Binance VS Coinbase: dva velikana kripto izmenjave

V tem Binance VS Coinbase primerjava, bomo razpravljali dva od največje kripto borze na trgu. Povedala vam bom kaj so, katere storitve ponujajo, in kako varni so za uporabo. Ker gre za pregled Coinbase VS Binance, vam bom tudi povedal, katera menjava je najboljša za nove trgovce.

Trg kriptovalut je vreden več kot 320 milijard dolarjev danes. Torej, če ste razmišljali o vlaganju v nekaj Ethereum, Bitcoin ali Valovanje potem niste edini! Za izdelavo je bila ustvarjena cela industrija čim bolj enostavno za ljudi, ki kupujejo in prodajajo kriptovalute.

Pokličejo se podjetja, ki sestavljajo to industrijo izmenjave kriptovalut. CoinMarketCap seznami 204 izmenjave kriptovalut kjer lahko uporabniki trgujejo na stotine kovanci in žetoni. Za začetnike je število odločitev lahko zastrašujoče, vendar ne skrbite, saj sem tu, da vam pomagam!

Odgovoril bom na vsa pomembna vprašanja, kot je, ali je Binance varen? In kakšne so omejitve Coinbase? Prvo vprašanje, ki ga bom postavil, pa je – ali bomo začeli? Ja? Super!

Preden začnem govoriti o primerjavi Coinbase VS Binance, si na hitro ogledam, kaj je posamezna borza in od kod prihaja. Začel bom z Coinbase in se nato premaknite na Binance. Če ste v naglici, lahko najdete glavne podrobnosti o vsaki od spodnjih platform.

Zdaj pa pojdimo na Coinbase.

Korenine Coinbase

Coinbase je borza posrednikov, ki sta jo leta 2012 ustanovila Brian Armstrong in Fred Ehrsam v San Franciscu v Kaliforniji.

Najden najnovejši kupon Coinbase:

Borza posrednikov kupuje kriptovaluto za svoje stranke, namesto da bi kupce in prodajalce združeval, kot to počnejo borze. Coinbase je največja borza borznih posrednikov na trgu.Binance VS Coinbase: CEO & amp; Soustanovitelj Coinbase.

Avgusta 2017 je bila Coinbase prva borza, ki je postala samorog! Ne, ne mitski konj! Coinbase je postal finančni samorog, ki je podjetje, ki je vrednotijo ​​na več kot milijardo dolarjev. Tudi Brian Armstrong je bil na 10. mestu Fortune’s seznam najvplivnejših mladih v poslu. Ni slabo za podjetje, ki je staro le šest let, kajne?

Od svoje ustanovitve je Coinbase vzpostavil partnerstva z velikimi podjetji, kot je Dell, Time Inc.., in Expedia. V zadnjem času je bilo govorice da je velikan družbenih omrežij, Facebook, se zanima za nakup borze! Zaradi vsega tega je Coinbase eno najbolj zakonitih podjetij v kripto.

Kaj pa Binance?

Kratek pregled binancea


Binance je leta 2017 ustanovil Changpeng Zhao in Yi He. Sedež ima na Malti, čeprav je imel pisarne na Kitajskem, Japonskem in Tajvanu. Oba ustanovitelja sta svojo kariero v kripto začela pri OKCoin izmenjava.

Binance je izmenjava med kripto in kripto, kar pomeni povezuje kupce s prodajalci za trgovanje s kriptovalutami. Ima tudi svojo kriptovaluto, imenovano Binance Coin (BNB). Borza je uporabila Binance Coin ICO dvigniti 15 milijonov dolarjev USD julija 2017.Binance VS Coinbase: logotip Binance.

Opomba: ICO je začetna ponudba kovancev in je način, da nova podjetja zbirajo sredstva brez uporabe bolj tradicionalnih metod, kot je izdaja delnic ali obveznic.

Binance je znan po tem, da je svojim najboljšim trgovcem podelil kul nagrade. V preteklosti so med nagrade spadali iPhoni, MacBook, Mercedes-Benz in celo Maserati! Trenutno ekipa v podjetju Binance išče partnerje, ki bi oblikovali milijardni investicijski sklad.

Torej, obe izmenjavi sta velik… ampak kaj je večje? Oglejmo si primerjavo velikosti Coinbase VS Binance.

