Bitstamp Review

Hallå där! Välkommen till denna Bitstamp Review.

Låt mig gissa, du är här för att du har hört talas om kryptovaluta och vill ta reda på mer om vad det är och hur det fungerar? I så fall kom du till rätt plats.

För att engagera dig i kryptovaluta måste du först köpa några. Det bästa stället att köpa kryptovaluta är ett kryptobörs. Crypto utbyte är plattformar där användare kan köpa och sälja kryptovalutor. Det finns massor av utbyten, så det är viktigt att du väljer det som passar dig.

En av de mest populära kryptobörser är Bitstämpel. I denna Bitstamp-recension kommer jag att berätta allt du behöver veta om denna utbytesplattform. När du är klar med läsningen vet du hur Bitstamp fungerar, dess avgifter, vem det fungerar bäst för och om det är säkert eller inte. Dessutom vet du om Bitstamp är rätt utbyte för dig.

Andra Bitstamp-recensioner talar inte om historien om Bitstamp, men den här gör det. Det är viktigt att veta vilken typ av företag du har att göra med när du handlar kryptovalutor.

Så, hoppa i min tidsmaskin eftersom den här Bitstamp-granskningen börjar 2011…

Fördelar

 • Hjälpsam kundsupport
 • Fiat-betalningar accepteras
 • Pålitlig

Nackdelar

 • Inte bäst för nybörjare
 • Kanske saknar kryptovalutealternativ

Historien om Bitstamp

Under 2011, två vänner Nejc Kodric och Damijan Merlak grundade Bitstamp i sitt hemland, Slovenien. Bitstamp var en av de första plattformarna att konkurrera med Mt. Gox.

I tidiga dagar av kryptohandel, Mt. Gox var det största utbytet i verksamheten. Men det hade också säkerhetsproblem. Mt Gox hackades i juni 2011, och 2014 var det bankrutt.

Kodric och Merlak förstod vikten av säkerhet och tillförlitlighet. De visste att användarna ville ha ett utbyte de kunde lita på. Kryptovalutor och den blockchain-teknik de bygger på är väldigt säker. De utbyten att handla med dem är dock inte alltid. Grundarna av Bitstamp ville rätta till detta.

Bitstamp Review

År 2013 flyttade Bitstamp en del av sin verksamhet till London. Kodric och Merlak ville att deras utbyte skulle vara i centrum för europeisk bankverksamhet. Men Storbritannien hade inte reglerna behövs för att styra försäljningen av kryptovaluta.

Paret trodde att ett av de stora problemen med kryptohandel var att det var inte tillräckligt reglerad. Det betyder att det inte fanns tillräckligt många regler för kryptoutbyte att följa. Kunder litar på företag som följer reglerna. Så Bitstamp letade efter en land som hade regler!

De tidigare president för PayPal, David Marcus, sa till Bitstamp att försöka Luxemburg. I början av 2016 hade Merlak och Kodric möten med Luxemburgs regering.

I april hade Bitstamp blivit världens första nationellt licensierade kryptobörs. Detta innebar att Bitstamp skulle följa Luxemburgs finansiella lagar. Det innebar också att Bitstamp nu var licensierat 28 länder inom Europeiska unionen. Detta var en enorm seger för Bitstamp och för kryptovaluta.

Sedan dess har Bitstamp kopplat sig till finansinstitut runt om i världen. Dessa institutioner inkluderar Swissquote, Crédit Agricole och den Chicago Mercantile Exchange. Det har blivit ett av de mest respekterade och populära börserna på marknaden.

Bitstamp Review

Bitstamp är också ett av de största kryptobörserna. Hur stor är Bitstamp dock? Detta skulle inte vara en mycket bra Bitstamp-recension (och det är en mycket bra Bitstamp-recension!) Om den inte tittade på siffrorna. Så, låt oss göra det!

Senaste Coinbase-kupong hittades:

Hur populär är bitstämpel?

Bitstamp rankas som 11: e bästa största kryptobörsen. Över 90 miljoner Amerikanska dollar har använts för att köpa och sälja kryptovalutor på Bitstamp i senaste 24 timmarna! Bitstamp utgör ungefär 1% av all handel med kryptobörser. Du kan handla med Bitstamp i över 60 länder, från USA till Nya Zeeland, Brasilien till Sydkorea och många fler.

