Vad är Stablecoin? Allt du behöver veta!

Blockchain gav oss en underbar gåva tillsammans med alla dess fascinerande aspekter – Cryptocurrency. Kryptovalutor har länge siktat på topplaceringen i investeringsvärlden. Trots alla dess funktioner och försök kämpar det fortfarande för att klara det verkliga världsscenariot.

För det första är kryptovalutor extremt volatila och priserna stabiliseras aldrig. Av denna anledning flyttar många användare bort från den här nya kryptomarknaden. Experter tror att kryptovalutor har en lång väg framåt om de vill bli en globalt accepterad valuta.

Nåväl, vi kan redan se hur det blir, under året 2018 slog de sina allra bästa 800 miljarder dollar. Men när dagarna gick förändras situationen drastiskt. Priset började sänka mycket snabbt, och efter en tid ligger det i zonen på 200 miljarder dollar.

Contents

Ange Stablecoin.

Det stabila myntet är den nya hotshot-staden, och de ser riktigt bra ut. Många av er måste ha hört talas om det, men förblir förvirrade om vad det egentligen är. Det är därför den här guiden kommer att täcka allt som är relaterat till stallmynt. Så, låt oss börja!

Kapitel-1: Vad är en stablecoin?
Kapitel-2: Olika typer av stablecoins
Kapitel-3: Stablecoin: Mest populära projekt
Kapitel-4: Vilka är de verkliga applikationerna?
Kapitel 5: Varför ökar populariteten för Stablecoin?
Kapitel 6: Finns det begränsningar?
Kapitel-7: Ser framåt

Kapitel-1: Vad är en stablecoin?

Stablecoin är en typ av kryptovaluta som alltid har ett stabilt pris. Denna typ av kryptovalutor skapas för att ta itu med det instabila kryptomarknadsscenariot och säkerställa en stabil mark för alla.

Stabil myntkryptovaluta är således avgörande för kryptoinvesterare, kryptovalutabörser och den totala kryptomarknaden. Ta till exempel Tether stablecoin. Tether backas upp av fiat-pengar, och du kan bara handla Tether för $ 1. Så du ser hur Tether stablecoin faktiskt kan balansera kryptovalutornas instabila natur.

vad är stablecoin och stablecoin-typer

Du hittar många stallmynt på börsen idag. Dessa mynt vinner långsamt popularitet och återupprättar människors tro på digitala valutor. Även om det har funnits andra projekt som inte kunde nå den önskade framgångsnivån som populära, är de fortfarande starka.

Även om du kanske tänker varför det finns så många projekt av det stabila myntet när alla har samma effekt. Saken är att varje stabil token har sin egen uppsättning mekanismer. Vissa av dem har olika protokoll eller använder olika metoder för att stabilisera värdet.


Nästan alla stallmynt håller upp någon form av säkerhet och hanterar sedan deras utbud för att påverka marknaden och göra den stabil. Pengar backade stabila token håller faktiska pengar i reserven och säkerställer sedan en inlösbar valuta i utbyte mot tokens.

De ursprungliga algoritmerna bakom varje mynt kan tyckas lite komplicerade, men den enkla termen skulle vara att “hålla ett stabilt värde i alla fall.”

Varför finns Stablecoin?

Det är verkligen enkelt. Att hantera eller cirkulera med fiatpengar är inte alltid en lätt uppgift i kryptovalutavärlden. Främst på grund av de så kallade restriktionerna och reglerna för fiatpengar.

Det är därför många kryptovalutabörser inte handlar om dollar. Således blir det ganska svårt för investerare som vill investera i kryptovalutor med hårda kontanter. Det stabila myntet kan vara en solid ersättning för dollar, och det hjälper dig att investera i andra kryptovalutor.

Teorin är att efterlikna dollarns natur och använda den för att sälja bitcoins och få kontanter. Så här fungerar stallmynt.

Kryptomarknad saknar också likviditet. Stabila myntlista kan å andra sidan ge den likviditet som kryptomarknaden behöver. Det är därför de är väsentliga för den totala digitala valutatillväxten och globala engagemang.

Kapitel-2: Olika typer av stablecoins

Du kanske tror att hela stablecoin-kryptovalutan har samma typ av algoritmer. Men det är inte det verkliga fallet här. Du hittar en annan typ av stabila myntlista på marknaden med olika mekanismer. Dessa kategoriseras vanligtvis i fyra olika mynt.

