Bitstamp pregled

Hej tamo! Dobrodošli u ovaj Bitstamp pregled.

Da pogodim, ovdje ste jer ste čuli za kriptovaluta i želite saznati više o tome što je i kako to radi? Ako je tako, došli ste na pravo mjesto.

Da biste se uključili u kriptovalute, prvo morate nešto kupiti. Najbolje mjesto za kupnju kriptovaluta je kripto razmjena. Kripto razmjene su platforme na kojima korisnici mogu kupovati i prodavati kriptovalute. Brojne su razmjene, pa je važno odabrati onu koja vam odgovara.

Jedan od najpopularnijih kripto razmjene je Bitstamp. U ovom Bitstamp pregledu reći ću vam sve što trebate znati o ovoj platformi za razmjenu. Kad završite s čitanjem, znat ćete kako Bitstamp radi, njegove naknade, za koga najbolje odgovara i je li siguran. Štoviše, znat ćete je li Bitstamp prava razmjena za vas.

Ostale recenzije Bitstampa ne govore o priči o Bitstampu, ali ova govori. Važno je znati s kakvom tvrtkom imate posla kada trgujete kriptovalutama.

Dakle, uskočite u moj vremenski stroj jer ovaj pregled Bitstampa počinje 2011. godine…

Pros

 • Korisna korisnička podrška
 • Prihvaćaju se fiatova plaćanja
 • Pouzdan

Protiv

 • Nije najbolje za početnike
 • Možda nedostaju opcije za kriptovalute

Priča o Bitstampu

U 2011, dva prijatelja Nejc Kodrić i Damijan Merlak suosnovali Bitstamp u svojoj domovini, Slovenija. Bitstamp je bila jedna od prvih platformi koja se natjecala Mt. Gox.

U Rani dani kripto trgovanja, Mt. Gox je bio najveća burza u poslu. Ali imalo je i sigurnosnih problema. Gora Gox bio hakiran u lipnju 2011., a do 2014. bilo je bankrotirati.

Kodrić i Merlak shvatili su važnost sigurnosti i pouzdanosti. Znali su da korisnici žele razmjenu kojoj mogu vjerovati. Kriptovalute i blockchain tehnologija na kojima su izgrađeni vrlo sigurno. The razmjene da trgovina njima nije uvijek. Osnivači Bitstampa željeli su to ispraviti.

Bitstamp pregled

2013. godine Bitstamp je preselio neke od svojih operacija u London. Kodrić i Merlak željeli su da njihova razmjena bude u središtu europskog bankarstva. Međutim, Velika Britanija nije imao propise potreban za usmjeravanje prodaje kriptovaluta.

Par je smatrao da je jedan od velikih problema s kripto trgovanjem upravo taj nije bio dovoljno reguliran. To znači da nije bilo dovoljno pravila koje bi kripto burze trebale slijediti. Kupci vjeruju tvrtkama koje slijede pravila. Dakle, Bitstamp je tražio zemlja koja je imala pravila!

The bivši predsjednik PayPala, David Marcus, rekao je Bitstampu da pokuša Luksemburg. Početkom 2016. godine Merlak i Kodrić imali su sastanke s luksemburškom vladom.

Do travnja je Bitstamp postao prva svjetska kripto razmjena s nacionalnom licencom. To je značilo da će Bitstamp slijediti luksemburške financijske zakone. To je također značilo da je Bitstamp sada licenciran za 28 zemalja u Europskoj uniji. Ovo je bilo ogromna pobjeda za Bitstamp i za kriptovalutu.


Od tada se Bitstamp povezao s financijskim institucijama širom svijeta. Te institucije uključuju Swissquote, Crédit Agricole i Trgovačka razmjena u Chicagu. Postala je jedna od najcjenjenijih i najpopularnijih burzi na tržištu.

Bitstamp pregled

Bitstamp je također jedna od najvećih kripto burzi. Koliko je velik Bitstamp? Ovo ne bi bila jako dobra Bitstamp recenzija (a vrlo je dobra Bitstamp recenzija!) Da ne gleda brojeve. Pa, učinimo to!

Pronađen najnoviji kupon za Coinbase:

Koliko je bitstamp popularan?

Bitstamp je ocijenjen kao 11. najbolja najveća kripto razmjena. Preko 90 milijuna Američki dolari korišteni su za kupnju i prodaju kriptovaluta na Bitstamp-u u posljednja 24 sata! Bitstamp čini oko 1% svih trgovina kripto razmjenom. Možete trgovati s Bitstampom u preko 60 zemalja, od SAD-a do Novog Zelanda, Brazila do Južne Koreje i mnogih drugih.

