Kako isplatiti Bitcoin: kako to učiniti jednostavno

Dakle, zaradili ste svoje milijune i sada želite znati kako unovčiti Bitcoin? Pa, ovaj vodič će vam reći sve što trebate znati!

Ovaj će vodič sadržavati metode kako pretvoriti Bitcoin u gotovinu kao što je bankovni prijenos, PayPal pa čak i kroz novčani polog! Pokazat ću vam kako podizati Bitcoine u gotovinu pomoću posrednik (naime, Coinbase) i kroz razmjena ravnopravnih osoba. Da bih vam olakšao, uvrstit ću i neke korisne slike.

Na kraju ovog vodiča moći ćete odlučiti koja je metoda najbolja za vas.

Super činjenica: Jeste li znali da se Bitcoin transakcije u vrijednosti od više od 2 milijarde USD događaju svaki dan?!

Različite metode iznosa gotovine

Tamo su Puno stvari uzeti u obzir prilikom unovčavanja Bitcoina. Evo nekoliko:

Pronađen najnoviji kupon za Coinbase:

 • Želite li najlakši metoda ili najjeftiniji metoda?
 • Želite li novac položen na vaš račun bankovni račun ili PayPal?
 • Koliko dugo želiš li čekati da primite svoj novac?
 • Koju valutu trebate li promijeniti svoj Bitcoin u?

Ovo su neka od pitanja koja ćete si trebati postaviti. Dakle, pročitajte sljedeće metode kako unovčiti bitcoin i zatim odlučite koja je najbolja za vas.

Razmjene trećih strana

A posrednik treće strane je samo drugo ime za razmjena. Većina kriptovaluta ne dopušta vam polaganje sredstava pomoću fiat novac – međutim, neki to čine.

Evo kako to funkcionira: položite svoj Bitcoin na razmjenu, a nakon što razmjena primi vaš Bitcoin, možete zatražite povlačenje fiat valute. Najčešći način za to putem bankovne (devizne) doznake.

Kako bi osigurali da se brokeri ne slome pranje novca zakona, morat ćete podići novac na isti bankovni račun kod kojeg ste položili depozit. Ako nikada niste položili fiat na burzu brokera, tada ćete više nego vjerojatno trebati izvršiti (barem) jedan depozit.

Kako unovčiti Bitcoin?

Ovo može biti dosadno, znam … ali to ide tako.

Ako odlučite unovčiti svoj Bitcoin pomoću razmjena brokera (kao što je Coinbase), tada će obično trebati oko 1-5 dana da novac stigne na vaš račun. Za kupce iz EU-a plaćanja se vrše putem SEPA (povlačenja plaćena u eurima). Međutim, ako želite prodati Bitcoin za USD, brokeri to obično koriste SWIFT način plaćanja.

I to je način kako unovčiti Bitcoin pomoću razmjene brokera – preskočite sljedeći odjeljak da biste slijedili upute kako to učiniti.


Međutim, ako želite što anonimniji & manje dugotrajan pristup, pogledajmo kako prodati Bitcoin za gotovinu koristeći se a peer-to-peer platforma!

Usporedite kripto razmjene rame uz rame s drugima

Dali si znao?

Jeste li se ikad zapitali koje su kripto burze najbolje za vaše trgovinske ciljeve?

Vidjeti & usporedite TOP3 kripto razmjene jedna uz drugu

Peer-to-Peer

Ako vam se ne sviđa pomisao da morate čekati tri dana za unovčavanje Bitcoina, trebali biste razmisliti o upotrebi platforme za ravnopravnu prodaju poput LocalBitcoins.

Kada prodajete Bitcoin drugim ljudima na LocalBitcoins, možete odlučiti koji način plaćanja želite da kupci koriste. To uključuje:

 • Novčani polog: Možete zatražiti od kupca položite gotovinu na svoj bankovni račun. Međutim, uvijek biste ih trebali tražiti dokaz o osobnoj iskaznici i dokaz o uplati prije nego što im pustite svoje Bitcoine.
 • Bankovni prijenos: Možete zatražiti od kupca poslati vam uplatu putem bankovnog prijenosa. Prije nego što isprobate ovu metodu kako unovčiti Bitcoin, obavezno uvijek zatražite dokaz o identitetu od kupca prije nego što nastavite. Nakon što primite novac, možete im otpustiti Bitcoin.
 • Nađite se osobno radi gotovine: Možete se dogovoriti za sastanak s kupcem koji vam je lokalni i oni će vam platiti u gotovini za vaše bitcoine.