Vad är det så bra med Bitstamp? Låt oss ta reda på.

Jämför bitstämpel sida vid sida med andra

Visste du?

Jämför bitstämpel sida vid sida med andra

Alla Crypto-utbyten kan se ut som du men de är INTE alla samma!

ja! Visa mig jämförelsetabellen

Vad är bra med bitstämpel?

✓ Fiat-handel: Bitstamp tillåter sina användare att köp kryptovalutor med fiat-valutor. Fiat-valutor är de officiella valutorna i länderna. Exempel på fiatvalutor är den kinesiska yuanen (CNY), den amerikanska dollarn (USD) och den ryska rubeln (RUB).

Några kryptobörser – som Bittrex – tillåter inte handel med fiatvalutor. Detta är dåligt för nybörjare som köper en kryptovaluta för första gången. Med Bitstamp kan du köpa kryptovaluta utan att behöva besöka en annan börs först.

De fiatvalutor du kan handla med på Bitstamp är US-dollar (USD) och Euro (EUR). Du kan också använda schweiziska franc och brittiska pund på Bitstamp men du kommer inte att kunna handla med dem. De omvandlas till USD eller EUR innan du kan handla med dem.

✓ Betalningsmetoder: Bitstamp tillåter användare att finansiera sina konton med kreditkort och banköverföringar. Några utbyten – som Kraken – stöder inte kreditkortsbetalningar. Bitstamps val av betalningstyper gör din första kryptohandel mycket enklare!

✓ Säkerhet: I januari 2015 hackades Bitstamp och 19 000 Bitcoins (BTC) stulits. De stulna Bitcoins var värda cirka 5 miljoner USD! Detta fick många användare att fråga, är Bitstamp säkert?

Vissa plattformar – som Mt Gox – har hanterat hack mycket dåligt. Inte bitstämpel men! Teamet på Bitstamp har alltid satt kundsäkerheten först. I hacket 2015, inga kundmedel gick förlorade och plattformen byggdes om helt för att förhindra att det händer igen.

Bitstamp har arbetat hårt för att bli ett av de säkraste börserna på marknaden. Nästan alla dess medel förvaras i kylförvaring. Det betyder att de hålls offline där hackare inte kan nå dem! Bitstamp-medel är också helt försäkrad.

Bitstamp Review

Börsen erbjuder också sina användare tvåfaktorsverifiering och sms-varningar.

Notera: Tvåfaktorsverifiering är där en användare måste ge två typer av information för att få åtkomst till sitt konto. Det första är vanligtvis ett lösenord och det andra är en kod som skapats av en app som Yubikey eller Google Authenticator.

Slutligen använder Bitstamp PGP (Pretty Good Privacy) för att hålla all information som laddas upp av användarna privat.

Så jag tror att ditt svar på "är Bitstamp säkert?" är ja!

✓ Avgifter: Bitstamp-avgifterna är ganska låga jämfört med resten av marknaden. De är också lätta att förstå, vilket är bra för nybörjare. Bitstamp-avgifter ändras beroende på vilken betalningsmetod du använder och var du bor så vi kommer att titta mer detaljerat på dem senare.

✓ Kundtjänst: På Bitstamp är kunden King (eller Queen!). Bitstamp vill hålla sina handlare nöjda. Den svarar på användarens e-post inom tre dagar och har en UK-baserad hjälplinje för nödsituationer. Användare hittar en detaljerad FAQ-sida på Bitstamp hemsida.

✓ Rykte: Få kryptobörser har en bättre rykte än Bitstamp. Bitstamp är professionellt och pålitligt. Det har bildat band med finansinstitut runt om i världen. Bitstamp är också helt licensierat och har granskats av ett Big Four-bokföringsföretag, Ernst & Ung.

✓ Mobilapp: Bitstamp har en mobilapp som utvärderas 4,8 av 5 på Apple Store är helt enkelt fantastiskt.

Bitstamp-recension: mobilapp.

