Bitcoin alternativa: najboljši Altcoins in najboljši Bitcoin konkurenti

Hej, ljubitelji kripto, danes je moja naloga, da vam pomagam najti popolno Bitcoin alternativo!

Bitcoin je pritegnil pozornost, ko je leta 2017 zrasel s 1000 na skoraj 20.000 dolarjev. Vlagateljem ni prinesel le izjemnega dobička, temveč je odprl vrata tudi za številne druge kriptovalute.

Mnoge od teh kriptovalut so se v preteklosti tudi izkazale zelo dobro in so morda dobra alternativa najbolj priljubljeni. Dejansko so nekatere valute, kot sta Litecoin in Ethereum, v letu 2017 prinesle več kot 12000% donosa!

Ni slabo, kajne?!

Torej, če ste že vlagali v Bitcoin in vas zanima vedeti o najboljših altcoinih in poiskati najboljše alternative, ste na pravem mestu. Predstavil bom 10 Bitcoin konkurentov, vključno z Ethereumom, Bitcoin Cashom, Rippleom in drugimi.

Na koncu tega vodnika boste imeli podrobno primerjavo alternativ Bitcoin glede različnih ključnih dejavnikov, vključno s tehnologijo, hitrostjo, tržno kapitalizacijo itd..

Opomba: tržna kapitalizacija je skupna vrednost vseh kovancev. Na primer, tržna kapitalizacija (pogosto imenovana tudi „tržna kapitalizacija“) Bitcoina je število Bitcoinov v obtoku, pomnoženo s ceno enega Bitcoina. Njegova enačba bi izgledala kot Total Bitcoins X Bitcoin Price = Bitcoin’s Market Cap.

Zdaj, torej. Začnimo z najbolj priljubljeno alternativo Bitcoinu do danes: Ethereum.

Ethereum (ETH)

Ethereum je leta 2015 lansiral zdaj znani Vitalik Buterin. Njegov namen je bil izboljšati tehnologijo Bitcoin z uvedbo programskega jezika znotraj verige blokov. To je najbolj znana Bitcoin alternativa tam zunaj.

Najden najnovejši kupon Coinbase:

Vse transakcije v verigi Ethereum je treba plačati za uporabo etra, ki ga lahko imenujemo kriptovaluta Ethereum.

Poglejmo, kako deluje Ethereum:

  • Trenutna cena etra: 535 dolarjev
  • Trenutna tržna kapitalizacija: 52,98 milijarde dolarjev
  • Največje število etra: Za razliko od Bitcoinov, katerih ponudba je omejena, ponudba etra ni omejena. Vendar pa emisija etra je omejena na 18 milijonov eterjev na leto. Poleg tega Vitalik Buterin z nadgradnjami, ki so posledica mehanizma, ki ga uporablja Ethereum, trdi, da skupna količina etra ne bo dosegla 100.000.000
  • Tehnologija: Čeprav je Bitcoin le digitalna valuta, je Ethereum veliko več kot le to. Ethereum ponuja programski jezik in platformo, na kateri je mogoče graditi pametne pogodbe in decentralizirane aplikacije.

Razvijalcem ni treba razvijati verige blokov iz nič za vsako aplikacijo, saj lahko preprosto uporabljajo Ethereum kot osnovo.

Ethereum je bil prva Bitcoin alternativa, ki je to ponudila. Bil je popolnoma edinstven, ko se je začel, kar je eden glavnih razlogov za njegovo priljubljenost in uspeh.


  • Hitrost transakcije: Transakcije Ethereuma trajajo nekaj sekund v primerjavi z 10 minutami ali več, kot trajajo transakcije Bitcoin.
  • Priljubljenost: Ethereum je druga najbolj priljubljena kriptovaluta za Bitcoinom.

Kot lahko vidite na spodnjem posnetku, je cena Ethereuma zrasla za približno 17000% z 9 dolarjev januarja 2017 na 1389 dolarjev januarja 2018. To je ogromno!

Grafikoni napovedovanja cen Ethereuma

Bitcoin Cash (BCH)

Odlična alternativa Bitcoin je sama vilica Bitcoin, Bitcoin Cash (BCH). Bitcoin vilice si lahko predstavljate kot otroka Bitcoina.

