja vlade), so hitro prodali.

Seveda se je cena dokaj hitro znižala, saj se je več vlagateljev začetnikov začelo bati, da bi lahko kratkoročno izgubili nekaj odstotnih točk. Njihove vizije “hitrega bogatenja” so takoj zbledele in namesto da bi razpravljali o tem, kako visoko bo Bitcoin šel, so ljudje govorili o tem, kako nizko bo Bitcoin šel.

Ker mnogi sploh niso imeli prve ideje, kako pravilno shraniti Bitcoin, je bil njihov BTC že na CoinBase ali Bitstamp, oziroma na kateri koli borzi, v kateri so prvotno kupovali. To je pomenilo, da bi lahko svoj delež prodali ob prvem znaku, ko naložba postane nedonosna.

Ker je trg Bitcoinov po vsem svetu tako majhen, je običajno zelo nestanovitno sredstvo. Ko je trg prekupljen z milijardami “neumnega denarja”, se ta nestanovitnost močno poveča.

Kako daleč je Bitcoin prišel do uporabnosti?

Bitcoin je vsako leto bolj uporaben. Od zgodnjih začetkov, ko je bilo na tisoče bitcoinov uporabljenih za plačilo kosov programske opreme za kriptografijo na forumih, je Bitcoin daleč napredoval.

Danes lahko prek spleta kupite skoraj vse. Obstaja veliko spletnih trgovin, ki bodo sprejele Bitcoin. Sem spadajo Overstock.com in NewEgg.com. Prav tako lahko plačate počitnice z uporabo Expedia.com, igrate igre v eni od stotin spletnih igralnic in celo kupite nepremičnina s kriptovaluto.

Za vse ostalo, kar bi morda morali kupiti prek spleta, obstajajo storitve, kot je eGifter. To spletno mesto uporabnikom omogoča, da različne kriptovalute zamenjajo neposredno za darilne kartice za vrsto različnih spletnih trgovcev. Sem spadajo Amazon, supermarket Tesco, Pizza Express in mnogi drugi.

Za svoje storitve lahko v spletu v kriptovalutah celo plačate. Eden od načinov je biti aktiven in zaupanja vreden plakat na forumih. Podjetja bodo plačala, da na vaš podpis nalepijo oglas. Lahko pa dobite položaj, ki deluje kot nekakšna svobodna oseba. Industrija vapi za razvijalce in delodajalci bodo pogosto raje plačevali z uporabo Bitcoinov.

Druga možnost je, da lahko počnete tisto, kar že počnete, in svoje cene oglašujete v kriptovalutah. Na primer, v Bitcoinu sem plačan tudi za pisanje novic o kriptovalutah.

Kako odgovoriti na vprašanje “Kako visoko bo Bitcoin?”

Odgovor na vprašanje, kako visoko bo Bitcoin, je precej zapleten. Odvisno od njegove morebitne uporabe. Če postane internetni denar, za katerega nekateri njegovi privrženci verjamejo, da bi lahko, bi lahko njegova tržna kapitalizacija zlahka dosegla bilijone.

Po navedbah Invespcro, leta 2017 je bilo v spletu porabljenih 2.197 bilijonov dolarjev. To bi Bitcoinu omogočilo tudi tržno kapitalizacijo te številke. S tem bi vsak Bitcoin vreden več kot 100 milijonov dolarjev. Glede na to, da se zdi, da se znesek denarja, porabljenega v spletu, vsako leto poveča, bi lahko bil precej višji od tega. Vendar to ni samo mnenje nekega spletnega trola. Ustanovitelj Twitterja, Jack Dorsey, je trdno prepričan, da se bo to zgodilo v naslednjih desetih letih!

Bitcoin kot digitalno zlato?

Ko razpravljate o tem, kako visoko bo Bitcoin, ga je dobro primerjati z zlatom. Torej, še en potencialno drugačen primer uporabe Bitcoina je primer vrednosti. Tudi v tej uporabi je veliko vernikov. Menijo, da se Bitcoin razvija kot nekakšno digitalno zlato in sploh ni pomembno, ali je široko sprejet za nakupe. Tisti, ki Bitcoin vidijo kot “digitalno zlato”, upajo, da bo nekoč zlato nadomestil kot najboljše skladišče vrednosti na planetu.

Steve Wozniak, soustanovitelj podjetja Apple, trdno verjame v Bitcoin kot “digitalno zlato”. Prepričan je tudi, da nobena druga kriptovaluta ničisto”Dovolj, da je to. To je zaradi njegovih edinstvenih lastnosti cenzurnega odpora in popolne neodvisnosti od muhe katerega koli posameznika ali skupine.