P2P prodaja je sigurno ako znate što radite. Međutim, važno je biti svjestan prevaranata. LocalBitcoins nude dobru razinu sigurnosti zbog svoje escrow usluge. To vaše Bitcoine drži zaključanima dok ne potvrdite da je kupac primio uplatu.

Kako unovčiti Bitcoin: LocalBitcoins.

Kladim se da ste još uvijek pomalo zbunjeni što je to escrow, pa iskoristimo primjer:

 1. John želi kupiti 1 Bitcoin. Kako je iz Velike Britanije, u svojoj zemlji traži prodavače.
 2. John vidi da Mike prodaje 1 Bitcoin po povoljnoj cijeni, a prihvaća i bankovni prijenos kao opciju plaćanja.
 3. John šalje zahtjev za 1 Bitcoin Mikeu, a Mike prihvaća.
 4. Mike stavlja svoj depozit u svoj 1 Bitcoin. To drži Bitcoin sve dok John ne prenese novac Mikeu.
 5. John dogovara iznos na Mikeov bankovni račun.
 6. Kad je Mike primio uplatu, oslobađa Bitcoine s escrow-a, koji se zatim šalju na Johnov račun.

To je to! Sada znate kako prodati Bitcoin za gotovinu pomoću P2P razmjene!

Kako unovčiti Bitcoin pomoću burze brokera

Dakle, sada kad znate razliku između dvije favorizirane metode, sada ću vam pokazati kako podizati Bitcoine u gotovinu pomoću burzi brokera!

Coinbase

Coinbase je najpopularnija burza brokera za kupnju i prodaju Bitcoina. Obrađuju više Bitcoin transakcija od bilo kojeg drugog brokera i imaju ogromnu bazu klijenata od 13 milijuna.

 • Načini povlačenja: Coinbase vam omogućuje prodajte Bitcoin za gotovinu, koje zatim možete podići na svoj bankovni račun. Svoj Bitcoin možete unovčiti samo na bankovni račun koji ste već koristili za kupnju kriptovaluta na Coinbaseu. Dakle, ako to još niste učinili, preporučujem da prvo kupite malu količinu kriptovalute.
 • Naknade: Naknade ovise o zemlji u kojoj se nalazi vaša banka. Na primjer, ako želite prodati Bitcoin za USD, devizna doznaka je 25 USD. Ako se nalazite u EU i imate SEPA, to košta samo 0,15 dolara!
 • Vremena isplate: Vrijeme isplate ovisi i o zemlji u kojoj se nalazi vaša banka. Američka povlačenja obično traju između 4-6 radnih dana, dok povlačenja iz EU traju 1-3 radna dana.

Pretvorite Bitcoin u gotovinu pomoću Coinbasea

Da vam malo olakšam stvari, sada ću vam pokazati kako unovčiti Bitcoin na Coinbaseu.

1. Prvo, trebat ćete otvorite račun u Coinbaseu, povežite svoj bankovni račun i izvršite polog. Ako trebate pomoć kako to učiniti, pogledajte naš vodič ovdje. Ako ste to već učinili, prijeđite na korak 2!

2. Nakon što postavite svoj račun, morat ćete pošaljite svoj Bitcoin na svoju Coinbase Bitcoin adresu! Da biste to učinili, kliknite karticu računa, otvorite svoj Bitcoin novčanik i kliknite “Primite“. Tada će vam se prikazati adresa vašeg novčanika Bitcoin Coinbase. Ovo je adresa na koju trebate poslati svoj Bitcoin.

3. Nakon što ste sve postavili, kliknite na Kupi Prodaj na vrhu stranice.

Kako unovčiti Bitcoin: kupnja / prodaja Coinbasea.

4. Zatim kliknite Prodavati.Kako unovčiti Bitcoin: Coinbase kupuje / prodaje Bitcoin.

5. Sljedeći korak kako unovčiti Bitcoin nalazi se u novčaniku. Pod pretpostavkom da ste sada poslali svoj Bitcoin na svoj Coinbase novčanik, ovdje biste trebali vidjeti svoj Bitcoin novčanik i svoju zadanu fiat valutu. Na donjoj primjeru slike otvorio sam račun iz EU-a, tako da je moj novčanik za depozite u eurima (EUR).

