Jaxx vs Exodus: Celoten vodnik

Dobrodošli v mojem pregledu Jaxx vs Exodus. V tem priročniku bom povedal vse, kar morate vedeti o teh superzvezdnicah za shranjevanje kripto.

Povedal vam bom o njihovih oblikah, značilnostih in prijaznosti do uporabnika. Povedala vam bom tudi, katera denarnica je varnejša in katera najcenejša. Ko končate z branjem, se boste lahko sami odločili, kdo je zmagovalec “Jaxx vs Exodus”.

Kriptovalute se od fiat valut v marsičem razlikujejo. Niso uradne valute držav in niso na voljo kot papirnati bankovci ali kovinski kovanci.

Kriptovalute dajejo svojim uporabnikom nadzor. Ni bančnih računov, kreditnih čekov in centralne rezerve. Obstaja samo veriga blokov; popoln in nespremenljiv zapis o vsaki transakciji, ki je bila kdaj koli izvedena.

Tabela: Glavne značilnosti denarnic Jaxx in Exodus

Bi radi izvedeli več o verigah blokov? Oglejte si moj Blockchain Explained guide!

V gotovinskem sistemu brez bank uporabniki potrebujejo varen in zanesljiv način shranjevanja informacij o valuti, ki jo imajo. Tu pridejo denarnice za kriptovalute. Dve najbolj znani denarnici na trgu kriptovalut sta Jaxx in Exodus.

Preden začnem govoriti o Jaxxu in Exodusu, si želim na hitro ogledati, kaj je kripto denarnica in kaj počne …

Kaj je kripto denarnica?

jaxx vs exodus - kripto denarnica

Najden najnovejši kupon Coinbase:

Ljudje govorijo o shranjevanju kriptovalut v kripto denarnicah. To ni res. Denarnice za kriptovalute ne shranjujejo kriptovalut. Shranjujejo informacije o kriptovalutah. Kriptovaluta sama obstaja samo na verigi blokov.

Kripto denarnice hranijo dve zelo pomembni vrsti informacij. Uporabniki potrebujejo obe vrsti za pošiljanje in prejemanje kriptovalut. So;

  • Javni naslovi so digitalne lokacije, kjer je mogoče kriptovalute pošiljati in prejemati. So nekoliko podobni kripto e-poštnim naslovom. Odkrito jih lahko delite z drugimi uporabniki omrežja. Če želite kriptovaluto poslati prijatelju, vam bo moral dati javni naslov, kamor ga lahko pošljete.
  • Zasebni ključi so osebne kode, ki jih uporabniki potrebujejo za dostop do javnih naslovov. Podobna so geslom za kripto e-poštni naslov. Zanje si lahko predstavljate tudi digitalni podpis. Za pošiljanje in prejemanje kriptovalut morajo uporabniki podpisovati transakcije s svojimi zasebnimi ključi, da dokažejo, da jim pripadajoči javni naslov pripada. Zasebnih ključev nikoli ne smete deliti z nikomer.

Če uporabniki izgubijo zasebne ključe, lahko kriptovaluto izgubijo za vedno. Zato je tako pomembno, da izberete pravo kripto denarnico. Na izbiro sta dve glavni vrsti kripto denarnice; programske in strojne opreme.


Programska oprema vs strojne denarnice

Denarnice programske opreme lahko prenesete na namizja ali mobilne naprave. Lahko so tudi spletne denarnice, nameščene v vašem brskalniku ali jih gosti kripto borza. Denarnice za strojno opremo so lahko pogoni v obliki USB-ključa ali celo koščki papirja z napisanimi kodami!

Denarnice, ki so povezane z internetom, se imenujejo hladilniki, tiste, ki niso, pa hladilnice. Torej, papirnate denarnice so hladilne, denarnice v brskalnikih pa vroče.

Zdaj si želim ogledati Jaxx vs Exodus. Katera denarnica je boljša? Najprej vam bom povedal nekaj o vsakem, začenši z Jaxxom …

Kaj je Jaxx?

jaxx vs exodus - logotip Jaxx

Jaxx je denarnica za programsko opremo, ki jo je leta 2014 v kanadskem podjetju za razvijanje verig blokov ustvaril Anthony Diiorio Decentralno. Diiorio je tudi soustanovitelj podjetja Ethereum, enega največjih svetovnih blockchain projektov.