Velikost

Coinbase je služil več kot 20 milijonom strankam v 32 različnih državah. Na platformi je bilo kupljenih in prodanih več kot 150 milijard dolarjev kriptovalut.

Binance je uvrščen drugič največji na seznamu 204 borz CoinMarketCap. Ima 24-urni obseg trgovanja 1.261.129.677 USD.

Opomba: 24-urni obseg trgovanja je skupna vrednost kriptovalute, ki se kupi in proda na borzi v enem dnevu. Prikazana slika je za 07/02/18.

Težko je reči, katera menjalnica je večja, ker Coinbase ni na seznamu CoinMarketCap. Vendar lahko na podlagi podatkov, ki jih navede na svoji domači strani, približno ocenite povprečno dnevno količino Coinbase. Ta ocena je približno 85-100 milijonov dolarjev na dan.

Zdaj veste, da sta obe menjavi ogromni, a kaj je bolje? Če želite izvedeti, moramo preveriti, katere valute ponuja posamezna menjalnica. Oglejmo si primerjavo Coinbase VS Binance njihovih valutnih storitev.

Valutne storitve

Dve vrsti valutnih storitev, ki jih ponujajo kripto borze, sta fiat trgovanje in trgovanje s kriptovalutami.

Fiat trgovanje je storitev, ki uporabnikom omogoča nakup in prodajo kriptovalut fiat valute. Fiat valute so uradne valute držav ali skupin držav. Primeri fiat valute vključujejo kanadski dolar (CAD), indijsko rupijo (INR) in evro Evropske unije (EUR).

Trgovanje s kriptovalutami je storitev, ki uporabnikom omogoča trgovanje z eno kriptovaluto za drugo.

Parovi valut, v katerih borze ponujajo menjalne tečaje, se imenujejo trgovalni pari. Uporabniki bodo lahko zamenjali samo valute, ki so navedene kot trgovalni pari. Podobno je, kot da gremo na Bureau de Change na letališču;

 • Trgovski par fiat je videti tako; 1 britanski funt (GBP) = 90 indijskih rupij (INR).
 • Kripto trgovalni par je videti tako; 1 Bitcoin (BTC) = 14 Ethereum (ETH)
 • Trgovalni par fiat / kripto je videti tako; 1 bitcoin (BTC) = 6.300 ameriških dolarjev (USD).

Poglejmo, katere valutne storitve ponuja Coinbase.

Valutne storitve Coinbase

Trgovci Coinbase lahko kupujejo kriptovalute z uporabo fiatnih valut v kateri koli od 32 držav, v katerih deluje. Vse države, v katerih deluje Coinbase, so v Evropi in Severni Ameriki, razen v Avstraliji in Singapurju.

Opomba: Trgovci lahko Coinbase uporabljajo tudi za prodajo kriptovalut v vseh 32 državah, razen v Avstraliji in Kanadi.

Fiat trguje na Coinbase super za začetnike ker jim ni treba obiskati druge borze, preden začnejo trgovati s kriptovalutami. Na enem mestu bodo našli vse, kar potrebujejo!

Binance VS Coinbase: funkcija Coinbase.

Trenutno Coinbase ponuja samo trgovanje Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) in Ethereum (ETH). To pomeni, da Coinbase ponuja 12 trgovskih parov s kriptovalutami pri čemer je vsaka kriptovaluta ponujena za trgovanje s tremi drugimi.

Zdaj pa si oglejmo Binance in kaj ponujajo.

Primerjajte kripto izmenjave vzporedno z drugimi

Ali si vedel?

Ste se kdaj vprašali, katere kripto borze so najboljše za vaše trgovinske cilje?

Glej & primerjajte TOP3 kripto izmenjave vzporedno

Storitve valut Binance

Binance sploh ne ponuja trgovanja s fiatom. To pomeni, da lahko uporabniki financirajo svoje račune – in trgujejo – samo s kriptovalutami. Vendar Binance ponuja veliko boljši izbor trgovanja s kriptovalutami kot Coinbase. Borza ponuja trgovino s stotinami znanih in na novo izdanih kriptovalut. Vključujejo EOS, SOL, Cardano, Gifto, Steem, Lisk, Loopring, NEO, in še veliko več.

Binance je štiri glavne kriptovalute da ponuja trgovalne pare za. To so:

 • Bitcoin (BTC): 149 parov

 • Binance Coin (BNB): 74 parov

 • Ethereum (ETH): 146 parov

 • US Tether (USDT): 18 parov

Torej, kdo je valutne storitve boljše – Binance VS Coinbase?