Što je tako dobro u vezi s Bitstampom? Hajde da vidimo.

Usporedite Bitstamp rame uz rame s drugima

Dali si znao?

Usporedite Bitstamp rame uz rame s drugima

Sve kripto burze mogu izgledati slično vama, ali jesu NE sve isto!

Da! Pokaži mi tablicu usporedbe

Što je dobro u vezi s Bitstampom?

✓ Fiat Trading: Bitstamp omogućuje svojim korisnicima kupujte kriptovalute s fiat valute. Fiat valute su službene valute zemalja. Primjeri fiat valuta su kineski juan (CNY), američki dolar (USD) i ruska rublja (RUB).

Neke kripto razmjene – poput Bittrex – ne dopuštaju trgovanje s fiat valutama. To je loše za početnike koji kriptovalutu kupuju prvi put. S Bitstampom možete kupiti kriptovalute bez da morate prvo posjetiti drugu burzu.

Osnovne valute s kojima možete trgovati na Bitstamp-u su američki dolar (USD) i euro (EUR). Također možete koristiti švicarske franke i britanske funte na Bitstamp-u, ali nećete moći trgovati s njima. Pretvorit će se u USD ili EUR prije nego što budete mogli trgovati s njima.

✓ Načini plaćanja: Bitstamp omogućuje korisnicima financiranje računa putem kreditnih kartica i bankovnih transfera. Neke razmjene – poput Kraken – ne podržavaju plaćanja kreditnim karticama. Bitstampov odabir vrsta plaćanja čini vašu prvu kripto trgovinu puno jednostavnijom!

✓ Sigurnost: U siječnju 2015. Bitstamp je hakiran i 19.000 Ukradeni su bitcoin (BTC). Ukradeni Bitcoini vrijedili su oko 5 milijuna USD! Zbog toga se mnogi korisnici pitaju je li Bitstamp siguran?

Neke platforme – poput Mt Goxa – vrlo su se loše nosile s hakovima. Ne Bitstamp ipak! Tim tvrtke Bitstamp uvijek je sigurnost kupaca stavljao na prvo mjesto. U hakiranju 2015, nisu izgubljena sredstva kupaca a platforma je u potpunosti obnovljena kako bi se spriječilo da se ponovi.

Bitstamp je naporno radio kako bi postao jedna od najsigurnijih burzi na tržištu. Gotovo sva njegova sredstva čuvaju se u hladnjači. To znači da su izvan mreže tamo gdje ih hakeri ne mogu doći! Bitstamp sredstva također su potpuno osigurani.

Bitstamp pregled

Burza svojim korisnicima također nudi dvofaktorsku provjeru i upozorenja putem tekstualnih poruka.

Bilješka: Dvofaktorska provjera je gdje korisnik mora dati dvije vrste podataka za pristup svom računu. Prva je obično lozinka, a druga je kôd stvoren od strane aplikacije poput Yubikey ili Google Authenticator.

Napokon, Bitstamp koristi PGP (Prilično dobra privatnost) kako bi sve informacije koje su prenijeli njegovi korisnici ostale privatne.

Dakle, vjerujem vašem odgovoru na "je siguran za Bitstamp?" je Da!

✓ Naknade: Naknade za Bitstamp prilično su niske u usporedbi s ostatkom tržišta. Oni su također lako razumljivi, što je izvrsno za novorođenče. Naknade za bitstamp mijenjaju se ovisno o tome koji način plaćanja upotrebljavate i gdje živite, pa ćemo ih detaljnije pogledati kasnije.

✓ Služba za korisnike: Na Bitstampu je kupac kralj (ili kraljica!). Bitstamp želi razveseliti svoje trgovce. Na korisnikove e-poruke odgovara u roku od tri dana i ima službu za pomoć u hitnim slučajevima sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Korisnici će pronaći detaljnu stranicu s čestim pitanjima na Bitstampu početna stranica.

✓ Ugled: Nekoliko kripto burzi ima bolja reputacija nego Bitstamp. Bitstamp je profesionalan i pouzdan. Stvorila je veze s financijskim institucijama širom svijeta. Bitstamp je također u potpunosti licenciran i revidiran je od strane računovodstvene tvrtke Big Four, Ernst & Mladi.

✓ Mobilna aplikacija: Bitstamp ima mobilnu aplikaciju koja se procjenjuje 4,8 od 5 u Apple Storeu to je jednostavno sjajno.

Bitstamp pregled: mobilna aplikacija.

