Celotna resnica o ontološkem kovancu

Verjetno veste vse o najbolj priljubljenih kriptovalutah, kot je Bitcoin in Ethereum, obstajajo pa novejši, manjši projekti kot Ontologija. Če želite izvedeti več o kovancu Ontology, ste prišli na pravo mesto.

V tem popolnem priročniku za kovance Ontology vam bom povedal vse kar morate vedeti o tej kriptovaluti: prednosti in slabosti projekta, njegove prednosti in slabosti ter ekipa, ki stoji za njim.

Najprej vam dam pregled, kako se je začela Ontologija in kakšen je njen namen. Po tem bom nato na zelo preprost način razložil, kako tehnologija deluje.

Prav tako bom obravnaval stvari, kot so njegova uporaba v resničnem svetu, pa tudi varnostne funkcije in platforme kje ga lahko kupite (na primer Binance). Kot vedno obdržite svoje kriptovalute varne denarnice. Če ne veste, katerega izbrati, si oglejte Ledger Nano X ali Trezor Model T.

Začnimo z ugotovitvijo, kaj je žeton Ontology!

Iščete najbolj varno mesto za nakup BTC? Spodaj sem zbral najbolje ocenjene kripto borze, ki so bile odobrene kot najvarnejše platforme za nakup BTC, zato si oglejte.

Ponudnik Visa / Mastercard Na voljo Crypto Naša ocena Pregled Coinbase DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + 30 več

9.8 Preberite pregled Obiščite spletno mesto Pregled Binance DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Cardano
 • + 150 več

9.6 Preberite pregled Obiščite spletno mesto Pregled Coinmama DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin Cash
 • +Še 7

9.4 Preberite pregled Obiščite spletno mesto Kraken Review DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • ČRT
 • + Še 37

9.1 Preberite pregled Obiščite spletno mesto Pregled eToro DA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +Še 3

8.6 Preberite pregled Obiščite spletno mesto Pregled KuCoin DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Monero
 • + 210 več

8.5 Preberite pregled Obiščite spletno mesto Pregled izmenjave Gemini DA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +Še 21

8.4 Preberite pregled Obiščite spletno mesto Najbolj priljubljena 729 ocen 9,8 bančno nakazilo: DA Obiščite spletno mesto Preberite pregled Izbira urednika 1279 ocen 9,6 Bančno nakazilo: DA Obiščite spletno stran Preberite pregled 816 ocen 9.4 Bančno nakazilo: DA Obiščite spletno stran Preberite pregled 1174 ocen 9,1 bančno nakazilo: DA Obiščite spletno stran Preberite pregled 453 Mnenja 8.6 Bančno nakazilo: DA Obiščite spletno stran Preberite pregled 563 ocen 8,5 Bančno nakazilo: DA Obiščite spletno stran Preberite pregled 603 Mnenja 8.4 Bančno nakazilo: DA Obiščite spletno stran Preberite pregled

Prednosti

 • Neomejen potencial
 • Edinstveni model soglasja VBFT
 • Odlično za podjetja

Slabosti

 • Stroga država izvora

Ontološki kovanec: Kaj je ontologija?


Ontologija je visoko zmogljiv, odprtokodni blockchain ki je specializirano za decentralizirano identiteto in podatke.

Ontologijo je ustanovil Li Jun, v zgodnjem razvoju platforme pa je prejel tehnično podporo nekaj članov ekipe razvijalcev Onchaina. Vendar, ne razumite me narobe, te platforme delujejo kot popolnoma ločeni projekti, ki imajo različne cilje.

Ontologija je bila v bistvu ustvarjena kot način za namestitev podjetij vseh velikosti tehnologija veriženja blokov znotraj njihovega podjetja, ne da bi morali popolnoma spremeniti vse svoje sedanje sisteme.

Še bolje, ekipa, ki stoji za Ontologijo, je želela narediti resnično zelo preprost postopek, zaradi česar je popoln za podjetja, ki ne poznajo tehnologije veriženja blokov..