Za začetnike, Coinbase ima boljše valutne storitve ker lahko novi trgovci kupujejo kriptovalute s fiat valutami. Ni jim treba najprej na drugo izmenjavo. Njegova izbira kovancev je sorazmerno majhna, vendar je vseeno dovolj velika, da lahko začne večina trgovcev z začetniki.

Binance VS Coinbase: Binance funkcija.

Za naprednejše uporabnike, Binance ima boljše valutne storitve. Njegov izbor kovancev je eden najboljših na trgu, novi kovanci pa se vedno dodajajo. Vendar ta krog preide na Coinbase, ker Binance ne trguje s fiatom.

Zdaj veste, s katerimi valutami lahko trgujete na Coinbase in Binance. Nato poglejmo, kdo zaračunava najnižje pristojbine med Coinbase VS Binance.

Pristojbine

Obstajajo tri glavne vrste pristojbin trgovci morajo plačati za uporabo storitev izmenjave kriptovalut. To so: provizije za polog, odstopnine, in provizije za trgovanje. Najprej si bom ogledal pristojbine Coinbase.

Pristojbine za Coinbase

Coinbase zaračuna pristojbino v višini 1,49% za vsak nakup ali prodajo kriptovalut. Ta pristojbina znaša do 3,99% za posle, sklenjene s kreditno kartico.

Binance VS Coinbase: pristojbine za Coinbase.Pristojbine za Coinbase | Vir: coinbase

Coinbase ne ponuja trgovalnih parov, kot je Binance. To pomeni, da tudi ne ponuja menjalnih tečajev. Namesto tega uporablja storitev pretvorbe, ki ponuja določeno ceno ali “stopnjo konverzije” za vsako trgovino. Provizije za pretvorbo Coinbase temeljijo na menjalnih tečajih GDAX.

Opomba: GDAX (Global Digital Asset Exchange) je kripto borza v lasti Coinbase. Ponuja več trgovalnih parov in funkcij kot Coinbase. Če se prijavite v Coinbase, boste dobili tudi dostop do računa GDAX.

Coinbase ponuja brezplačne vloge v evrih v SEPA. V SEPA se za dvige evrov zaračuna pristojbina v višini 0,15. Depoziti v ameriških dolarjih na bančna nakazila so brezplačni. Za dvige ameriških dolarjev se zaračuna provizija 10 dolarjev.

Opomba: SEPA je enotno območje plačil v evrih. Je organizacija 28 držav EU, ki omogoča hiter in varen pretok evrov prek svojih meja.

Provizije Coinbase so nizke v primerjavi z borzami, ki ponujajo podobne storitve, kot sta CEX in Coinmama. Vendar so visoke v primerjavi s kripto-kripto-izmenjavami, kot je Binance …

Provizije Binance

Binance ne zaračunava provizij za pologe ali dvige. To je zato, ker Binance ponuja samo kripto trgovanje. Obravnavanje poslov s kriptovalutami je veliko cenejše kot trgovanje s fiatnimi valutami!

Binance zaračuna pristojbino v višini 0,1% za vse posle. Ponuja tudi 50% popust na pristojbine za posle, sklenjene z uporabo Binance Coin.

Binance VS Coinbase: Binance pristojbine.

Provizije za binance | Vir: binance

Kot lahko vidite, je tu očiten zmagovalec. Krog Binance VS Coinbase je enostavna zmaga ekipe Binance. Njegove pristojbine so zelo nizke in jih je enostavno razumeti, kar je super za novince!

Nato želim govoriti o tem, kako uporabniku prijazno vsaka izmenjava je. Najprej pa hitra opomba o omejitvah trgovanja Coinbase VS Binance.

Kratka opomba o omejitvah trgovanja

Večina borz ima meje o tem, koliko trgovcev z valuto lahko položijo in dvignejo. Poglejmo, kako se primerjajo meje Binance VS Coinbase.

Omejitve Coinbase

Omejitve Coinbase so odvisne od fiat valute, s katero trgujete, in od tega, ali uporabljate nivo 0, 1, 2 ali 3. Uporabniki lahko na primer uporabijo nivo 2 trgovanja do 25.000 USD na dan. Uporabniki 3. stopnje lahko sklepajo neomejeno.