Dakle, ovaj Bitstamp pregled govorio je o dobrim bitovima platforme. Da pogledamo nekoliko loših dijelova?

Što je loše u vezi s Bitstampom?

✗ Odabir novčića: Bitstamp nudi samo pet kriptovaluta za trgovanje. Oni su; Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) i Ripple (XRP).

Kao početniku to nije veliki problem, ali kad ste profesionalni trgovac, možda biste željeli bolji odabir. Bitstamp nudi samo 11 trgovačkih parova. Dok je Binance razmjena, na primjer, ponuda više od 100!

Napomena: Trgovački parovi su valute stavljene u parove kojima je dan tečaj. To je pomalo poput Bureau de Change u zračnoj luci gdje parovi izgledaju ovako; 1 USD = 106 JPY. Trgovački par Bitstamp izgleda ovako; 1 BTC = 9.359,76 USD.

Friend Prilagođenost korisniku: Kao profesionalna trgovinska razmjena, Bitstamp može biti prilično kompliciran. Novi korisnici mogu smatrati da je Bitstamp teško koristiti. Platforma je dobro dizajnirana, ali je vjerojatno previše napredna za neke početnike. Platforme poput Coinbase ponekad se preporučuju umjesto Bitstampa za korisnike bez iskustva u trgovanju.

Sad ste čuli i dobro i loše, jeste li spremni započeti trgovanje? Da? To je sjajno jer niti jedna recenzija Bitstampa ne bi bila potpuna bez vodiča o tome kako započeti.

Kako započeti trgovanje na Bitstamp-u

Registracija

Da biste to učinili, idite na početnu stranicu Bitstampa i odaberite Registar. Registracija je brza i jednostavna. Samo ispunite dolje prikazane podatke.

Besplatna registracija Bitstamp računa

Zatim ćete primiti e-poštu. E-adresa će sadržavati vezu na kojoj morate promijeniti lozinku. Dobit ćete i mogućnost postavljanja dvofaktorske provjere autentičnosti. Učini to!

Kratki savjet: Pazite na kripto burzama koje ne nude dvofaktorsku provjeru autentičnosti, osim ako vam gubitak novca nije dobra ideja!

Bitfana dvofaktorska autentifikacija

Kao što vidite, Bitstamp ima vlastiti PDF vodič za provjeru autentičnosti, tako da nema opravdanja da ga ne koristite!

Verifikacija

Postoje dvije faze provjere, što vrijeme provjere Bitstampa može učiniti prilično dugim. Međutim, morate upotrijebiti obje faze da biste koristili sve značajke platforme.

Da biste dovršili prvu fazu, idite na Postavke zatim Potvrdi Račun i Potvrda identiteta. Zatim odaberite Potvrda osobnog računa. Sada ćete morati prenijeti vozačku dozvolu ili putovnicu, kao i dokaz o adresi, poput računa za benzin.

Provjera na Bitstamp-u

Druga faza provjere uključuje primanje koda poslanog na vaš telefon. Da biste to učinili, idite na Sbakropisi zatim Potvrdi Račun i Strbrušenje provjere broja.

Vrijeme provjere bitstampa: Obično 1-2 dana. Međutim, može potrajati i duže, pa pokušajte biti strpljivi!

Potvrđeni račun na Bitstamp-u

Nakon što završite ovu fazu, vaš će račun biti potpuno potvrđen i bit ćete spremni za početak trgovanja!

Trgovanje

Najlakši način za prvu kripto trgovinu je kreditnom karticom. Sve što morate učiniti je odabrati Kupi Prodaj i zatim odaberite Kupnja kreditnom karticom. Primjer u nastavku prikazuje kupnju Bitcoina kreditnom karticom u vrijednosti od 50 američkih dolara.

Trgovanje kriptovalutama Bitstamp

Od vas će se tražiti da unesete svoje podatke na isti način na koji biste to učinili i ako kupujete nešto Amazon ili eBay.

Bitstamp način plaćanja

Nakon što uplata prođe, vaša prva kripto valuta bit će poslana na vaš račun!

Uspješna transakcija na Bitstamp-u

Čestitamo, vi ste kripto trgovac! Prilično cool, točno?

Pohrana BitStamp: Je li BitStamp novčanik?

Sad kad ste kupili kriptovalutu, morat ćete joj pristupiti. Kodovi koji se koriste za pristup kriptovalutama su pohranjena u novčanike. Novčanici mogu biti na liniji, gdje se nazivaju vrućim skladištem. Ili offline, gdje se zovu hladnjača.