Låt oss se vad de är:

1. Fiat-backad Stablecoin

Dessa backas upp av fiatpengar och en av de vanligaste formerna av stabil myntkrypto. På kort sikt är det något en digital form av fiatpengar.

Fiat-pengar är den befintliga valutan vi har i varje land. Enkelt uttryckt är det papperspengarna du använder varje dag för att köpa saker och spara i dina banker. USD, CHF, EUR, JPY och GBP är bara några få handfull exempel, men du förstår poängen, rätt?

Vad som händer i den här formen av stablecoin-kryptovaluta är att dessa mynt har samma värde som för vanlig valuta. Det betyder att om din valuta är $ 1 kommer varje stabilt myntkrypto att ha samma värde $ 1. Så, båda dessa valutakvoter kommer alltid att ligga på 1: 1. Detta är grundelementet i stablecoin.

Men i det här fallet kommer alla dessa typer av stablecoins att ha riktiga pengar som backar upp dem från bankerna. Denna infrastruktur gör det övergripande begreppet decentralisering något ogiltigt. Varför? För i slutändan styrs kryptovalutorna av bankerna, vilket är ett centraliserat system.

Ändå är denna typ av stabil myntstruktur också ganska enkel; ändå skulle du behöva hantera förtroendefrågor.

Processen

Att bearbeta denna typ av stabil token är ganska enkel. Ett tredjepartsföretag kommer att hantera flödet av fiatpengarna och tokens. Det kommer att acceptera nya fiat-pengar och sedan utfärda den exakta mängden stablecoin i nätverket. Detta företag kommer att vara i förvar av alla fiatpengar som symbolen representerar.

Men du måste lita på tredjepartsföretaget och tro att bankerna har samma mängd fiatpengar. Men du har verkligen inget sätt att veta det säkert. Det är en fråga om förtroende som tar fram det vanliga problemet igen.

Efter att de utfärdat tokens och du köper stablecoin med fiat-pengar som du kan använda på olika plattformar. Å andra sidan, om du vill sälja dina tokens och få tillbaka pengarna, skulle företaget överföra pengarna till dig. Efter det kommer de att förstöra de tokens du löste in. På det här sättet kommer de att ha samma förhållande 1: 1, även om folk köper några tokens eller förstör dem. Det här är ett annat sätt på hur stablecoins fungerar.

Så du ser att du får ett stabilt värde i denna typ av stabilt myntkrypto.

Har det några fördelar?

 • Ganska stabilt: Fiat-valutor är ganska stabila eftersom de har regeringen att stödja dem. Du kommer också att kunna ha lagliga rättigheter eftersom denna stablecoin behandlar juridiska villkor.
 • Rätt så enkelt: Du kommer att kunna förstå mekanismerna ganska enkelt. Det är också en enkel algoritm, inga komplexa situationer eller något som helst.

Stora nackdelar

 • Centraliserat system: Strukturen för detta stabila mynt är centraliserat och du vet hur sårbart det kan vara. Det grundläggande kravet på blockchain som avskaffar centraliseringsfrågor fungerar inte här. Så du kan inte kalla dessa nätverk decentraliserade eller distribuerade.
 • Tillitsproblem: Du måste lita på dem blint. Men detta element strider strikt mot kryptovalutornas natur. Externa granskningar kan krävas för att validera alla konton.
 • Regler: När du hanterar fiat-pengar passivt skulle du vara tvungen att följa regler och förordningar. Detta något som många av oss inte vill ha.

2. Råvarubakad Stablecoin

Denna typ av mynt är säkerhetskopierade varor som gas, guld, värdefulla metaller etc. Här kommer alla dessa varor alltid att ha ett stabilt värde i nätverket. Du kan placera produkter i fungibla tillgångar eftersom du kan handla dem mot kontanter på samma marknad.

Många av er kan ha varor lagrade under regniga dagar. En av de vanligaste är guld, en ädelmetall med ett stort värde på marknaden. Guld är en sällsynt metall och människor har använt det som ett tillbehör i generationer.

Därför hittar du alltid efterfrågan på denna metall och andra ädla metaller på marknaden. Så det kommer alltid att handlas.

Andra ädla metaller har också krav men inte lika höga som guldet i sig. Investerare lagerför denna metall och betraktar detta som ett säkert alternativ när det gäller andra metaller.

Stablecoin som backas upp av guld kommer alltid att ha ett specifikt värde tilldelat vart och ett av mynten. Till exempel kan ett guldstablecoin representera ett gram guld. Men du kanske undrar var är det fysiska guldet i sig. Dessa guld förvaras i ett mycket säkert pålitligt valv, men i de flesta fall är de tredje part.

