Kako kupiti Cardano i nabaviti ADA novčanik

Jeste li znali da je Cardano stvorila ista osoba koja je suosnivač i Ethereuma i BitSharesa? Pa bilo je! U svakom slučaju, ako želite naučiti kako kupiti Cardano i dobiti ADA novčanik koji se poklapa, na pravom ste mjestu!

Prvi dio mog vodiča Kako kupiti Cardano reći će vam nešto o tome što je Cardano (ADA) prije nego što će vam pokazati kako i gdje ga kupiti.

Zatim ćemo prijeći na način nabavke ADA novčanika kako biste nakon kupnje mogli pohraniti svoj Cardano.

Pa, što čekate? Započnimo!

Korijeni Cardanoa

Kako kupiti Cardano na decentraliziranim aplikacijamaCardano je prvi put pokrenula 2015. godine zaklada pod nazivom Input-Output Hong Kong (IOHK), koju je vodio Charles Hoskinson.

Pronađen najnoviji kupon za Coinbase:

Željeli su stvoriti blockchain koji je sposoban nadmašiti starije blockchains poput Bitcoina i Ethereuma, koje osnivači nazivaju blockchains prve i druge generacije.

Krajnji cilj je stvoriti platformu koja može djelovati kao globalni sustav plaćanja i dApp mreža obrađivanjem stvarno brzih, jeftinih i skalabilnih transakcija. Tim razvija protokol koji će imati sposobnost obrade umreženih pametnih ugovora i izgradnje mosta između svjetova kripto-financija i tradicionalnih financija.

Logotip Cardano i simbol kovanice ADALjudi se ponekad zbune oko razlike između Cardano i ADA, pa da razjasnim. Ime blockchaina koji obrađuje i pohranjuje transakcije je Cardano, dok je ime kriptovalute ADA. To je jednostavno!

Da biste saznali više o projektu tvrtke Cardano, pogledajte naš Što je Cardano vodič.

Gdje kupiti Cardano

Pokazat ću vam gdje možete kupiti Cardano prije nego što vam pokažem kako ga kupiti. Dakle, ako ste već odlučili odakle ćete ga kupiti, samo preskočite na odjeljak Kako kupiti Cardano.

Kao što vjerojatno znate, na tržištu sada postoje stotine različitih razmjena kripto valuta, svaka sa svojim prednostima i nedostacima.

Zbog toga sam smatrao da bi bilo dobro proći kroz sve prednosti i nedostatke svake razmjene koju sam pregledao, tako da sami možete odlučiti koja najbolje odgovara vašim potrebama! Počnimo s Binanceom!

Binance razmjena

Kako kupiti Cardano na BinanceuIako je Binance započeo tek 2017. godine, sada su najveća svjetska burza dnevnog prometa. Jedna od njihovih najvećih prednosti je što navode više od 100 različitih kriptovaluta

a također su redovito prva burza koja navodi novi popularni novčić nakon što završi ICO.

Zanimljivo je da je Binance odgovoran za znatno više od milijardu dolara transakcija dnevno, međutim, oni ne dopuštaju korisnicima da polože ili podignu novac koristeći tradicionalne načine plaćanja poput debitne / kreditne kartice ili bankovnog računa.

To može biti prilično frustrirajuće ako Binance upotrebljavate prvi put i nemate novčiće za financiranje računa. Međutim, nećete biti terećeni za polog pomoću kriptovalute, a povlačenje Cardano koštat će samo 1 ADA kovanicu, što je vrlo razumno. Što se tiče naknada za trgovanje, one su također niske i iznose samo 0,1% za svaku trgovinu.

Razmjena Binance nudi korisnicima i osnovnu i naprednu verziju, što je čini savršenom za početnike, kao i za iskusnije trgovce.

Binance ima vrlo dobru evidenciju u održavanju njihove razmjene na sigurnom, bez zabilježenih većih hakova otkad su stvoreni. Kako biste zaštitili svoj račun, vrijedi koristiti njihovu značajku Google Authenticator, koja će zahtijevati unos mobilnog koda svaki put kada se prijavite.

Konačno, što se tiče korisničke usluge, postoje tri načina za kontaktiranje Binance tima. Postoji live chat, podrška putem e-pošte ili možete poslati kartu. Veliki dijelovi odjeljka pomoći nisu od velike pomoći, jer je velik dio loše preveden s kineskog.