Napomena: Novčanik ima javne i privatne ključeve. Svoj javni ključ možete dati bilo kome i oni vam mogu poslati kriptovalutu. Vaši privatni ključevi nikada nikome ne smiju biti prikazani! Shvatite to kao račun e-pošte. Javni ključ je vaša adresa, a privatni je lozinka.

Dakle, je li Bitstamp novčanik? Odgovor je, Nekako, ali ne baš.

Bitstamp je kripto razmjena da može se koristiti kao novčanik. Bitstamp nudi i vruće i hladno spremanje novčanika. Nikada ne biste trebali držati svu svoju kriptovalutu na mreži. Najbolja je kombinacija hladnog i hladnog prostora. Također preporučujem upotrebu hardverskog novčanika. Ovo je hladnjak, sličan USB sticku. The Ledger Nano S je popularan hardverski novčanik.

Bitstamp naknade

Prije nego što završim ovaj Bitstamp pregled, želim detaljnije razgovarati o naknadama za Bitstamp. Depoziti, isplate i transakcije imaju svoje naknade;

 • Kupnja kreditnom karticom – Naknada od 5% naplaćuje se za svaku kupnju kreditne kartice.
 • Povlačenje debitne kartice – Naknada od najmanje 10 USD naplaćuje se za podizanje sredstava pomoću debitne kartice.
 • Međunarodna devizna doznaka – Naknada od 0,05% naplaćuje se za depozite izvršene međunarodnom deviznom doznakom (najmanje što ćete platiti iznosi 7,5 USD, a najviše 300 USD). Naknada od 0,1% naplaćuje se za povlačenje sredstava putem međunarodne devizne doznake (platit ćete najmanje 25 USD i mogu se izvršiti drugi bankovni troškovi).
 • SEPA naknade: Ako živite u Europskoj uniji i upotrebljavate eure, tada će vam se naplaćivati ​​naknade SEPA (jednokratno područje plaćanja u eurima). Depoziti u SEPA-i su besplatni. Isplate se naplaćuju u iznosu od 3 EUR.
 • Naknade za trgovanje: Za sve trgovine ispod 10.000 USD naplaćuje se naknada od 0,5%. Za veće trgovine naknada opada. Na primjer, za trgovine veće od 20.000.000 USD naplaćuje se samo naknada od 0,1%.
 • Kriptovaluta: Uplata i podizanje sredstava pomoću kriptovaluta koje Bitstamp nudi su besplatna.

Do sada ste naučili puno o Bitstampu. Dalje, ovaj Bitstamp pregled razmotrit će Bitstampove korisnike. Kome je namijenjen Bitstamp?

Za koga je najbolji Bitstamp?

Bitstamp je sef i pouzdan platforma. Ima milijune sretnih korisnika. Međutim, početnici mogu pronaći platformu teško koristiti. Profesionalni dizajn i značajke Bitstampa izvrsni su za iskusnije korisnike, ali mogu zbuniti početnike.

Bitstamp tradeview platforma

Ne bih preporučio Bitstamp korisnicima koji smatraju da je ova slika zastrašujuća. Međutim, ako ste početnik koji voli biti izazvan i sretan je što uči, tada bi Bitstamp mogao biti izvrsno mjesto za početak svoju kripto avanturu.

Bitstamp ponude trgovina fiatom i kupnja kreditnim karticama. To čini početak rada brzim i lakim. Bitstamp je savršena razmjena za korisnike koji jedva čekaju započeti trgovanje.

Zaključci

Stoga, Bitstamp ima velika sigurnost i tim koji stvarno brine o svojim korisnicima. Bitstamp postaje jedna od kripto burza na svijetu kojoj se najviše vjeruje. Ako uspijete razraditi osnove, tada bi Bitstamp mogao biti pravi za vas.

Sada je vrijeme da sami odgovorite na to pitanje. Dakle, registrirajte se, potvrdite svoj račun i počnite trgovati na BitSstamp-u!

Kada obavite prvu trgovinu, javite mi što mislite … Je li Bitstamp zakonit? Je li ovaj pregled Bitstampa bio koristan? Reci ti meni! Volio bih čuti što mislite!

Ako želite vidjeti kako Bitstamp se uspoređuje s Coinbaseom, provjeri ovu usporedbu.

Sadržaj objavljen na ovom web mjestu nije namijenjen pružanju bilo kakvih financijskih, investicijskih, trgovačkih ili bilo kojih drugih oblika savjeta. BitDegree.org ne odobrava niti sugerira da kupujete, prodajete ili držite bilo koju vrstu kripto valute. Prije donošenja odluka o financijskim ulaganjima, konzultirajte svog financijskog savjetnika.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map