Så ditt stabila myntkryptoföretag skulle använda tjänster från tredje part för att ge dig den här typen av lyxartiklar. Du kanske vill överväga det innan du hoppar ombord med dessa mynt.

Råvarustödda stabila myntkrypto är inte lika populär som fiat-backade. Men du får ett alternativ om du inte vill investera i fiatvalutor. Det är ungefär som ett konkret alternativ för dig.

Processen

Detta är inte så enkelt som fiat-backade stabila myntlista. En användare skulle köpa guld eller någon annan form av varan via plattformen. Därefter tillhandahåller säljaren det guld som användaren just köpte och vårdnadshavaren kommer att bevara detta i ett säkert valv.

En gång lagrar säljaren guldet, allt de gjorde placeras på någon form av ett digitalt kort. Detta kort är nödvändigt eftersom användaren eller säljaren kan göra anspråk på sina processioner baserat på informationen vid felaktig hantering.

Detta digitala kort skickas till ett smart kontrakt i nätverket, och det kontraktet myntar sedan nytt guldstablecoin eller token på nätet. Användarna får sedan de tokens de begärde för i början. Detta är mer av ett komplicerat sätt hur stablecoins fungerar.

Det finns inte så mycket stabila myntlistor, backas upp av råvaror idag. Men de få projekten ger användarna lite mer alternativ än fiat-backade, så det är en pluspoäng.

Å andra sidan har det rapporterats om bedrägeri-stödda projekt med stabila myntlistor, så se till att de är äkta innan du investerar.

Har det några fördelar?

 • Verklig tillgång: Varje investerare här kan ha reala tillgångar som en digital form. Som du kan se är tillgångarna konkreta. Så du kan lösa in dem när som helst med hjälp av omvandlingsfrekvensen och äga tillgången själv.
 • Högre stabilitet: Värdet på råvaror varierar inte riktigt så mycket. Så du kan tänka på dem som en stabil investeringskälla. I det långa loppet kommer dessa typer av stablecoins definitivt att vara till nytta
 • Erbjuder likviditet: Ett unikt tillvägagångssätt för att tokenisera varor gör blockchain-plattformen mer flytande än tidigare. Det underlättar också en större spännvidd för prisupptäckt.

Vad sägs om nackdelarna?

 • För många myndigheter: Denna typ av stabilt mynt kräver många extra myndigheter som säljare, förvarare och andra myndigheter. Det är därför i slutändan det blir ett centraliserat system snarare än ett decentraliserat, vilket ökar risken för misslyckande.
 • Kräver granskning: För att se till att allt är på plats krävs revisionssessioner. Detta tar mycket tid och undergräver den totala blockchain-upplevelsen.

3. Kryptovalutabaserad Stablecoin

Kryptovalutor säkerhetskopierar denna typ av stabil token. Här används populära kryptovalutor som Ethereum eller Bitcoin, som råkar ha mycket marknadsvärde. Vanligtvis säkerhetskopieras inte dessa mynt av enskild krypto, utan en blandning av olika kryptovalutor. Denna struktur förhindrar eventuella volatilitetsrisker.

Om du bara använder enstaka krypto för att säkerhetskopiera detta stablecoin-pris blir det primära målet för stablecoin ogiltigt. Det skulle bara vara ett mynt som backas upp av ett annat mynt, vilket till att börja med gör detta onödigt.

Men om detta stablecoin-pris säkerhetskopieras av en blandning av kryptovalutor, även om en av kryptovalutorna har ett massivt prisfall, kan andra valutor säkerhetskopiera det fallet. Detta system fungerar och säkerställer ett stabilt värde för tokens.

Kryptovalutor är mycket flyktiga tillgångar, så att investera i endast en är mycket riskabelt.

En annan stor faktor för kryptovalutastödda stablecoins är att den är alltför säker. Denna typ av struktur är nödvändig för att upprätthålla värdefluktuationerna på kryptomarknaden. Att göra mer än vad situationen kräver förhindrar skadorna på en plötslig prisstörning.

En vanlig scen för dessa typer av stablecoins är när användare sätter sina mynt i ett smart kontrakt och sedan senare skapar ett fast förhållande mellan stallcoins..

Processen

I den här låser användaren sina baskryptovalutor och sedan baserat på att stablecoin kommer att skapas. Efter skapandet skulle alla skickas till användarnas plånbok. Även i många fall skulle du se att denna kategori av stablecoin-pris låter användare få ett lån från det smarta kontraktet.

