GDAX VS Coinbase: Kaj je boljša alternativa?

Ali želite začeti kupovati, prodajati ali trgovati s kriptovalutami in želite vedeti razliko med njimi GDAX VS Coinbase? Sedite tesno, saj jih bom seciral v celovečerni primerjavi in ​​vam pomagal, da se odločite, katera vam je ljubša!

Mimogrede, ali ste vedeli, da je GDAX pred kratkim napovedal, da bo preimenoval vCoinbase Pro’? Ne skrbite, imenoval ga bom GDAX, da se ne boste zmedli!

V svojem vodiču za GDAX VS Coinbase bom najprej začel z dajanjem kratek pregled, kako so se platforme začele, čemur sledi povzetek tega, kar počnejo.

Po tem vam bom dal celovit vodnik o tem kako se primerjajo, vključno s stvarmi, kot so pristojbine Coinbase VS GDAX, funkcije, sprejeti načini plačila, razpoložljivost kovancev in varnost!

Torej, kaj še čakaš? Prvi del mojega GDAX VS Coinbase vodiča bo pogledal, kdo so Coinbase in kako so se začeli!

Izmenjava kripto na Coinbase

Coinbase je borzni posrednik ki ljudem omogoča, da kupujejo in prodajajo vrsto kriptovalute. Sedež podjetja je bilo ustanovljeno leta 2012 v San Franciscu v Kaliforniji. Čeprav platforma ni na voljo vsem, zdaj ljudem omogočajo več kot 30 različnih držav odpreti račun.

Najden najnovejši kupon Coinbase:

Coinbase je zelo priljubljen, ker ponujajo res preprost način, kako se vključiti v kriptovalute prvič, saj uporabnikom omogočajo, da sredstva položijo z debetno / kreditno kartico ali z bančnim računom.

GDAX VS Coinbase: Uradni logotip Coinbase.

Moj vodnik Coinbase VS GDAX je ugotovil, da je borza zdaj tako priljubljena postregli so z več kot 20 milijoni strank in obdelali več kot 150 milijard dolarjev transakcij! Platforma pod vodstvom izvršnega direktorja Briana Armstronga tako hitro raste, da zdaj že obstaja preko 535 zaposlenih in ocenjeni letni prihodek v višini milijarde dolarjev.

Ko je kriptovaluta navedena na Coinbase, pogosto navadno doda ceno kovanca pomembno vrednost, ker jo omogoča platforma enostavno kupiti z denarjem iz resničnega sveta. Kovanec ponuja likvidnost brez primere in jo odpira veliko večjemu občinstvu.

Na primer, nedavno je bilo razkrito, da Valovanje (XRP) je ponudil, da Coinbase posodijo svojo kriptovaluto v vrednosti 100 milijonov dolarjev za izmenjavo kotacij!

Ko kupujete kriptovalute pri Coinbase, kupujete neposredno s platforme. To se razlikuje od večine drugih borz, kjer običajno trgujete neposredno z drugimi uporabniki.

Zdaj, ko poznate ozadje Coinbase, se bo naslednji del mojega GDAX VS Coinbase vodnika osredotočil na GDAX! Potrebujete več informacij o Coinbase? Preberite moj celoten pregled tukaj.


Izmenjava kripto na GDAX

Ustvarjeno leta 2016, Globalna izmenjava digitalnih sredstev (GDAX) je izmenjava kriptovalut, ki ljudem omogoča kupi, prodati, in trgujte z različnimi kovanci. Zanimivo je, da je platforma v lasti iste organizacije, ki vodi Coinbase.

Za razliko od Coinbase, GDAX je primeren za bolj izkušene trgovec, saj platforma ponuja veliko več funkcij. Ko se ljudje odločijo za uporabo GDAX za trgovanje, kupujejo ali prodajajo neposredno z drugimi uporabniki. V tem smislu, namen GDAX je ujemanje kupcev s prodajalci.