U nastavku sam naveo sve prednosti i nedostatke kupnje Cardanoa od Binancea.

PROs

✓ Popisano više od 100 različitih kovanica

✓ Niske naknade za trgovanje

✓ Velika likvidnost

✓ Savršeno za početnike i iskusnije trgovce

✓ Besplatni depoziti i jeftina naknada za povlačenje ADA-e

✓ Izvrsna sigurnost

✓ Objekt za chat uživo

KONS

✗ Ne prihvaća depozite koristeći stvarni novac

Section Odjeljak za pomoć korisničkoj podršci loše je preveden

Dakle, sada kad dobro razumijete što vam Binance može ponuditi, sljedeći dio mog vodiča “Kako kupiti Cardano” pregledat će KuCoin!

Usporedite kripto razmjene rame uz rame s drugima

Dali si znao?

Jeste li se ikad zapitali koje su kripto burze najbolje za vaše trgovinske ciljeve?

Vidjeti & usporedite TOP3 kripto razmjene jedna uz drugu

KuCoin razmjena

KuCoin razmjenu stvorila je u svibnju 2017. skupina stručnjaka koja je prethodno radila na projektima kao što su Ant Financial i iBox PAY.

Kako kupiti Cardano: KuCoin logo.

KuCoin je vrlo jednostavna platforma koja se preporučuje onima koji traže najjednostavniji način kupnje Cardanoa. Aplikacija KuCoin dostupna je na Androidu i iOS-u, a definitivno je pogodna za početnike.

Kucoin podržava oko 100 kriptovaluta i više od 400 trgovačkih parova. Platforma nudi niske naknade i izvrsne proizvode, kao što su Spot Trade, Marin Trade, Contract Futures, Pool-X, Staking i Lending. Te se značajke preporučuju naprednijim korisnicima.

KuCoin dolazi s jakim sigurnosnim mjerama, no ipak se preporučuje da imovinu držite u sigurnom hardverskom novčaniku.

PROs

✓ Popisano više od 100 različitih kovanica

✓ Niske naknade za trgovanje

✓ Pogodno za početnike i napredne trgovce

✓ Jaka sigurnost

KONS

✗ Relativno nizak obujam trgovine

HitBTC razmjena

Kako kupiti Cardano na HitBTC-uSa sjedištem u Estoniji, a pokrenut 2013. godine, HitBTC postoji puno duže od Binancea. Platforma korisnicima omogućuje kupnju i prodaju više od 200 različitih kriptovaluta, uključujući Cardano.

Jedna od najvećih prednosti kupnje ADA kovanica od HitBTC-a je ta što vam razmjena omogućuje polaganje i podizanje novca koristeći stvarni novac. Zapravo imaju jedan od najširih izbora metoda kada je u pitanju financiranje vašeg računa. Na primjer, pomoću trećeg davatelja usluga plaćanja PerfectMoney možete koristiti debitnu / kreditnu karticu ili bankovni račun.

U HitBTC-u postoji postupak provjere ako odlučite položiti novac iz stvarnog svijeta, koji je jednak za sve burze. To će zahtijevati da navedete neke osobne podatke (poput svog punog imena / adrese itd.) I prenesete neke osobne podatke (poput putovnice).

Polaganje i podizanje novca iz stvarnog novca kod HitBTC-a je prilično skupo, jer svaki procesor plaćanja naplaćuje vlastiti iznos. Također čine strukturu svojih naknada za povlačenje kriptovaluta prilično nejasnom, međutim, korisnici su izvijestili da su i one visoke.

Kada je riječ o naknadama za trgovanje, kupcima se naplaćuje 0,1%, dok proizvođač ne plaća ništa. U slučaju da niste svjesni, proizvođač je osoba koja razmjeni osigurava likvidnost (tj. Podnosi ograničene naloge), a primatelj je osoba koja “uzima” cijenu koja se nudi.

Platforma je prikladnija za iskusne trgovce jer sučelje ponekad nije baš jasno, pa ako je ovo prvi put da kupujete kriptovalute, možda bi bilo najbolje isprobati drugu razmjenu.

Posljednja stvar koju treba razmotriti je sigurnost. Burza je doživjela veliki haker 2015. godine, a negativci su uspjeli ukrasti puno novčića. Iako se ništa nije dogodilo otkad je zabrinjavajuće da poslužitelji centrale nisu bili sigurniji. Zbog toga je važno podići novčiće ravno u ADA novčanik!