Binance VS Coinbase: zakaj uporabljati Coinbase.

Opomba: Raven, ki jo bo trgovec dosegel, bo odvisna od tega, koliko osebnih podatkov posreduje pri nastavitvi svojega računa. To se imenuje preverjanje računa. Vsaka raven zahteva preverjanje več uporabniških podatkov.

Omejitve binance

Omejitve binance so odvisne od tega, ali ima trgovec preverjanje 1. ali 2. stopnje. Uporabniki 1. stopnje lahko trgujejo kriptovalut na dan do 2BTC. Uporabniki 2. stopnje se lahko posel izplačajo do 100BTC na dan (to je približno 650.000 USD!).

Binance nima omejitve, koliko kriptovalut lahko uporabnik položi.

Torej, Binance ponuja višje omejitve trgovanja kot Coinbase, toda katero platformo je lažje uporabljati?

Prijaznost do uporabnika

V tem krogu je Binance VS Coinbase jasen zmagovalec.

Coinbase je eden najbolj uporabniku prijaznih izdelkov v kriptovalutah. Priporočljivo je za vsakega kripto novinca, saj je idealen kraj za vaše prve posle. Postavitev je čisto, preprosto in dobro oblikovan, in njegove značilnosti so osnovno (v dobrem smislu!). Svoje prve posle sem sklepal z uporabo Coinbase in je vedno prva menjava, ki jo omenim prijateljem.

Binance VS Coinbase: nadzorna plošča Coinabse.

Vir: Coinbase

Binance bi morda zmagal v tem krogu, če bi ga primerjali s katero koli drugo borzo. Ima dve uporabniški nastavitvi: osnovno in napredno. Osnovno je verjetno nekoliko preveč napreden za popolni začetniki. Vendar samozavestnejšim trgovcem ponuja vse informacije in funkcije, ki jih potrebujejo preprosto in jasno.

Coinbase zmaga v tem krogu, vendar Obe izmenjavi priporočam za začetnike. Za popolno izkušnjo trgovanja najprej uporabite Coinbase, kasneje pa Binance.

Binance VS Coinbase: nadzorna plošča Binance.

Zdaj veste, kakšne storitve ponujata Coinbase in Binance, koliko stanejo in kako enostavni so za uporabo.

Nato želim odgovoriti dve zelo pomembni vprašanji. Je Binance varen? In ali ima boljšo varnost kot Coinbase? Ugotovimo, ko primerjamo Binance VS Coinbase varnost.

Varnost

Obe borzi uporabljata dvofaktorska avtentikacija za zaščito uporabniških računov. To je sistem, v katerem ima vsak račun dve vrsti gesla. Prvega izbere uporabnik, drugega pa pošlje na uporabnikov mobilni telefon ali ustvari aplikacija, kot je Google Authenticator.

Binance VS Coinbase: Google Authenticator.

Coinbase 98% uporabniških sredstev hrani brez povezave. 2%, ki jih hranimo na spletu, je zavarovano pred krajo s strani Lloyd’s iz Londona. Coinbase tudi ločuje uporabniška sredstva ločeno od tekočih, da prepreči zlorabe. Sedež v ZDA pomeni tudi, da mora Coinbase upoštevati finančno zakonodajo ZDA, ki je nekaj najtežjih na svetu.

Manj jasno je, kako Binance upravlja denar svojih strank, kar nekatere uporabnike skrbi. Že 27. junija 2018, Uporabniki podjetja Binance so poročali o manjkajočih sredstvih po načrtovani nadgradnji sistema. Binance se je bil prisiljen opravičiti in ponudil 70-odstotni popust pri trgovanju zaradi težav, ki jih je povzročila nadgradnja.

Vendar je bila varnostna ekipa v Binanceu pohvalil, da je denar svojega uporabnika zaščitil pred hekerji. Marca 2018 so hekerji ukradli podatke za prijavo uporabnikov in poskušali oropati borzo. Binance sistemi so zaznali kramp in ga ustavili. Noben uporabnik ni izgubil sredstev, hekerska sredstva pa so bila namenjena v dobrodelne namene!

Binance VS Coinbase: kupite Bitcoin s USD v Binanceu.

Ali je Binance varen in ali lahko Coinbase zaupa, da bo zaščitil denar svojih uporabnikov?