Så denna Bitstamp-recension har pratat om plattformens bra bitar. Ska vi titta på några dåliga bitar?

Vad är dåligt med bitstämpel?

✗ Val av mynt: Bitstamp erbjuder endast fem kryptovalutor för handel. Dom är; Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) och Ripple (XRP).

Som nybörjare är detta inte ett stort problem, men när du är en pro trader kanske du vill ha ett bättre urval. Bitstamp erbjuder endast 11 handelspar. Medan Binance utbyte till exempel erbjudanden mer än 100!

Obs! Handelspar är valutor som sätts i par och ges en växelkurs. Det är lite som Bureau de Change på flygplatsen där paren ser ut så här; 1 USD = 106 JPY. Ett handelspar för Bitstamp ser ut så här; 1 BTC = 9 359,76 USD.

✗ Användarvänlighet: Som en professionell handelsbörs, Bitstamp kan vara ganska komplicerat. Nya användare kan hitta Bitstamp svårt att använda. Plattformen är väldesignad men är förmodligen för avancerad för vissa nybörjare. Plattformar som Coinbase rekommenderas ibland istället för Bitstamp för användare utan handelserfarenhet.

Nu har du hört det goda och det dåliga, är du redo att börja handla? Ja? Det är fantastiskt eftersom inga Bitstamp-recensioner skulle vara kompletta utan en guide om hur du kommer igång.

Hur man börjar handla på bitstämpel

Registrering

För att göra detta, gå till Bitstamps hemsida och välj Registrera. Registreringen går snabbt och enkelt. Fyll bara i informationen som visas nedan.

Bitstamp gratis konto registrering

Därefter får du ett e-postmeddelande. E-postmeddelandet innehåller en länk där du måste ändra ditt lösenord. Du får också möjlighet att ställa in tvåfaktorautentisering. Gör det!

Snabbtips: Akta dig för kryptoutbyten som inte erbjuder tvåfaktorautentisering, såvida inte förlust av pengar är din idé om en bra tid!

Bitstamp tvåfaktorautentisering

Som du kan se har Bitstamp sin egen PDF-guide för autentisering så det finns ingen ursäkt för att inte använda den!

Verifiering

Det finns två verifieringsfaser, vilket kan göra Bitstamp-verifieringstiden ganska lång. Du måste dock slutföra båda faserna för att kunna använda alla plattformens funktioner.

För att slutföra den första etappen, gå till inställningar sedan Verifiera konto och Identitetsverifiering. Välj sedan Verifiering av personligt konto. Du måste nu ladda upp ditt körkort eller pass samt ett adressbevis, till exempel en gasräkning.

Verifiering på bitstämpel

Det andra steget av verifiering innebär att få en kod skickad till din telefon. För att göra detta, gå till Settings sedan Verifiera konto och Pverifiering av hone Number.

Tid för verifiering av bitstämpel: Vanligtvis 1-2 dagar. Det kan dock ta längre tid, så försök att ha tålamod!

Verifierat konto på Bitstamp

När du har slutfört detta steg kommer ditt konto att verifieras helt och du är redo att börja handla!

Handel

Det enklaste sättet att göra din första kryptohandel är med ett kreditkort. Allt du behöver göra är att välja Köpa sälja ikonen och välj sedan Kreditkortsköp. Exemplet nedan visar ett kreditkortsköp på 50 US-dollar i Bitcoin.

Bitstamp-kryptovalutahandel

Du ombeds att ange dina uppgifter på samma sätt som om du köper något med Amazon eller eBay.

Bitstamp betalningsmetod

När betalningen har genomförts skickas din första kryptovaluta till ditt konto!

Framgångsrik transaktion på Bitstamp

Grattis, du är en kryptohandlare! Ganska cool, rätt?

BitStamp-lagring: Är BitStamp en plånbok?

Nu när du har köpt lite kryptovaluta måste du ha tillgång till den. Koderna som används för att få tillgång till kryptovalutor är lagras i plånböcker. Plånböcker kan vara uppkopplad, där de kallas het lagring. Eller off-line, där de kallas kylförvaring.