GDAX VS Coinbase: platforma GDAX.

GDAX svojim uporabnikom tudi omogoča deponirajte sredstva s pomočjo resničnega denarja in če že imate račun Coinbase, lahko sredstva enostavno prenesete na GDAX. Konec leta 2017 je GDAX dosegel nove rekorde v samo 24 urah obdelal več kot 650 milijonov dolarjev posla!

Čeprav obstaja nekaj podobnosti med obema platformama, bo naslednji del mojega priročnika GDAX VS Coinbase razčlenil njihove jasne razlike!

Pristojbine GDAX VS Coinbase & načini plačila

Začnimo opredeliti njihove jasne razlike tako, da si ogledamo njihove provizije in načine plačila, začenši s Coinbase!

Coinbase

Ena najboljših prednosti uporabe Coinbase je, da imajo objekt, ki uporabnikom omogoča, da sredstva položijo s pomočjo realna fiat valuta. Če se nahajate v Avstraliji, Kanadi, Singapurju, ZDA ali večini evropskih držav (vključno z Združenim kraljestvom), lahko svoj račun financirate z debetno / kreditno kartico ali z bančnim računom..

Moj pregled Coinbase VS GDAX je ugotovil, da preden boste to lahko storili, boste to morali storiti izpolnite KYC (Spoznaj svojega kupca) proces, ki zahteva, da se prepoznate. To bo sprva zahtevalo, da navedete svoje osebne podatke (kot so vaše ime, naslov in državljanstvo), ki jih boste morali nato preverite tako, da naložite kopijo svoje osebne izkaznice (na primer potni list ali vozniško dovoljenje). Ko to storite, lahko opravite polog.

GDAX VS Coinbase: funkcije Coinbase.

Če se odločite za financiranje računa z debetno ali kreditno kartico, znašajo običajne provizije Coinbase 3,99%. Čeprav se to morda zdi drago, mora platforma to storiti, da se zaščiti pred povračilom stroškov ali goljufivimi dejavnostmi.

Možno je tudi polog z uporabo bančnega računa, s pristojbino, odvisno od vrste nakazila, ki ga opravljate. Če ste na primer iz Evrope in deponirate pri SEPA, je to brezplačno. Po drugi strani pa bodo ameriške stranke, ki uporabljajo ameriški bančni račun, plačale 1,49%.

Coinbase vam omogoča tudi polog z uporabo kriptovalute. Če se odločite za to, boste morali plačati samo še en strošek blockchain provizija za transakcijo.

Pri dvigu sredstev lahko tudi uporabite realni načini plačila. Še enkrat, to je odvisno od vrste bančnega računa, ki ga imate, pri čemer SEPA stane 0,15 USD in 25 USD, če uporabljate standardni bančni nakazilo (ZDA). Coinbase vam tudi omogoča dvig sredstev s pomočjo PayPal, ki stane pavšalno 3,99%.

GDAX VS Coinbase: cene Coinbase.

Coinbase zasluži tudi pri nakupu ali prodaji kriptovalut. Ko vnesete število kovancev, s katerimi želite trgovati, bo platforma vključevala še 1,49% provizije poleg trenutne tržne cene. Če želite na primer kupiti Bitcoin v vrednosti 200 USD, bodo na vaš račun prišteti 197,20 USD kovancev.

Čeprav se to morda sliši dražje kot drugi posredniki za izmenjavo kriptovalut, ne pozabite, da cene, ki jih plačujete na Coinbase, niso daleč od dejanske tržne cene!

Naslednji del mojega oddelka za provizije GDAX VS Coinbase bo obravnaval GDAX.

Primerjajte kripto izmenjave vzporedno z drugimi

Ali si vedel?

Ste se kdaj vprašali, katere kripto borze so najboljše za vaše trgovinske cilje?