Binance in Coinbase imata boljše varnostne evidence kot večina drugih borz. Sprejemajo varnost strank zelo resno. V programu Binance VS Coinbase ta krog preide na Coinbase, ker je bolj odkrit in iskren glede tega, kje so sredstva uporabnika in za kaj se uporabljajo.

Kriptovalute so še vedno nova tehnologija, zato uporabniki pogosto naletijo na težave. Želim videti, katera borza najbolje obravnava te težave. Nato Binance VS Coinbase – pomoč strankam.

Pomoč strankam

Veliko menjav je kritiziranih, ker jih imajo slaba storitev za stranke. Na žalost bi se lahko tudi na tem področju izboljšali Binance in Coinbase. Niti ena borza nima možnosti podpore za klepet v živo na svojih domačih straneh. Obe borzi raje komunicirata s svojimi strankami po e-pošti. Kljub temu obe borzi ponujata tudi storitve »SupportBot« za splošna vprašanja.

Coinbase traja od 1 do 3 dni, da odgovorite na e-poštna sporočila strank, in nekateri uporabniki so se pritožili, da so odgovori neuporabna ali preveč splošna. Borza ima na svojem spletnem mestu za podporo podroben razdelek s pogostimi vprašanji, ki se bo mnogim novim trgovcem zdel koristen. Coinbase ima tudi telefonsko linijo za pomoč vendar ima sedež v ZDA, zato je mednarodnim strankam težko dostopati.

Binance podpora je lahko počasna, ko je izmenjava zasedena, vendar je na voljo v štirih različnih jezikih (Kitajski, korejski, angleški in japonski), zato se vsaj trudijo, kajne?

Kripto borze še vedno ponujajo veliko slabšo podporo strankam kot tradicionalne finančne institucije. Tudi Binance in Coinbase bi lahko veliko bolje. Nobena borza ne zmaga v krogu podpore strankam Coinbase VS Binance. Kripto skupnost si zasluži boljše!

Preden se odločite, katera menjava je za vas najboljša, je na voljo še en krog. Zadnji krog tekmovanja se imenuje Binance VS Coinbase: Mobilne platforme.

Mobilne platforme

Oba Coinbase in Binance imata mobilni aplikaciji, a kaj je bolje? Poglejmo, kaj mislijo uporabniki:

 • Mobilna aplikacija Coinbase:
 • Ocena iTunes: 5 od 5 (61,9 tisoč ocen)
 • Ocena v Googlu Play: 4 od 5 (144,4 tisoč ocen)
 • Mobilna aplikacija Binance:

Torej, Coinbase zaradi svojih zmaga v bitki za mobilne aplikacije razpoložljivost in priljubljenost.

Skoraj sem končal, zato sem vse, kar ste se do zdaj naučili, dal v priročno primerjalno tabelo Binance VS Coinbase.

Binance VS Coinbase: Primerjalna tabela

Coinbase Binance
Lokacija ZDA Malta
Vrsta trgovanja Posrednik Crypto-to-Crypto
Število trgovalnih kovancev 30.+ 150+
Pristojbine Visoko Nizko
Prijaznost do uporabnika Zelo visoko Srednje
Varnost Visoko Visoko
Pomoč strankam Povprečno Povprečno
Mobilna aplikacija Da Da

In to je to, moj popoln začetniški vodnik po Binance VS Coinbase! Preden se odpravim, bom delil še nekaj misli, s katerimi se boste morda odločili, katera izmenjava je za vas najboljša.

Zaključki

Trgovanje s kriptovalutami je lahko prvič strašljivo, drago, in frustrirajoče! Zato je tako pomembno izberite pravo izmenjavo.

Binance in Coinbase sta odlična izbira za novince. Moje priporočilo je, da jih uporabite oba! Začnite z odprtjem računa pri Coinbase. Naredite nekaj preprostih poslov z Litecoinom ali Ethereumom in nato, ko se počutite pripravljeni, preidite na Binance. Coinbase je popoln uvod v kripto trgovanje, Binance pa je eno najboljših krajev za nadaljevanje kripto izobraževanja!

Ta bitka pri Binance VS Coinbase konča v srečni kravati! Z veseljem sem vam govoril o dveh najbolj strokovno, zanesljiv, in uporabniku prijazne izmenjave na trgu. Kaj misliš? Ali verjamete, da obstaja boljša izmenjava? Če boste, mi sporočite in preveril bom!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map