De kommer att låsa säkerheten och använda den för att betala av någon form av skuld om värdet på stablecoin-priset på något sätt minskar. Användaren skulle ställa in en uttagsnivå och om en plötslig krasch inträffar och den kommer nära den nivån kommer säkerheten automatiskt att avvecklas.

Andra metoder, såsom kompletterande eller incitament, säkerställer ytterligare stabiliteten på stablecoin. Så allt beror inte enbart på gruppen kryptovalutor utan snarare en kombination av allt. Det här är ett annat sätt på hur stablecoins fungerar.

Finns det några fördelar?

 • Decentraliserat system: Till skillnad från andra stallmynt har den här ett mer decentraliserat system av alla. Så om du gillar den decentraliserade arkitekturen kan du överväga det.
 • Högre effektivitet: Du kan snabbt omvandla alla typer av krypto till en annan krypto i nätverket. Det är relativt enkelt att göra och det ökar likvidationsprocessen.
 • Genomskinlighet: Alla transaktioner registreras i huvudbanksystemet så att du kan se allt som händer.
 • Skapar hävstång: Eftersom mynten är för säkerställda kan alla användare använda det som ett handelsmedel, vilket säkerställer en effektiv process.

Vad sägs om nackdelarna?

 • Instabil: Eftersom dessa typer av stablecoins stöds av kryptovalutor i sig, är dess sunt förnuft att det skulle vara mer flyktigt än andra typer av stabila mynt.
 • För komplex: Uppläggningen är lite komplex och beror på så många faktorer. Om till och med en av dem saknas skulle hela processen kollapsa.
 • Omedelbar likvidering: Det kan både vara välsignelse och förbannelse. Som du vet att du kan likvidera dina tillgångar om de faller under tröskelvärdet. Men genom att göra det kan prisklassen drastiskt förändras och göra hela systemet volatilt.

4. Seignorage-stil / icke-kollateraliserad Stablecoin

Denna kategori av mynt är lite annorlunda. De har inga tillgångar för att säkerhetskopiera dem; snarare använder de en algoritm för att bränna eller lägga till krypto för att stabilisera värdet. Detta mynt använder ett styrt tillvägagångssätt som säkerställer att mynten expanderar eller begränsas i nätverket. Systemet säkerställer att symbolerna alltid har ett stabilt värde.

Om efterfrågan ökar blir nya mynt präglade och det stabiliserar prishöjningen. Men det primära målet förblir alltid detsamma, gör värdet så nära $ 1. Tyvärr fick denna typ av stablecoin inte lika stor popularitet som de andra.

Men situationen förändras eftersom denna typ kan förändra utsikterna för stablecoin-priset.

Processen

Det är så enkelt som jag sa tidigare. Användaren i nätverket kräver stabila mynt och systemet genererar mynt för att upprätthålla kraven och stoppa prishöjningen. Men vad händer när priserna sjunker på grund av för många mynt?

I så fall kommer nätverket att erbjuda aktier och för att köpa aktier behöver du stablecoin. Så på det här sättet blir de av med överflödiga stablecoins och underhåller systemet. Det här är en liknande strategi som bankerna använder idag.

Vad är fördelarna?

 • Helt decentraliserat: Eftersom allt övervakas av algoritmerna är nätverket helt decentraliserat utan någon tredje parts inflytande.
 • Inga reservtillgångar: Den här stabila token har ingen säkerhet som säkerhetskopierar den. Så du skulle aldrig behöva oroa dig för prisförändringar i säkerheter som påverkar systemet.
 • Riktigt stabil: Det är jämförelsevis mer stabilt än andra typer av stallmynt. Algoritmerna ser alltid till att det aldrig finns för många eller för få mynt i nätverket.

Finns det några nackdelar??

Komplex process: Trots att algoritmerna tar hand om allt är processen helt sofistikerad. Det är exceptionellt svårt att se till att mynta och förstöra myntförhållandet alltid balanserar varandra.

Kapitel-3: Stablecoin: Mest populära projekt

Det har funnits många stablecoin-projekt hittills. Inte för att varje enskild dem blev populär, men vissa projekt är verkligen värda att nämna. Låt oss se vad dessa projekt är.

