Kako kupiti Litecoin s kreditno kartico: Naučite se kako

Pozdravljeni, kripto študent! Slišal sem, da želite kupiti Litecoin s kreditno ali debetno kartico?

Litecoin je ena izmed najbolj priljubljenih kriptovalut na svetu in nekateri ga imenujejo celo “Silver to Bitcoin’s Gold”! Konec leta 2017 je kovanec dosegel najvišjo vrednost in dosegel 20 milijard dolarjev tržne kapitalizacije!

Posledično je zdaj Litecoin mogoče kupiti na stotinah različnih borz kriptovalut. Vendar le redki od njih sprejmejo kreditno kartico. Za lažjo pot vam bom pokazal pet najboljših razpoložljivih možnosti in vas vodil skozi postopek njihove uporabe za nakup Litecoinov s kreditno / debetno kartico!

Torej, začnimo!

Kje lahko kupite Litecoin s kreditno / debetno kartico?

Najprej je najbolj priljubljena možnost v mestu – Coinbase!

Najden najnovejši kupon Coinbase:

Coinbase

Coinbase je posrednik za kriptovalute, ki vam omogoča nakup in prodajo štirih različnih kovancev. To so Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum in seveda – Litecoin! Platforma s sedežem v San Franciscu je bila prvič predstavljena leta 2012.

Končni cilj Coinbase je zagotoviti resnično preprosto in uporabniku prijazno izmenjavo za ljudi, ki kupujejo in prodajajo kriptovalute. Zato za uporabo platforme ni potrebno predhodno znanje trgovanja.

Ena največjih prednosti uporabe Coinbase je ta, da vam omogočajo polog in dvig sredstev z uporabo različnih načinov plačila v realnem svetu. Ugani kaj? To pomeni, da lahko Litecoin kupite s kreditno kartico, debetno kartico in celo z bančnim računom!

Provizije za uporabo kreditne / debetne kartice znašajo 3,99% celotnega zneska transakcije. Če na primer položite 1000 USD, boste morali plačati 39,99 USD provizije. Čeprav je to precej visoko, mora Coinbase to storiti, da se zaščiti pred povračili kreditne kartice.

Čeprav stroški trgovanja stanejo 1,49% vsakič, ko kupite kovanec, Coinbase ponuja eno najboljših tržnih cen v panogi. Ne pozabite, da čeprav lahko Litecoin deponirate in kupite s kreditno ali debetno kartico, ne morete dvigniti sredstev nazaj na svojo kartico. Namesto tega boste morali uporabiti bančni račun.

Ko prvič registrirate račun na Coinbase, boste morali borzi posredovati nekaj osebnih podatkov, kot so vaše polno ime in državljanstvo. Naložiti boste morali tudi kopijo osebnega dokumenta, ki je lahko potni list, vozniško dovoljenje ali nacionalna osebna izkaznica. Ne skrbite, le 5 minut se odpre, saj je postopek preverjanja avtomatiziran!

Kar zadeva varnost, je Coinbase ena najvarnejših borz za trgovanje. 98% kupčevih sredstev je v hladilnicah, na voljo je dvofaktorsko preverjanje pristnosti in če so v denarnici v USD, so sredstva zaščitena do 250.000 USD. Poleg tega so na voljo tudi druge funkcije, kot je 48-urna zakasnitev umika in podpisi za več oseb.

Preden nadaljujem, naj hitro povzamem prednosti in slabosti uporabe Coinbase za nakup Litecoina z debetno kartico ali kreditno kartico.

Prednosti:

 • Enostavna prijava
 • Sprejema kreditno / debetno kartico in bančni račun
 • Kovance lahko kupite takoj
 • Odlična varnost
 • Sredstva strank v denarnici v USD so znašala 250.000 USD
 • Zelo uporabniku prijazen

Slabosti:

 • Pristojbine precej drage
 • Ne morem vrniti kreditne ali debetne kartice

Zdaj, ko veste za prednosti in slabosti Coinbase, bo naslednji del mojega “Nakup Litecoin s kreditno kartico” pogledal na Coinmama.

Primerjajte kripto izmenjave vzporedno z drugimi

Ali si vedel?

Ste se kdaj vprašali, katere kripto borze so najboljše za vaše trgovinske cilje?

Glej & primerjajte kripto izmenjave TOP3 vzporedno

Coinmama

Coinmama je posrednik za kriptovalute s sedežem v Izraelu. Ustvarjeni leta 2013 omogočajo uporabnikom, da kupijo skupno osem različnih kriptovalut. To vključuje Litecoin, Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, Cardano, QTUM in Ethereum Classic.

