5 najboljših izbir programske opreme za rudarstvo bitkoinov: vtiči in izhodi

Zdravo! Dobrodošli v tem priročniku za izbiro najboljše programske opreme za rudarstvo Bitcoinov. V tem članku si bom ogledal pet najboljših kosov programske opreme, ki jih lahko uporabljam za pridobivanje Bitcoinov. Primerjal bom različne funkcije vsake programske opreme za rudarje Bitcoin in na koncu bi se morali dobro zamisliti, katera programska oprema bo za vas najboljša.

Seveda bo najboljša programska oprema za rudarjenje Bitcoinov odvisna od veliko različnih stvari. Pomembno je razmisliti o vrsti operacijskega sistema, ki ga uporabljate (programska oprema za rudarjenje Bitcoinov Windows 10 se lahko zelo razlikuje od programov Mac OS), stopnji strokovnega znanja, ki ga imate v računalniku, in o tem, ali želite rudariti Bitcoin izključno.

To je zato, ker vam neka programska oprema za rudarstvo Bitcoin omogoča, da občasno preklopite kriptovaluto, ki jo rudarite, nekateri pa vam dovolijo, da hkrati rudarite dve valuti.!

Upoštevajte, da obstajajo super enostavni načini za pridobitev Bitcoina. Lahko ga kupite ali trgujete na različnih borzah kriptovalut. Še posebej priporočljivo je razmisliti o Coinbase in Binance.

Priprave na rudarstvo

Med vodnikom bom začel s kratkim uvodom o tem, kaj mislimo z rudarjenjem kriptovalut. Nato bom prešel na kratko razpravo o različnih ciljih kriptokopa in kako bo to vplivalo na njihovo izbiro programske opreme Bitcoin rudar.

Najden najnovejši kupon Coinbase:

Nato bom prišel do glavnega dela vodnika – primerjave najboljše razpoložljive programske opreme za Bitcoin. Ta odsek bo vseboval nekaj koristnih informacij o petih najpomembnejših delih programske opreme danes za rudarjenje Bitcoinov.

Obravnaval bom MultiMiner, CGMiner, EasyMiner in BitMinter. Vodnik bo imel kratek pregled vsakega od teh delov programske opreme Bitcoin rudar. Poskusil bom dati tudi scenarij ali uporabnika, za katerega je vsak najbolj primeren. Na koncu se bo vodnik zaključil s primerjalno tabelo, tako da boste lahko na najbolj jasen način pregledali nekatere specifikacije posameznega programa. Na voljo bo tudi povezava za prenos vsakega dela programske opreme!

Kot ponavadi imam v tem priročniku še marsikaj. Torej, ne zapravljajmo več časa!

(Če ste že prepričani v svoje znanje o rudarjenju kriptovalut, vas prosimo, da preskočite na naslednji razdelek – Najboljša programska oprema za rudarstvo bitcoinov bo odvisna od vaših ciljev)

Razumevanje postopka

Preden začnemo preučevati različno programsko opremo za rudarstvo Bitcoin, ki je danes na voljo, bi moral začeti s kratko lekcijo o rudarjenju kriptovalut.

Vloga rudarjenja kriptovalut je preverjanje transakcij, ki potekajo v omrežju kriptovalut. Da bi to naredili na način, ki je dovolj varen v omrežju, kot je Bitcoinovo omrežje, morajo računalniški sistemi uganiti niz znakov, imenovan hash. Ta postopek ugibanja je znan tudi kot “dokaz o delu”.

Dokaz dela je tisto, kar varuje omrežje. Jasno je, da gre tudi za precej zanesljivo varnostno metodo, saj v devetih letih obstoja v bitcoin omrežju nikoli ni prišlo do uspešnega napada ali kršitve varnosti. Pri omrežju, ki je vrednoteno v milijardah dolarjev, je varnost seveda ključnega pomena!

Rudarstvo kriptovalut je mogoče izvajati z različnimi različnimi deli strojne opreme. Sem spadajo CPE (centralne procesne enote), GPU (grafične procesne enote) in ASIC (integrirana vezja, specifična za aplikacije). Vsak od njih lahko v določenem času izvede določeno število ugibanj. To se imenuje hashrate strojne opreme.

CPU običajno ponujajo najnižjo hitrost (manj ugibanj na sekundo). ASIC-ji medtem ponujajo najvišji hashrate. GPU spadajo nekam na sredino. Vendar so ASIC-ji daleč najdražje enote za pridobivanje kriptovalut, tako za nakup kot za nadaljevanje. Potrebujejo veliko električne energije!