Glej & primerjajte kripto izmenjave TOP3 vzporedno

GDAX

Tako kot Coinbase, GDAX svojim strankam tudi omogoča položite sredstva z uporabo dejanske fiat valute. Podpirajo pa le bančne račune. Če želite uporabiti debetno ali kreditno kartico, boste morali položiti na Coinbase in nato sredstva prenesti na GDAX!

Provizije GDAX, povezane z nakazili in dvigi na bančnih računih, so enako kot Coinbase. Poleg tega, GDAX vam ne zaračuna pologa in dviga z uporabo kriptovalut, vendar boste morali plačati pristojbino za verigo blokov.

Ko gre za trgovanje, Pristojbine GDAX so nekatere najcenejše v panogi. Lahko pa postane nekoliko zmedeno, zato naj vam razložim, kako deluje.

Provizije, ki jih zaračunavate za nakup in prodajo kriptovalut, so odvisne od vas znesek, s katerim trgujete v 30 dneh. Platforma to določi do izračunavanje obsega trgovanja v USD. Če ne trgujete z USD (na primer Bitcoin proti Ethereumu), bo GDAX znesek trgovine pretvoril v dolarje.

GDAX VS Coinbase: Pristojbine za GDAX.

Da bodo stvari še bolj zmedene, vam bo GDAX zaračunal, odvisno od tega, ali ste tržni ‘Maker’ ali tržni ‘Taker’. Proizvajalec je oseba, ki ponuja likvidnost in določa ceno, izvajalec pa oseba, ki kupuje ali prodaja po tej ceni.

GDAX je fantastičen za tržne proizvajalce, saj ne zaračunavajo nobenih provizij za trgovanje! Če pa jemljete, boste plačali 0,30%. Če ste težki trgovec in v enem mesecu kupite ali prodate kriptovaluto v vrednosti več kot 10 milijonov dolarjev, potem ta provizija pade na 0,20%. Kdor v mesecu trguje več kot 100 milijonov dolarjev, lahko to zniža še bolj, vse do 0,10%, kar je kot nalašč za institucionalne vlagatelje!

Torej, zdaj, ko sem pokril pristojbine za GDAX VS Coinbase, si bom ogledal naslednji del mojega vodiča za GDAX VS Coinbase njihove lastnosti in prijaznost do uporabnika!

GDAX VS Coinbase: Funkcije in prijaznost do uporabnika

Kot sem že omenil, je Coinbase kot nalašč za ljudi, ki so vstop v kriptovalutno industrijo prvič ker vam omogočajo preprost nakup kovancev s tradicionalnimi plačilnimi sredstvi. Posledično je platforma verjetno najbolj uporabniku prijazna izmenjava!

Razen nakupa kovancev iz Coinbase ali prodaje kovancev Coinbase, število funkcij je precej omejeno. Kljub temu nekateri ljudje Coinbase uporabljajo tudi kot spletno denarnico. Namesto da bi svoje kovance umaknili s platforme, lahko jih hranite v svoji denarnici Coinbase. Poleg tega lahko tudi prenesite kovance s svojega računa Coinbase na GDAX.

GDAX VS Coinbase: funkcije Coinbase Pro (GDAX).

Po drugi strani, GDAX svojim kupcem ponuja veliko več. Moj pregled Coinbase VS GDAX je ugotovil, da lahko uporabniki kovance kupujejo in prodajajo na različne načine, tudi maržna naročila, omejena naročila, in ustavite ukaze. Če niste prepričani, kaj pomenijo ti izrazi, jih bom na kratko razložil spodaj.

