Vodič za početnike: Što je Cardano kriptovaluta?

Cardano kriptovaluta je 3. generacija decentralizirane distribuirane računalne platforme koja se fokusira na blockchain za kri kriptovalute Ada. Pokrenut 29. rujna 2017., Cardano želi razviti platformu pametnih ugovora koja se fokusira na pružanje naprednijih značajki od bilo kojeg drugog protokola na tržištu. Cardano se izdvaja u oceanu kriptovaluta jer se njegov razvoj nije temeljio samo na bijelom papiru, već kao rezultat evolucije znanstvene filozofije. Međunarodnim timom inženjera i istraživača aktivno njime rukuje i gleda.

Zaklada Cordano

Slično kao Ethereum protokol, nudi dodatne prednosti koje uključuju siguran mehanizam glasanja, skalabilnost i egzotične sheme poticaja. Cilj mu je prijeći na uravnoteženiji i održiviji ekosustav koji se usredotočuje na potrebe korisnika.

Značajke Cardanoa

Izgrađena ne od ovlaštenog bijelog papira, već od praktičnijeg i eksperimentalnijeg pristupa, Cardano kriptovaluta razlikuje se pružajući održivi blockchain koji je važan za zaštitu privatnosti korisnika uz pridržavanje propisa. Neke značajke koje mu pomažu privući veću pažnju tržišta od njegovih kolega uključuju –

  • Prvi protokol koji uključuje Ouroboros – algoritam Proof of Stake (PoS), koji definira način na koji čvorovi postižu konsenzus o stanju glavne knjige. To je prvi takav protokol koji je znanstveno dokazan kao siguran.
  • Tim i njegovi stalni napori na poboljšanju kriptovalute učinili su je najpreciznijom inženjerskom kriptovalutom. Cardano uspijeva spojiti razne značajke poput distribuiranih sustava, dizajna mehanizama i kriptografije, istovremeno osiguravajući ulaganje.
  • Cardano može izvoditi napredne funkcije putem svog višeslojnog protokola. Sloj namire ima obračunsku jedinicu, dok povezani upravljački sloj pokreće pametne ugovore i programe za sigurnost.
  • Cardano je razvijen na način da uravnoteži dva aspekta, tj. Zaštitu prava privatnosti korisnika i slijedi propise. Pritom je pokrenuo novi i učinkovit način za ispunjavanje zahtjeva za kriptovalutom.
  • Cardano je kriptovaluta koja se neprestano razvija jer ju je lako nadograditi pomoću mekih vilica kako bi se prilagodili trenutnim potrebama tržišta. Također se izrađuje sustav riznice koji će osigurati održivost protokola.
  • Cardano se temelji na temelj suradnje i stoga je otvoren izvor i bez patenta.

Stvaranje računa na Cardanu

Cardano zahtijeva otvaranje računa Daedula koja se može osigurati lozinkom od 12 riječi kako bi se osigurali kupljeni novčići. Račun Daedulus može se koristiti za kupnju ADA kriptovalute. Sve daljnje transakcije mogu se izvršiti putem ovog računa, a on bi bio osiguran lozinkom.

Kako kupiti Cardano (Ada)

Cardano nije moguće kupiti izravno, pa ga je moguće zamijeniti samo za druge kriptovalute. Valute poput Ethereuma ili Bitcoina mogu se kupiti, a zatim Cardano možete zamijeniti za takve valute putem platformi poput CoinBase. Uskoro će biti dostupan na određenim bankomatima u Japanu. Neke popularne burze kriptovaluta na kojima se nalazi Ada uključuju –

Budući izgledi za Cardano kriptovalute

Cardano će zasigurno privući pozornost tržišta ove godine i može se vidjeti kako raste + 12,8% kada većina drugih kriptovaluta stagnira. JOTA i Cardano će zauzeti velik udio na tržištu s priljevom novih ulagača. Stalni napor Cardanoa od strane IOHK-a i Charlesa Hoskinsona da razviju nove značajke nakon pokretanja KVEM-a se isplati. Ulagače uvjerava jedinstveni Cardanoov pristup razvoju temeljeni na istraživanju. Dodatna prednost je sposobnost njegovog blockchain protokola da se poveća na višu razinu od ostalih kovanica na tržištu. To je Cardano dovelo u središte pozornosti, a prvenstveno ga koriste tvrtke i vlade. Svi čvrsti događaji čine osnovu zajamčenog uspjeha Cardana u budućnosti.

Zaključak

Cardano kriptovaluta budućnosti prelazi s protokola dokaza o radu na dokaz o udjelu koji manje troši resurse. To je likvidna imovina i njezina će procjena porasti kako budu uvodile još značajki u sljedećim godinama. No, svaki se novac lansira svakodnevno i Cardano se mora kretati bržim tempom kako bi zadržao i povećao svoj tržišni udio i pridobio investitore.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map