Po navedbah skupine je Coinmamo uporabljalo več kot 1.000.000 kupcev iz 188 različnih držav, zaradi česar so postali resnično priljubljena borza!

Tako kot Coinbase tudi Coinmama omogoča, da Litecoin kupujete s kreditno ali debetno kartico. Vendar vam ne dovoljujejo uporabe bančnega računa. Coinmama se nekoliko razlikuje od drugih borz, ker takoj, ko zaključite nakup, se Litecoin pošlje neposredno v vašo denarnico!

Ko gre za pristojbine, je Coinmama precej draga. Ko boste s kreditno kartico kupili Litecoin, boste morali plačati 5,5% provizijo za transakcijo in 5,9% provizijo za trgovanje za vsak nakup..

Preden lahko kupite Litecoin pri Coinmama, boste morali potrditi svojo identiteto. Če želite to narediti, morate:

[1] Naložite kopijo osebnega dokumenta [2] Naložite selfi s svojim osebnim dokumentom z opombo, ki prikazuje ‘Coinmama’ in datum

Čeprav je treba vsak dokument preveriti ročno, običajno traja približno 10 minut, kar je hitro!

Samo zapomnite si, da v nasprotju s Coinbase ne boste mogli takoj prodati kovancev za denar iz resničnega sveta, saj Coinmama kovance samodejno pošlje v vašo denarnico, takoj ko jih plačate. Namesto tega bi jih morali poslati iz denarnice na platformo, kot je Coinbase, ki vam omogoča prodajo za fiat valuto.

Tu je kratek povzetek prednosti in slabosti nakupa Litecoina s kreditno kartico pri Coinmama.

Prednosti:

 • Sprejema kreditne in debetne kartice
 • Na voljo je osem različnih kovancev
 • Večina držav jih je sprejela
 • Hitro preverjanje

Slabosti:

 • Pristojbine zelo drage
 • Kovancev ni mogoče prodati nazaj Coinmami

Zdaj, ko veste za Coinmama, je naslednja izmenjava na mojem seznamu “Nakup Litecoin z debetno kartico ali kreditno kartico” Bitpanda!

Bitpanda

Bitpanda, ki je bila pred preimenovanjem prvotno znana kot Coinimal, je bila prvič predstavljena leta 2014. Platforma omogoča uporabnikom, da kupujejo in prodajajo vrsto kriptovalut, borza pa je namenjena predvsem evropskim strankam.

Na voljo kriptovalute vključujejo Litecoin, Bitcoin, Ethereum, Dash, Bitcoin Cash in Ripple. Ena največjih lastnosti platforme Bitpanda je, da imajo eno največjih možnosti plačilnega sredstva.

To seveda vključuje kreditno kartico, sprejemajo pa tudi Skrill, OKPAY, SEPA, Neteller, GiroPay, EPS in SOFORT!

Ko gre za provizije, boste morali plačati 5-odstotno provizijo za nakazilo sredstev s svojo kreditno kartico. Kar zadeva provizije za trgovanje, stane nakup kovancev v Bitpandi 1,49% in prodajo 1,29%.

Kot vse druge borze kriptovalut, ki vam omogočajo, da za polog uporabite denar iz resničnega sveta, boste morali najprej preveriti svoj račun. Borza za preverjanje vašega osebnega dokumenta uporablja tretje podjetje, vendar je avtomatizirano, kar pomeni, da ga je mogoče takoj aktivirati.

Takoj ko boste to storili, boste lahko kupili kriptovaluto v vrednosti do 2.500 EUR vsakih 24 ur! Za dodatno zaščito računa vam Bitpanda omogoča tudi nastavitev dvofaktorske avtentikacije.

Na hitro si oglejmo prednosti in slabosti nakupa Litecoina s kreditno kartico pri Bitpandi!

Prednosti:

 • Velika izbira načinov plačila vključuje kreditno in debetno kartico
 • Dobre honorarje
 • Naštetih šest kovancev
 • Hitro preverjanje
 • Platforma je zelo uporabniku prijazna
 • Začetna omejitev 2.500 EUR

Slabosti:

 • Osredotočeno samo na evropske kupce
 • Povprečna varnost

Zdaj, ko veste za Bitpando, bo naslednji del mojega vodnika “Nakup Litecoin s kreditno kartico” pogledal na CEX.

CEX

Ustanovljen leta 2013, je CEX borza kriptovalut s sedežem v Veliki Britaniji. Platforma omogoča uporabnikom z vsega sveta, da kupijo in prodajo devet različnih kovancev.