Denarnico lahko prenesete z domače strani Jaxx kot namizno aplikacijo in deluje s sistemi Windows, Linux in Apple Mac. Lahko ga tudi prenesete iz Google Play in iTunes za uporabo v mobilnih napravah Android in iOS. Jaxx je na voljo tudi kot spletna denarnica in deluje s Chromom. Njihov dodatek za Firefox je bil ukinjen.

Do marca 2018 je bil Jaxx prenesen 1,2 milijona krat. Uporabniška ocena je 3 od 5 iz 164 ocene na primerjalnem spletnem mestu, CryptoCompare.

Kaj pa konkurenca?

Kaj je Exodus?

jaxx vs exodus - uradni logotip Exodus

Exodus je bil predstavljen 29. julija 2016. Njegova ustvarjalca sta JP Richardson in Daniel Castagnoli. Izhod domača stran jih opisuje kot “dva fanta, ki sta strast do blockchain sredstev.”

Denarnica Exodus je namizna denarnica, zasnovana za uporabo s sistemi Windows, Linux in Apple Mac. Vsako različico lahko prenesete neposredno z domače strani Exodus. Trenutno nima mobilnih ali spletnih aplikacij.

Čeprav je veliko novejša denarnica kot Jaxx, je že dosegla oceno uporabnika 4,2 od 5 iz 396 ocene na CryptoCompare.

Zdaj veste, kakšne denarnice sta Jaxx in Exodus, podrobneje si lahko ogledamo Jaxx in Exodus. Torej, kaj je boljše? Začel bom s primerjavo storitev za kriptovalute posamezne denarnice in stroškov, ki jih zaračunavajo. Katera denarnica podpira največ kovancev med Jaxxom in Exodusom? In katera denarnica je najcenejša možnost? Preberite, če želite izvedeti …

Skladiščenje kriptovalut in provizije

Poglejmo, kako primerjata Jaxx in Exodus glede shranjevanja kovancev in stroškov;

Jaxx Provizije za denarnice in kovance

Jaxx ponuja shrambo za več 66 kriptovalute, vključno z Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Augur (REP), Qtum (QTUM) in Dogecoin (DOGE). Trenutno Jaxx ne ponuja shranjevanja fiat valut. Vendar obstaja možnost prikaza stanja v vaši denarnici v fiat valuti po vaši izbiri (GBP, USD, EUR itd.). Celoten seznam podprtih valut najdete na Spletno mesto Jaxx

Jaxx je mogoče brezplačno prenesti, vendar za vsako transakcijo zaračuna pristojbine. Vendar pa pristojbine za denarnico Jaxx ne gredo Jaxxu, ampak omrežju, v katerem poteka transakcija. Če na primer pošiljate Ethereum, bo Jaxx zaračunal približno ceno 0,000441 ETH in ta znesek bo uporabljen za izvedbo transakcije v verigi Ethereum. Vendar provizija za transakcijo ni statična in se lahko spreminja glede na obremenitev omrežja.

Uporabniki Jaxxa lahko opravljajo transakcije s tremi različnimi hitrostmi; počasi, srednje in hitro. Čim počasnejša je hitrost transakcije, nižje bodo provizije za denarnico Jaxx. To je odlična lastnost za uporabnike, ki želijo prihraniti denar in jih ne moti še malo počakati, da bodo njihove transakcije zaključene.

V čem se razlikujejo valutne storitve in pristojbine, ki jih ponuja Exodus?

Primerjajte kripto izmenjave vzporedno z drugimi

Ali si vedel?

Ste se kdaj vprašali, katere kripto borze so najboljše za vaše trgovinske cilje?

Glej & primerjajte TOP3 kripto izmenjave vzporedno

Provizije za denarnice Exodus in kovance

Exodus ponuja shrambo za 89 kriptovalute, vključno z Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Dash (DASH), Ethereum (ETH), Zcash (ZEC), 0x (ZRX), Aragon (ANT), Augur (REP) in OmiseGo (OMG). Denarnica prikazuje samo stanje uporabnikov v ameriških dolarjih in ne ponuja shranjevanja fiatnih valut.