Razdeljevanje se zgodi, ko se izvede posodobitev verige blokov, vendar se vsi uporabniki, ki poganjajo verigo blokov, ne strinjajo z njo. Tako je narejena nova kriptovaluta / vilice. Posodobitev se zdaj izvaja na lastni verigi blokov, ki je znana kot vilica. Prvotni blockchain ostaja enak.

V tem primeru je posodobitev Bitcoin Cash. Niso se vsi strinjali s posodobitvijo, zato je bila namesto nje narejena vilica, njena kriptovaluta pa se je imenovala Bitcoin Cash.

To se je zgodilo proti koncu leta 2016.

Trenutna cena BCH: 940 dolarjev

Trenutna tržna kapitalizacija: 16,07 milijarde dolarjev

Največje število BCH: Tako kot Bitcoin je tudi največja ponudba BCH omejena na 21 milijonov.

Tehnologija: BCH je bil ustvarjen z namenom reševanja dveh glavnih tehnoloških problemov Bitcoina:

  • Razširljivost – transakcije BCH so hitrejše od transakcij Bitcoin, kar omogoča, da sprejme več transakcij na sekundo.
  • Stroški transakcij – Transakcijske provizije z BCH so skoraj 5-10 krat cenejše od provizij za Bitcoin transakcije!

Bitcoin Cash uporablja večji “blok” v svoji verigi blokov v primerjavi z verigo Bitcoin.

Opomba: Blockchain je jedro tehnologije, ki stoji za vsemi kriptovalutami.

Hitrost transakcije: Kot sem že omenil, BCH ponuja boljšo hitrost transakcij, kar je eno področje, na katerem ima prednost pred Bitcoinom.

Priljubljenost: Bitcoin Cash je ena najboljših zgodb o uspehu v svetu kriptovalut. Kljub temu, da je ena najmlajših, je zrasla in postala četrta največja alternativa za kriptovalute in Bitcoin.

Kot prikazuje ta graf iz coinmarketcap.com, Od približno 500 USD julija 2017 je narasla na približno 4000 USD decembra 2017. To je približno 10000% v manj kot šestih mesecih!

Grafikoni Bitcoin alternativnih bitcoinov

Tron (TRX)

Tron je septembra 2017 ustanovil sedanji izvršni direktor Justin Sun, platforma, ki temelji na blockchainu in je namenjena decentralizaciji svetovne industrije zabave in izmenjave vsebin.

Tron ali TRX je kriptovaluta, ki se na tej platformi uporablja za transakcije. Svojo vsebino lahko delite na Tron in zanjo prejmete plačilo neposredno od končnih potrošnikov vaše vsebine. Torej, poglejmo funkcije Tron kot Bitcoin alternativo.

Trenutna cena TRX: 0,049 USD

Trenutna tržna kapitalizacija: 3,22 milijarde dolarjev

Največje število TRX:  Zaloga TRX je omejena, vendar je na voljo v ogromni količini 100 milijard.

Tehnologija: Neposredna primerjava tehnologije TRX in Bitcoina morda ni izvedljiva, ker imata oba zelo različne namene.

Medtem ko je Bitcoin namenjen zamenjavi fiatnih valut, kot sta EUR ali USD, se ta Bitcoin alternativa uporablja na svoji platformi za prodajo in nakup vsebin..

To stori tako, da ustvarjalce vsebin in njihove potrošnike pripelje na isto verigo verig in odpravi posrednike.

Hitrost: Hitrost transakcij Tron znaša 1.000 transakcij na sekundo v primerjavi s Bitcoinovim povprečjem 7-8 transakcij na sekundo.

Priljubljenost: Tron je pridobil veliko popularnost, saj se zdi naslednja velika stvar za industrijo iger, zabave in vsebin.

Tržna kapitalizacija je v letu 2017 zaznamovala velik porast in je ena redkih kriptovalut, ki je v letu 2018 kazala spodobne rezultate.