To će se promijeniti ovisno o tome gdje se nalazite. Primjerice, američki kupci imaju mogućnost povlačenja u USD, a japanski korisnici u JPY.

Kako unovčiti Bitcoin: Coinbase odmah proda Bitcoin.

Također ćete vidjeti vaše ograničenje povlačenja. Ako ste već potvrdili svoj račun, vaša će ograničenja biti prilično visoka. Međutim, ako to želite povećati, kliknite na Pogledajte Ograničenja i slijedite dodatne upute za provjeru!

6. Prije nego što se povučete, morate zamijenite svoj Bitcoin s lokalnom valutom. U svom primjeru mijenjam Bitcoin u euro (EUR). Unesite iznos Bitcoina koji želite prodati, a protuvrijednost fiat valute će se ažurirati.

7. Jednom kada kliknete na Prodajte Bitcoin trenutno, vaša sredstva sada će biti u vašem novčaniku u fiat valuti.

8. Ok, mi smo na posljednjem koraku kako unovčiti Bitcoin na vaš bankovni račun. Kliknite novčanik u fiat valuti (na primjer, EUR / USD / YEN) i kliknite na povući. Pojedinosti o vašem bankovnom računu već će biti spremljene kad ste ga ranije postavili.

Kako unovčiti Bitcoin: Bitcoin na neke eure.

Čestitamo! Sada znate kako pretvoriti Bitcoin u USD, EUR i druge fiat valute pomoću Coinbase! Ne zaboravite, postoje mnogi drugi posrednici koje možete koristiti. Još jedan popularan izbor za prodavatelje bitcoina je Kraken!

Kraken

Kraken je još jedna popularna burza koja omogućuje depozite i isplate u fiat valuti. Postoji od 2011. godine i obrađuje najviše Bitcoin-ovih transakcija u eurima. Međutim, podržavaju i druge glavne valute poput USD, CAD i JPY!

 • Načini povlačenja: Ako želite svoj Bitcoin pretvoriti u gotovinu s Krakenom, možete podignite na svoj lokalni bankovni račun.
 • Naknade: Naknade za povlačenje u Krakenu iznose vrlo nisko. Na primjer, SEPA novčani iznos je samo 0,09 €! A ako želite prodati Bitcoin za USD pomoću lokalne američke banke, to je samo 5,00 USD!
 • Vremena isplate: Treba između 1-5 radnih dana za podizanje sredstava Kraken na vaš bankovni račun.

Pretvorite Bitcoin u gotovinu pomoću peer-to-peer razmjene

Sad kad znate kako unovčiti Bitcoin pomoću brokera, dopustite mi da vam pokažem kako to učiniti pomoću razmjena ravnopravnih osoba. Postoji nekoliko koje možete odabrati, međutim, najviše preporučujem Lokalni bitkoini.

LocalBitcoins stvoren je 2012. godine i sada podržava gotovo svaka zemlja na svijetu. Dakle, bez obzira odakle ste, trebali biste moći pronaći kupce kojima ćete prodati svoj Bitcoin.

Sjajna stvar P2P-a je što možete zatražite bilo koji način plaćanja koji želite. Evo nekoliko primjera različitih načina plaćanja dostupnih na LocalBitcoins:

 • Lokalni bankovni prijenos
 • Međunarodna bankarska žica
 • PayPal
 • Skrill
 • Payoneer
 • Zapadna unija
 • Poklon bonovi
 • Web novac
 • Depozit u gotovini banke
 • Neteller

Prodavatelji koji znaju kako unovčiti Bitcoin mogu odabrati i cijenu za koju bi željeli prodati svoj Bitcoin. To možete učiniti do izrada reklame, koji će vam naplatiti naknadu od 1% od ukupne prodaje.

Međutim, ako prodate kupcu koji je naveo cijenu koju želi platiti, nema naknade.

Postoji i sustav ocjenjivanja poput eBaya, gdje možete ostavite povratne informacije za kupca ili prodavatelja. To vam pomaže da budete sigurni pri odabiru kupca. Ako ste početnik, preporučujem prodaju samo onim kupcima koji jesu 100% pozitivne povratne informacije.

Kako unovčiti Bitcoin?