Sem spadajo Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Dash, Ripple, ZCash, Stellar Lumens, Bitcoin Gold in seveda – Litecoin! Tako kot drugi borzni posredniki, ki sem jih omenil, tudi CEX omogoča uporabo kreditne ali debetne kartice za financiranje vašega računa.

Samo da vas obvestim, platforma CEX uporablja nekaj, kar se imenuje »Izpolni ali ubij«. To pomeni, da je naročilo v celoti izpolnjeno ali pa je preklicano. Naj vam dam hiter primer.

 1. Billy naroči 10 Litecoinov na 150 USD / LTC.
 2. Sistem bo to ceno zaklenil za 120 sekund.
 3. Če je dovolj naročil, da lahko Billy dobi vseh svojih 10 Litecoinov po 150 USD / LTC, se naročilo izvrši takoj.
 4. Če mine 120 sekund in ni dovolj naročil, se naročilo prekliče.

Če pa ne trgujete z res velikimi zneski, to ne bi smelo biti težava in verjetno niti ne boste opazili, kaj se dogaja, saj je vse opravljeno v ozadju!

Ko gre za polog provizij na CEX, vam bo borza zaračunala 3,5% vsakič, ko boste uporabili kreditno kartico. Poleg tega dodajo še majhno fiksno provizijo v višini 0,25 USD. CEX zaračunava tudi 7-odstotno provizijo za trgovanje, ki se doda trenutni tržni ceni.

Ker za nakup Litecoin uporabljate svojo kreditno kartico, boste morali pred nakazilom preveriti svojo identiteto. Tako kot Coinmama boste morali naložiti kopijo osebnega dokumenta in sliko, na kateri jo držite ob obrazu!

Žal je čas, da ekipa ročno preveri vašo identiteto, precej počasen, saj uporabniki pravijo, da je to običajno 48 ur. Če morate takoj kupiti Litecoin s kreditno kartico, potem CEX morda ni prava menjava za vas!

Platforma je verjetno najbolj primerna za bolj izkušene trgovce s kriptovalutami, saj spletno mesto ponuja široko paleto orodij za trgovanje, ki jih začetnik morda ne bi razumel.

Kar zadeva varnost, CEX večino uporabniških sredstev shrani v hladilnik, kar pomeni, da so na spletu. Poleg tega ni na voljo le dvofaktorska avtentikacija, temveč lahko uporabniki opozorila o računu zahtevajo tudi po e-pošti ali SMS-ih. V zvezi z varnostjo se je pojavila le ena manjša težava, pri kateri je leta 2013 vdrl en uporabnik, ki mu je z računa ukradel 7000 ameriških dolarjev. Vendar od takrat ni bilo nobenih težav.

Tu je seznam prednosti in slabosti borze.

Prednosti:

 • Sprejema kreditne in debetne kartice
 • Dober obseg trgovanja
 • Naštetih je devet različnih kovancev
 • Poleg majhnega kramp iz leta 2013, odlična varnost

Slabosti:

 • Počasno preverjanje z veliko zahtevanimi dokumenti
 • Visoke pristojbine
 • Najboljše za bolj izkušene trgovce

Zdaj, ko veste za CEX, je končna zamenjava iz mojega vodiča „Nakup Litecoin z debetno kartico ali kreditno kartico“ BitStamp.!

BitStamp

Bitstamp, ustvarjen že leta 2011, je borza kriptovalut, ki ljudem omogoča nakup, prodajo in trgovanje z različnimi digitalnimi kovanci. Platforma se je prvotno začela v Sloveniji, zdaj pa ima pisarne v Veliki Britaniji in Luksemburgu. Borza dnevno opravi trgovanje na stotine milijonov dolarjev, kar pomeni, da je ena največjih v tej panogi.

Ko gre za načine plačila, ima Bitstamp na voljo vrsto resničnih možnosti fiat. To vključuje bančno nakazilo ter kreditno ali debetno kartico. Pri uporabi kreditne kartice na Bitstamp vam bomo zaračunali 5% celotnega zneska transakcije.

Kar zadeva provizije za trgovanje, se ta začne pri 0,25% za tiste, ki trgujejo manj kot 20.000 USD na mesec, vse do 0,10% za mesečne posle 20 milijonov USD ali več.

Če želite uporabljati fiat valuto na Bitstamp, morate najprej preveriti svoj račun. Za to boste morali naložiti osebno izkaznico, potrdilo o prebivališču (na primer bančni izpisek) in potrditi svojo telefonsko številko. Po mnenju ekipe lahko traja do 24 ur, da preverite svoj račun.