Tabele kovancev za alternativne Bitcoin

Valovanje (XRP)

Druga alternativa Bitcoin, Ripple, je bila ustanovljena leta 2012 z enim samim namenom: rešiti težave, povezane z mednarodnimi transakcijami. Čezmejne transakcije niso le počasne, ampak tudi zelo drage.

V nasprotju z drugimi kriptovalutami ima Ripple veliko bolj centraliziran pristop do kriptovalut. Še vedno pa služi svojemu namenu kot poceni in hitra čezmejna transakcijska rešitev. Sodelovala je že z nekaterimi velikanskimi centralnimi bankami!

Poglejmo, zakaj je eden največjih altcoinov tam zunaj.

Trenutna cena XRP: 0,859 USD

Trenutna tržna kapitalizacija: 33,63 milijarde dolarjev

Največje število XRP: Tako kot Bitcoin je tudi ponudba XRP omejena in ta številka je 100 milijard XRP. Razlika je v tem, da Bitcoin ustvarjamo postopoma skozi postopek rudarjenja, toda z Rippleom je že bil ustvarjen ves XRP! Vsi so bili ustvarjeni, ko se je Ripple začel.

Kot že omenjeno, je ta Bitcoin alternativa precej centralizirana v primerjavi z drugimi kriptovalutami. Zato ni presenetljivo, da je 50 milijard XRP (polovica celotne ponudbe) v lasti laboratorijev Ripple (podjetja, ki stoji za Rippleom).

Tehnologija: Kot sem že omenil, želi Ripple mednarodne transakcije narediti cenejše, hitrejše in preglednejše. Mednarodno bančno nakazilo, ki lahko traja približno en teden, se lahko prek Ripple zgodi v nekaj sekundah.

Rippleova tehnologija se precej razlikuje od tehnologije Bitcoina. Bitcoin uporablja verigo blokov, medtem ko je Ripple zgrajen na nečem podobnem – Distributed Consensus Ledger System.

Bitcoin je 100% decentraliziran, pri čemer odločitve sprejema skupnost. Ripple pa vodi zasebna organizacija, ki je sposobna sprejemati večino odločitev za Ripple.

Hitrost: Valovite transakcije trajajo nekaj sekund, kar je veliko hitreje kot 10 minut, ki jih porabijo Bitcoin transakcije. Narediti Ripple odlično Bitcoin alternativo, ko gre za hitrost!

Priljubljenost: Ripple lahko štejemo za eno najuspešnejših kriptovalut leta 2017. Kot lahko vidite na spodnjem grafikonu, je s skoraj nič v januarju 2017 narasla na približno 3,65 USD januarja 2018. To je donos več kot 56.000%!

Ni priljubljen le med vlagatelji, temveč tudi med uporabniki. V resničnem svetu ga preizkušajo organizacije, kot je American Express in Santander.

Grafikoni napovedovanja cen valov Bitcoin

EOS

EOS je veriga blokov, ki ponuja programsko platformo, podobno kot Ethereum. Razvija se kot platforma, ki se lahko uporablja za gradnjo decentraliziranih aplikacij in pametnih pogodb.

Vendar je platforma EOS še vedno v razvoju in naj bi se začela junija 2018.

EOS je ustanovil Dan Larimer, ki je v blockchain prostoru že dobro znan po ustvarjanju Bitshares in Steemit.

Trenutna cena EOS: 10,49 USD

Trenutna tržna kapitalizacija: 8,44 milijarde dolarjev

Največje število EOS: Največja dobava EOS je omejena na 900 milijonov.

Tehnologija: EOS je podoben Ethereumu in drugačen od Bitcoina. Medtem ko je Bitcoin le digitalna valuta, je ta Bitcoin alternativa decentralizirana odprtokodna programska oprema.

To pomeni, da je na platformi EOS mogoče zgraditi številne druge aplikacije. Njegov namen je olajšati razvoj pametnih pogodb, tako kot Ethereum.

Opomba: Pametne pogodbe so pogodbe, zgrajene na verigi blokov, ki se izvršujejo ob izpolnjevanju določenih vnaprej določenih pogojev.

