Bittrex proti Poloniexu: Kaj je boljša alternativa?

Lep pozdrav vsem Bitcoin začetnikom, ljubiteljem kripto in trgovcem z začetniki … Dobrodošli v tem vodiču Bittrex vs Poloniex!

Nakup in prodaja kriptovalut je marsikomu prinesla veliko denarja. Več kot 23 milijard Trgovanje s kriptovalutami v ameriških dolarjih (USD) je bilo zaključeno v zadnjih 24 urah! Kjer se vse to trgovanje dogaja, je na borzah kriptovalut.

Na izbiro je veliko različnih kripto borz. Kot začetnik bi morali svojo prvo kripto izmenjavo izbrati zelo previdno. Potrebujete varno in enostavno uporabo. Če izberete pravo borzo, boste dobili popoln uvod v kripto trgovanje. V tem priročniku bom primerjal dve kripto izmenjavi: Bittrex in Poloniex.

Povedala vam bom vse, kar morate vedeti o Bittrexu in Poloniexu. Izvedeli boste, za kakšne borze gre, komu so namenjeni in katere storitve ponujajo. Ugotovili boste tudi, koliko zaračunavajo za svoje storitve in kako varni so za uporabo. Do konca tega vodiča Bittrex vs Poloniex se boste lahko odločili, katera od teh kripto izmenjav je za vas najboljša.

Prva stvar, ki jo morate razumeti pri Bittrexu in Poloniexu, je, kakšne vrste izmenjave so. Če želite odgovoriti na to vprašanje, morate skočiti v moj časovni stroj. Vrnili se bomo vse do leta 2014!

Izvor Bittrexa

Bittrex je kripto borza, ki so jo leta 2014 ustanovili Bill Shihara, Richie Lai in Rami Kawach. Sedež ima v Seattlu v ZDA..

Najden najnovejši kupon Coinbase:

Bittrex proti Poloniexu

Nekaj ​​drugega se zgodi leta 2014. Največja kripto borza na svetu, Mt. Gox, bankrotiral. Borza je bila večkrat vdrta, preden je prenehala poslovati. Okrog 200.000 Bitcoini so bili ukradeni. Propad tako velike borze je prestrašil kripto vlagatelje.

Ustanovitelji Bittrexa so vedeli, da kriptovalute potrebujejo varnejše izmenjave. To so vedeli, ker so vsi delali kot varnostni strokovnjaki pri Amazonu in Microsoftu! Shihara, Lai in Kawach so bili popoln trio za izgradnjo kripto borze, ki so ji stranke lahko zaupale.

Leta 2014 so ljudje menili, da je trgovanje s kriptovalutami tvegano. Kripto trgovci so bili pogumni ali neumni. Izmenjave, kot je Bittrex, so vse to spremenile. Zdaj je kripto trgovanje namenjeno vsem. Torej, kaj pa Poloniex?

Osnove Poloniexa

Bittrex proti Poloniexu

Poloniex je kripto borza, ki jo je leta 2014 ustanovil Tristan D’Agosta. Sedež ima v Delawareju v ZDA.


D’Agosta je drugačen poslovnež kot fantje v Bittrexu. Delal je kot samostojni skladatelj in diplomiral iz glasbe na univerzi Rutgers. Nekoč je vodil podjetje, imenovano Polonius Sheet Music! To samo potrjuje, da je kripto resnično namenjen vsem!

Februarja 2018 je D’Agosta borzo prodal družbi Circle Internet Financial Ltd. Krog podpira banka Goldman Sachs.

Bittrex ima bolj izkušeno ekipo, toda Bittrex ima verjetno bolj izkušeno ekipo kot večina kripto startupov! Obe platformi sta postali izjemno priljubljeni v štirih letih, odkar sta nastali. Kateri pa je večji? Pa ugotovimo…

Bittrex proti Poloniexu

Velikost

Za določitev velikosti kripto izmenjave morate pogledati številke. Eno najpomembnejših številk za kripto borzo je njihov 24-urni obseg trgovanja.

Opomba: 24-urni obseg trgovanja na borzi je, koliko kriptovalut se kupi in proda na platformi v enem dnevu. Število se običajno izračuna v ameriških dolarjih.

Oglejmo si obseg trgovanja za Bittrex proti Poloniexu 8. maja 2018:

To je veliko trgovanja! Kot lahko vidite, je bilo več trgovanja opravljeno na Bittrexu. Uporabniki Bittrexa so trgovali s približno 30% več kriptovalut kot uporabniki Poloniexa. Kako se Bittrex in Poloniex primerjata z drugimi borzami na trgu?