Exodus je brezplačno prenesti, vendar ponuja samo eno hitrost transakcije. To pomeni, da imajo uporabniki manj nadzora nad pristojbinami, ki jih plačujejo. YouTube vlogger RvMajor, ugotovil, da gre za pristojbine za denarnico Exodus 5-10% višje od pristojbin denarnice Jaxx za transakcije, podobne podobnim.

Exodus torej ponuja shrambo za več kriptovalut, vendar Jaxx ponuja boljšo izbiro prikaza stanja in hitrosti transakcij. Jaxx je nekoliko cenejša storitev, pristojbine za denarnico Exodus pa so manj prilagodljive. Nato si oglejmo še nekatere druge funkcije, ki jih ponujata Jaxx in Exodus …

Vgrajene funkcije

Obe denarnici ponujata ShapeShift kot vgrajena funkcija. ShapeShift je kripto izmenjava, ki je vgrajena v vsako denarnico, tako da lahko uporabniki izmenjujejo kovance, ne da bi morali obiskati borzo, kot je Poloniex ali Binance. Exodus je bil prva denarnica, ki je ponujala storitve izmenjave Shapeshift, drugi pa so – vključno z Jaxxom – sledili.

Lahko trdimo, da Jaxx ponuja širši izbor vgrajenih funkcij. Poleg tega, da ponuja storitve na namizju, mobilnih napravah in spletu, ima tudi funkcijo naravne kamere, ki uporabnikom omogoča, da s svojimi mobilnimi napravami skenirajo QR kode iz papirnatih denarnic.

Večina kripto strokovnjakov priporoča, da zasebne ključe shranite na izbor programskih in strojnih denarnic. Dejstvo, da je Jaxx združljiv z obema, je privlačen za veliko uporabnikov.

Tabela: Prednosti in slabosti denarnic Jaxx in Exodus

Vendar nekateri uporabniki menijo, da so zaradi naprednih funkcij denarnice počasne in zaostale. To je težava, ki je Exodus nima. To je preprosta namizna storitev, ki je ne upočasnijo nobeni dodatki.

Za naprednejše uporabnike ima Jaxx morda boljšo izbiro funkcij, vendar je Exodus bolj zanesljiv pri zagotavljanju storitev, ki jih ponuja. Oba ponujata ShapeShift, kar jih postavlja pred denarnice, ki jih ne, zato bomo temu krogu Jaxx-a in Exodusa rekli neodločeni.

Nato želim izvedeti, kako dobro je zasnovana vsaka denarnica. To bi nam moralo povedati, katero denarnico je med Jaxxom in Exodusom najlažje uporabljati.

Oblikovanje in prijaznost do uporabnika

Ena največjih pritožb novincev glede kripto denarnic je ta, da so preveč zapletene in težke za uporabo. Dve področji, kjer morajo kripto izdelki izboljšati naš dizajn in uporabniku prijaznost. Tukaj je primerjava Exodus vs Jaxx;

Jaxx Oblikovanje

jaxx vs exodus - Jaxx design

Jaxx ima čisto in preprosto obliko. Vse njegove glavne značilnosti so označene in imajo uporaben nasvet, ki uporabnike vodi k njihovemu delu. Zasebni ključi so lahko dostopni, informacije o transakcijah pa so prikazane zelo jasno, da se prepreči zmeda.

Preprosto Pošlji in Prejeti zasloni naredijo te prve transakcije čim bolj neboleče za začetnike! Majhna kritika denarnice do nekaterih uporabnikov je ta, da so tehnične informacije, na primer javni naslovi, prikazane v velikosti pisave, ki jo je težko prebrati.

Jaxx ima profesionalno zasnovo in novincem prijazno postavitev, kaj pa Exodus?

Exodus Design

jaxx vs exodus - portfelj Exodus

Exodus ni le ena najbolje oblikovanih denarnic na trgu, ampak je verjetno tudi eden najbolje oblikovanih izdelkov v kriptovalutah. Uporabnikom se bo denarnica zdela lepo urejena s preprostostjo, ki je v večini drugih denarnic ne boste našli. Denarnica ima tri glavne odseke; Denarnica, Izmenjava in Portfelj, in transakcije so razdeljene na Poslano, Prejeto in Izmenjava.

