Vad är Zilliqa (ZIL)? Lösa Blockchain Scalability Challenge

Blockchain-tekniken bryter alla gränser varje år så mycket att även kritiker tvingas ta tillbaka sina negativa uttalanden. Den här otroliga tekniken har dock fortfarande en lång väg att gå.

Den största bristen som har hållit dem i koppel är skalbarhetsfrågan. Många utvecklare föreslog en bra lösning, men ingen av dem kunde bryta kedjan.

Eftersom blockchain-tekniken blir mer och mer populär nuförtiden ökar också antalet transaktioner. Tekniken växer exponentiellt. Som ett resultat saktar transaktionstakten drastiskt. Varför?

Det beror på att blockchains har ett visst antal transaktioner som de kan bearbeta utan problem. Så om du lägger till fler noder i hela nätverket blir processen svag. Därför kan den inte behålla den exakta skala som krävs för snabbare transaktioner.

Så om blockchain-tekniken vill revolutionera världen måste den bli av med eller åtminstone minimera denna negativa effekt. Det är här Zilliqa (ZIL) spelar in.

Så vad är Zilliqa (ZIL) och hur kan det lösa detta massiva problem?

Zilliqa introducerar en ny teknik genom att använda nätverksdelning. Detta kommer att öka antalet transaktioner per sekund avsevärt och därmed lösa skalbarhetsproblemet.

Vill veta mer? Låt oss se vad som är Zilliqa (ZIL) och denna nyligen introducerade metod nu, ska vi?

Vad är Zilliqa (ZIL): En djupgående titt på kärnan

Zilliqa är en offentlig blockchain och också en kryptovaluta. Utvecklarna designade den för att särskilt implementera skärning, vilket gör det möjligt för linjär skalning även om blockchain fortsätter att växa.

Från och med idag är skalbarhet fortfarande ett problem som blockchain inte kan hantera. Blockchain-tekniken kan inte behandla alla transaktioner på en gång, och det är därför avgifterna ökar drastiskt.

Bitcoin och Ethereum faller här under samma kategori. Även om Ethereum införde smarta kontrakt, är det fortfarande snabbt på grund av skalbarhetsproblem.

Zilliqa Blockchain

Bildkrediter: ZILLIQA

Zilliqa introducerar en utmärkt metod där blockchain-nätverket kan komma överens när det gäller transaktioner. Sharding-protokollet passar perfekt med systemets storlek.

Om jag överväger teorier finns det ingen gräns för Zilliqas makt. Det betyder att du inte kan förutsäga hur många transaktioner den kan behandla varje sekund. Om jag överväger praktiska medel måste jag säga, baserat på antalet noder kan det gå upp till hundratusentals varje sekund!

Det är ett enormt antal!

Om Zilliqa verkligen kan ge så mycket stöd är alla de stora namnen “Bitcoin”, “Ethereum” definitivt över.

Det är därför många utvecklare är så ivriga att veta om vad som är Zilliqa (ZIL) och deras nya skärningsmetod.

Men om de vill köra smarta kontrakt också som Ethereum, skulle det vara en utmaning. I den här nybörjarhandboken till ”vad är Zilliqa (ZIL)” kommer jag att utforska mer om detta ämne för att rensa det ytterligare.

Så fortsätt läsa!

Vad är Zilliqas historia?

Zilliqa är en av få kryptovalutor som går bra, medan andra förlorar sitt värde drastiskt. Plattformen är imponerande och är en av de sällsynta som garanterar en lovande framtid helt och hållet.

ICO släpptes ursprungligen sent 2017 och är fortfarande rådande på marknaden med en bra Q1 jämfört med andra mynt.

Varför?

Svaret är enkelt. Det beror enbart på protokollens unika karaktär. De finansiella sektorerna behöver öka eftersom de sakta hamnar efter. Det är där Zilliqa tar fördelen till deras sida. Zilliqa ökar gradvis sin position på marknaden och ökar genom att bli av med skalbarhetsfrågan.

Primärgruppen föreslog denna speciella teori på papper redan 2015. Därefter utvecklar och förädlar teamet fortfarande projektet. Det är bara nyligen; det kan visa den faktiska återkopplingen av deras papper i det praktiska livet.

Teamet behandlar en stark akademisk bakgrund. Inom gruppen är tre av dem utexaminerade från prestigefyllda NUS (National University of Singapore). Senare etablerades det som Zilliqa (ZIL).

Skalbarhetsfrågan

Om du bara är nybörjare kanske du inte vet om skalbarhetens hela skala. Låt mig rensa upp det först. Blockchain tenderar att ärva problemet när tiden går. Om du lägger till fler noder i ett nätverk blir det svårare att nå en överenskommelse.

Låt mig göra det tydligt med ett exempel.