CoinMarketCap ponuja informacije o več kot 200 kripto borzah. Skupni obseg trgovanja 24 ur na vseh teh borzah dne 08.08.18 je bil 23.394.415.076 AMERIŠKI DOLAR. To pomeni, da obe borzi predstavljata le približno 2% trga. Čeprav se borze zdijo majhne, ​​sta obe na seznamu CoinMarketCap precej visoko. Bittrex je ocenjen kot 12. največja borza in Poloniex zaostaja le še v 15. kraj.

Trgovci Bittrex in Poloniex izdelujejo stotisoče trgovanja vsak dan.

Primerjava grafikonov Bittrex in Poloniex

Vir: kriptocoincharts

Poloniex danes ni tako velik kot Bittrex, vendar boste morali jutri še enkrat preveriti, ali to še vedno drži. Številke se lahko v svetu kripto hitro spreminjajo!

Zdaj ste videli številke, poglejmo, kakšni valuti ponujata Bittrex in Poloniex …

Primerjajte kripto izmenjave vzporedno z drugimi

Ali si vedel?

Ste se kdaj vprašali, katere kripto borze so najboljše za vaše trgovinske cilje?

Glej & primerjajte TOP3 kripto izmenjave vzporedno

Valute

Različne borze ponujajo različne valute za trgovanje. Pred prijavo je dobro ugotoviti, kakšno trgovanje z valutami ponuja menjalnica. Bittrex in Poloniex ponujata samo trgovanje s kriptovalutami. To pomeni, da fiat valut ne morete uporabljati za nakup in prodajo kriptovalut.

Opomba: Valuta fiat je valuta, ki jo zakonsko podpira nacionalna vlada. So valute držav. Primeri fiat valut so ameriški dolar (USD), britanski funt (GBP) in kitajski juan (CNY).

Bittrex uporabnikom omogoča, da svoje račune financirajo z bančnim nakazilom z uporabo ameriških dolarjev. Vendar Bittrex to možnost ponuja samo uporabnikom, ki svoje račune financirajo z več kot 100.000 Ameriških dolarjev. Tega ne bo veliko novincev!

Najbližja stvar, ki jo obe platformi ponujata za trgovanje z valutami, je USD Tether. USDT je ​​kriptovaluta, za katero stojijo pravi ameriški dolarji. Za vsak USDT je ​​na voljo pravi ameriški dolar v rezervi Tether.

Na žalost Tether ne reši problema, kako boste kupili svojo prvo kriptovaluto. Začetniki skoraj vedno opravijo prvi nakup kriptovalut s fiat valuto. To pomeni, da boste verjetno morali najprej obiskati drugo borzo, preden za nakup kriptovalut uporabite Bittrex ali Poloniex.

Priporočam Coinbase začetnikom za nakupe fiat valut.

Ko kupite nekaj kripto na drugi borzi, lahko začnete trgovati s Poloniexom in Bittrexom. Kaj pomanjkanje platforme pri trgovanju s fiati nadomeščajo s svojimi izbirami kriptovalut. Primerjajmo Poloniex in Bittrex za izbiro kovancev …

Bittrex vs Poloniex Coin Selection

Izbor kovancev Bittrex

Bittrex slovi po ogromnem izboru kriptovalut. Na Bittrexu je na voljo toliko kovancev, da jih tukaj ne morem našteti. Borza ponuja trgovanje za vse znane kovance, kot so Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) in Ether (ETH). Bittrex ponuja tudi trgovanje z manj priljubljenimi kovanci, kot so Polymath (POLY), eBoost (EBST), Siacoin (SC) in Factom (FCT).

Bittrex ponuja 258 različne trgovalne pare kriptovalut.

Opomba: Trgovinski pari sta valuti, za katero se ponuja menjalni tečaj. Pomislite na to, kot da greste na letališče in zamenjate ameriške dolarje za evre v uradu za spremembe.

Nekateri kritiki Bittrexa menijo, da je vsa ta izbira nekaj slabega. Začetnike lahko ogromno število kovancev v ponudbi zlahka zmede. V vse kovance na Bittrexu ni vredno vlagati.

Kako se primerja Poloniexov izbor kovancev?

Izbor kovancev Poloniex

Za razliko od Bittrexa Poloniex ne ponuja na stotine kovancev, ponuja pa veliko. Poloniex ponuja 97

različnih trgovalnih parov. Najbolj priljubljene kriptovalute, kot sta Bitcoin in Tether, imajo najbolj razpoložljive trgovalne pare. Bitcoin je 43 edinstveni trgovalni pari sami po sebi. Izbira kovancev, ki so na voljo, je dovolj velika, da lahko začetniki začnejo trgovati, vendar ne toliko, da bi se zmedli.