Obs! En plånbok har offentliga och privata nycklar. Du kan ge din offentliga nyckel till vem som helst och de kan skicka kryptovaluta till dig. Dina privata nycklar ska aldrig visas för någon! Tänk på det som ett e-postkonto. Den offentliga nyckeln är din adress och den privata nyckeln är ditt lösenord.

Så är Bitstamp en plånbok? Svaret är, ungefär, men inte riktigt.

Bitstamp är en kryptoutbyte det där kan användas som plånbok. Bitstamp erbjuder både varm och kall plånbok. Du bör aldrig hålla all din kryptovaluta online. En kombination av varm- och kallförvaring är bäst. Jag rekommenderar också att du använder en hårdvaruplånbok. Detta är en kylförvaringsenhet som liknar ett USB-minne. De Ledger Nano S är en populär hårdvaruplånbok.

Bitstamp-avgifter

Innan jag avslutar denna Bitstamp-recension vill jag prata mer om Bitstamp-avgifter. Insättningar, uttag och affärer har alla sina egna avgifter;

 • Kreditkortsköp – En avgift på 5% debiteras för varje kreditkortsinköp.
 • Uttag av bankkort – En avgift på minst 10 USD debiteras för att ta ut medel med ett bankkort.
 • Internationell banköverföring – En avgift på 0,05% debiteras för insättningar med en internationell banköverföring (det minsta du betalar är 7,5 USD och det mesta är 300 USD). En avgift på 0,1% debiteras för att ta ut medel med en internationell banköverföring (du betalar minst 25 USD och andra bankavgifter kan komma att debiteras).
 • SEPA-avgifter: Om du bor i Europeiska unionen och använder euro, kommer du att debiteras SEPA (Single Euros Payment Area) avgifter. Insättningar i SEPA är gratis. Uttag debiteras en avgift på 3 EUR.
 • Handelsavgifter: Alla affärer under 10 000 USD debiteras en avgift på 0,5%. För större affärer sjunker avgifterna. Exempelvis debiteras affärer större än 20000000 USD endast en avgift på 0,1%.
 • Kryptovaluta: Att göra insättningar och uttag med de kryptovalutor som Bitstamp erbjuder är gratis.

Hittills har du lärt dig mycket om Bitstamp. Därefter kommer denna Bitstamp-recension att titta på Bitstamps användare. Vem är Bitstamp designad för?

Vem är Bitstamp bäst för?

Bitstamp är en säker och pålitlig plattform. Det har miljontals nöjda användare. Nybörjare kan dock hitta plattformen svår att använda. Den professionella designen och funktionerna i Bitstamp är bra för mer erfarna användare men kan förvirra nybörjare.

Bitstamp tradeview-plattform

Jag skulle inte rekommendera Bitstamp till användare som tycker att den här bilden är läskig. Men om du är en nybörjare som gillar att bli utmanad och gärna lär sig, då kan Bitstamp vara en bra ställe att börja ditt kryptoäventyr.

Bitstamp erbjuder Fiat-handel och kreditkortsköp. Detta gör det snabbt och enkelt att komma igång. Bitstamp är ett perfekt utbyte för användare som inte kan vänta med att börja handla.

Slutsatser

Därför, Bitstämpel har stor säkerhet och ett team som verkligen bryr sig om sina användare. Bitstamp blir ett av världens mest betrodda kryptobörser. Om du kan ta reda på grunderna kan Bitstamp vara rätt för dig.

Nu är det dags att besvara den frågan själv. Så registrera dig, verifiera ditt konto och börja handla på BitSstamp!

När du har gjort din första handel, låt mig veta vad du tycker … Är Bitstamp legit? Hjälpte den här Bitstamp-recensionen sig? Säg det du! Jag skulle gärna höra vad du tycker!

Om du vill se hur Bitstamp jämförs med Coinbase, kolla upp denna jämförelse.

Innehållet som publiceras på denna webbplats syftar inte till att ge någon form av finansiell, investering, handel eller någon annan form av rådgivning. BitDegree.org rekommenderar inte eller föreslår att du köper, säljer eller innehar någon form av kryptovaluta. Innan du fattar finansiella investeringsbeslut, kontakta din finansiella rådgivare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map