 • Tržno naročilo. Če odprete račun za maržo, lahko v bistvu trgujte več kot imate. Z ‘izposojo’ denarja pri posredniku lahko povečate količino vzvoda, ki ga imate. Ta funkcija je bolj primerna za napredne trgovce, saj tveganja so veliko večja.
 • Omejena naročila. Z uporabo funkcije omejenega naročila lahko uporabniki izberejo določeno ceno, za katero želijo kupiti ali prodati kriptovaluto. Če bi na primer Bitcoin imel ceno 6500 ameriških dolarjev, vendar ste mislili, da se bo naslednji dan znižal, lahko omejitev naročila nastavite na 6200 dolarjev. Če in kdaj se je cena znižala na 6200 USD, borza lahko samodejno kupi kovanec za vas.
 • Ustavite naročila. Ko izberete funkcijo stop order, lahko omejite izgube določene trgovine. Če ste na primer Ethereum kupili za 700 USD, lahko ustavite ukaz pri 500 USD. Če so trgi propadli in je cena Ethereuma nenehno padala, lahko borza v vašem imenu samodejno zapre trgovino.

S trgovanjem na GDAX je mogoče izvesti tudi poglobljeno analizo grafikona. Platforma vam omogoča oglejte si podatke v realnem času in zgodovino na veliko različnih načinov, kar je super za napovedovanje, v katero smer se bo trg gibal.

GDAX VS Coinbase: armaturna plošča GDAX.

Pomembno je vedeti, da vse te dodatne funkcije, ki jih ponuja GDAX, verjetno niso primerne za začetnike. Prepričajte se, da veste, kako deluje vsaka funkcija, preden tvegate svoj denar!

Zdaj, ko poznate razliko med funkcijama Coinbase in GDAX, bo naslednji del mojega vodnika GDAX VS Coinbase preučil, katere kovance imajo na voljo!

GDAX VS Coinbase: Razpoložljivost kovancev

Čeprav je Coinbase odličen borzni posrednik za prvič kupce, je moj GDAX VS Coinbase vodič to ugotovil v kovancih, ki jih našteva, je zelo omejena. V času pisanja julija 2018 Coinbase podpira le štiri kriptovalute, ki sem jih navedel spodaj.

V začetku leta 2018 je ekipa pri Coinbase napovedala, da bo kmalu začela podpirati še nekaj alt-coinov. Veliko ljudi je to mislilo Valovanje bi bil prvi dodatek na seznam, vendar je junija 2018 Coinbase potrdil, da bo Ethereum Classic (ETC)!

To je bilo nekoliko presenetljivo Ripple ima veliko višjo tržno kapitalizacijo kot Ethereum Classic, niso pa pojasnili, zakaj so se tako odločili.

Nadalje, ko gre za GDAX, podpirajo tudi samo štiri različne kriptovalute! Tako kot Coinbase so to Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash in Litecoin. Glavna razlika je v tem na voljo je veliko različnih trgovalnih parov, proti kriptovalutam in fiat valutam. Na primer, lahko trgujete z LTC / EUR, BCH / EUR in LTC / BTC!

GDAX VS Coinbase: trgovinski zaslon GDAX.

Čeprav to še ni potrjeno, večina ljudi misli, da bo tudi GDAX podpiral Ethereum Classic, tako kot Coinbase.

Na splošno je dejstvo, da obe platformi sprejmeta samo 4 kovance, nekoliko razočaranje. Na primer druge borze, kot je Binance imate na stotine različnih kriptovalut, ki jih lahko kupujete, prodajate in trgujete, zato upamo, da bodo v prihodnosti dodali več kriptovalut.

Zdaj, ko veste, kateri kovanci so podprti, bo naslednji del mojega priročnika GDAX VS Coinbase preučil, kako varne so platforme!

GDAX VS Coinbase: Varnost

Ena največjih koristi, ki jo je našel moj pregled GDAX VS Coinbase, je ta obe platformi imata odlične varnostne funkcije. Matična družba to trdi 98% vseh kupčevih sredstev shranijo v hladilnice. To pomeni, da so brez povezave, brez povezave s strežniki.

Zaradi tega hekerju skoraj ni mogoče ukrasti kovancev. Poleg tega so zasebni podatki o strankah tudi brez povezave, kar zagotavlja, da so osebni podatki (na primer prijave v račun in številke plačilnih kartic) odklopljen od interneta.