To je vodnik Bittrex vs Poloniex za začetnike. Iz tega razloga mislim, da ima Poloniex najboljšo izbiro kriptovalut, ker ima manjši izbor. Izbira valut, ki so na voljo na Bittrexu, je impresivna, a prevelika za začetnike.

Zdaj pa poglejmo, kaj posamezna platforma svojim uporabnikom zaračunava za nakup in prodajo kriptovalut …

Pristojbine

Za nove trgovce je pomembno, da lahko razumejo, kaj borza zaračunava trgovanje in zakaj. Najprej vam bom povedal o provizijah za Bittrex, nato o provizijah za Poloniex.

Provizije za Bittrex

Najboljše pri provizijah za Bittrex je, da jih je res enostavno razumeti. Vsaka trgovina se zaračuna 0,25% zneska trgovine. To pomeni, da provizija za velike ali majhne posle ostane enaka. Preprosto!

Provizija za trgovanje Bittrex in Poloniex Bittrex

Provizija za Bittrex | Vir: bittrex

Poloniex pristojbine

Provizije za Poloniex delujejo drugače kot provizije za Bittrex. To je zato, ker se za provizije za Poloniex odloča velikost posla in ali ste proizvajalec ali prevzemnik. Vendar bodo pristojbine, ki jih bo plačevala večina novih trgovcev, še vedno 0,25%. To je provizija, ki jo bodo plačali tisti, ki trgujejo z manj kot 600 BTC.

Opomba: Zajemnik je nekdo, ki želi trgovati s kriptovaluto po ceni, ki je že ponujena na borzi. Izdelovalec je nekdo, ki je pripravljen trgovati s kriptovalutami po ceni, ki še ni na voljo. Naročilo prevzemnika bo takoj izpolnjeno. Izdelovalec bo moral počakati, dokler izvajalec ne sprejme njihove cene.

Torej, če ne želite čakati, da bo vaše naročilo izpolnjeno ali če ne trgujete več kot 5 milijonov dolarjev Bitcoinov, boste plačali pristojbino v višini 0,25%.

Provizije Bittrex proti Poloniex Poloniex

Poloniex pristojbine | Vir: poloniex

Ta kategorija je majhna zmaga Bittrexa. Obe platformi ponujata novincem podobne provizije, vendar je provizije za Bittrex lažje razumeti. Nato želim govoriti o varnosti. Je Poloniex varen? Je Bittrex varen? Obstaja samo en način, kako to ugotoviti! Primerjajmo varnostne ukrepe Bittrex in Poloniex.

Varnost

Varnost je ena prvih stvari, o katerih bi morali novi trgovci razmišljati, ko izbirajo kripto borzo.

Je Bittrex varen?

Bittrex še nikoli ni bil vdrt. Je ena najvarnejših borz kriptovalut na trgu. Bittrex shranjuje 80–90% vse valute v načinu brez povezave. To se imenuje hladilnica. Bittrex svojim uporabnikom ponuja tudi dvostopenjsko preverjanje pristnosti za zaščito svojih računov.

Opomba: Dvofaktorska overitev je, če mora uporabnik za dostop do svojega računa navesti dve vrsti informacij. Dve vrsti informacij sta geslo in koda, ki se pošljeta na uporabnikov mobilni telefon.

Torej, vaš odgovor je Bittrex varen? je da.

Je Poloniex varen?

Leta 2014 je bil Poloniex vdrl. Hekerji so ukradli 12,5% Bitcoinov na borzi. Ekipa Poloniexa se je hitro odzvala. Ustavili so napad in povrnili denar uporabnikom, ki so izgubili denar. Odkar se je to zgodilo, si Poloniex zelo prizadeva za izboljšanje varnosti uporabnikov.

Tako kot Bittrex tudi Poloniex večino svojih sredstev hrani v hladilniku in spodbuja uporabnike, da vzpostavijo dvostopenjsko preverjanje pristnosti.

Še enkrat, vaš odgovor na vprašanje, ali je Poloniex varen? je da.

Ko primerjate varnost Bittrexa in Poloniexa, lahko vidite, da sta obe varni platformi, ki ponujata podobne varnostne funkcije. Vendar je zelo pomembno vedeti, da kripto borze niso banke.

Bittrexu in Poloniexu so očitali, da počasi pomagata uporabnikom, ki imajo težave. Nobena borza ne dobi zelo dobrih ocen za storitve za stranke! To pomeni, da bi se morali vsi trgovci prepričati, da delajo vse, da bi zaščitili svoje račune.

Obe platformi ponujata podobne varnostne funkcije. Vendar pa so vsi člani ekipe Bittrex varnostni strokovnjaki in platforma ni bila vdrana. Iz teh razlogov je Bittrex bolj varna borza.