Ena najzanimivejših stvari na začetku potovanja s kovanci Ontology je, da niso imeli ICO Ontologije. Namesto tega Ontologija zračno (brezplačno prenesli) svoje kovance različnim ljudem, vključno z imetniki kovancev NEO in tistimi, ki so se naročili na e-novice Ontology! Oni tudi prejela sredstva zasebnih vlagateljev.

Uradni logotipi kovancev NEO

Opomba: An ICO pomeni Začetno ponujanje kovancev in je način za nove kripto projekte za zbiranje sredstev. Eden največjih ICO vseh časov je bil kovanec EOS, ki je zbral več kot 4 milijarde dolarjev!

Pomembno je omeniti, da je junija 2018 Ontologija začela svojo MainNet in trenutno deluje ločeno od verige blokov NEO.

Zdaj, ko veste, kako se je projekt začel, bo naslednji del tega vodiča za kovance Ontology osredotočen na uporabo.

Kako se lahko uporablja ontologija?

Razumevanje, za kaj je bil ustvarjen kovanec Ontology, je lahko precej težka naloga, zato sem mislil, da bi bilo najbolje začeti z primer iz resničnega sveta. Pomislite na lastno zdravstveno kartoteko, ki jo imate na kirurškem posegu vašega lokalnega zdravnika.

Vsakič, ko se dogovorite za sestanek, bo zdravnik zapisal vašo bolezen in priporočila (na primer predpisana zdravila). Vaši zapiski bodo vsebovali tudi informacije o alergijah in običajnih zdravilih, ki jih jemljete.

Celotna resnica o ontološkem kovancu

Kaj pa se zgodi, če greš k zdravniku v drugem mestu, bolnišnici ali lokalni lekarni? Ti posamezni centri morda nimajo dostopa do vaših zapisov ne da bi prej zahtevali dovoljenje zdravnika. Zakaj? No, dva glavna razloga sta.

Zakoni o varstvu podatkov ne dovolite, da se vaši zasebni podatki delijo z nikomer, ki jih zahteva. Drugič, vsaka posamezna organizacija bo imela svojo centralizirano sistemov, kar tako ali drugače otežuje izmenjavo informacij.

Vendar je tu Ontološki projekt lahko reši ta vprašanja. Z istim primerom kot zgoraj bi lahko bili vaši zdravstveni zapisi postavljen v mreži Ontology, ki je nato povezuje jih drugim blockchain sistemi. Čeprav so lahko vse organizacije v dobavni verigi povezane z isto verigo blokov, se lahko vsaka od njih odloči, katere informacije bo delila.

Čeprav imajo lahko vse bolnišnice v vaši državi popoln dostop do vaših zdravstvenih kartotek, lahko lekarna ima dostop le do njih Osnovni podatki, kot je vaša identiteta. V industriji verig blokov se to imenuje »Dovoljenje za dostop«.

Ontološki kovanec: Uporaba ontologije.

To se popolnoma razlikuje od drugih verig blokov, kot je Ethereum, saj ne samo, da so informacije objavljene v javni knjigi, da jih lahko vidijo vsi, ampak je njihova veriga blokov tudi odprtokodna. Na koncu to ne bi bilo idealno za podjetja, ki morajo nekatere podatke hraniti zasebne. Za to je bila ustvarjena Ontologija.

Zdaj, ko poznate resnični namen projekta, si bom naslednji del mojega vodnika podrobneje ogledal žeton Ontology.

Najden najnovejši kupon Coinbase:

Podrobneje ontološki kovanec

Da vam bodo stvari še bolj zapletene, vam moram povedati, da jih bo Ontologija sčasoma dve različni kriptovaluti. Glavni kovanec je kovanec Ontology, ki se na kratko imenuje ONT.

Skupni znesek ONT je 1.000.000.000. Trenutno pa jih je skoraj 80% v obtoku.

Celotna resnica o ontološkem kovancu

Vir: coinmarketcap.com.

Junija 2018 je Ontology predstavil svoj MainNet. Sledil je uvedbi sistema Ontology 2.0, ki je bil zasnovan tako, da podpira razširljivost 2. stopnje in močno medsebojno sodelovanje. Dve leti kasneje, leta 2020, se je začela nova različica ONTO. Podatkovna denarnica Ontology omogoča ljudem, da imajo nadzor nad svojimi podatki.