Fiat-backade Stablecoin-projekt:

 • Tether (USDT)

Låt oss börja med en av de välrenommerade stablecoins på marknaden. Tether är ett stabilt mynt som backas upp av USD. Dessutom är det enormt populärt bland blockchain-entusiasterna. Tether Limited är företaget som äger Tether, men det är inte det enda de äger. En av de största börsen Bitfinex har en närmare länk till Tether stablecoin; de verkar båda ha samma VD.

Detta stablecoin-pris används huvudsakligen av kryptoinvesterare, närhelst de behöver undvika ett eventuellt fall på marknaden. Så du kan tänka detta som en frälsare av något slag. De flesta handlare köpte Tether som en värdefull och stabil investering.

Vad Tether gör här är att det ger en bättre lösning för direkt USD-omvandling. Här kan handlare konvertera alla sina investeringar till en stablecoin som motsvarar motsvarande USD. Så du behöver inte längre ta ut pengar i kris.

Oenigheter om bindning

Även om Tether kan verka som den perfekta fångsten finns det några kontroverser på marknaden. Först och främst ifrågasätter många bristen på öppenhet i nätverket. Eftersom fiatbackad stablecoin har en central arkitektur är denna ifrågasättning oundviklig.

Många är rädda för att Tether stablecoin inte kan säkerhetskopiera alla poletter med den exakta mängden fiatpengar. Å andra sidan hävdar Tether alltid att de har tillräckligt med USD för att konvertera alla tokens. Många kritiker utmanade detta påstående, men kunde inte hitta någon solid grund för sin teori.

I slutändan är Tether fortfarande populär med mer än 2 miljarder dollar marknadsvärde.

 • TrueUSD (TUSD)

TrueUSD är ett annat fiat-backat stabilt mynt, men det är ett alternativ för Tether. Du kommer att få mer transparens i detta mynt, till skillnad från Tether. Deras grundläggande ramverk gör det möjligt för dem att behålla denna transparens.

Deras system har viss flytande betydelse för spärrsystemet. Varje användare på sin plattform kan byta TUSD med USD med hjälp av det spärrade kontot. Det här kontot är oberörbart för laget och ingen kan manipulera det. Uppenbarligen kommer detta scenario att säkerställa en bättre användarupplevelse eftersom du alltid kommer att kunna få 1: 1-ranson för din token.

Bittrex introducerade först TrueUSD och senare andra stora kryptomarknader som CoinTiger, Binance och Upbit välkomnade det. Såvitt populariteten går ligger den på andra plats, tätt efter Tether. Teamet försöker dock anpassa den här nya stablecoin till andra sektorer som internationell betalning eller e-handelslösning.

 • Tvillingarna (GUSD)

Gemini dollar eller GUSD kom in på marknaden med höga förväntningar. Winklevoss tvillingarna – Cameron och Tyler står bakom denna nya typ av fiat-backade stablecoin.

Gemini dollar följer alla regler för typiska fiatpengar, eftersom de backas upp av USD. Företaget hävdar att det är det första reglerade myntet på marknaden för närvarande med många funktioner. En av de anmärkningsvärda kan vara möjligheten att skicka och ta emot USD på sin plattform.

Så det säkerställer ett snabbt och säkert betalningssystem som går i topp med USD.

Hur fungerar det?

Först kommer alla som är intresserade av att köpa Gemini konvertera USD till GUSD från Gemini-börsen. Dessa tokens kommer direkt till hans / hennes Ethereum-konto. Å andra sidan, om han / hon sätter in detta belopp på deras Gemini-dollarkonto, kan de konvertera tillbaka det till USD.

USD som utfärdas för dessa tokens sparas i en amerikansk bank, där de är berättigade till överföring och andra applikationer. För att säkerställa att de har full öppenhet arbetar företaget med ett oberoende bokföringsföretag som inspekterar förhållandet 1: 1 varje månad.

På det här sättet behöver du inte oroa dig för din Gemini-dollar när du investerar i den.

Råvarustödda Stablecoin-projekt:

 • Digix Gold Tokens (DGX)

Ett av de bästa stallmyntprojekten för ett råvarubakat mynt skulle vara Digix Gold. Denna ERC-20-token stöds av en krävande vara – guld. Det finns många användare där ute som vill investera i guld och Digix ger den möjligheten direkt till sina dörrar.

Varje guld granskas och lagras sedan i ett extremt bevakat valv som kallas “The Safe House.” Du kan lösa in DGX när du vill; det finns inga begränsningar alls. Värdet på varje token beror på marknadspriset på guld. Guld ansågs alltid vara en stabil tillgång när det gäller investering tillsammans med fiatpengar.