Lokalni Bitcoini omogućuju i vama da ostanete anonimni (pri odabiru takvih načina plaćanja kao što su web novac ili poklon bonovi), pogotovo ako također upotrebljavate a pouzdan i siguran VPN kako biste osigurali vezu. Međutim, neki prodavači odlučuju zamoliti nove kupce (one koji nemaju povratne informacije) da dostave identifikacijske podatke.

Evo korak-po-koraka kako pretvoriti Bitcoin u gotovinu pomoću peer-to-peer razmjene:

Kako unovčiti Bitcoin pomoću LocalBitcoins

1. Prvo ćete morati otvoriti račun na Lokalnim bitcoinima. To možete učiniti do klikom ovdje.

Kako unovčiti Bitcoin: LocalBitcoins.

2. Odaberite korisničko ime i jaku lozinku. Također trebate unesite i potvrdite svoju adresu e-pošte.

3. Nakon što se prijavite, kliknite na Prodajte bitkoine na vrhu stranice.

Kako unovčiti Bitcoin: prodajte Bitcoin na lokalnim Bitcoinima.

4. Zatim morate odabrati zemlju u kojoj se nalaze vaši idealni kupci. Preporučujem upotrebu vlastite zemlje (naravno), međutim, to ovisi o vama. U ovom sam primjeru odabrao Ujedinjeno Kraljevstvo. Također morate unijeti iznos Bitcoina koji želite prodati.

Kako unovčiti Bitcoin: prodajte Bitcoin u Velikoj Britaniji na LocalBitcoins.

5. Kao što ćete vidjeti u nastavku, postoji mnogo različitih načina za unovčavanje vašeg Bitcoina.

Kako unovčiti Bitcoin: traženje prodavača na LocalBitcoins.

6. U ovom primjeru pokazat ću vam kako unovčiti Bitcoin koristeći PayPal. Kao što vidite, kupac ima 100% ocjenu povratnih informacija i završio je više od 1000 obrta! Ovo je znak ozbiljnog, legitimnog kupca.

7. Potvrdite iznos Bitcoina koji želite prodati i unesite svoju PayPal e-adresu. Zatim kliknite na Pošaljite zahtjev za trgovinu.

Kako unovčiti Bitcoin: prodaja Bitcoina pomoću PayPala na LocalBitcoins.Kako unovčiti Bitcoin: LocalBitcoins prodaju postavke.

8. Vaš će kupac tada primiti obavijest da im želite prodati svoje Bitcoine. Nakon što prihvate, tada ćete svoje Bitcoine poslati na lokalnu Bitcoin valutu (depozit sam objasnio ranije, sjećate se?). Dakle, kupac neće dobiti vaše Bitcoin dok vam ne plati, a vi potvrdite da je to učinio.

9. Kupac bi vas trebao kontaktirati kako bi vas obavijestio da su sredstva poslana. Provjerite jesu li sredstva stigla na vaš PayPal, a zatim kliknite na Primljena uplata, i gotovi ste.

Čestitamo! Sada znate kako unovčiti Bitcoin pomoću P2P razmjene.

Jednom kada postanete iskusniji s Lokalni bitkoini, možete vježbati prodaju koristeći različite načine plaćanja. Dobra stvar je što vam neki načini plaćanja omogućuju prodaju Bitcoina po višoj cijeni – pa se vrijedi naviknuti.

Također je dobra ideja postaviti oglas. Iako će vas koštati 1% naknade, možete sami postaviti cijenu i odabrati svoj način plaćanja. U tom ćete slučaju primiti obavijest od kupaca kada žele kupiti od vas.

LocalBitcoins samo je jedna od P2P razmjena koja vam omogućuje da unovčite svoj Bitcoin – postoje mnoge druge. Važno je upamtiti da razmjena ima escrow i NIKADA pošaljite svoj Bitcoin kupcu prije nego što je platio!

Zaključci

Ako ste pročitali ovaj vodič od početka do kraja, sada biste trebali znati kako unovčiti Bitcoin! Pokazali smo vam dvije različite metode – način razmjene brokera (Coinbase), I također peer-to-peer način.

Oboje imaju svoje prednosti i nedostatke. Coinbase može biti prikladniji i sigurniji za početnike, dok LocalBitcoins omogućuje ostanite anonimni i prodajte po višoj cijeni.

Pa, što ste više voljeli? Hoćete li koristiti brokera za unovčavanje Bitcoina ili P2P razmjenu?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map