Začetniški vodnik: Kaj je eter?

Gotovo ste že slišali za Ethereum, a ste se kdaj vprašali, kaj je Eter?

V današnjem članku bomo preučili temo in razumeli njen pomen v verigi Ethereum.

Toda preden začnemo, moramo razumeti, kaj je Ethereum? Ethereum je mešanica decentralizirane trgovine z aplikacijami, ki poganja Dapps, in tudi kot decentraliziran internet. To je platforma, ki gosti Dapps. To nas vodi do našega drugega vprašanja, kaj je eter? In kako je povezan z Ethereumom? Raziskujmo.

Kaj je eter? Kriptovaluta Ethereum

Eter lahko definiramo kot gorivo, ki poganja platformo Ethereum. Za napajanje Ethereuma potrebujemo digitalno valuto, ki bo uporabljena. Če na primer naprava izvede operacijo v omrežju, za to potrebujejo sredstva. V tem primeru se uporablja eter. Prav tako deluje kot spodbuda drugim subjektom, povezanim s platformo, za razvoj aplikacij (DApps). Razvijalci lahko na primer dobijo nadomestilo za pisanje uporabnih aplikacij. V najpreprostejši obliki lahko Eter določimo kot digitalno olje, ki spodbuja transakcije v omrežju. To je lahko katera koli operacija, ustvarjanje, brisanje ali spreminjanje.

Izvor etra

Za boljše razumevanje etra moramo pogledati njegov izvor. Eter se prvič distribuira v prvi predprodaji.

Skoraj 60 metrov etra so prodali sodelavcem v predprodaji. Ne samo to, da se 12 milijonov etra (12% ustvarjenega etra) Temelji Ethereum. Vsi ti eteri so namenjeni skupini razvijalcev in raziskovalcev, da lahko izboljšajo osnovno tehnologijo platforme Ethereum.

Eter se ustvari tudi, ko se izkoplje nov blok. Rudar dobi eter.

Nenazadnje je nekaj etra (2-3) ustvarjeno kot nagrada strica / tete. Ustvari se le, ko drug blok reši težavo, tudi če ni vključen v rešitev rudarja

Torej, ali to pomeni, da obstaja neskončna dobava etra?

Seveda ne. Večina digitalne valute je vedno omejena. To se naredi, da se prepreči preplavitev trga. Pomaga tudi pri nadzoru cene etra na trgu. Ko je bil prvič izdan, je bilo odločeno, da bo eter omejen. Vendar nihče nima pojma o številu etra, ki je v obtoku.

Na splošno se vsako število kriptovalut po določenih letih zmanjša. Primer z etrom je enak. Ko leta minevajo, ni več etra, ki bi ga lahko izkopali ali nagradili.

Toda hitrost, s katero se eter izčrpa, se ne bo spremenila. Ethereum zdaj prehaja iz Proof of Work (PoW) v Proof of Stake (PoS). Vse to se naredi, da prihranimo energijo in naredimo platformo Ethereum bolj učinkovito in naravi prijazno.

Uporaba etra

Naslednje entitete uporabljajo tudi eter.

  1. Razvijalci za razvoj aplikacij na verigi blokov.
  2. Vsak uporabnik, ki sodeluje s pametnimi pogodbami.

Rudarski eter

Rudarstvo etra je enostavno. Vse, kar potrebujete, je računska moč za reševanje težav na platformi Ethereum. Če kopate blok, boste nagrajeni z nekaj etra. Znesek nagrade je odvisen od več dejavnikov, vključno z obsegom dela, ki ste ga opravili. Rudarstvo etra je v primerjavi z Bitcoinom razmeroma enostavno. Skoraj vsakih 15 sekund se ustvari nov blok, ki se doda v verigo blokov. Ko je blok dodan, se rudarjem dodeli tri eterje. Eter sledi Proof of Work (PoW) in prav zaradi tega ga je sploh mogoče obvladati.

Vendar ne upajte veliko. Njegova težava se je v zadnjih šestih mesecih zelo povečala. Prav tako se bo Ethereum kmalu spremenil v Proof of Stake (PoS).

Eterični par

Če se ukvarjate s trgovanjem, boste že vedeli za BTC seznanjanje. Če imate BTC, lahko kupite kateri koli drug kovanec na trgu. Seznanjanje izgleda “EOS / BTC” ali “ADA / BTC”. Podobno lahko eter uporabimo kot par za nakup drugih kriptovalut.

Več o tem, kaj je Ethereum Classic (ETH)?

Oglejte si naše primerjave:

  • Bitcoin vs Ethereum? Kaj je razlika?

  • EOS vs Ethereum: Potencial Ethereum Killer!

  • Ardor vs Ethereum: kakšne so prednosti in slabosti?

  • NEO proti Ethereumu: kar je boljše?

  • Ethereum vs Ripple: Primerjava po globini

Kaj je naslednje?

Eter je tu, da ostane. Izkazalo se je, da je gorivo ene druge generacije blockchain tehnologije, Ethereum. Torej, kaj vi mislite o tem? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map