V dobrih starih časih Bitcoina so bili CPU enostavno dovolj močni za pridobivanje Bitcoinov. Zdaj, ko je rudarstvo kriptovalut postalo bolj priljubljeno, je konkurenca prevelika, da bi CPU-ji ali celo grafični procesorji lahko dobičkonosno kopali Bitcoin omrežje.

Kot rezultat, rudarjenje Bitcoin v današnjem času izključno izvajajo naprave ASIC.

Najboljša programska oprema za rudarstvo bitkoinov bo odvisna od vaših ciljev

Programsko opremo za rudarstvo računalnik uporablja za interakcijo z rudarsko strojno opremo. Nadzira različne naprave, ki jih imate. Usmeril jih bo v rudnik kot del določenega bazena, spremenil hitrost ventilatorjev, spremenil, katero valuto bo izkoriščal – vse dobre stvari!

Na koncu bo najboljša programska oprema za rudarstvo Bitcoinov odvisna od nekaj dejavnikov. Najprej, seveda, ali želite rudariti izključno Bitcoin ali tudi altcoinov? Nato, katere različne dele strojne opreme imate.

Na koncu, ali imate veliko spretnosti z uporabo ukaznih pozivov za zagon programov ali bi raje uporabili grafični uporabniški vmesnik – znan tudi kot ličen program s prikladno označenimi gumbi za klikanje in tako naprej!

Za namene tega članka bom domneval, da samo želite rudariti Bitcoin. Zato boste verjetno že imeli namensko nameščen kos rudarske strojne opreme (ASIC). Primeri teh so Antminer S9 podjetja Bitmain, Avalon6 in Bitfury B8.

Te koščke strojne opreme, zgrajene za rudarstvo Bitcoinov, lahko uporabimo tudi za pridobivanje drugih kriptovalut, kot sta Digibyte in Peercoin. Pravzaprav lahko rudarijo katero koli kriptovaluto, ki uporablja algoritem SHA256.

Obstajajo različni ASIC-ji, ki so bili zasnovani tudi za druge algoritme. Na primer, Litecoin in DOGE je treba kopati z uporabo posebne ASIC rudarske strojne opreme. Vendar ta članek ne govori o strojni opremi ali drugih kripto. Gre za najboljšo programsko opremo za rudarjenje Bitcoinov! S tem v mislih se lotimo posla.

MultiMiner – najboljša rudarska programska oprema za začetnike

Programska oprema MultiMiner je rudarska programska oprema, ki temelji na grafičnem uporabniškem vmesniku (GUI) in je bila razvita kot del rudarske programske opreme za Windows 10 Bitcoin. Možno ga je uporabljati z Linuxom ali MacOS-om, vendar bo za to potrebna dodatna programska oprema.

Zahvaljujoč grafičnemu vmesniku je MultiMiner najljubši rudarski program za začetnike rudarjev.

Pri uporabi programske opreme MultiMiner je vse preprosto. Po uspešni namestitvi programa vas MultiMiner pouči, kako natančno se povezati z bazenom. Sem spada tudi obveščanje, kdaj vnesti posamezne podatke, povezane z rudarskim področjem, ki ga boste uporabljali.

Še več, vsi potencialno zapleteni izrazi so priročno razloženi. Iz teh razlogov lahko MultiMiner samozavestno priporočam najbolj neizkušenim rudarjem kriptovalut.

Ko vas vodi skozi postopek namestitve, MultiMiner nato poišče strojno opremo. Napisali bodo podrobnosti o vsaki napravi, ki jih lahko prevzame. Primeri teh podrobnosti vključujejo povprečno moč razpršitve naprave in bazena, s katerim je povezana. Poleg tega bodo prikazani tudi predvideni dobički, ki jih lahko ustvarite.

MultiMiner se lahko hkrati poveže tudi s številnimi bazeni. Obstaja celo možnost, da naprava kadar koli samodejno izkoplje najdonosnejši kovanec ali pa cilja na tiste, ki ponujajo najnižje težave.

Programska oprema je popolnoma brezplačna, vendar obstaja možnost, da 1% dobička od rudarjenja pošljete neposredno razvijalcu. To je povsem prostovoljno, lahko pa se celo odločite za pošiljanje dobička za teden ali mesec in nato onemogočite donacijo. To je popolnoma odvisno od vas! MultiMiner je za vas? Prenesite najnovejšo izdajo tukaj.

