Blockchain vs Cryptocurrency: Bli inte förvirrad!

Det finns ett antal människor som just utforskar blockchainsvärlden nyligen. Människor förväxlar ofta blockkedjorna med kryptovalutor. Vissa tenderar att tro att de bara är synonymer. Du kan gissa att de inte är säkert samma sak. Så, vad är de stora skillnaderna mellan dem? Håll dina hästar, du kommer att veta allt om dessa två i denna blockchain vs cryptocurrency-artikel.

Blockchain vs Cryptocurrency: Vad är en Blockchain?

Okej, så först kommer blockkedjorna. Blockchain är en teknik där transaktioner eller data lagras. Varje block i kedjan innehåller en unik bit data eller information. Dessa block kombinerar en komplett kedja och fungerar som en stor digital storbok. All information lagras kronologiskt.

Helt i början när Satoshi Nakamoto uppfann den teknik han kallade sin blockchain som Bitcoin. Återigen är namnet på kryptovalutan i ekosystemet också Bitcoin. Det var här förvirringen började. Då var det bara peer to peer elektroniska kontanter.

Blockchain

Efter den ekonomiska kraschen 2008 grät världen efter nya pengar som inte kommer att gå förlorade på grund av några misstag från bankerna. Världen hatade bara bankerna eftersom många förlorade allt de hade. Bitcoin började visa potentialen att vara de nya banksäkra (!) Pengarna som människor kan lita på.

Senare kom många andra blockkedjor fram som Ripple och Ethereum. De gjorde tekniken ännu mer sofistikerad. De visade oss att en blockchain kan ha många andra aspekter. Det kan lagra alla typer av data. På sätt och vis var det en teknisk boom. Vad människor kan göra med denna blockchain-teknik är obegränsad.

Funktioner av Blockchains

En blockchain har 4 viktiga funktioner. De är som följer,

1. Decentraliserad. Så ingen kan ändra eller manipulera hur en blockchain ska agera.

2. En distribuerad huvudbok för att stärka bedrägerierna och underlätta hanteringen.

3. Myntning av mynt är ett vanligt scenario. Du kan tänka dig att bryta Bitcoins som myntmyntning.

4. Sabotagefri ekosystem.


Blockchain vs Cryptocurrency: Vad är en Cryptocurrency?

Kryptovaluta är en helt ny annorlunda historia! Du kan kalla den tillgången som blockchain-tekniken använder – nätets pengar. I tekniska termer kallar folk det ofta ”tokens”. Det finns dock blockkedjor som inte använder tokens i sitt ekosystem. Det är en tokenfri blockchain. Rippel utan deras mynt XRP kan vara ett bra exempel på en sådan typ. Vi kommer till det senare, det är en annan historia.

Blockchain vs Cryptocurrency

När vi byter material eller tjänster måste vi använda en gemensam monetär artikel som båda parter är överens om att lita på att de har värde. Kryptovaluta är den vanliga tillgången som båda parter har sitt förtroende för – bytesmedel.

Du kan uttrycka det så här – blockchains är amerikanska federala banken och kryptovalutor är US-dollar.

Som vi har sett de tokenfria blockkedjorna finns det blockfria kryptovalutor också. IOTA är ett bra exempel på ett sådant distribuerat huvudföretag.

Inte varje mynt har samma namn på Blockchain som det använder. Liksom använder Ethereum Ether (ETH) och Ripple använder XRP.

Flera kryptovalutor kan byggas på samma blockchain. Till exempel kan du till och med skapa din egen kryptovaluta med Ethereums blockkedja. Tekniken är verkligen sofistikerad och solid.

Hur kunde du äga kryptovalutor?

Så vill du äga kryptovalutor? Det finns vanligtvis två scenarier om hur du kan göra det –

1. Gruva valutan med din processorkraft och elkraft.

2. Köp valutan från valfritt betrodda kryptoutbytescenter.

Funktioner i kryptovalutor

Det finns några vanliga funktioner eller egenskaper hos kryptona,

1. Oåterkallelig, vilket betyder att när transaktionen görs är ingen väg tillbaka.

2. Pseudonym.

3. Snabbt och säkert

4. Du behöver inte be behörighet att ge eller ta pengar från någon.

5. Marknadsförsörjningen är strikt kontrollerad. Det finns bara ett begränsat antal bitcoins på planeten.

6. Baserat på IOU-systemet så att det inte finns några skulder.

Slutord

Så killar, det här var det. Jag tror att du får kärnan i blockchain vs cryptocurrency-förvirring. Bli aldrig förvirrad i ämnet. Om du planerar att investera i kryptovalutorna bör du bättre få en uppfattning om allt som betyder något. Här är några bra artiklar som skulle komma före kunskapsloppet. Hoppas du har en fantastisk resa framåt!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map