Så i detta avseende är DGX bara ett perfekt exempel på det råvarustödda stabila myntet. Om du vill investera i guld i nätverket får du 1 gram guld för varje DGX-token.

Om du är orolig för öppenhet kan DGX definitivt bli av med dina bekymmer. Var tredje månad ger de ett fullständigt granskat uttalande som säkerställer säkerheten för din tillgång.

 • Tiberius mynt

Med lanseringen av Tiberius Coin, Tiberius Group AG. Började sin resa med blockchain. Tiberius Group AG är ett kapitalförvaltnings- och råvaruhandelsföretag som vill ge investerare ytterligare en möjlighet att köpa stabila valutor.

De är dock relativt nya, precis lanserade den 1 oktober 2018. Tiberius-myntet är något en unik ny stablecoin-kryptovaluta som backas upp av sällsynta metaller..

Ett av detta mynt representerar sju metaller. Så denna stabila myntkryptovaluta stöds inte bara av en enda sällsynt metall utan en kombination av dem. De har ett exakt förhållande av metall för varje mynt. Mestadels har token 6,569% platina, 11,057% kobolt, 19,595% guld, 13,269% nickel, 15,838% tenn, 24,959% koppar och 8,713% aluminium.

När det gäller vikt får du 0,0015 g platina, 1 g kobolt, 0,003 g guld, 6 g nickel, 5 g tenn, 25 g koppar och 25 g aluminium.

Enligt dem vill de att människor ska investera i industriella metaller som har hög efterfrågan och kommer att bestå under mycket lång tid.

Till skillnad från andra säljs Tiberius-mynt lagligt under den schweiziska lagen. Den här stablecoin kostar bara 0,70 dollar, och den är säker på att hålla den i det prisklassen.

Cryptocurrency-backade Stablecoin-projekt:

 • MakerDAO (DAI)

MakerDAO faller under de kryptovalutabaserade bästa stablecoins, men med lite skillnad. Som jag sa tidigare är kryptovalutor mycket flyktiga och den här typen bör alltid ha en blandning av krypto för att stabilisera varandra.

Men så är det inte i MakerDAO. De har två typer av token en är MKR, och en annan är DAI stablecoin. DAI-stablecoin stöds av Ethereum. Ja, bara Ethereum. Men hur bibehåller de stabiliteten då?

Som ni vet överbelastar denna typ av mynt ibland. Så om du vill ha ett stabilt mynt på 20 USD i nätverket måste du knyta Ethereum till 40 dollar för dem. När du har kopplat Ethereum kommer nätverket att använda ett smart kontrakt och börja prägla DAI-guldstablecoin och skicka det till din plånbok.

Den väsentliga delen med detta mynt är att du får ett helt decentraliserat system eftersom DAI stablecoin inte fungerar med någon form av centraliseringsenhet eller tredje part.

 • Synthetix (Havven)

Synthetix, tidigare känt som Havven, är ett decentraliserat betalningssystem. Havven, började sin resa kopplad till att erbjuda samma värde som USD och lanserade ett stabilt mynt med namnet nUSD (nu sUSD).

Det primära målet är att tillhandahålla en större lösning för kryptokurvas prisfluktuationer och erbjuda en decentraliserad väg. Men hur myntar du myntet? Tja, för detta måste du köpa deras token som SNX (Tidigare HAV). Deras egen token säkerhetskopierar en annan token, och de ser till att utbudet alltid förblir stabilt.

Men efter omprövningen introducerade Synthetix många fler stablecoins som sEUR, sJPY, sAUD, sKRW och sXAU. Dessa mynt stöds också av SNX. Så för att få dem måste du använda SNX-mynt, och sedan kommer ditt val av det stabila myntet att präglas.

Det är ganska fascinerande faktiskt eftersom du med Synthetix får många val och mycket valuta. Eftersom de flesta stablecoins är knutna till USD, här får du också andra valutor inklusive guld stablecoin.

Seignorage-stil / icke-kollateraliserade Stablecoin-projekt:

 • Kol

Det är ett annat bästa stablecoins-exempel på icke-säkerställd stablecoin. Kolstablecoin syftar till framtiden för distribuerad storboksteknik, och de tror att stallmynt kommer att bli nästa tillgång för den globala ekonomin.

Kolstablecoin följer det stabila värdet på USD och använder algoritmer för att stabilisera den totala token-utbudet. De har två typer av tokens i nätverket – Carbon Stablecoin och Carbon Credits. Kolkrediten är en flyktig token och används för att upprätthålla priset på kolstablecoin eller CUSD.