Tudi v vesolju obstajajo potencialno drugi viri zlata. Z zgolj 21 milijoni enot bi moral Bitcoin teoretično imeti vrednost boljšo od sijoče, mentalne, nedigitalne kolegice. Potrebno je le dovolj ljudi, ki verjamejo, da je dragocen. Konec koncev je to vse, kar koli hrani vrednost. Zlato je dragoceno samo zato, ker mislite, da je.

Bitcoin pa ima nekaj edinstvenih lastnosti, zaradi katerih je nedvomno boljši od zlata. Lažje ga je shraniti in veliko bolje prevoziti kot zlato. Tudi veliko lažje je skriti se. Če je pravilno shranjeno, je popolnoma nemogoče, da bi ga oseba zasegla. To je močna kakovost.

Oglejmo si nekaj številk, ki poudarjajo, kako visoko bo Bitcoin šel, če izpolnjuje primer uporabe “digitalnega zlata”.

Trenutna tržna kapitalizacija vsega zlata na planetu znaša 7,07 bilijona dolarjev. Če bi Bitcoin trdil, da je primer uporabe najboljše skladišče vrednosti na planetu in zavzel ves ta trg, bi bil vsak od 21 milijonov Bitcoinov vreden več kot tretjino milijona dolarjev.

Vendar pa Steve Wozniak govori o tem, da se Bitcoin uporablja tudi kot valuta interneta. To bi njegovo vrednost postavilo nad katerega koli od prejšnjih primerov, v katerih sem že navedel, kako visoko bo Bitcoin šel.

Težave z Bitcoinom?

Da bi Bitcoin dosegel vlogo globalne zaloge vrednosti, trenutno ni nič narobe z njegovo zasnovo. Pravzaprav za ta primer uporabe deluje odlično. Vse, kar se mora zgoditi, je velik premik v stališčih svetovnega prebivalstva. To je povsem mogoče, lahko pa traja nekaj generacij.

Vendar, da bi Bitcoin postal valuta interneta, obstaja nekaj težav z njegovo zasnovo. Na žalost so verige blokov zasnovane za varnost in ne za hitrost. Večino časa se pojavi nova in razburljiva kriptovaluta, ki lahko transakcije izvaja veliko hitreje kot Bitcoin, razvijalci v resnici niso storili ničesar, ampak zmanjšali varnost prvotnega dizajna.

Bitcoin je bil zgrajen tako, da je odporen proti cenzuri in ga ni mogoče napasti. V tem pogledu se odlično obnese. Zato skrivanje svojih težko prisluženih prihrankov pod najboljša vzmetnica na svetu morda ni več najbolj varno mesto. Ko raste trg kriptovalut, se pojavljajo sodobnejša sredstva za varno shranjevanje, vključno z Bitcoini. Zaradi tega je zelo primeren za vlogo hranilca vrednosti.

Vendar je Bitcoin manj primeren za izmenjavo spletnih ali nakupov v resničnem svetu. Trenutno traja približno 10 do 20 minut, da transakcija opravi. Omrežje je v preteklosti postalo tudi tako priljubljeno, da je transakcija postala zelo draga. To je zato, ker lahko vsak blok obdela samo določeno število transakcij.

Če je transakcij preveč, rudar, ki ustvarja blok, vključuje tiste z najvišjimi provizijami za transakcije. To vodi do vedno večjih pristojbin. Očitno ne morete stati na kavarni na ulici, za svojo skodelico kave plačate 20 USD in počakate 20 minut, medtem ko prodajalec poskrbi, da je prejel plačilo!

Na srečo najbolj nadarjeni razvijalci blokov na planetu trenutno delajo na rešitvah za to težavo. Eden od teh je znan kot Lightning Network.

Mreža strele

Podjetje, znano kot Blockstream, skupaj z drugo skupino razvijalcev – znanimi kot Core-razvijalci – trenutno dela na odpravi potencialno visokih transakcijskih stroškov in čakalnih dob. Njihova rešitev se imenuje Lightning Network.

Ideja je, da bodo ljudje, ki med seboj ponavljajo več transakcij, to lahko storili brez posodobitve verige blokov. Ta plačilni kanal bo denar vračal naprej in nazaj, dokler ena od strank ne želi poravnati kanala. Po tej poravnavi omrežje ugotovi, kdo dolguje toliko Bitcoinov in je plačano. To vključuje majhno plačilo omrežju za posodobitev verige blokov.

Uspešno zagnano Lightning Network bi lahko pomenilo, da so mikroplačila spet resničnost v Bitcoin omrežju. To bi lahko vrednost vsakega kovanca povečalo za večkratno njihovo trenutno ceno. Če Lightning Network ob zagonu deluje pravilno, bi bil odgovor na vprašanje, “kako visoko bo Bitcoin šel”, lahko veliko večji, kot predvidevata celo Jack Dorsey ali Steve Wozniak!