U nastavku sam naveo sažetak svih HitBTC prednosti i nedostataka.

PROs

✓ Jedan od najvećih izbora načina polaganja novca u stvarnom svijetu

✓ Navedeno više od 200 različitih kriptovaluta

✓ Vrlo niske naknade za trgovanje

KONS

✗ Vrlo spor postupak provjere za stvarne depozite

Izvješća o skupim i sporim povlačenjima sredstava

✗ Loša korisnička usluga

✗ Platforma nije idealna za početnike

✗ Iskusio hack u 2015

✗ Niska likvidnost na nekim njihovim kovanicama

Pa, što mislite o prve dvije razmjene kovanica ADA koje sam do sada naveo? Ako još uvijek niste sigurni, sljedeći dio mog vodiča “Kako kupiti Cardano” pregledat će Bittrex!

Bittrex razmjena

Bittrex, stvoren 2014. godine, američka je burza kriptovaluta. Imaju jedan od najvećih dnevnih volumena trgovanja, što znači da se nikada nećete truditi pronaći likvidnost. Navode sve glavne kovanice poput Bitcoina, Ethereuma i naravno Cardano, kao i neke manje kovanice.

Kako kupiti Cardano Bittex

Nažalost, baš kao i Binance, nije moguće položiti sredstva tradicionalnim načinima plaćanja poput bankovnog računa ili debitne / kreditne kartice, pa ćete svoj račun morati financirati drugom kriptovalutom. Međutim, ovo je besplatno, kao i povlačenja, tako da trebate platiti samo naknadu za blockchain transakciju.

Ako ne planirate trgovati doista velikim iznosima (protuvrijednost 1 BTC / dan), tada ne morate predati ID. Ako postavite dvofaktorsku provjeru autentičnosti, to se povećava na 3 BTC / dan.

Kao burza sa sjedištem u SAD-u, Bittrex vrlo ozbiljno shvaća sigurnost računa i većinu svog novca drži u hladnjači.

Daljnji nedostatak upotrebe platforme Bittrex jest taj što su njihove mogućnosti korisničke usluge stvarno ograničene. Ne postoji chat ni telefonska podrška, pa ćete morati predati kartu. Neki su korisnici prijavili brže vrijeme odziva putem svojih kanala na društvenim mrežama, pa biste to mogli pokušati i ako vam zatreba hitna pomoć.

U nastavku sam sažeo sve prednosti i nedostatke Bittrexa.

PROs

✓ Dostupan je veliki raspon kriptovaluta

✓ Niske naknade za polog i podizanje kada koristite kriptovalute

✓ Savršeno za početnike i iskusnije trgovce

✓ Izvrsna sigurnost

KONS

✗ Ne prihvaća novac iz stvarnog svijeta

Fees Naknade za trgovanje nešto su veće od ostalih burzi

✗ Nema chata uživo ili telefonske podrške

Sada sam pregledao tri različite burze na kojima možete kupiti Cardano. Koji mislite da najviše odgovara vašim potrebama? Sljedeći dio mog vodiča Kako kupiti Cardano raspravljat će o Gate.io.

Vrata.io Razmjena

Kako kupiti Cardano na gate.ioStvoren 2017. godine, Gate.io jedna je od najnovijih burzi za ulazak na tržište. Platforma navodi više od 250 uparivanja kriptovaluta, od kojih su mnogi manje popularni altcoins

koje je ponekad teško pronaći negdje drugdje.

Jedna od najboljih karakteristika korištenja Gate.io-a je ta što je jedna od najprijatljivijih dostupnih burzi s jasnim i oštrim bojama koje olakšavaju navigaciju. Iako su njihove količine puno manje od Binancea, na Gate.io je i dalje dostupna dobra količina likvidnosti.

Nije moguće financirati svoj račun pomoću fiat valute, što znači da ćete trebati uplatiti pomoću kriptovalute, koja je besplatna. Naknade za trgovanje iznose 0,2% za svaku trgovinu, međutim, to se smanjuje kada trgujete većim iznosima.

Prema strukturi naknade Gate.io, za podizanje kartice Cardano platit ćete samo 0,1 ADA kovanice, što je stvarno jeftino!

