EOS vs NEO: Vilken kommer att ta på Ethereum (ETH) på DApps

Blockchain-teknikutvecklingen har resulterat i framväxten av spännande projekt som alla är uppmärksammade av människor. EOS vs NEO är den senaste krångeln, eftersom utvecklare fortsätter att utforska plattformar för värd för smarta kontrakt och decentraliserade applikationer.

NEO och EOS har samlat fart de senaste månaderna, sett på som värdiga konkurrenter till Ethereum (ETH), som har framstått som den önskade plattformen för utveckling av smarta kontrakt och decentraliserade sökande.

Så vad får EOS mot NEO att framstå som värda Ethereum-mördare?

NEO VS EOS: Syfte

NEO vs EOS

NEO är en blockchain-plattform och kryptovaluta som försöker bygga ett skalbart nätverk av decentraliserade applikationer. Teamet bakom den kinesiska kryptovalutan avser att förbättra hur tillgångar digitaliseras med hjälp av digital identitetsteknik.

Som sagt är NEO i huvudsak en smart kontraktsplattform precis som Ethereum, vilket gör det möjligt för utvecklare att koda och komma med decentraliserade applikationer.

EOS är precis som NEO också ett blockchain-projekt som syftar till att skapa hög skalbarhet för distribution av DApps och blockchains. Det kallas sig själv som det mest kraftfulla blockchain-baserade decentraliserade systemet som möjliggör utveckling, värd och körning av DApps.

EOS vs NEO: Naturlig valuta

EOS vs NEO

NEO är den ursprungliga token som driver NEO-plattformen som används för utveckling av decentraliserade applikationer. Vid starten skapades 100 miljoner mynt i Genesis Block. Femtio miljoner mynt såldes till tidiga investerare och de återstående femtio miljoner är låsta i ett smart kontrakt. Varje år släpps 15 miljoner mynt för att finansiera utvecklingen av långsiktiga mål.

EOS är symbolen som styr EOS.IO, som fungerar som ett operativsystem i en dator som hanterar och styr EOS blockchain. En utvecklare behöver hålla EOS-mynt istället för att spendera dem, för att använda nätverksresurserna för att bygga och köra decentraliserade applikationer.

Mellan 26 juni 2016 och 1 juli 2017 distribuerades totalt 200 miljoner eller 20% av de totala EOS-tokens. För närvarande distribueras 700 miljoner tokens fortlöpande. 100 miljoner mynt hålls ‘i en spärr för block.one.

EOS vs NEO: Transaktionshastighet och avgifter

NEO förlitar sig på konsensusalgoritm för bysantinsk feltolerans som gör det möjligt att stödja upp till 10 000 transaktioner per sekund. För konsensusbokföring väljs noder slumpmässigt för att behandla transaktioner i ett nätverk baserat på överlappande nätverk av förtroende. För närvarande tar NEO-projektet inga avgifter för människor för att använda nätverket.

EOS har å andra sidan ökat i popularitet delvis på grund av den enorma mängd transaktioner som den kan behandla en sekund. Hög skalbarhet innebär att projektets blockchain kan hantera över en miljon transaktioner per sekund, genom horisontell skalning

EOS kräver inte att folk gör mikrobetalningar för att utföra uppgifter på blockchain eller skicka meddelanden. Istället får enskilda utvecklare ”bestämma sina transaktionsavgifter som vanligtvis är låga. Företag kan komma med sina strategier för intäktsgenerering.

NEO vs EOS: Blockchain Protocol

EOS.IO förlitar sig på delegerat bevis på insats och ett rollbaserat tillståndskoncept för operationer. Blockchain-protokollet möjliggör flexibilitet när det gäller att fatta omedelbara beslut som återställning, frysning och fixning av appar som är infekterade av buggar.

NEO använder å andra sidan Byzantine Fault Tolerance som det säger är en förbättring av bevis på arbete och bevis på spel. Med denna algoritm kan alla som innehar en NEO rösta om vem som är deras konsensusnoder som ansvarar för att besluta om ett block.

Dom

Både EOS och NEO har potential att växa med utvecklingen av kryptovaluta och blockchain-teknik. EOS verkar dock ha haft ett bättre år och verkar ha en större chans att ta Ethereum som en föredragen plattform för smarta kontrakt och decentraliserade applikationer..

Läs mer

  • NEO dApps Ecosystem: The Complete List

* Ansvarsfriskrivning: Artikeln ska inte tas som och är inte avsedd att ge någon investeringsrådgivning. Påståenden som görs i denna artikel utgör inte investeringsråd och bör inte tas som sådana. Gör din egen forskning!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map