Glavna razlika med EOS in Ethereumom je v tem, da bo EOS uporabljal različico dPoS (delegirani dokaz o vlogi), medtem ko Ethereum trenutno uporablja dokaz o delu. Konsenz dPoS je del mehanizma EOS in je eden glavnih razlogov, zakaj EOS trdi, da bo njihova veriga blokov veliko bolj razširljiva kot Ethereum.

Hitrost: Ker platforma še ni zagnana, še vedno ne poznamo hitrosti transakcij EOS.

Priljubljenost: Že pred lansiranjem platforme je kovanec EOS pridobil veliko popularnost. To je nekaj, kar bo še izboljšalo tehnologijo, ki jo je Ethereum uvedel. Zato bi lahko bila odlična alternativa Ethereumu ali Bitcoinu.

EOS je bil eden najuspešnejših ICO leta 2017 – zbral je več kot 700 milijonov dolarjev!

Cena EOS-a se je z okoli 4 USD julija 2017 zvišala na 18 USD januarja 2018. Kot lahko vidite na spodnjem posnetku, gre za enega od kovancev, ki trenutno kaže pozitivno rast.

Grafikoni EOS Bitcoin

Litecoin

Bitcoin vs Litecoin … Če obstaja kakšna kriptovaluta, ki jo lahko primerjamo z Bitcoin in jo imenujemo Bitcoin alternative, potem je to Litecoin.

Litecoin, prav tako digitalno valuto, je leta 2011 ustvaril nekdanji uslužbenec Googla Charlie Lee. Litecoin je bil zgrajen v isti verigi blokov, kot je Bitcoin, z namenom izboljšati ga.

In to se je zgodilo! Izboljšala je hitrost transakcij!

Pravzaprav se imenuje “Lite” coin, ker so njegove transakcije približno 4-krat hitrejše od Bitcoinov.

Trenutna cena Litecoina: 142,74 USD

Trenutna tržna kapitalizacija: 8,01 milijarde dolarjev

Največje število Litecoinov: Največja ponudba Litecoina je omejena na 84 milijonov, kar je precej več kot ponudba Bitcoinov.

Tehnologija: Litecoin je po tehnologiji in funkciji precej podoben Bitcoinu. Ta alternativa Bitcoin je le digitalna valuta, za razliko od drugih kovancev, kot je Ethereum, ki imajo številne funkcije.

Največja razlika v tehnologiji obeh kovancev je hitrost transakcije. Litecoin je lahko izboljšal hitrost transakcij, ker je spremenil osnovni algoritem Bitcoina.

Hitrost transakcij: Za dokončanje transakcije Bitcoin traja približno 10 minut, medtem ko za transakcijo Litecoin traja le 2,5 minute.

Priljubljenost: Rekel bi, da je Litecoin najbližji tekmec Bitcoina. Zaradi tega je Litecoin široko priljubljen med vlagatelji in uporabniki.

Litecoin je zdržal preizkus časa, saj obstaja že skoraj 7 let. Zrasla je s približno 4 USD januarja 2017 na 350 USD decembra 2017, kar je prineslo več kot 8000% donosa!

Grafikoni Bitcoin alternative Litecoin

Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic je bil izdan julija 2016 z ustvarjanjem trdega forka Ethereuma.

Za zbiranje sredstev zanjo je Ethereum ustvaril decentralizirano avtonomno organizacijo (DAO). Varnostna kršitev DAO je povzročila krajo 50 milijonov dolarjev. Za povrnitev teh 50 milijonov dolarjev je bil Ethereum težko razdeljen v dve verigi blokov (in kriptovalute) – Ethereum (ETH) & Ethereum Classic (ETC).

Torej, za razliko od Litecoin in Bitcoin Cash, namen ustvarjanja tovrstne Bitcoin alternative ni bil povezan s tehnološkimi izboljšavami.

Trenutna cena ETC: 18,19 USD

Trenutna tržna kapitalizacija: 1,84 milijarde dolarjev

Največje število ETC: Za razliko od Ethereuma, katerega ponudba ni omejena, je bila sprejeta odločitev, da se ponudba ETC omeji na 230 milijonov leta 2017.

