NEO vs Ethereum: Vilken är en bättre investering?

Det är nästan mitten av 2018 nu och det kan vara hög tid att du investerar i kryptovaluta. Vi vet alla om Ethereum krypto med 2: a högsta marknadskapitalet som gav Smart Contracts till oss. Tja, NEO är i princip samma. Människor kallar det till och med “det kinesiska Ethereum” eller “Ether of the East”.

Så är det samma teknik? Nej, i filosofisk och teknisk POV har de många skillnader. Så låt oss kolla in dessa två och bestämma vilket mynt som visar mer potential. Vem är den bättre utmanaren? Det är NEO vs Ethereum. Låt striden börja!

NEO vs Ethereum: Striden om upplevelse och ungdom

Ethereum har privilegiet att vara den första flyttaren, vilket betyder att den har mer erkännande än den nyfödda kinesiska versionen av den.

Men NEO är smartare, yngre och snabbare. De har stora namn som stöder dem. Den kinesiska regeringen stöder det och även av staten och de nationella bankerna. Till och med tekniska jättar som Alibaba och Microsoft står bakom den meteoriska ökningen av detta altcoin i slutet av 2017.

Filosofiskt sett har de båda samma typ av marknadsvisualisering. Både Ethereum och NEO är en ideell blockchain-community som fokuserar på smarta kontrakt eller smart ekonomi.

Ethereum-plånboken har den valuta som heter Ether medan NEO har NEO och gas. Som sagt tidigare är Ethereum äldre och har därför den andra titeln i kryptovärlden med ett marknadsvärde på 57 miljarder dollar.

NEO är mycket ung som tror på samma ideologi men befinner sig på 11: e rankningen och har ett marknadsvärde på 3,4 miljarder dollar. Emellertid visar NEO-kryptovaluta stor potential eftersom NEO-kryptokurrencypriset har hoppat till $ 52.

NEO har tekniken!

Ethereum önskar bara bli yngre igen. Men de är djupt rotade på marknaden och kan inte justera tekniken nu. Till exempel kan NEO hantera 10 000 transaktioner per sekund medan Ethereum kan hantera bara 15.

NEO använder en bättre avancerad konsensusalgoritm för validering som kallas dBFT medan Ethereum fortfarande fastnar på den äldre Proof-of-Stake-algoritmen. Proof-of-Stake (POS) anses vara mer energiförbrukande och tyngre.

NEO stöder vanligare C # och Java. De tänker till och med lägga till Python och Go som ett ytterligare språk. Så fler och fler programmerare kan delta i blockchain-tekniken.

Ethereum, å andra sidan, använder lite oortodox programmeringsspråk som heter Solidity. Du kan inte hitta ett tillräckligt antal kodare som kan språket. Det är ytterligare ett minus för den äldre bror.

NEO har också bättre teknik för att hantera hack och cyberattacker än Ethereum. Hur? De har NeoQS-antikvantummekanismen för att hantera dessa attacker bättre. Eftersom Ethereum inte har en sådan typ av skyddsmätning är de något bakåtfotade.

Men det finns en enorm skillnad mellan dessa två ekosystems natur. Ethereum är brytbart medan NEO inte är det. Dessutom tillåter NEO inte bråk, de har bara heltal. Medan Ethereum kan köpas eller säljas i fraktioner.

I denna NEO vs Ethereum-strid har NEO den tydliga kanten.

Vem har bättre säkerhetskopiering och support?

NEO är bankvänlig kryptovaluta som i grunden är emot den övergripande idén om decentralisering. Krypto har tydligt deltagande av den kinesiska regeringen. Som vi har sett tidigare är Kina en stor marknad och de kan väl slå västerländska företag när det gäller användare. Vi har sett detta för Alibaba, vi har igen bevittnat detta för WeChat. De kan ge den västra tekniska marknaden en allvarlig utmaning.

Ethereum är nästan motsatsen till NEO. De är emot centralisering och involvering av regeringen. Så de har ett stort antal allmänna fans för att stå fast vid det verkliga syftet med kryptovaluta.

Kolla in våra andra jämförelser:

  • Bitcoin vs Ethereum? Vad är skillnaden?

  • Ethereum vs Litecoin: Varför LTC är för transaktioner och ETH för smarta kontrakt?

  • EOS vs Ethereum: A Potential Ethereum Killer!

  • Ardor vs Ethereum: Vilka är för- och nackdelar??

  • Ethereum vs Ripple: djupjämförelse

Slutgiltiga tankar

Från och med nu, i denna NEO vs Ethereum-strid, bör du fortfarande hålla dig till Ethereum eftersom det är mer pålitligt och i mainstream under ganska lång tid och långsamt börja stänga klyftan med Bitcoin, farfar. Du bör följa Ethereums nyheter.

Men igen, du bör hålla ett öga på NEO-kryptovalutan nyheter och hålla dig uppdaterad med neo kryptovaluta förutsägelse och pris. Vem kommer att bli den nya Bitcoin? NEO med sin smarta ekonomi eller Ethereum med pionjärvisionen. Valet är upp till dig och du ensam!

Tyckte du om den här artikeln? Kolla in Stellar vs Ripple och Ethereum vs Ripple.

Nytt i den här världen? Ta en titt på den ultimata nybörjarhandboken om hur du investerar i krypto.

* Ansvarsfriskrivning: Artikeln ska inte tas som och är inte avsedd att ge någon investeringsrådgivning. Påståenden som görs i denna artikel utgör inte investeringsråd och bör inte tas som sådana. Gör din egen forskning och se till att du läser vår fullständiga ansvarsfriskrivning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map