Bitcoin Cash Mining – stvari koje treba znati prije početka

Dobrodošao, student kriptovalute! U današnjem vodiču pokazat ću rudarstvo Bitcoin Casha. Dakle, ako želite zaraditi novac rudarstvom Bitcoin Casha, onda ste došli na pravo mjesto!

Evo cool činjenice prije nego što započnemo; jeste li znali da rudari Bitcoin Casha mogu potvrditi 8 puta više transakcija od Bitcoina? To je bio jedan od glavnih razloga što je stvoren Bitcoin Cash, jer omogućava ljudima da plaćaju male naknade za transakcije prilikom slanja sredstava.

U svakom slučaju, u ovom vodiču za rudarstvo Bitcoin Casha počet ću objašnjavajući zašto mreži trebaju rudari, nakon čega slijedi rasprava o tome je li to isplativo ili ne.

Nakon što shvatite osnove, obavijestit ću vas što trebate učiniti da biste započeli, uključujući potreban hardver i softver. Na kraju, dat ću vam i neke informacije o prednostima i nedostacima pridruživanja rudarskom fondu Bitcoin Cash (ako još ne znate što to znači, ne brinite), jer bi vam ova opcija mogla najbolje odgovarati!

Ako se odlučite napraviti investiciju u Bitcoin Cashu važno je odabrati prikladan razmjena kriptovaluta to bi bilo sigurno i jednostavno za upotrebu. Takve opcije uključuju Coinbase, Binance i Coinmama.

Pa što čekaš? Krenimo od toga da saznamo što je Bitcoin Cash rudarstvo!

Što je Bitcoin Cash Mining?

Kao i većina drugih projekata kriptovaluta koji rade na blockchainu, rudari su dužni provjeriti i potvrditi transakcije. Svatko na svijetu može biti rudar Bitcoin Casha kupnjom ispravnog hardvera i preuzimanjem potrebnog softvera (o čemu ću detaljnije razgovarati kasnije).

Pronađen najnoviji kupon za Coinbase:

Baš kao i Bitcoin, Bitcoin Cash rudarska zajednica potvrđuje blok transakcija svakih 10 minuta. Prije nego što se blok može potvrditi, svi rudari na mreži Bitcoin Cash moraju pokušati riješiti kriptografsku zagonetku. Ova je zagonetka toliko teška da je nijedan čovjek ne može riješiti, umjesto toga za to je potrebna velika računalna snaga.

Svaki rudar na mreži Bitcoin Cash natječe se tko će prvi riješiti zagonetku! To je zato što onaj tko to prvo riješi, dobiva nagradu za rudarstvo. Trenutna nagrada za uspješno iskopavanje bloka je 12,5 BCH, koja će ostati na snazi ​​do travnja 2021. Nakon toga, nagrada će se prepoloviti na 6,25 BCH.

Na vrhu blokovske nagrade, uspješni rudar zaradit će i naknade za transakcije koje je svaki korisnik Bitcoin Casha platio kada je prebacio sredstva. Također je važno napomenuti da osoba (ili organizacija) s najmoćnijim rudarskim hardverom ima najbolje šanse za osvajanje rudarske nagrade.

U svijetu Bitcoin Cash rudarstva, skupi i moćni rudarski uređaj uvijek će imati više šansi za osvajanje nagrade na osnovnom CPU-u. O tome ću detaljnije govoriti kasnije.

Dakle, sada kad znate koncept rudarstva Bitcoin Casha, sada ću odgovoriti je li isplativo rudarstvo Bitcoin Casha isplativo.


Je li isplativo rudarstvo bitcoina gotovinom?

Kao što sam gore spomenuo, bilo tko na svijetu može pokušati zaraditi novac od iskopavanja Bitcoin Casha. Međutim, postoje neke važne financijske obveze koje morate uzeti u obzir.

Prvo, morat ćete uložiti u neki hardver za rudarstvo Bitcoin Casha.

Koliko ćete biti uspješni u rudarstvu, ovisit će o vašoj opremi. Dakle, trebali biste uložiti što je više moguće kako biste dobili najmoćniji uređaj koji možete. U suprotnom će biti gotovo nemoguće osvojiti nagradu za rudarstvo protiv ostalih konkurenata.

Još jedna stvar koju morate uzeti u obzir je količina električne energije potrebna za početak rudarstva. Baš kao i Bitcoin, i Bitcoin Cash rudarstvo koristi značajnu količinu energije. Razlog tome je taj što je kriptografska slagalica koju rudari moraju riješiti složena. Jedini način na koji se to može riješiti jest upotreba puno računske snage, koja zahtijeva puno električne energije!