Tänk på noderna som människor. Om du ingår i en liten grupp människor eller vänner, skulle det inte vara lättare att fatta ett beslut? Resultatet är kanske inte alltid vid din sida, men du kan se hur andra tänker.

Låt oss öka beloppet till 20 personer eller fler. Du kan använda en röstningsmetod för att komma överens, men det skulle bli svårare för dig att räkna dem eller till och med veta om de verkligen känner det eller inte.

Om vi ​​ökar detta belopp till tusentals eller till och med miljoner, tänk bara hur komplicerad situationen skulle bli. Du måste strategisera och lägga till mer komplexitet i hela systemet, vilket tar mycket tid.

Det kommer i slutändan att bli allt svårare att avsluta inom en begränsad tid. Det här problemet är den så kallade skalbarhetsfrågan. Jag säger inte att detta exempel är den perfekta matchningen, men du förstår kärnan, eller hur?

Så när antalet noder går upp, går hastigheten eller tiden ner. De är praktiskt taget sammanlänkade.

Vissa utvecklare föreslog först att öka blockstorleken. Denna teori kan minimera det lite. Det kan dock inte lösa problemet.

Om du vill åtgärda problemet måste du ändra systemets övergripande arkitektur.

Vad är Zilliqas skalbarhetssvar?

Zilliqa introducerar en metod där mer transaktionssökning är möjlig även om du lägger till fler noder i nätverket.

De föreslog ett nytt hybridprotokoll som gör att nätverkets produktion kan växa för att lägga till var 600 noder. För det var de tvungna att föreställa sig systemet från grunden! Det är fortfarande allt teoretiskt förresten.

I tidningen visade Zilliqa hur det skulle dela upp arbetet med varje 600 nya noder. I praktiken kan det finnas problem om nätverket blir för stort, som för 1 miljon noder. Vi är dock långt ifrån att nå en miljon noder.

Från och med idag har bitcoin något 11 000 noder och Ethereum har 25 000 noder, vilket är mer än tillräckligt.

De kan bara behandla 3-15 transaktioner varje sekund. Genom att testa Zilliqas förmåga på privat testnet dras slutsatsen att det kan transakera 1218 varje sekund med endast 1800 noder!

Ethereum minimerar också denna fråga. Men med bara några noder kan det slå Ethereum utan problem alls! Prata om kraft, eller hur?

Låt oss se mer på denna anteckning i den här ”vad är Zilliqa (ZIL)” guide.

Sharding Method of Zilliqa

Som jag redan har nämnt det använder de en skärningsmetod för att lösa problemet. Så, låt oss se vad det handlar om.

Sharding är processen att dyka antalet gruvnoder i speciella grupper om 600 noder. Dessa grupper kallas en skärva.

Nätverksdelning

Bildkrediter: ZILLIQA

Till exempel, om ett nätverk har 1800 noder, skulle det delas in i tre skärvor, där varje grupp får 600 noder. Så även om fler noder går med i nätverket distribueras det automatiskt för att skapa skärvor.

Var och en av dessa skärvor behandlar en liten del av transaktionerna. Så om vi har tio skärvor, kommer alla att hantera 1/10 av en transaktion. Ju fler skär som du får, kommer arbetsbelastningen att fördelas på hela nätverket. Denna process säkerställer systemets övergripande stabilitet.

Varje skärv behandlar transaktionen parallellt med varandra inom ett mikroblock. Efter den parallella procestiden, även känd som ‘DS-epok’, kommer dessa mikroblock att samlas och bilda hela blocket.

Easy Peasy, eller hur?

Hantera alla delar

När de är i DS-epok kommer vissa noder från varje skärv att väljas för att kontrollera dem. Så de kommer att grupperas i förvaltningskommittén som kallas DS-kommittén där de leder processen.

De delar upp noderna i skärvor och tilldelar en process till skärvorna för att hantera. Efter att ha nått slutet kommer DS-kommittén att vara ansvarig för att montera mikroblocken och skapa hela blocket efter.

Kommer till ett avtal: BFT + PoW

Zilliqa utövar ett särskilt hybrid-konsensusprotokoll. När du börjar bryta måste du visa eller slutföra en specifik uppgift som krävs för Proof of Work-hash. PoW ser också till att endast en maskin eller dator kan styra en nod. På detta sätt skapar Zilliqa identitetsprotokoll.

Noder på nätverket

Bildkrediter: ZILLIQA

Så, ingen kan använda flera identiteter med en maskin och säkerställer en stabil mark också.

Efter att ha bevisat identitet kommer DS-kommittén att tilldela den till en specifik skärv. Skäret använder algoritmen för praktisk bysantinsk feltolerans. Detta är en av de stora konsensusalgoritmerna.

Det gör att noder kan komma överens om mini-block. De flesta åtminstone. Efter att en skärva har bekräftat ett block kan ingen hänvisa till det blocket. Ingen gaffel krävs för denna metod.