SegWit

Če želite stvari razložiti, kako nadarjeni so razvijalci, ki delajo na Bitcoinu, razmislite o zadnji večji nadgradnji programske opreme na omrežje – SegWit. SegWit deluje tako, da nekatere podatke izloči iz transakcij, tako da vsak zavzame manj prostora na verigi blokov.

Transakcije SegWit so prav tako varne kot transakcije, ki so se zgodile avgusta lani. Vendar pa jih je zdaj lahko veliko več v vsakem bloku. To je bistveno podvojilo zmogljivost omrežja.

Nadgradnja SegWit in evforija po tem, ko je bila uvedena kot eden od dejavnikov bikovskega bika 2017, ki se je spremenil v špekulativni mehurček v polnem obsegu.

Kako visoko bo Bitcoin šel

Če se strelovodno omrežje izkaže za uspešno, bi tudi to lahko spodbudilo nov tek, ki se lahko spremeni ali ne v mehurček. To bi kratkoročno povišalo ceno Bitcoina.

Bo Bitcoin Crash?

Obstaja veliko ljudi, ki mislijo, da bi se Bitcoin lahko spektakularno zrušil. Vendar le redki med njimi razumejo, kaj je Bitcoin. Poleg tega obstajajo drugi glasovi, ki jih zanima, da Bitcoin in kriptovalute ne uspejo. Poglejmo, ali je vprašanje, kako visoko bo Bitcoin, ali kako nizko je tisto, ki ga je treba vprašati.

Warren Buffet, Charlie Munger in Jamie Dimon so se zagovarjali proti določanju cen Bitcoinov. Warren Buffet je javno izjavil, da verjame, da je Bitcoin “podgana za strupe na kvadrat”, Charlie Munger je dejal, da misli, da gre za “šoprsko dejavnost”, Jamie Dimon pa je Bitcoin v preteklosti označil za “prevaro”.

Zanimivo je, da je vsako od teh imen tisto, ki je zelo tesno povezano z globalnimi financami. Če Bitcoin uresniči končno vizijo mnogih, finančnih institucij, ki jih ti možje predstavljajo, ne bi bilo treba. Njihovi komentarji lahko izvirajo iz naivnosti glede naraščajočega sovraštva javnosti do centralnih bankirjev ali pa iz strahu – predstavljajo zadnji napor, da ljudi prepričajo stran od potencialno revolucionarne inovacije.

Ljubitelji drugih kriptoslov pogosto zahtevajo nižje cene Bitcoinov

Drugi glasovi, ki zahtevajo nižje cene Bitcoinov, so pogosto zagovorniki drugih kriptovalut. Številne od njih so v neke točke v letu 2017 vstopile v digitalne valute. Ugotovili so, da je na voljo ogromno digitalnih valut, in slepo verjeli, da so vse enake, razen časov transakcij. Ker malo vedo o teoriji iger ali varnostnih ukrepih, potrebnih za resnično uspešno globalno valuto, zgrajeno z uporabo tehnologije veriženja blokov, Bitcoin zavrnejo kot staro novico.

Ti nenavadniki imajo pogosto drugačen kovanec, ki ga iz kakršnih koli razlogov zagovarjajo. Svoje mnenje le redko podkrepijo s čim drugim, kot da govorijo o tem, koliko več transakcij na sekundo lahko izvede njihov projekt. Pogrešajo najpomembnejše vidike Bitcoina – njegovo odpornost na decentralizacijo in cenzuro.

Torej, kako visoko bo Bitcoin šel?

Kako visoko bo Bitcoin šel - zastava Bitcoin je pristala na Luni

Vendar pa tudi bikov Bitcoinov ne manjka. Zanimivo je, da ti naklonjeni Bitcoinerjem običajno prihajajo iz bolj tehnološkega okolja. Popolnoma razumejo blago, o katerem govorijo, na način, kot sta Warren Buffet in sodelavec. nikoli ne bo.

Eden najvišjih cen za Bitcoin prihaja od pionirja protivirusne programske opreme Johna McAfeeja. V zadnjih letih se je McAfee znova odkril kot guru kriptovalut. Pogosto daje napovedi cen različnih digitalnih sredstev. Verjetno pa je najbolj znan po svojih cenah glede Bitcoinov.

McAfee je lani slavno izjavil, da misli, da bo Bitcoin do leta 2021 zlahka dosegel pol milijona. Pravzaprav je bil tako samozavesten in je na to dal precej šokantno stavo. Rekel je, da če ne bo dosegel te cene, bo svojo moškost pojedel v živo po televiziji.