Morate se sjetiti da svaki rudar na blockchainu pokušava riješiti istu zagonetku. To znači da ćete čak i ako ne uspijete osvojiti nagradu za rudarstvo, u svom pokušaju i dalje potrošiti puno električne energije!

Također morate uzeti u obzir gdje u svijetu živite, jer troškovi električne energije ovise o zemlji u kojoj imate sjedište. Na primjer, Kina je jedno od najjeftinijih mjesta na svijetu za električnu energiju, zbog čega se tamo temelji većina velikih rudarskih radnji. S druge strane, rudarstvo Bitcoin Casha u Južnoj Koreji najmanje je isplativo, jer je električna energija tako skupa!

Posljednja stvar koju morate uzeti u obzir je stvarna tržišna vrijednost Bitcoin Casha. Kako vam se isplaćuje u BCH-u, što je veća cijena to je isplativija! Ako cijena BCH padne prenisko, možda gubite novac. Sve ovisi o vašim ciljevima i vjerujete li i u Bitcoin Cash kao dugoročno ulaganje.

U osnovi, ako tražite izravan odgovor na pitanje je li isplativo rudarstvo Bitcoin Casha, sve ovisi o gore navedenim čimbenicima.

Postoji jedno cool što će vam pomoći da sve ovo shvatite sami web stranica koji vam omogućuje izračunavanje hoćete li ostvariti bilo kakav profit. Međutim, prije nego što to učinite, vjerojatno je najbolje pročitati ostatak mog vodiča kako biste imali sve potrebne informacije.

Dakle, sada kad znate što trebate uzeti u obzir, sada ću vam pokazati kako započeti raspravom o hardveru.

Hardver za kopanje bitcoin gotovine

Prije nego što uopće možete razmišljati o rudarstvu Bitcoin Casha, morat ćete kupiti neki hardver. Još u ranim danima rudarstva kriptovaluta bilo je moguće dobro zaraditi samo koristeći CPU ili GPU uređaj. Ovi su uređaji jeftini i svima su dali poštene šanse za osvajanje rudarske nagrade.

Međutim, tehnologija rudarstva sada je postala napredna, što znači da danas postoje specijalizirani hardverski uređaji koji su izgrađeni posebno za rudarstvo. Kao što sam već spomenuo, oni s najmoćnijim uređajima imaju najbolje šanse za uspjeh. Dopustite mi da ukratko objasnim zašto je to tako.

Svaki uređaj može generirati određenu količinu „snage raspršivanja“. Zamislite to kao automobil. Ovisno o modelu, automobil može generirati samo određenu količinu brzine. U većini slučajeva, što je automobil skuplji, to je i moćniji!

To je važno jer kada rudari pokušavaju riješiti zagonetku, iskušavaju milijarde različitih kombinacija dok ne postanu točni. Što hardverski uređaj ima više snage za raspršivanje, to više kombinacija može isprobati svake sekunde!

Trenutno su jedini hardverski uređaji koji će vam pružiti priliku za rudarenje Bitcoin Casha nešto što se naziva ASIC (integrirani krug specifičan za aplikaciju). Postoji puno različitih varijacija, s tim da su neke bolje od drugih. Nema smisla razmatrati bilo što drugo osim ASIC-a, jer nećete imati apsolutno nikakve šanse da ikad osvojite nagradu za rudarstvo!

U svakom slučaju, sada, kad znate važnost snage raspršivanja, pogledajmo neke od najboljih uređaja dostupnih za rudarstvo Bitcoin Casha!

Halong Rudarstvo DragonMint 16T

Uređaj DragonMint objavljen je u ožujku 2018. godine i to je najmoćniji ASIC uređaj na svijetu za rudarstvo Bitcoin Casha! Tvrtka koja stoji iza nje zove se Halong Mining, a tim tvrdi da su uložili više od 30 milijuna dolara kako bi proizvod doveli tamo gdje je sada.

rudarstvo bitcoin gotovine

Kao što i samo ime govori, uređaj DragonMint 16T može postići maksimalnu snagu raspršivanja od 16 TH / sekundi! Ovo je 2 TH / Second brže od svog najbližeg suparnika – Antminer S9!

Koliko god uređaj bio sjajan, dolazi po cijeni od 2.729 USD! Povrh svega, proizvođač također preporučuje kupnju prilagođenog napajanja koje će vas koštati dodatnih 115 USD.

Ovaj uređaj zahtijeva napajanje između 220-240V. Svaka zemlja ima svoje standarde, pa ćete to prvo morati provjeriti. Primjerice, u SAD-u standard je 110 V, što znači da ćete ili trebati unajmiti električara ili kupiti pretvarač!