Tehnologija: Kot sem že omenil, je tehnologija Ethereum classic zelo podobna tehnologiji samega Ethereuma.

V primerjavi z Bitcoinom ETC deluje veliko več kot le digitalna valuta. Ponuja platformo za razvijalce, ki želijo zgraditi pametne pogodbe in DApps.

Ker je ETC trda vilica, se spremembe kode Ethereuma ne ponovijo v kodo ETC. Zdaj, ko ima Ethereum močnejšo skupnost razvijalcev, je pri tehnoloških izboljšavah daleč pred ETC-jem.

Hitrost transakcije: Tako kot Ethereum ima tudi Ethereum classic hitrost transakcije nekaj sekund.

Priljubljenost: Ethereum classic je manj priljubljen kot Ethereum in Bitcoin. Januarja 2017 je z 1,50 dolarja narasla na najvišjih 43,50 dolarja januarja 2018, kar je prineslo približno 2.900% donosa. To je 29-kratno povečanje, kar je tako ali tako ogromno!

Kot lahko vidite na spodnjem grafikonu, se je ETC dobro odrezal, vendar ne tako dobro kot najboljše Bitcoin alternativne kriptovalute.

Klasične karte Bitcoin alternatie Ethereum

NEO

NEO, ki se je prvotno imenoval AntShares, je bil ustvarjen na Kitajskem leta 2014. Pogosto ga imenujejo tudi „kitajski Ethereum“, saj je tako kot Ethereum tudi NEO platforma, ki se uporablja za gradnjo decentraliziranih aplikacij..

Neo je od svojega lansiranja dosegel izjemen napredek in ga lahko štejemo za eno najboljših alternativ Bitcoin.

Trenutna cena NEO: 73,92 USD

Trenutna tržna kapitalizacija: 4,80 milijarde dolarjev

Največje število NEO: Največja dobava NEO je omejena na 100 milijonov.

Tehnologija: Tako kot v primeru ETH in EOS je tudi NEO veliko več kot le digitalna valuta. Zagotavlja tudi platformo za razvoj pametnih pogodb in DApps.

NEO uporablja edinstven algoritem blockchain, ki izboljšuje model Ethereuma. Pravi Da Hongfei, izvršni direktor NEO “Njena tehnologija kaže boljše obljube v smislu visoke gotovosti, velike razširljivosti in boljše združljivosti med aplikacijami”

Hitrost transakcije: NEO se lahko v primerjavi s 7–10 transakcijami na sekundo na Bitcoin ukvarja 10.000 transakcij na sekundo. Zaradi tega precejšnjega izboljšanja je NEO hiter in razširljiv.

Priljubljenost: NEO je največji kitajski kovanec in eden najbolj priljubljenih kovancev nasploh. V preteklosti se je izkazal izjemno dobro, saj je narastel s približno 0,16 USD januarja 2017 na približno 162 USD Januarja 2018.

Ali lahko ugibate, kolikšen donos bi to lahko bil?

… Približno 111.400%! To je skoraj dvojna donosnost, ki jo je ustvaril Ripple!

Torej, ja, NEO je odličen projekt in fantastična alternativa Bitcoin.

Grafikoni Bitcoin alternativnih NEO kovancev

Binance Coin (BNB)

Binance coin je kriptovaluta, ki jo je izdala ena največjih razpoložljivih platform za trgovanje s kriptovalutami – Binance. Izdan je bil v okviru njihove ICO, s katero so julija 2017 zbirali sredstva za platformo.

S kovancem BNB lahko z Binanceom trgujete po nižji ceni. Ko trgujete z BNB, prejmete 50% popust na provizije za trgovanje. Na videz je to njegova edina funkcija, zaradi česar je precej edinstvena v primerjavi z drugimi vrhunskimi kriptovalutami.

Oglejmo si njegove osnove.

Trenutna cena BNB: 12,98 USD

Trenutna tržna kapitalizacija: 1,48 milijarde dolarjev

Največje število BNB: Največja ponudba BNB je omejena na 194.972.068 kovancev.

Tehnologija: BNB je žeton ERC-20. To pomeni, da je bil ustvarjen v verigi Ethereum in ostaja v omrežju Ethereum.