Kako potekajo transakcije?

The namen Ontološkega okvira je, da ni namenjen delovanju kot en sam verižni blok. Namesto tega bo tehnologija podjetjem omogočila, da v celoti izkoristijo oboje zasebno in javni blockchain. Naj to podrobneje razložim.

Finančna institucija ne bo želela dati vseh svojih podatkov v javno verigo blokov, saj bo to omogočila njihovim konkurentom dostop do vseh njihovih informacij. V tem smislu bodo namestili verigo blokov Ontology, ki je zasebna veriga blokov, dostopna samo finančni instituciji ali kdorkoli drug, za katerega se odloči, da bo delil dovoljenje.

Vendar pa lahko obstajajo nekatere informacije, ki jih želijo objaviti, na primer sposobnost ljudi preveriti njihovo identiteto.

Če torej nova stranka želi odpreti račun pri finančni instituciji in nato želi preveriti svojo identiteto, javni blockchain (na primer NEO) lahko nato komunicira z zasebno verigo blokov (Ontology), kjer so zasebni podatki shranjeni.

Zato Ontologija deluje kot a most med digitalnim svetom in resnični svet, vse v okolju brez zaupanja. Kako pa veste, da je informacijam mogoče zaupati? No, tako kot vsi drugi blockchains, tudi mreža Ontology uporablja mehanizem soglasja.

Celotna resnica o ontološkem kovancu

A mehanizem soglasja je način za verige blokov potrdite in preverjanje transakcij brez potrebe po tretji osebi. Z drugimi besedami, prav zaradi tega je veriga blokov decentralizirana. Obstaja veliko različnih mehanizmov soglasja, ki jih uporabljajo verige verig, med katerimi so najbolj priljubljeni Dokaz o delu in Proof-of-Stake.

Vendar bo žeton Ontology uporabil nekaj, kar pokliče VBFT, ki združuje tri različne modele. To so Proof-of-Stake (PoS), Bizantinska napaka Tolerantno (BFT) in preverljivo naključno delovanje (VRF).

Da bodo stvari nekoliko bolj jasne, primerjajmo, kaj lahko naredi VBFT v primerjavi z drugimi verigami blokov, kot sta Bitcoin in Ethereum. Obe verigi verig uporabljata model Proof-of-Work, ki ga v primeru Bitcoina lahko preveri do 7 transakcij na sekundo in v Ethereumu približno 15.

Čeprav je še vedno v zgodnjih dneh, naj bi Ontology lahko potrdil na tisoče transakcij na sekundo.

Opomba: Ethereum načrtuje nadgradnjo iz Proof of Work v Proof of Stake, skupaj z uvedbo drugih izboljšav za nadaljnje reševanje težav z razširljivostjo.

Torej, kaj je drugače? No, Dokaz o delu potrebe po modelu konsenza več kot 50% vseh vozlišč v omrežju doseči dogovor, da je transakcija verodostojna. Vendar, VBFT samo potrebuje 2/3, kar omogoča cenejše in hitrejše transakcije.

Ne pozabite, kripto omrežje Ontology se ne bo uporabljalo samo za finančne transakcije, temveč tudi za podatke vseh vrst!

Zdaj veste, kako deluje tehnologija, naslednji del mojega vodiča za kovance Ontology bo preučil njen potencial.

Potencial ontologije?

Kar zadeva uporabo v resničnem svetu, potencial mreže Ontology je praktično neomejeno. To je zato, ker bi protokol blockchain koristil vsem vrstam poslovanja – predvsem zato, ker omogoča prenos podatkov na varen, pregleden, hiter in poceni način. Na splošno Ontology podjetjem ponuja prožnost pri oblikovanju verige blokov glede na njihove osebne želje in potrebe.

Ne samo to, tudi Ontologija bo lahko zagotovila platformo za dApp in pametne pogodbe, ki ga bo podpiral NEO blockchain. V bistvu to odpira vrata do popolna avtomatizacija, kar pomeni, da lahko organizacije izvajajo podatkovne transakcije, ne da bi jih morala preveriti tretja oseba.