Do zdaj ste že izvedeli, kakšne storitve ponujata Bittrex in Poloniex, koliko stanejo in kako varni so. Nato želim govoriti o prijaznosti do uporabnika. Katero izmenjavo je za začetnike lažje uporabljati?

Prijaznost do uporabnika

Bittrex in Poloniex sta bila zasnovana kot profesionalni trgovalni platformi. To pomeni, da oba ponujata storitve in funkcije, ki bi jih začetniki morda težko uporabljali.

Bittrex

Odpiranje računa pri Bittrexu bo novim uporabnikom povsem enostavno. Registracija in preverjanje sta enostavna postopka in ko se prepričate, ste pripravljeni na trgovanje. Bittrex je zgrajen z elastičnim računalništvom. To pomeni, da se trgovanja obdelujejo zelo hitro, tudi če je spletno mesto zasedeno. Kot novinec boste želeli, da bodo vaša prva trgovanja čim bolj gladka!

Bittrex svojim uporabnikom ponuja veliko različnih informacij o trgovanju. To je super za izkušene trgovce, za nekatere začetnike pa preveč. Tu je posnetek strani za trgovanje z Bittrexom:

Bittrex vs Poloniex Bittrex stran za trgovanje

Ne skrbite! Tudi jaz ne razumem, kaj kaj od tega pomeni! Poglejmo, ali je Poloniex enostavnejši za uporabo …

Poloniex

Registracija in preverjanje Poloniexa sta lepa in preprosta. Vse, kar morate storiti, je izpolniti zahtevane podatke in kmalu boste pripravljeni na trgovanje. Poloniex ima tudi precej preprosto postavitev. Za večino trgovcev je dovolj preprost za uporabo.

Vendar Poloniex ponuja naprednejše funkcije trgovanja kot Bittrex. Te funkcije vključujejo trgovanje z maržami in trgovanje z proizvajalci / prevzemniki, ki sem jih že omenil. Trženje marž vključuje izposojo valute za trgovanje. Nagrade iz te vrste trgovine so lahko zelo visoke, a tudi izgube!

Novincem ne bi priporočal trgovanja z maržami. Opozorili ste! Če mi ne verjamete, si oglejte stran za trgovanje z maržami na Poloniexu:

Trženje marž Bittrex proti Poloniex Ethereum

Precej strašljivo, kajne? Torej, zdaj veste. Ko primerjamo Poloniex in Bittrex, lahko vidite, da so za začetnike dovolj enostavni, vendar imajo veliko funkcij in storitev, ki jih ni tako enostavno uporabljati. Mislim, da bo večina uporabnikov trgovanje na Bittrexu in Poloniexu izziv. Obe borzi je vredno obiskati, če imate več izkušenj s trgovanjem. Poloniex ponuja zanimive načine trgovanja, Bittrex pa ima veliko izbire in informacij o trgu. Ta je kravata!

Zdaj bi rad delil nekaj zadnjih priporočil, preden se odločite, katera izmenjava je za vas najboljša.

Poloniex vs Bittrex … In zmagovalec je …

Na začetku tega vodnika sem vprašal; Bittrex vs Poloniex: Katera je boljša alternativa? No, bilo je zelo tesno tekmovanje. Obe platformi sta dobro zasnovani borzi trgovanja. Oba sta v kripto skupnosti spoštovana. Obe borzi sta zelo priljubljeni in ponujata veliko izbiro kriptovalut. Bittrex in Poloniex imata nekaj dobrih skupnih lastnosti. Delita tudi nekaj manj pozitivnih lastnosti.

Bittrex in Poloniex ne dovoljujeta trgovanja s fiatom. To je težava za nove trgovce, ki želijo kriptovalute kupovati s svojo lokalno fiat valuto. Raznolikost kovancev, informacij in stilov trgovanja na obeh platformah bo zmedlo številne začetnike. Preveč, prezgodaj. Začetniki potrebujejo preproste platforme, kot je Coinbase, ko začnejo trgovati s kriptovalutami.

Bittrex in Poloniex sta dobra trgovinska platforma, vendar za začetnike ne bi priporočal nobenega. Ko pa ste pripravljeni na naprednejše posle, sta Bittrex in Poloniex odlična mesta za učenje. Če želite izvedeti več o novih trgih kovancev, potem je Bittrex zamenjava za vas. Če želite preizkusiti bolj razburljive sloge trgovanja, se prijavite pri Poloniexu!

Zdaj veste vse, kar morate vedeti o Bittrexu in Poloniexu. Kaj misliš? Sem popolnoma narobe razumel? Ne bi bilo prvič! Mislite, da je Poloniex boljši od Bittrexa? Ali je Bittrex kralj menjalnic? Obvesti me!

Če želite več informacij o Bittrexu, si oglejte našo Kaj je Bittrex? vodnik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map