När priserna börjar sänka auktionerna av sina koldioxidkrediter till användare som vill delta i att bränna sin CUSD. När de har fått tillräckligt med CUSD, bränner algoritmen dem av, vilket skapar ett prispress uppåt.

Om priset på något sätt börjar stiga distribuerar nätverket CUSD till koldioxidinnehavarna och stabiliserar utbudet. Systemet fungerar, och du får en decentraliserad natur utan att något stöder det.

Så, på ett sätt använder Carbon en flyktig tillgång för att stabilisera en annan tillgång. Deras algoritm är ganska enkel, och de tror att den kan pågå under en mycket lång tid utan att störa nätverket på något sätt.

 • Kowala

Den icke-säkerställda stablecoin Kowala är en av de bästa stablecoins att investera i om du gillar denna typ av kryptovalutor. kUSD är Kowalas officiella mynt och följer prissättningen för USD. kUSD påstår sig vara det första automatiskt säkerhetskopierade stabila myntet och körningarna av Kowala-protokollet.

Detta protokoll har samma resultat som Basis. Kowala-protokollet skapar och förstör kUSD baserat på kraven. Om efterfrågan blir hög skapar de mer kUSD, och om den sjunker ner förstör den tokens.

Om de kan hålla det igång kan Kowala bara bli en användbar stablecoin varje dag. Med detta kommer du att kunna utföra många aktiviteter som – online shopping, betala räkningar, sjukhusavgifter och många fler.

Kapitel-4: Vilka är de verkliga applikationerna?

Stablecoin kommer med sin rättvisa andel av applikationer och i verkliga scenarier fungerar de perfekt.

stablecoins applikationer och projekt

Låt oss se vad de är:

 • Daglig valuta

Du kan använda stablecoins som en vanlig valuta precis som fiat-pengar med lagliga säkerhetskopior. De kommer att vara precis som digitala pengar, och du kan använda dem för att göra onlinebetalningar. Nu kan du äntligen bara kunna använda din mobil och betala för morgonkaffe med en kryptovaluta.

Du kan också använda den som en betalningsmetod för utländska betalningar och nu behöver du inte gå igenom omvandlingsprocessen alls.

 • P2P-betalningar och effektivisering återkommande

Det är lättare med stablecoins att göra peer to peer-betalningar. Du kan använda dem på smarta kontrakt för att göra automatiska betalningar. Koppling med smarta kontrakt kan allt göras. Om du driver ett företag kan du betala dina tjänstemän med krypto bara genom att använda smarta kontrakt.

Allt kommer att vara automatiserat och transparent. Med detta mynt kommer du att kunna betala upp samma belopp som de tjänar. Med banker borta från ekvationen kan det ta bara några minuter. Så det fungerar bäst för båda parterna.

 • Prisvärda och extremt snabba överföringar

Många människor i utvecklingsländer åker till ett annat land för att söka arbete. Detta är en relativt växande nisch inom arbetsområdet. De har familjer att stödja hemma, och för det måste de skicka pengar utomlands. Att skicka överföringar utomlands är mycket enklare med dessa mynt. De är extremt snabba och kommer att ha samma värde som fiat-pengar. Så det behövs inte vanliga företag med andra byråer.

Det kommer inte bara att göras inom några minuter, men transaktionskostnaderna i stallmynt är mycket lägre. Det är så de kan spara ytterligare pengar.

 • Lagt till säkerhetsnivå från valutakrasch

Eftersom de är stabila behöver du inte oroa dig för valutakrasch medan du investerar. Till skillnad från andra kryptovalutor har värdena nästan inga fluktuationer. När det gäller kraschar kan människor snabbt byta ut sina pengar mot ett stabilt mynt för att bevara beloppet.

Och när allt lugnar kan de enkelt få tillbaka pengarna utan problem. Detta säkerställer bättre skydd mot alla valutakrasch. Användning av detta mynt kan också säkerställa stabilisering av vanliga fiatpengar.

 • Mer stabila kryptovalutautbyten

Cryptocurrency exchange måste hantera mycket instabilitet. Eftersom vanliga kryptor har begränsat utbud ökar efterfrågan på dem långsamt och gör dem mycket volatila. Detta påverkar investerarnas sinne negativt.

Crypto-marknaden måste också hantera regler för konvertering av fiatpengar och många fler. Men med stablecoin kan borden vändas. Genom att stabilisera marknaden kan dessa mynt förbättra det totala utbytet av kryptovalutor: ingen extra risk, inga onödiga regler.