Se spomnite, kako sem prej razložil, da bi imela zdravstvena industrija od Ontologije veliko koristi? No, pametna pogodba funkcija bi stvari izenačila bolj učinkovit. Kaj pa, če bi vam zdravnik izdal tedenski recept, ki je bil nato objavljen v mreži Ontology?

Ontološki kovanec: Ontološki potencial.

Nato ga lahko odnesete v lokalno lekarno in takoj, ko ga prevzamete, bo transakcija objavljena v vaši zdravstveni kartoteki. Precej kul, kajne?!

Vrednost kovanca Ontology je izjemno hitro narasla, odkar je izšel. Pravzaprav je maja 2018 dosegel najvišjo vrednost več kot milijardo dolarjev, s čimer je postal eden najbolj priljubljenih kriptovalutnih projektov na trgu. Vendar pa je potencial za nadaljnji rast bo odvisno od tega, kakšna partnerstva bo sklenila.

Pravzaprav je samo eno večje partnerstvo na Kitajskem lahko videlo ceno rakete kovancev Ontology!

Po drugi strani pa Ontologija pri kriptovalutah deluje v enem najstrožjih držav na svetu – Kitajska. Pomembno je vedeti, da je kitajska vlada od takrat ustavila trgovanje s kriptovalutami in ICO ter zdaj celo razmišlja, da bi na ta seznam dodala rudarstvo.

Če menijo, da se veriga Ontology ne ujema z ideologijo kitajske vlade, bi lahko nekega dne to ustavili.

Vendar pa po mnenju Ontologije Stran na Twitterju, OnChain se je pred kratkim sestal s predstavniki kitajske vlade, kar je vsekakor dober znak!

Zdaj, ko poznate potencial ontološkega kovanca, bo naslednji del mojega vodnika preučil, kako varno je omrežje.

Ali je ontologija varna?

Že zdaj bi morali dobro razumeti, kaj je projekt Ontologija, njegov namen in kako tehnologija deluje. Vendar, varnost ohranja najpomembnejši dejavnik ves čas.

Če naj podjetja namestijo omrežje Ontology znotraj svojih sedanjih sistemov, to storijo je treba zagotoviti da njihovi zasebni podatki ne bodo končali v napačnih rokah.

Vsaka podatkovna transakcija je potrjeno v decentralizirano okolje, kar pomeni, da nobena oseba ali organ ne more prevzeti nadzora nad omrežjem.

Ko odgovornost za potrditev potrdi skupnost Ontology (ki svojo napravo priključi na omrežje), bi moral heker prevzeti nadzor nad več kot polovico naprav v omrežju, da bi imel kakršen koli učinek! Že takrat bi bilo hekerju tako drago, da bi izvedel njihov napad, da bi postal brez vrednosti.

To je veliko varnejši od običajnega, centraliziranega sistema. Tako kot v centraliziranem sistemu bi bil kramp veliko cenejši in bi zahteval veliko manj truda kot decentraliziran sistem, kot je veriga blokov Ontology.

Celotna resnica o ontološkem kovancu

Kupite Ontologijo na Binance

V centraliziranem sistemu obstaja ena vstopna točka za hekerja, medtem ko je v decentraliziranem sistemu nešteto strojev (običajno razširjenih po vsem svetu), ki jih je treba vdreti.

Če to predstavimo v perspektivi:

Če ti uganil geslo v računalnik, ki ima dostop do centraliziranega strežnika, lahko nato urejate dokumente na tem strežniku. Če pa isto storite v računalniku, v katerem je nameščen decentraliziran strežnik, vi ne bo mogel urejati dokumentov. Nadzorovati bi morali več kot polovico celotnega omrežja, ne le enega računalnika!

Poleg tega je tako kot vse druge verige blokov tudi vsaka posamezna podatkovna transakcija, ki se zgodi v verigi Ontology nespremenljiv – jih ni mogoče odstraniti. Zaradi tega je še posebej varen, saj doda a plast prosojnosti za podjetje, ki namesti protokol. Navsezadnje je veriga Ontology zelo varna.