Sigurnost na burzi izgleda vrlo dobro, a korisnicima se nudi mogućnost postavljanja dvofaktorske provjere autentičnosti. Gate.io također koristi hladnjaču za pohranu većine korisničkih sredstava, što dodaje dodatni sloj sigurnosti. Međutim, čini se da na web mjestu ima vrlo malo podataka o tome gdje se zapravo nalazi burza ili tko je vlasnik, što je vrlo zabrinjavajuće.

Daljnji nedostatak upotrebe Gate.io je taj što kada je riječ o korisničkoj službi nema chata uživo ili telefonske podrške, pa ćete morati predati kartu putem svog mrežnog računa ili poslati poruku na Telegramu.

U nastavku sam sažeo sve prednosti i nedostatke Gate.io-a.

PROs

✓ Vrlo dobar izbor kovanica

✓ Idealno za početnike – user-friendly

✓ Niske naknade za trgovanje – što više trgujete, manje plaćate

✓ Jeftine naknade za povlačenje

KONS

Options Mogućnosti korisničke usluge ograničene

Information Malo podataka o tvrtki dostupnih na web mjestu

✗ Ne prihvaća devizne depozite

✗ Još uvijek vrlo nova burza, druge imaju veći obim trgovine

Eto, evo, četiri najbolje razmjene za kupnju Cardanoa! Koji vam je najdraži? Svi oni imaju svoje prednosti i nedostatke, pa to ovisi samo o tome što najviše želite dati prioritetima.

Sljedeći dio mog vodiča “Kako kupiti Cardano” pokazat će vam kako kupiti ADA kovanice, s detaljnim uputama!

Kako kupiti Cardano

U svom detaljnom vodiču pokazat ću vam kako kupiti Cardano pomoću Binance burze. Platforma ima najveći obim trgovine, naknade su im niske, a web je općenito vrlo jednostavno koristiti! Također možete kupite ADA kreditnom ili debitnom karticom na Kraken – budući da je kupnja Cardano kovanica fiat novcem obično poželjnija, ovo je dobra alternativa!

Napominjemo da je postupak vrlo sličan tijekom svake razmjene koju sam spomenuo u odjeljku Gdje kupiti Cardano.

Prije nego što započnete s Binanceom, morat ćete se domoći neke kriptovalute kako biste mogli financirati svoj račun. Najlakši način za to je kupiti Ethereum (ETH) od Coinbasea, jer lako možete koristiti svoju debitnu / kreditnu karticu ili bankovni račun.

Postoje i drugi burzovni posrednici koji i vama to dopuštaju, pa ako želite pročitati moj vodič o alternativama Coinbase, kliknite vezu ovdje!

Otvaranje računa na Binanceu

  1. Prvo ćete morati posjetiti službeno web mjesto Binancea, što možete i učiniti klikom na ovu vezu.
  2. U gornjem desnom kutu zaslona kliknite na Registar.

   Kako kupiti Cardano na Binanceu

  3. Sada ćete morati unijeti svoju adresu e-pošte, odabrati snažnu lozinku i označiti okvir s odredbama i uvjetima. Zatim kliknite Registar.

   kako kupiti kardano na Binanceu

  4. Kao sigurnosnu mjeru (da biste bili sigurni da ste čovjek, a ne robot) morat ćete povući klizač i uskladiti slagalicu.

   Kako kupiti Cardano na Binanceu

  5. Binance će vam tada poslati e-poštu. Idite u svoju pristiglu poštu i kliknite vezu za potvrdu.

   Kako kupiti Cardano na Binanceu

  6. Čestitamo, sada imate Binance račun!

   Kako kupiti Cardano

  Položite sredstva u Binance

  Nakon što postavite svoj Binance račun, sada ga morate financirati. Morate dobiti svoju adresu za polog Binance kako biste mogli prenositi sredstva preko. U nastavku ću vam pokazati kako to učiniti.

   1. Nakon što se prijavite, pomaknite miš Fondovi (na vrhu stranice), a zatim kliknite na Ravnoteže.

   2. Sad ćete vidjeti dugački popis kriptovaluta koje Binance podržava. U okvir za pretraživanje unesite Ethereum. Zatim kliknite na Depozit gumb koji je u istom redu.

    Kako položiti kriptovalute na Binance

   3. Sada je prikazana vaša jedinstvena Binance adresa novčanika za Ethereum depozite. Obavezno kliknite na Kopiraj adresu dugme.