Tu je seznam priporočena programska oprema za rudarstvo:

  • www.ccgmining.com
  • hashflare.io
  • minergate.com
  • nicehash.com

CGMiner – najboljša rudarska programska oprema za napredne uporabnike računalnikov

Eden najpogosteje uporabljenih delov programske opreme za rudarjenje Bitcoinov je CGMiner, ki temelji na Linuxu. Obstaja že dolgo časa (skoraj šest let). Prav tako je v celoti kodiran v programskem jeziku C. To pomeni, da je združljiv s skoraj vsemi operacijskimi sistemi. Temelji tudi na kodi zgodnje priljubljene programske opreme za rudarstvo CPUMiner.

CGMiner uporablja vmesnik ukazne vrstice in podpira različne rudarske bazene in naprave. Kljub temu gre za zelo uporabniku prijazen vmesnik ukazne vrstice. S preprostimi ukazi na tipkovnici med drugim spreminja nastavitve, kot je hitrost ventilatorja. Ker pa ne ponuja grafičnega uporabniškega vmesnika, gre verjetno za del programske opreme za rudarjenje Bitcoinov, ki jo je najbolje shraniti za napredne uporabnike.

Čeprav je bil CGMiner v veliki meri zasnovan za uporabo z napravami za rudarjenje strojne opreme, lahko z njim uporabljate tudi grafične procesorje in celo CPU.

Kljub temu, da sem rekel, da je združljiv z večino operacijskih sistemov, je CGMiner precej težavno namestiti na računalnike z operacijskim sistemom Windows 10. Razna protivirusna programska oprema bo poskušala blokirati prenos, Windows Defender pa bo tudi uporabnikom otežil čas.

Če se ne bojite črnega zaslona, ​​na katerem teče veliko na videz nerazumljivega besedila, je morda CGMiner pravi za vas. Lahko ga prenesete tukaj.Bitcoin rudarska programska oprema - CGMiner

Če se na zgornji sliki počutite nelagodno, je morda za vas boljša izbira programske opreme za rudarstvo Bitcoin grafični uporabniški vmesnik (GUI)!

EasyMiner – najboljše za rudarje, ki želijo istočasno rudariti Bitcoin in Litecoin

EasyMiner je še en odličen del programske opreme. Tako kot MultiMiner ima tudi EasyMiner uporabniku prijazen GUI. Služi kot prednji del za CGMiner in CPUMiner.

EasyMiner samodejno preklopi v način “MoneyMaker”, ko se prvič naloži. Takoj ustvari denarnico Litecoin in začne rudariti s pomočjo CPU-ja vaše naprave v zasebnem bazenu. To je bolj prikaz prijaznosti do uporabnika kot način zaslužka. Trenutne težave pri rudarjenju Litecoina pomenijo, da je malo verjetno, da bodo ustvarile dobiček.

Kot bi pričakovali od programske opreme za rudarjenje Bitcoinov z grafičnim uporabniškim vmesnikom, je nadzorna plošča EasyMinerja postavljena na način, ki olajša navigacijo. Z enim klikom lahko spremenite, katero rudarsko področje uporabljate, spremenite omrežne nastavitve in si ogledate kripto denarnice.

Čeprav je zelo primeren za uporabo CPU in GPU, lahko EasyMiner tudi šifrira rudnike z uporabo naprednejše strojne opreme. Uporabniki, ki iščejo preprost program za delo z enoto ASIC, bodo nad njim navdušeni.

EasyMiner lahko hkrati zažene CGMiner in CPUMiner. To pomeni, da se bo vaš CPU ali GPU osredotočil na Litecoin, vaš ASIC (če ga imate) pa na rudarjenje Bitcoinov.

Na žalost se zdi, da je bil izdan pri uporabi EasyMinerja s sistemom Windows 10. Nekateri protivirusni programi bodo odstranili datoteke, povezane z njim. To je zato, ker je podoben zlonamernemu programu, ki ga je mogoče namestiti v računalnik brez vednosti uporabnika. Ta zlonamerna programska oprema, kot je znano, lahko nato pridobiva kriptovaluto za hekerja, ki jo je ustvaril.

Če menite, da je EasyMiner najboljši del programske opreme za rudarjenje Bitcoinov, ga lahko dobite v nadaljevanju povezava. Če ste iskali brezplačno programsko opremo za rudarjenje Bitcoinov, imate srečo! Oh, in tudi to je popolnoma odprta koda!