Glede 2% sredstev kupcev, ki se hranijo v spletu, imata Coinbase in GDAX zaščitne ukrepe za zagotovitev, da kovanci ostanejo varni. Prvič, uporabniki imajo možnost nastavitev dvofaktorska avtentikacija (2FA). Tu morate vnesti kodo, ki je poslana na vaš mobilni telefon, preden se lahko prijavite.

GDAX VS Coinbase: stran za pomoč GDAX.

Uporabniki se lahko tudi odločijo shranjujte svoje kovance v trezorju Coinbase / GDAX. Pri tem ima vsak umik zakasnitev 48 ur. Torej, če je vaš račun vdrl in je nekdo poskušal dvigniti vaša sredstva, bi imeli na voljo 48 ur za preklic transakcije. Dodatna varnostna funkcija je možnost več odobritve.

To zahteva, da več oseb potrdi zahtevo za umik, preden jo je mogoče obdelati. Vendar mislim, da je najboljša varnostna funkcija, ki jo ponujata obe platformi, prav ta sredstva strank so zaščitena z zavarovanjem FDIC do 250.000 USD. To pomeni, da če so vaša sredstva ukradena ali platforma ne deluje več, so vaša sredstva (če so v denarnici v USD) pokrita!

Torej – zdaj, ko veste za odlične varnostne funkcije, ki so na voljo na obeh platformah, bo zadnji del mojega GDAX VS Coinbase vodnika povzeti prednosti in slabosti obeh borz.

Prednosti in slabosti Coinbase

Prednosti

 • Zelo uporabniku prijazen
 • Kot nalašč za prvič kupce
 • Sprejema bančne račune in debetne / kreditne kartice
 • Odlična varnost
 • Odlična podpora strankam

Slabosti

 • Naštete so samo 4 kriptovalute
 • Sprejeli so ga le nekateri narodi
 • Visoke provizije za plačila z debetno / kreditno kartico
 • Provizije za trgovanje niso tako poceni
 • Ni veliko funkcij trgovanja

Prednosti in slabosti GDAX-a

Prednosti

 • Sprejema pologe in dvige na bančnih računih
 • Res nizke pristojbine
 • Brezplačno trgovanje za ustvarjalce trga
 • Veliko trgovskih funkcij in orodij
 • Dobra likvidnost
 • Odlična varnost

Slabosti

 • Ne sprejema neposredno debetnih / kreditnih kartic (prenos je treba opraviti s Coinbase)
 • Naštete so samo 4 kriptovalute
 • Sprejeli so ga le nekateri narodi

Zaključek

In to je konec mojega vodnika GDAX VS Coinbase! Če ste jo prebrali od začetka do konca, bi morali zdaj poznate razliko med Coinbase in GDAX!

Sem je bilo vključeno vse od pristojbin, prijaznost do uporabnika, varnost, in več! Končno, obe menjalnici imata različne namene.

Medtem Coinbase je bila ustanovljena za začetnike za nakup in prodajo kriptovalut prvič, GDAX je primeren za bolj izkušene trgovce. Nobenega razloga ni, zakaj ne bi mogli uporabljati obeh platform (druga platforma bo samodejno odprta, ko registrirate račun)!

Tudi jaz mislim Coinbase je idealen za hiter nakup kriptovalut z resničnim denarjem in nato z uporabo kovancev za nakup določenega altcoina naprej drugačna izmenjava. Po drugi strani pa je GDAX primeren za trgovanje s fiat valutami s kriptovalutami na varni in varni platformi z drugimi uporabniki! Vse je odvisno od tega, kaj iščete!

Torej, kdo misli, da je zmagal argument GDAX VS Coinbase? Imate enega, ki vam je ljubši, ali pa radi uporabljate oboje? Sporočite mi svoje misli v komentarjih spodaj!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map