Vendar Janez tam ni bil končan. Znamenito je povišal lastno stavo proti sebi novembra 2017. Enako je ohranil zaseg zaradi napake, McAfee izjavil, da bi Bitcoin v istem časovnem okviru dosegel milijon dolarjev.

Še en znani Bitcoin bik iz tehnološkega ozadja je Alexis Ohanian. Ohanian je bil soustanovitelj foruma za družbena omrežja Reddit. Od takrat se je preselil v naložbeni prostor in skrbi za blockchain projekte z največjim potencialom. Verjame tudi, da bo Bitcoin preseči najvišja cenovna vrednost leta 2017 v letošnjem letu. Tako je izjavil že maja 2018.

Končno je človek z ustreznim rodovnikom v smislu vlaganja Tom Lee. Nekdanji strateg JPMorgan je že večkrat izjavil, da bo Bitcoin leta 2018 dosegel 25.000 USD. Dolgoročno je še bolj bikovski in napoveduje 64.000 USD Bitcoin do konca leta 2021.

Moje mnenje o tem, kako visoko bo Bitcoin šel

Torej, po vseh tistih drugih mnenjih o tem, kako visoko bo Bitcoin, je tukaj moje. Najprej razjasnimo eno stvar. To nikakor ni mogoče šteti za naložbeni nasvet. Kot pri vsaki naložbi bi tudi Bitcoin morali kupiti tudi po temeljitih raziskavah. Morali bi globoko razumeti, kako deluje veriga blokov in posebne aplikacije, v katerih Bitcoin uspeva, in tiste, zaradi katerih bi lahko propadel.

Opozorilo, razmislimo o vprašanju, kako visoko bo Bitcoin šel. Za digitalno sredstvo se zagotovo veliko dogaja. Uporabno je kot plačilno sredstvo in za pošiljanje denarja po vsem svetu v nekaj minutah brez dovoljenja nikogar.

Vendar pa so najpomembnejši vidiki Bitcoina njegova cenzurna odpornost, narava brez dovoljenj in njegovo omejeno število. Zaradi te kombinacije dejavnikov je edinstveno umeščen tudi med 1.500 ali več digitalnih sredstev, ki so navedena na Coinmarketcap.

Poglejmo, zakaj je vsak od teh tako pomemben:

 • Cenzurni upor – Bitcoin je neverjetno težko spremeniti omrežna pravila. Šele če se večina rudarjev odloči, da je nekaj dobro, bo o tem glasovalo. To pomeni, da ne glede na to, da bi številne vlade želele nadzorovati Bitcoin. Nobenega osrednjega organa ne bi bilo mogoče podkupiti ali kooptirati, da bi na kakršen koli način prevaral omrežje.
 • Brez dovoljenj – Tako kot nihče ne more spremeniti omrežja, tudi nihče, ki ima dostop do interneta, ne more preprečiti njegove uporabe. Ponuja bančne storitve tistim, ki jih nimajo, in je resnično demokratičen.
 • Število je omejeno – zaradi dveh prejšnjih točk je Bitcoin nekaj, za kar bi moral vsak posameznik na planetu razmisliti, ali bi ga imel v lasti. Njihova omejena ponudba pomeni, da če bi se vsi kdaj odločili za nakup Bitcoina, bi cena hitro dosegla astronomsko raven. Kadar je nekaj redkega in je veliko povpraševanje, cena vedno strelja proti nebu!

Zaključek

To je to! Vsi smo končali. Skupaj smo preučili veliko odgovorov na vprašanje: “Kako visoko bo Bitcoin šel?” Upam, da ste našli ta priročnik tako poučen kot zabaven! Če se želite poglobiti v napovedi Bitcoinov, si oglejte celoten vodnik po njem tukaj.

Preden se odjavim, si na kratko predstavimo, kaj ste se naučili:

 • Kako se je v zadnjem letu počutila cena Bitcoinov.
 • Zakaj je Bitcoin poseben.
 • Nekaj ​​različnih idej o skaliranju Bitcoinov.
 • Nekaj ​​pogledov tistih, ki nasprotujejo Bitcoinu.
 • Nekateri pogledi ljudi, ki mislijo, da bo Bitcoin še naprej naraščal.
 • Moja mnenja o vprašanju: “Kako visoko bo šel Bitcoin?”

Upajmo, da boste zdaj, ko jih bo kdo vprašal, odgovore na ta pogosto zastavljena vprašanja vedeli tudi sami:

 • Bo Bitcoin Crash?
 • Zakaj Bitcoin upada?
 • Zakaj Bitcoin narašča?

Zdaj, ko smo vsi končali, kaj mislite? Po vašem mnenju, kako visoko bo Bitcoin šel?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map