Najboljše za hitro namestitev – BitMinter

Naslednji del naše programske opreme za rudarstvo Bitcoin je BitMinter. Ta programska oprema uporablja določen rudarski bazen, ki ima priročno isto ime. Nastavitev je zelo enostavna, storitev pa se ponaša s tem, da je rudarstvo Bitcoinov enostavno in daje “visoke izplačila”.

BitMinter ima podporo za vse glavne operacijske sisteme – Windows, Mac OS, Linux. Ker je zasnovan za uporabo z lastnim bazenom, je tudi postopek njegove nastavitve zelo hiter. Takoj, ko se prijavite v bazen in namestite programsko opremo, ste precej pripravljeni!

Programska oprema je popolnoma brezplačna. Vendar pa bazen BitMinter zaračuna 1% kot provizijo za rudarstvo z njimi. To pa je ena najnižjih pristojbin za rudarske bazene. Še posebej nizka je, če menite, da podobni BTC.com zaračunavajo ogromne 4%!

Če ste prepričani in želite preizkusiti BitMinter in njegovo rešitev na enem mestu za rudarjenje Bitcoinov, lahko naložite odjemalca tukaj.Bitcoin rudarska programska oprema - odjemalec BitMinter

Tu je odjemalec BitMinter v vsem svojem sijaju! Kako kul izgleda z merilnikom moči tipa merilnika hitrosti!?

Bitcoin rudarska programska oprema: primerjalna tabela

Spodaj sem vključil primerjalno tabelo petih kosov programske opreme za rudarjenje Bitcoinov, ki sem jih obravnaval zgoraj. Tako boste dobili hitro in enostavno referenčno tabelo za primerjavo vsakega od različnih programov. Upajmo, da se lahko z njim odločite, kateri je pravi za vas.

EasyMiner CGMiner MultiMiner BitMinter
Programski jezik N / A C C # Scala
Povezani bazen N / A CKPool N / A BitMinter
Operacijski sistem Windows, Linux Windows, Linux, Mac OS X Windows, Mac OS X, Linux Windows,

Mac OS, Linux

Podprte naprave ASIC,

FPGA

CPU, GPU, ASIC, FPGA GPU-ji, ASIC-ji, FPGA-ji ASIC-ji, grafični procesorji, FPGA-ji
Stroški prost prost Brezplačno (1% neobvezna donacija) Brezplačno za prenos, 1% za uporabo bazena BitMinter.
GUI? Da Ne Da Da
Odprtokodno Da Da Da Da

Zaključek

No, to je to! To je vodnik po najboljših delih programske opreme za rudarstvo Bitcoin, ki je danes na voljo. Upam, da ste se iz tega nekaj naučili. Na koncu bo najboljši kos rudarske programske opreme za vas odvisen od vaših edinstvenih okoliščin. To bo vključevalo strojno opremo, ki jo uporabljate, s katerim operacijskim sistemom nameravate uporabljati programsko opremo in stopnjo strokovnega znanja o računalnikih.

Če se želite odločiti za najboljšo programsko opremo za vas, si lahko zastavite nekaj vprašanj:

  • Ali želite kopati Bitcoin? (upam, da, saj je bil v nasprotnem primeru ta vodnik izguba vašega časa!)
  • Ali potrebujete programsko opremo za rudarjenje Bitcoinov Windows 10 ali uporabljate drug operacijski sistem?
  • Kako usposobljeni ste za uporabo računalnika? Ali vas misel na ukazni poziv prestraši žive dnevne luči?
  • Iščete brezplačno programsko opremo za rudarjenje Bitcoinov, ki jo lahko uporabljate z nizko rudarsko pristojbino?
  • Kakšno strojno opremo uporabljate – ASIC, GPU, CPU?

Odgovori na ta vprašanja, skupaj s tem koristnim vodnikom, bi vam morali pomagati pri odločitvi, kateri del programske opreme za rudarstvo Bitcoin boste uporabili.

Potrebujete nasvet o izbiri strojne opreme za Bitcoin rudarstvo? Oglejte si moje najboljše slike tukaj.

Če se odločite, da rudarjenje Bitcoinov ni za vas, izberite zanesljive kripto borze za nakup BTC. Med najbolj zanesljive spadata Coinbase in Binance.

Torej, to je vse, za kar sem danes na tej temi čas. Kaj mislite z vsemi novimi informacijami? Ali obstaja del programske opreme za rudarjenje Bitcoinov, za katero menite, da je najboljša? Radi bi slišali vaše misli na to temo!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map