Zaščita je zelo dobra tudi pri Bitstampu, saj večina sredstev na borzi ohranja v hladilnici. Tako kot Coinbase tudi s FDIC ščitijo račune v ameriških dolarjih.

Preden sem prešel na naslednji del mojega vodiča “Nakup Litecoin s kreditno kartico”, sem mislil, da bom hitro povzel prednosti in slabosti trgovanja z Litecoinom na Bitstamp.

Prednosti:

 • Sprejema kreditne / debetne kartice in depozite na bančnih računih
 • Veliko likvidnosti
 • Približno od leta 2011
 • Dobra varnost
 • Primerne pristojbine

Slabosti:

 • Počasno preverjanje
 • Primernejši za vmesne in napredne uporabnike

Torej, tu ste! Pet različnih borz, s katerimi boste lahko kupili Litecoin s kreditno kartico! Zdaj vam bom dal navodila po korakih, kako to storiti z vsakim od njih!

Kako kupiti Litecoin s kreditno / debetno kartico

Ko začnemo z nakupnimi vajami, je najprej Coinbase!

Coinbase

 1. Obiščite spletno mesto Coinbase do kliknite tukaj.
 2. Odprite račun. Tu boste morali vnesti svoje podatke. Prepričajte se, da so pravilne, saj jih boste morali preveriti v naslednjem koraku!
 3. Zdaj vnesite podatke o kreditni ali debetni kartici. Naslov za izstavitev računa se mora ujemati z vašim domačim naslovom.
 4. Zdaj boste morali Coinbase posredovati z osebnim dokumentom, ki ga je izdal državni organ. To lahko storite tako, da ga pridržite na svoji spletni kameri ali naložite kot PDF.
 5. Vaš račun je treba takoj preveriti!
 6. Zdaj kliknite na Kupiti prodati.

  kupite litecoin s kreditno kartico na coinbase

 7. Kliknite Zdaj se pomaknite navzdol in vnesite količino Litecoina, ki ga želite kupiti. Nato kliknite Kupite Litecoin takoj.

  kupite litecoin s kreditno kartico

 8. Na koncu potrdite številko kreditne / debetne kartice in to je to – pravkar ste kupili Litecoin!

Zdaj torej veste, kako kupiti Litecoin s kreditno kartico na Coinbase, poglejmo Coinmama.

Primerjajte kripto izmenjave vzporedno z drugimi

Ali si vedel?

Ste se kdaj vprašali, katere kripto borze so najboljše za vaše trgovinske cilje?

Glej & primerjajte kripto izmenjave TOP3 vzporedno

Coinmama

 1. Najprej obiščite uradno spletno mesto Coinmama kliknite tukaj.

  kupite litecoin s kreditno kartico na coinmama

 2. Kliknite na Registrirajte se in vnesite svoje podatke. Ne pozabite, da boste morali preveriti svojo identiteto, zato poskrbite, da jih boste pravilno vnesli!
 3. Ko potrdite svoj e-poštni naslov, boste pozvani, da naložite svoje dokumente za preverjanje. Naložite PDF potnega lista ali vozniškega dovoljenja. Po tem fotografirajte, kako ob obrazu držite osebno izkaznico, skupaj z zapiskom z napisom „COINMAMA“ z današnjim datumom. Poskrbite, da bo kakovost fotografije jasna, sicer vas bo Coinmama prosil, da naložite nove kopije.
 4. Vaše dokumente je treba preveriti v 10 minutah. Preverite svojo e-pošto!
 5. Zdaj ste pripravljeni in ste pripravljeni kupiti Litecoin s kreditno kartico. Na levi strani zaslona kliknite Nakup Litecoin.

 6. Izberite valuto, s katero želite igrati, nato izberite paket, ki mu sledi Kupi zdaj.

  kupite litecoin s kreditno kartico

 7. Nato boste morali vnesti podatke o kreditni kartici. Vnesti boste morali tudi naslov denarnice Litecoin, na katerega želite poslati svoje kovance!
 8. Takoj ko bo transakcija oddana, bodo vaši kovanci poslani neposredno na vašo denarnico Litecoin!

Zdaj torej veste, kako kupiti Litecoin s kreditno kartico pri Coinmama, poglejmo Bitpanda.