Kao rezultat toga, DragonMint možda nije prikladan za prosječnog rudara koji želi zaraditi malo novca sa strane. Uređaj je to napravljen za mnogo ozbiljnije rudare i organizacije.

Ako ipak želite kupiti DragonMint 16T ili želite dodatne informacije, klikk ovdje posjetiti službenu web stranicu.

Usporedite kripto razmjene rame uz rame s drugima

Dali si znao?

Jeste li se ikad zapitali koje su kripto burze najbolje za vaše trgovinske ciljeve?

Vidjeti & usporedite TOP3 kripto razmjene jedna uz drugu

Antminer S9

Na drugom mjestu najmoćnijeg uređaja za rudarstvo Bitcoin Casha je Antminer S9! Uređaj proizvodi tvrtka Bitmain sa sjedištem u Kini.

Neki ljudi misle da Bitmain ima previše kontrole u industriji kriptovaluta. To je zato što ne samo da prodaju najviše rudarskih hardverskih uređaja, već su i jedan od najvećih rudarskih bazena u industriji Bitcoin i Bitcoin Cash.

Antminer S9 može postići maksimalnu brzinu raspršivanja od 14 TH / sekundi. Uređaj je nadogradnja sa S7, koja je bila ograničena na maksimalnu brzinu raspršivanja od samo 4,73 TH / sekundi. S9 je također puno tiši od S7, koji je zvučao poput tvorničkog stroja!

rudarstvo bitcoin gotovine - antminer s9

Međutim, slično kao i DragonMint ASIC, Antminer S9 je skup. U prosjeku će vas koštati oko 3000 USD za kupnju. Morat ćete kupiti i dodatno napajanje koje košta oko 170 USD!

U vrijeme pisanja ovog članka, Antminer S9 je nešto skuplji od DragonMinta, iako je manje moćan. Nadamo se da će uskoro obje cijene na kraju biti smanjene, jer Bitmain sada ima konkurenciju – nešto što prije nije imao.

Ako želite kupiti Antminer S9 ili želite dodatne informacije, kliknite ovdje da biste otišli na službenu web stranicu!

Osim gornja dva uređaja, ne bi imalo smisla da predložim bilo što drugo za ‘solo’ rudarstvo. Po snazi ​​je najbliži uređaj Antminer R4, koji ima maksimalnu snagu raspršivanja od 8,6 TS / sekundi i košta oko 1000 američkih dolara.

Međutim, ako se planirate pridružiti Bitcoin Cash rudarskom fondu, tada možete kupiti znatno manje moćan uređaj. To je zato što se vaš udio u rudarskoj nagradi temelji na količini snage raspršivanja koju doprinosite! Dakle, ako vam ovo zvuči prikladnije, pogledajte moj prijedlog u nastavku!

Antminer S7

Antminer S7 bio je najbolji ASIC hardverski uređaj prije nego što je S9 objavljen! Također ga proizvodi Bitmain i može proizvesti maksimalnu brzinu raspršivanja od 4,73 TH / sekundu.

Iako je ovo puno sporije od S9, omogućit će vam zaradu Bitcoin Casha kada se pridružite rudarskom fondu Bitcoin Cash. U vrijeme pisanja ovog članka možete kupiti S7 za nešto manje od 200 USD. To je vrlo pouzdan i provjeren komad hardvera koji je nekad bio najpopularniji u industriji.

Prije kupnje Antminer S7, trebate uzeti u obzir dvije stvari. Prvo, ako s njim namjeravate samostalno iskopavati Bitcoin Cash – nemojte! Nećete se moći natjecati s moćnijim modelima. Kao drugo, S7 je bučan, pa ako ga planirate pokretati tijekom večeri, budite spremni na pritužbe susjeda.

Ako želite kupiti Antminer S7, kliknite ovdje da ga kupite u službenoj Amazonovoj trgovini.

Dakle, sada kada znate sve o hardverskim zahtjevima, sljedeći dio mog vodiča za rudarstvo Bitcoin Casha potražit će koji vam softver treba.

Softver za rudarstvo bitcoin gotovine

Baš kao i vaše stolno računalo ili prijenosni uređaj, softver je jednako važan kao i hardver. Nakon što kupite svoj ASIC uređaj, morat ćete preuzeti neki softver koji će ga pratiti. Međutim, u većini slučajeva potreban će softver biti priložen uz proizvod.

Ne preporučuje se uporaba softvera koji nije uključen u vaš proizvod. Dostupni su razni rudarski programi trećih strana, ali oni su prikladni samo za GPU ili CPU rudarstvo. Ako ste do ovog trenutka pročitali moj vodič, znat ćete da niti jedan od ovih uređaja nije prikladan za Bitcoin Cash rudarstvo, jer ćete morati koristiti ASIC.