    ETH adresa za polog

   4. Idite na svoj Coinbase račun (ili bilo koju razmjenu koju ste odlučili koristiti) i zalijepite adresu. Nakon što pošaljete kovanice, oni bi trebali stići na vaš Binance račun u roku od 10 minuta.

   Kako kupiti Cardano na Binanceu

   Ako ste dosad slijedili moj detaljni vodič za kupnju, sada biste trebali imati potpuno financirani Binance račun.

   Završni dio ovog vodiča pokazat će vam kako kupiti Cardano.

    1. Pomaknite mišem na vrh stranice Razmjena a zatim kliknite na Osnovni, temeljni.

     Kako razmijeniti kriptovalute na binanceu

    2. S desne strane zaslona kliknite na ETH a zatim potražite Trebali biste vidjeti snimku zaslona u nastavku.

     Kako kupiti Cardano na binanceu

    3. Zatim kliknite na ADA / ETH.

     Kako kupiti Cardanoon Binance

    4. Sada ste na glavnom trgovačkom ekranu za uparivanje Cardano i Ethereum.

     Kako kupiti Cardano na binanceu

    5. Pomaknite se dolje ispod grafikona i potražite Kupite ADA trgovačka kutija. Obavezno kliknite na Tržište.

     Cardano tržnica na Binanceu

    6. Sada morate unijeti broj kovanica koje želite kupiti. Ako želite koristiti sve svoje Ethereum bilance, kliknite na 100%. Ako to ne učinite, u okvir možete unijeti željeni iznos. Na kraju, kliknite na Kupite ADA da dovršite svoju trgovinu.

    To je to, upravo ste kupili svoj vlastiti Cardano!

    A sad, gdje ga skladištite??

    Gdje čuvati Cardano (Kako nabaviti ADA novčanik)

    Za razliku od ostalih popularnih kriptovaluta poput Bitcoina i Ethereuma, zapravo postoji samo jedan novčanik u koji možete spremiti svoje ADA kovanice! To se zove Daedalus i to je službeni novčanik koji je stvorio Cardano tim.

    Novčanik ima zaista jako jake sigurnosne značajke; međutim, još nije dostupan na svim vrstama uređaja.

    Morat ćete ga preuzeti na svoje računalo, što možete učiniti posjetom službenoj web stranici Daedalus. Web stranica također sadrži detaljne upute ako trebate pomoć. Da biste si olakšali posao, web mjestu možete pristupiti putem klikom na ovu vezu!

    Kako kupiti Cardano Novčanik Daedalus Preuzmite besplatno

    Nakon što ga instalirate, moći ćete slati, držati ili primati ADA kovanice. Ovo je najsigurniji način da ih pohranite, pa pokušajte ne ostavljati svoje kovanice predugo u zamjeni.

    Programeri Cardano trenutno rade na drugim značajkama unutar novčanika, kao što su aplikacija za Android i iOS, kao i podrška za druge kriptovalute. Tim je također najavio da se uskoro nada da će ADA učiniti kompatibilnim s popularnim hardverskim novčanicima, međutim, morat ćete pričekati dok ne naprave daljnji razvoj.

    Zaključak

    Nadam se da ste uživali u mom vodiču “Kako kupiti Cardano”! Ako ga pročitate od početka do kraja, sada biste trebali dobro razumjeti što projekt radi i što namjerava učiniti.

    Ne samo da znate kako kupiti Cardano, već sada znate i četiri najbolje burze s kojih možete kupiti, zajedno sa svim njihovim prednostima i nedostacima. Razlog zbog kojeg sam odabrao te razmjene je taj što one nude različite stvari za različite korisnike.

    Na primjer, ako stvarno želite koristiti debitnu karticu za financiranje svog računa, ali ne smeta vam pričekati nekoliko dana da se vaš račun potvrdi, tada bi HitBTC bio idealan. Međutim, ako radije odmah započnete i želite razmjenu s puno likvidnosti, tada je Binance vjerojatno prikladniji! U svakom slučaju, sve se tiče osobnih preferencija.

    Koju ste razmjenu na kraju koristili? Jeste li smatrali da je jednostavno dobiti vaše novčiće ili ste imali problema? Ostavite svoje komentare u nastavku, volio bih znati!

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    map