Exodus je denarnica brez stresa za začetnike, ki začnejo uporabljati kripto. Domača stran denarnice ponosno države da je bilo to “JP in Daniel sta ga ustvarila z ljubeznijo” in to kaže!

V tem krogu Jaxxa proti Exodusu je le en zmagovalec. Exodus je treba uporabiti kot načrt za oblikovanje drugih kripto platform v prihodnosti. Bravo, Exodus!

Naslednja tema, o kateri želim govoriti, je varnost. Kako varen je Jaxx in ali je denarnica Exodus varna?

Varnost

Če primerjate Exodus in Jaxx glede njihove varnosti, boste ugotovili, da imata obe denarnici skupne funkcije, vendar se tudi v nekaterih pomembnih pogledih razlikujeta. Poglejmo, katera denarnica ima boljšo varnost.

Je Jaxx Varno za denarnico?

Denarnica Jaxx zasebne ključe shrani neposredno v uporabnikovo napravo. To pomeni, da nihče nima dostopa do zasebnih ključev, razen uporabnika. Denarnica je tudi hierarhično deterministična (HD), kar pomeni, da ustvari nov naslov vsakič, ko pošljete / prejmete sredstva na / z vašega trenutnega naslova denarnice, da ohranite zasebnost stanja. Skupna količina kovancev / žetonov na naslovih, s katerih pošilja transakcija, je poslana. Navedeni znesek gre na določen naslov, preostalo stanje pa na novi naslov, ki je pritrjen na druge naslove in seveda mnemonični seme z 12 besedami.

Predstavljajte si, da imate 4 račune. 1 dvajset dolarjev, 1 deset in 2 petice. Zdaj vsak račun predstavlja naslov. Zdaj želite kupiti lep pulover za 37 dolarjev z davkom. Torej blagajnici daste ves svoj denar, ti pa vrnejo 3 dolarje, ki jih vložiš v novo denarnico. Tako deluje HD. Nato bi imeli 4 vhode in 2 izhoda. Štirje računi za vsak vhod in dva izhoda, ki sta ena, so 3 dolarje nazaj za vas in 37 dolarjev za trgovino.

Z uporabo mnemonične 12-besedne varnostne zveze si lahko povrnete dostop do sredstev, tudi če izgubite napravo, v kateri je denarnica. Zato je izredno pomembno, da svojo 12-besedno besedno zvezo zapišete zunaj naprave in jo hranite na varnem. Prepričajte se, da nihče razen vas nima dostopa do vaše 12-besedne varnostne kopije.

Glede na to je imel Jaxx v preteklosti že nekaj napak, ki so jih hekerji uporabljali za krajo sredstev. V začetku leta 2017, 400.000 Iz denarnic podjetja Jaxx so bili ukradeni kovanci v ameriških dolarjih. Vendar ni znano, ali je bila za to kriva denarnica ali uporabniška napaka. Napake včasih zaznajo v programski opremi Jaxx, vendar jih ekipa Jaxx običajno hitro odpravi.

Hack v začetku leta 2017 je obravnaval direktor tehnologije Jaxx Nilang Vyason. Tukaj je povezava do njegove objave na Redditu.

Ena od lastnosti, ki jih Jaxx nima, je dvofaktorska avtentikacija. To je sistem, v katerem uporabnik potrebuje dve vrsti gesla za dostop do svojega računa. Prvo je običajno običajno geslo, drugo pa koda, ki se pošlje uporabnikovemu mobilnemu telefonu ali aplikaciji za preverjanje pristnosti, ko se prijavi. Pomanjkanje te osnovne varnostne funkcije bo zadevalo nekatere uporabnike.

Ali je denarnica Exodus varna?

Exodus svojim uporabnikom tudi ne ponuja dvofaktorske avtentikacije. Razlogi za to niso jasni, vendar je to značilnost, ki jo bo večina uporabnikov pričakovala v prihodnosti. Exodus se za svojo glavno varnostno funkcijo, ki je obnovitev računa z enim klikom, močno opira na uporabnikov e-poštni naslov. Povezava se pošlje na uporabnikov e-poštni naslov, ko se izgubi dostop do računa.