Neki od preporučenih softvera za rudarstvo uključuju:

  • www.ccgmining.com
  • hashflare.io
  • minergate.com
  • nicehash.com

Kada instalirate svoj softverski program, možete konfigurirati razne stvari. Prvo, morat ćete unijeti adresu svog novčanika Bitcoin Cash. To je važno jer je ovo adresa na koju će biti poslane vaše nagrade za rudarstvo.

Također ćete morati reći softveru koliko energije želite da hardver generira. Preporučujemo vam da pročitate priručnik uključen u vaš hardverski uređaj prije izmjene bilo kojih postavki!

Konačno, morat ćete također reći softveru broj sati koje želite da iskopa. Ako kupujete tihi uređaj poput Antminer S9, onda ga ima smisla pokretati 24 sata dnevno, jer ćete htjeti maksimizirati svoju zaradu.

Međutim, ako koristite bučni uređaj poput Antminer S7, tada je (ovisno o tome gdje se nalazi vaš hardver) najbolje koristiti ga samo tijekom dana.

Dakle, sada kad znate za zahtjeve za preuzimanje softvera, završni dio vodiča raspravljat će o rudarskim bazenima Bitcoin Cash-a.

Bitcoin Cash Mining Pools

Kako je Bitcoin Cash rudarski bazen način na koji mnogi ljudi ‘udružuju’ svoje resurse kako bi imali veće šanse za osvajanje rudarske nagrade. To je kao da ste u igri ‘Natezanje konopa’.

rudarstvo bitcoin gotovine

Ako jedna strana užeta ima 5 ljudi, a druga strana 10 000, ma koliko ljudi bili moćni, ona s 10 000 uvijek bi pobijedila! To je razlog zašto su Bitcoin Cash rudarski bazeni tako sjajni jer svima daju priliku da osvoje dio kolača!

Međutim, važno je zapamtiti da rudarski bazeni imaju veliku kontrolu. Iako dijelite svoju moć raspršivanja, bazen ima potpunu kontrolu nad njihovim uvjetima. To znači da mogu promijeniti članarinu ili smanjiti broj podijeljenih nagrada.

Postoji puno prevara s rudarskim bazenom koje vam nikada neće isplatiti, zato uvijek provedite dovoljno istraživanja prije nego što se pridružite nekom od njih ili odaberite dobro poznati rudarski bazen poput ovog koji sam naveo u nastavku.

Antpool

Antpool je, baš kao i Antpoolov hardverski uređaj, u vlasništvu Bitmaina. Kada svoj uređaj povežete s bazenom za rudarstvo Antpool, možete odmah započeti s rudarenjem bez plaćanja naknade.

S druge strane, tvrtka zadržava sve naknade za transakcije koje se osvoje kao dio rudarske nagrade. Blok nagradu od 12,5 BCH dijele svi rudari, na temelju koliko snage raspršivanja doprinosite.

Na primjer, ako dodate 10% sve snage raspršivanja, tada ćete dobiti 10% nagrade!

Da biste saznali više informacija o pridruživanju Antpoolu, click ovdje.

Zaključak

Nadam se da ste uživali u mom vodiču za rudarstvo Bitcoin Casha. Ako ste ga pročitali od početka do kraja, trebali biste imati jako dobru ideju je li rudarstvo Bitcoin Casha pravo za vas.

Dani davanja mogućnosti popularnih kriptovaluta poput Bitcoina i Bitcoin Casha koristeći osnovne CPU ili GPU uređaje davno su prošli (nažalost). Tada je to bio pošten sustav koji je omogućavao svima da se uključe. Međutim, jedina stvarna šansa koju sada imate je da potrošite značajnu količinu novca na najbolji ASIC hardver ili se umjesto toga pridružite rudarskom bazenu.

Tko zna, ako se Bitcoin zajednica ikad složi s izmjenama koda, jednog će dana možda moći zabraniti ASIC uređajima povezivanje s mrežom. Do tada je sposobnost osvajanja rudarske nagrade sada u rukama nekoliko mega rudarskih farmi.

Također, uvijek možete koristiti pouzdana razmjena kriptovaluta platforme i kupujte Bitcoin trenutno bez većih problema!

Dakle, kakva su vaša razmišljanja o Bitcoin Cash rudarstvu? Da li biste radije kupili stroj DragonMint ili Antpool ili ćete se zadovoljiti jeftinijom opcijom? Obavijestite me u komentarima ispod.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map