Opomba: ERC-20 je tehnični standard, ki se uporablja za pametne pogodbe na verigi Ethereum.

Pred kratkim pa je Binance napovedal načrte za ustvarjanje lastne verige blokov z imenom Binance Chain. To je del njihovega prehoda iz podjetja v skupnost – ustvarjajo decentralizirano izmenjavo.

Hitrost transakcije: Kovanec BNB, alternativa Bitcoin, transakcije so hitrejše kot Bitcoin sam, ker se izvajajo v omrežju Ethereum, kar pomeni, da se obdelajo v samo nekaj sekundah, v nasprotju z desetimi minutami.

Priljubljenost: Glede na velik obseg trgovine na Binanceu je BNB seveda postal zelo priljubljen kovanec. Ker ima kovanec BNB trdno podporo borze Binance, so mu uporabniki in vlagatelji zaupali.

BNB se je z 0,10 dolarja povečal na približno 24 dolarjev, vse v 6 mesecih po uvedbi. In še naprej je eden najboljših altcoinov, zlasti zaradi koristi, ki jih ponuja med trgovanjem na borzi Binance.

Grafikoni kovancev za binance alternativnih bitcoinov

Cardano (ADA)

Končna alternativa Bitcoin na našem seznamu je Cardano. Cardano, izdan septembra 2017, je eden najmlajših in hkrati eden najbolj iskanih kriptovalutnih projektov. Cardano je ustvaril Charles Hoskinson, ki je tudi eden od soustanoviteljev Ethereuma.

Medtem ko je bil Bitcoin 1. generacija, Ethereum pa 2. generacija verige blokov, Cardano zaradi svoje napredne tehnologije velja za naslednjo (3.) generacijo. V to klasifikacijo spadata tudi EOS in NEO.

Izvorna Cardanova kriptovaluta je znana kot ADA. Torej, primerjajmo možnost Bitcoin za Cardanos.

Trenutna cena ADA: 0,28 USD

Trenutna tržna kapitalizacija: 7,35 milijarde dolarjev

Največje število ADA: Skupna ponudba ADA, ki bo kdaj obstajala, je 31.112.483.745.

Tehnologija: Cardano trdi, da je 3. generacija verige blokov, saj poskuša rešiti težave svojih predhodnikov – Bitcoin in Ethereum.

S svojo tehnološko nadgradnjo rešuje tri probleme: razširljivost, interoperabilnost in trajnost.

Prav tako bi lahko XRP omogočil močno konkurenco, saj je osredotočen na poenostavitev mednarodnih plačilnih transakcij.

Hitrost transakcije: Cardanosova alternativa Bitcoin trenutno ima zmogljivost obdelave 257 transakcij na sekundo kar je precej višje od Bitcoinov, vendar ne tako visoko kot pri NEO.

Priljubljenost: Cardano si je pridobil ogromno priljubljenost zaradi tehnoloških izboljšav, ki jih obljublja. Drugi dejavnik, ki mu je pomagal, je nedvomno dejstvo, da je njegov ustanovitelj Charles Hoskinson tako dobro uveljavljena oseba v prostoru verige blokov.

ADA je najnovejša kriptovaluta na tem seznamu in ni prinesla tako visokih donosov kot druge kriptovalute. Kot lahko vidite iz spodnjega grafikona, je z začetka prodaje s približno 0,20 USD na najvišjo ceno 1,20 USD januarja 2018..

Kljub temu je Cardano uspel doseči zelo visoko tržno kapitalizacijo in je v zelo kratkem času postal eden najboljših altcoinov.

Grafikoni Bitcoin alternativnih kartic Cardano

Zadnje besede

In tam imate, dolg seznam odličnih alternativ Bitcoinu! Nedvomno je Bitcoin še vedno kralj kriptovalut, vendar obstaja veliko Bitcoin konkurentov, ki jih je vredno raziskati kot Bitcoin alternativo.

Torej, katera od teh alternativ Bitcoinu se vam zdi najboljša? Če pa nismo navedli vaše najljubše alternative za Bitcoin, nam sporočite, katera je!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map