To pomeni, da morajo biti uporabniki prepričani, da v napravi, ki jo uporabljajo, ni napak in virusov. Izguba dostopa do e-poštnega računa lahko pomeni izgubo dostopa do denarnice Exodus. Vendar Exodus ponuja tudi hierarhično deterministično obnovitev računa.

Tehnologija HD morda ne bo mogla v celoti zaščititi uporabniških računov. Marca 2018 je ekipa na CryptoCoreMedia je lahko z uporabo preprostega računalniškega kode pridobil dostop do 12-besedne varnostne zveze uporabnika Exodusa.

Ta krog je spet neodločen. Nobena denarnica ni stoodstotno zaščitena proti kraji, vendar sta razvojni skupini v podjetjih Jaxx in Exodus trdo delali za izboljšanje varnosti uporabnikov. To počnejo z rednimi posodobitvami funkcij in storitev. Podporo uporabnikom ponujajo tudi neposredno. Toda kdo ponuja najboljšo podporo strankam od Jaxxa proti Exodusu?

Pomoč strankam

Na srečo imata Jaxx in Exodus dobre odnose s svojimi uporabniki. Nobena denarnica ni popolnoma odprta, vendar si obe močno prizadevata pokazati svojim strankam, kako delujejo njihova podjetja.

Obe denarnici na svojih spletnih straneh objavljata bloge, pri čemer Jaxx ponuja še posebej podrobne opise težav, ki jih ima, in rešitve, ki jih uporablja za njihovo reševanje. Jaxx in Exodus objavljata redne posodobitve in opozorila o prevarah in tveganjih za svoje sledilce na Twitterju.

Pritožbe in poizvedbe lahko pošljete po e-pošti, obe skupini pa dobro slovesita, da se hitro odzoveta. Exodusova JP Richardson in Daniel Castagnoli se s svojimi uporabniki pogovarjata tudi neposredno naprej Ohlapnost.

Jaxx in Exodus pomagata spremeniti način razmišljanja ljudi o kriptovalutah. Jaxx in Exodus skupaj z drugimi profesionalnimi kripto platformami, kot sta Coinbase in Binance, ponujata storitve, ki jim kupci lahko zaupajo. Torej, Jaxx vs Exodus? Ne tokrat! V tem krogu so vsi zmagovalci!

To je skoraj vse za moj pregled Exodus vs Jaxx. Preden se odločite, katera denarnica se vam zdi najboljša, si oglejmo najpomembnejše lastnosti obeh. Kako lepši način za to kot s primerjalno tabelo Jaxx proti Exodusu?

Primerjalna tabela

Jaxx Izhod
Namizje Da Da
Mobilni Da Ne
Splet Da Ne
Večvalutna Da (60+) Da (80+)
Pristojbine Nizko Srednje
Začetnikom prijazno Da Da
Hierarhično deterministično Da Da
Dvofaktorska overitev Ne Ne
Splošna varnost Dobro Dobro
Pomoč strankam Odlično Odlično

Zaključek

V tem pregledu Exodus vs Jaxx sem odgovoril na nekaj pomembnih vprašanj, na primer, ali je denarnica Exodus varna? In kako se odločajo za pristojbine za denarnico Jaxx? Eno vprašanje, na katero pa nisem odgovoril, je, katera denarnica je boljša?

No, pravi zmagovalec v tekmovanju med Jaxxom in Exodusom je kripto skupnost. Ljudje, ki že od začetka podpirajo kriptovalute, so končno nagrajeni z vrhunskimi storitvami. Jaxx in Exodus sta zelo profesionalni aplikaciji, ki do svojih strank ravnata spoštljivo.

Tabela: Varnostne značilnosti denarnic Jaxx in Exodus

Jaxx in Exodus sta novinca prijazna, a tudi dovolj napredna, da lahko kripto nerdi uživajo! Če razvijalci še naprej proizvajajo takšne izdelke, bi lahko bila prihodnost kripto zelo razburljiva za vse nas. Najboljše je, da vam ni treba izbirati med Jaxxom in Exodusom, lahko jih uporabite oba!

Torej, kaj mislite? Ali sem kaj pozabil omeniti? Povejte svoje mnenje in mi sporočite, kaj mislite!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map