Ethereum vs Ripple: i djupjämförelse

Ethereum vs Ripple är en strid som tar form eftersom de två blockchain-projekten fortsätter att driva banbrytande lösningar som har allvarliga konsekvenser för olika sektorer. Så hur skiljer sig dessa två populära blockchain-projekt från varandra, men de är alla baserade på blockchain-teknik?

Ripple Vs. Ethereum: Primärt mål

Ethereum skapades i syfte att konkurrera med finansinstitut genom att tillhandahålla ett decentraliserat nätverk där människor kan handla och göra affärer utan granskning från någon central myndighet. Det är därför ett forum där människor träffas för att skapa projekt och komma överens om hur olika förändringar kan genomföras.

Ethereum används också för att samla kamrater i projekt de tror på. Det används också för att stödja utvecklingen och skapandet av nya tokens som kollektivt kallas ERC20.

Ripple, å andra sidan, skapades i syfte att stödja finansiella institutioner snarare än att konkurrera med dem. Blockchain projekt syftar till att göra det enkelt för finansinstitut att genomföra finansiella transaktioner i en blockchain. Projektet är inte decentraliserat utan centraliserat, varigenom konsensus krävs för att eventuella förändringar ska påverkas.

RippleNet som drivs av Ripple är en blockchain-lösning som blir allt populärare för att underlätta gränsöverskridande betalningar. Nätverket erbjuder också omedelbara transaktionsavvecklingar och dubbelriktad meddelandefunktion.

Ripple marknadsför sig som en användbar mekanism för gränsöverskridande transaktioner eftersom Ethereum anser sig vara en digital token och en enhet för utbyte.

Ethereum vs Ripple: Teknik och framtida utveckling

Ripple är ett open source-distribuerat betalningssystem som möjliggör omedelbara betalningar till minimala avgifter. Nätverkets protokoll tillåter transaktioner mellan flera valutor utan behov av en central myndighet.

Ethereum, å andra sidan, är en mjukvara som möjliggör verifiering och körning av kod i Ethereum blockchain. Ethereum ger också stöd för decentraliserade applikationer som liknar traditionella datorprogram men med ett ökat lager av säkerhet och minskad risk för stillestånd.

Ripple Vs. Ethereum: myntdistribution

Ripples XEP Ledger upprätthålls i en protokollkonsensusalgoritm som skiljer sig från proof-of-work-system som vanligtvis används i andra kryptovalutor. Alla mynt för projektets ursprungliga valuta förminerades vid lanseringen, vilket innebär att det inte går att bryta XRP.

100 miljarder XRP-mynt gruvades i början av projektet, av vilket Ripple äger 7 miljarder. Ripple kontrollerar också cirka 55 miljarder XRP-mynt via ett spärrkonto.

Ethereum å andra sidan upprätthålls med hjälp av en bevis på arbetsalgoritm som heter Ethash. Ether är den underliggande kryptovalutan som driver nätverket och fungerar som en betalningsform för att driva distribuerade applikationer på plattformen.

Till skillnad från Ripple kan Ethereum brytas i en process som innebär att gruvarbetare ställer in datorer för att lösa kryptografiska pussel. Dessutom skapades totalt 60 miljoner eter till bidragsgivarna till förförsäljningen 2014, varav 20% eller 12 miljoner tilldelades utvecklingsfonden.

Ethereum vs Ripple: Skalbarhet

Ripple vs Ethereum-jämförelse skulle inte vara komplett utan att titta på skalbarhetsaspekten för de två blockchain-projekten. Skalbarhet avser det totala antalet transaktioner som en blockchain kan hantera under en viss period.

Ripple har en kant mot, inte bara Ethereum utan även andra kryptovalutor, eftersom dess blockchain kan hantera upp till 1500 transaktioner varje sekund. Detta är 100 gånger mer än vad Ethereum kan bearbeta, en kant som har sett att nätverket väcker stort intresse från det vanliga finansiella systemet.

Ripple har också en kant över Ethereum när det gäller transaktionshastighet. Ethereum levererar en transaktion varannan minut. Ripple, å andra sidan, kan leverera en transaktion var fjärde sekund.

Kolla in våra andra jämförelser:

  • Bitcoin vs Ethereum? Vad är skillnaden?

  • Ethereum vs Litecoin: Varför LTC är för transaktioner och ETH för smarta kontrakt?

  • EOS vs Ethereum: A Potential Ethereum Killer!

  • Ardor vs Ethereum: Vilka är för- och nackdelar??

  • NEO vs Ethereum: Vilket är bättre?

Slutsats

Ripple triumferar Ethereum när det gäller hantering av valutaöverföringar med tanke på dess transaktionshastigheter och det totala antalet transaktioner som den kan hantera en sekund. Ethereum, å andra sidan, slår Ripple när det gäller att hantera en rad komplicerade interaktioner mellan flera parter, en kant som har sett att den används för saker som smarta kontrakt.

Ethereum vs Ripple-striden förväntas således fortsätta i många år, med tanke på att de två blockchain-lösningarna har en fördel inom sina respektive specialiseringsområden..

Tyckte du om den här artikeln? Kolla in Stellar vs Ripple.

Nytt i den här världen? Ta en titt på den kompletta nybörjarhandboken om hur du investerar i krypto.

* Ansvarsfriskrivning: Artikeln ska inte tas som och är inte avsedd att ge någon investeringsrådgivning. Påståenden som görs i denna artikel utgör inte investeringsråd och bör inte tas som sådana. Gör din egen forskning och se till att du läser vår fullständiga ansvarsfriskrivning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map