Bitpanda

 1. Najprej morate obiskati uradno spletno mesto Bitpanda do kliknite tukaj.

  kupite litecoin s kreditno kartico na Bitpandi

 2. Kliknite na Prijavite se na vrhu strani in sledite postopku odpiranja računa. Vnesti boste morali nekaj osebnih podatkov, kot so vaše polno ime, državljanstvo in naslov!
 3. Nato boste preusmerjeni na spletno mesto tretje osebe, ki bo preverilo vašo identiteto. Potni list pridržite do spletne kamere, nato pa ga bo sistem samodejno potrdil!
 4. Ko se vrnete v Bitpando, pojdite na razdelek za plačila.
 5. Zdaj izberite Litecoin, čemur sledi Visa / MasterCard. Navesti morate tudi, koliko želite kupiti v lokalni valuti. Ne pozabite, da lahko ob prvem nakupu kupite do 2.500 EUR!

  kupite litecoin s kreditno kartico

 6. Vnesite podatke o kreditni kartici, preverite znesek in nato potrdite transakcijo. To je to!

CEX

 1. Najprej morate obiskati spletno mesto CEX, kar lahko storite s klikom na moja povezava tukaj.

  kupite litecoin s kreditno kartico na cex

 2. Kliknite na Registrirajte se na vrhu strani in sledite navodilom za odprtje računa.
 3. Zdaj morate opraviti postopek preverjanja CEX. Je nekoliko bolj zapletena kot druge platforme, zato pozorno poslušajte! Najprej morate naložiti kopijo osebnega dokumenta. Po tem morate vnesti podatke o kreditni kartici. Po tem morate narediti selfie, na katerem držite kreditno kartico! Nato morate poleg osebne izkaznice fotografirati svojo kreditno kartico!
 4. Bojim se, da je še en korak! CEX vam bo s kreditne kartice zaračunal zelo majhen znesek. Preverite izpisek na svoji spletni kreditni kartici in vnesite natančen znesek, ki je bil zaračunan. To je to, vaš račun je zdaj preverjen in pripravljeni ste kupiti Litecoin s kreditno kartico!
 5. Zdaj kliknite Kavcija.
 1. Na vrhu zaslona kliknite Kupiti prodati. Izberite Litecoin in želeno valuto depozita.
 2. Pomaknite se navzdol in vnesite število kovancev, ki jih želite kupiti.
 3. Na koncu kliknite zeleno Nakup gumb in vaša transakcija bo opravljena takoj, saj ste že preverili svojo kartico!

Zdaj torej veste, kako kupiti Litecoin s kreditno kartico na Bitpandi, poglejmo BitStamp!

BitStamp

 1. Obiščite uradno spletno mesto BitStamp s klikom na moja povezava tukaj.

  kupite litecoin s kreditno kartico na bitstamp

 2. Kliknite na Ustvari račun in vnesite svoje podatke.
 3. Nato boste morali predložiti osebne dokumente. To mora biti osebna izkaznica in dokazilo o naslovu. Na žalost boste morali počakati do 24 ur, preden bo skupina preverila vaš račun, zato ne boste mogli storiti ničesar, dokler ne prejmete potrditvenega e-poštnega sporočila.
 4. Ko prejmete e-poštno sporočilo, ki potrjuje vaše preverjanje, se lahko prijavite v svoj račun. Nato kliknite Kavcija.
 5. Izberite Litecoin s seznama kriptovalut, čemur sledi vaša prednostna fiat valuta (USD ali EUR).
 6. Nato izberite, koliko kovancev želite kupiti.
 7. Na koncu vnesite podatke o kreditni kartici in kliknite na Pošlji! Vaš Litecoin bo zdaj na voljo v vašem stanju BitStamp.

Zaključek

Upam, da ste uživali v mojem vodniku “Nakup Litecoin s kreditno kartico”! Vsaka izmenjava, o kateri smo razpravljali, ima svoje prednosti in slabosti, zato sem vam hotel dati med katerimi lahko izbirate!

Litecoin je ena izmed najbolj trgovanih kriptovalut v tej panogi, zato je smiselno, da vse več borz želi ponuditi storitve s kreditnimi karticami. To olajša prvi nakup Litecoina.

Druge kriptovalute nimajo te sreče, saj morate najprej kupiti drugo kriptovaluto, kot sta Bitcoin ali Ethereum, nato pa jo zamenjati za kovanec, ki ga želite!

Trenutno je edina težava ta, da je lahko uporaba kreditne kartice za nakup Litecoina nekoliko predraga. Ne samo, da morate plačati provizijo za transakcijo s kreditno kartico, ampak morate plačati tudi provizijo za trgovanje!

Prav tako me nekoliko moti, ko moram narediti selfije samo zato, da preverim svoj račun!

Pri kateri borzi ste na koncu kupili Litecoin? Je postopek preverjanja potekal gladko? Sporočite mi svoje izkušnje v spodnjem oddelku za komentarje!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map