NEO verkar visa liknande BFT-protokoll för att nå en överenskommelse. Zilliqa gör dock processen perfekt.

Zilliqa-prisförutsägelser och status

Från och med nu styr Zilliqa marknaden. Enligt CoinMarketCap, priset varierar nu från $ 0.19008- $ 0.065601, vilket är 3.07% mer än förra veckan.

coinmarketcap Zilliqa-diagram

Bildkrediter: CoinMarketCap

Jämfört med den initiala ICO-räntan ökade priset med 7,03%. Zilliqa rankas nu som 25: e bland 1596 kryptovalutor, vilket är exceptionellt bra på bara några månader! Det har bara gått bara sex månader, men ändå växte marknaden till en rejäl summa.

Nu rymmer den $ 496 983 155 USD enligt CoinMarketCap. Den cirkulerande leveransen av Zilliqa är nu 7,575,893,444 ZIL och det totala beloppet är 12,600,000,000 ZIL.

Zilliqa-marknaden växer och verkar fortsätta växa. Volymen ökar med varje vecka och det är 30% mer jämfört med föregående vecka. Enligt många ledande Zilliqa-recensioner är det nu bara en tidsfråga där den kommer att korsa 1 miljard och gå in i pro ligan. Denna artikel är inte avsedd att ge någon investeringsrådgivning. Gör din egen forskning!

Zilliqa Mining: Är det möjligt?

I själva verket kan du bryta Zilliqa. Gruvarbetare kommer att kunna ansluta till nätverket och bryta det och belönas därefter. Du kan registrera dig för att bli gruvarbetare och sedan uppfylla kraven för att börja bryta.

Naturligtvis kan du bara använda en maskin för att identifiera en nod. När du har gått in i nätverket behandlas din nod för att tilldelas i en skärva.

Hur man köper Zilliqa (ZIL): Tokens och Zilliqa News

Zilliqa erbjuder inte bara min, men du kan också köpa det direkt från deras token release-evenemang. Det liknar andra decentraliserade applikationer som NEO och Ethereum. Du kan använda ZIL-tokens för gruvincitament eller till och med som en avgift för transaktioner.

ZIL är dock en ERC-20-token, som är baserad på Ethereum. Så du kommer att kunna lagra det i plånböcker som stöds av Ethereum. Det offentliga huvudet är ännu inte lanserat, efter det kommer tokens att utbytas med inhemska.

Ursprungligen samlade Zilliqa Ethereum till ett värde av 12 miljoner dollar under crowdsale 2017; nu är kapitalet 20 miljoner dollar.

Zilliqa finns på många favoritbörser för handel och har kommit långt. För den växande hype kring ”vad är Zilliqa (ZIL)” erbjuder många populära börser som Binance nu Zilliqa.

Du hittar den på Huobi, Upbit, Bithumb, KuCoin, Koinex, GOPAX, Radar Relay, etc. Den finns också på Kyber Network, Gate.io, Bitbns, OKEx, Hotbit, IDEX, EtherDelta och många fler.

Du kan dock inte köpa Zilliqa direkt med din fiatvaluta. Du kan byta bitcoin eller Ethereum mot ZIL från dessa börser för att få tag på dem.

Deras konkurrens på marknaden

Blockchains med sin plattform är vansinnigt heta just nu. Så, Zilliqa står inför en hel del konkurrens på marknaden. Några största imperier som NEO, Ethereum, EOS kommer att konkurrera direkt med det.

Zilliqa är dock relativt mycket mer överlägsen Ethereum. Det enda som saknas är att projektet startas permanent och helt jämfört med andra. Andra tävlingar är med i spelet under mycket lång tid, så Zilliqa saknar erfarenhet och tid.

Skalbarheten baseras på teori och på en liten nivå av det praktiska testet. Ingen vet riktigt hur det skulle fungera i verkligheten. Men om det kan leverera till och med en bråkdel av vad de hävdar, kommer Zilliqa oundvikligen att ta över branschen inom några månader.

Slutkort,

Skalbarhet är mycket viktigt när det gäller blockchain-teknik. Om ingen kan bli av med den eller minimera den i stor utsträckning kanske det inte fungerar för den här imponerande tekniken.

Jag är ganska säker på att du nu vet “vad är Zilliqa (ZIL)” och hur det kan bli av med skalbarhetsproblemet.

Zilliqa är nu allas hopp. Teoretiskt kan det öka transaktionstakten drastiskt. Så om det kan ge kärnförsäljningsargumentet kan det gå långt.

* Ansvarsfriskrivning: Artikeln ska inte tas som och är inte avsedd att ge någon investeringsrådgivning. Påståenden som görs i denna artikel utgör inte investeringsråd och bör inte tas som sådana. Gör din egen forskning!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map