Če želite še bolj izboljšati svojo varnost, izberite varne denarnice strojne opreme za shranjevanje premoženja. Najbolj priporočeni možnosti sta Ledger Nano S in Trezor.

Kako ga je mogoče zlorabiti?

Kot ONT kovanec je bil zgrajena od spodaj navzgor (kar pomeni, da ni bila razcepljena iz druge verige blokov), tehnologija nima posebnih težav, ki bi omogočale zlorabo. Vendar je treba o kriptovalutah na splošno zapomniti nekaj pomembnih stvari.

Kdaj pošiljanje ali prejemanje kripto Ontology (ali katero koli drugo kripto), vam ni treba razkriti svoje resnične identitete. Namesto tega vam protokol blockchain omogoča pošiljanje in prejemanje kovancev anonimno. Čeprav ima to svoje prednosti, ga lahko zlorabljajo tudi storilci kaznivih dejanj, ki želijo kazniva dejanja storiti anonimno.

Tak primer je temni splet, kjer spletna mesta prodajajo nezakonito blago v zameno za kriptovalute. Drug primer je, da bi lahko bile kriptovalute idealne za ljudi, ki želijo prati denar, saj je zelo težko ugotoviti, kdo je resnični lastnik sredstev.

Vendar ta vprašanja niso povezana samo z žetonom ONT.

Prednosti in slabosti

Preden sem zaključil svoj vodnik za kovance Ontology, sem mislil, da bi bilo dobro povzeti vse prednosti in slabosti, ki sem jih obravnaval!

Prednosti:

 • Preprost vstop za podjetja: Ontologija bo idealna za podjetja vseh velikosti, saj ni potrebno predhodno znanje tehnologije veriženja blokov.
 • Odlična ekipa: Ontologija ima ekipo strokovnjakov, ki si prizadevajo za isti cilj.
 • Neomejen potencial: Število industrijskih sektorjev, ki bi imeli koristi od kovanca Ontology, je neskončno.
 • Edinstveno soglasje: Konsenzni model VBFT, ki ga uporablja Ontology, je edinstven, ki združuje hitrost in varnost. Upamo, da bodo možne transakcije v tisočih na sekundo.
 • Most med resničnim in virtualnim: Blok veriga Ontology bo digitalnemu gospodarstvu omogočila povezavo z realnim gospodarstvom prek več verig blokov.

Slabosti:

 • Stroga država izvora: Ontologija deluje v eni najstrožjih držav za kripto regulacijo – Kitajski.

Primerjajte ontološki kovanec drug ob drugem

Ali si vedel?

Primerjajte ontološki kovanec drug ob drugem

Vse kripto izmenjave so morda podobne vam, vendar so NE vse enako!

Ja! Pokažite mi primerjalno tabelo

Zaključek

To je konec mojega vodiča za kovance Ontology! Čeprav je razumevanje kripto lahko izziv, na splošno upam, da sem vam razčistil vse v zvezi s projektom Ontologija.

Če vas zanima nakup ONT, si oglejte Binance – ena najbolj zanesljivih platform za izmenjavo kriptovalut. Lahko tudi sledite tem preprostim korakom za varen nakup in shranjevanje kovancev ONT:

1. Pridobite Ledger Nano S ali Trezor.

2. Prijavite se v Binance.

3. Kupite kovanec ONT pri Binanceu.

4. Pošljite svoje kovance ONT podjetjem Ledger Nano S in Trezor.

To je to. Postopek je res preprost.

Torej, kaj menite o kripto projektu Ontology? Mislite, da bo uspel? Mislim, da je ima potencial in je lahko idealen za mala in srednje velika podjetja, ki nimajo strokovnega znanja za izvajanje lastne verige blokov.

Kakšne misli imate po branju tega vodnika? Sporočite mi v komentarjih!

Vsebina, objavljena na tej spletni strani, ni namenjena nobenemu finančnemu, investicijskemu, trgovalnemu ali kakršni koli drugi obliki nasveta. BitDegree.org ne podpira ali predlaga, da kupujete, prodajate ali držite kakršno koli kripto valuto. Preden se odločite za finančne naložbe, se posvetujte s svojim finančnim svetovalcem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map