Kapitel 5: Varför ökar populariteten för stabilt mynt?

Det är ganska uppenbart varför stablecoins blir ett populärt val. Stablecoin är inte som andra kryptovalutor. Vanliga kryptovalutor har fast eller begränsad tillgång med scheman för att släppa nya mynt. Å andra sidan fungerar detta mynt ganska annorlunda. Istället för att ha ett begränsat utbud reglerar de utbudet utifrån marknadssituationen. Så de har en distribuerande arkitektur för kryptovalutaekonomin och de stabiliserar marknaden.

Även om du kanske tänker på hur det växer i efterfrågan eftersom investerare inte kommer att kunna tjäna mycket med sina stabila priser, ja, det stämmer, men dessa öppnar upp en annan typ av möjligheter för nystartade företag och regniga investerare.

Om du vill ha en säkerhetskopia för regniga dagar eller när det gäller behov, vad kan då vara det bästa sättet förutom att köpa stablecoin? Stablecoins ger dig alltid samma belopp som du investerade från början, och du behöver inte oroa dig för att priserna sjunker.

Ett annat viktigt faktum är att när vi går framåt i en digital värld kommer alla valutor så småningom att digitaliseras. I så fall skulle det att ha stabilt mynt som huvudbetalningskälla fungera på samma sätt som vi använder fiat-pengar.

Och det är därför stablecoins är det senaste populära surret på marknaden.

Kapitel 6: Finns det begränsningar?

Stablecoins ser bra ut som ett system, men varje system har sin rättvisa andel av brister. Låt oss ta reda på vad som är de viktigaste begränsningarna för dessa mynt.

 • Centraliserad

Stablecoins har en central karaktär, vilket strider mot blockchainens primära karaktär. Detta passar perfekt med de fiat-backade. Fiat-backade mynt måste alltid arbeta med en enda enhet eller en tredje part. Det är därför arkitekturen blir mycket centraliserad.

Tether är ett fiat-backat stabilt mynt, och det kan inte ge den faktiska decentraliseringen av blockchain. Så även om den använder blockchain får du inte samma erfarenhetsnivå.

 • Tillitsproblem

Eftersom de har centraliserad natur kan människor inte helt lita på systemet. De behöver fortfarande bevisa sina ansökningar. Fiat-backade eller råvarubaserade mynt har denna typ av begränsningar. De hävdar båda att de har tillräckligt med pengar eller råvara för att säkerhetskopiera tokens, men hur kommer användarna att veta det.

I de flesta fall är användarna osäkra på om de luras eller inte. Detta problem löses enkelt genom regelbundna granskningar. Men inte varje stabilt mynt är upp till det.

Ett annat faktum är att om du vill få den riktiga varan någon gång kan det innebära en dyr resa till valvet eller annat pappersarbete du inte vill göra.

 • Regler

En annan begränsning av typiska fiat-backade valutor. Detta stabila mynt använder riktiga pengar för att säkerhetskopiera det, så de flesta mynt har samma regler som fiatpengarna. Så i slutändan kolliderar detta med syftet med kryptovalutor.

Kryptovalutor har inga regler eller faller inte under radaren. Det är därför det är lättare att avveckla dem. Men med lagen i mixen kommer du uppenbarligen att möta samma nivå av regler som du gör med fiatpengar. Detta avskräcker många investerare från att köpa stablecoin.

 • Instabil

Kryptobakade eller råvarubakade stablecoins kan bli instabila på grund av prisfall. Det är fortfarande oklart hur de kommer att säkerhetskopiera om tillgångarnas värden sjunker i den verkliga världen. Ja, de utgör många fördelar, men de underskattar de verkliga scenarierna.

Vad händer om råvarupriset sjunker i stor utsträckning eller kryptovalutorna blir för instabila? Det finns inget sätt att veta hur de kommer att hantera mynten för att vara “stabila” under ogynnsamma omständigheter.

Kapitel-7: Ser framåt

Även om du känner till kryptovalutor länge men de är fortfarande i spädbarnsstadiet. Detta gäller även stabila mynt. Dessa mynt är ganska nya i spelet och har fortfarande många brister att åtgärda.

Men vid första anblicken ser de mycket lovande ut och de kan ändra det vanliga scenariot för kryptovärlden. Varje form av det stabila myntet har olika inställningar och mönster; ingen är perfekta. Kanske om de kan dra av den här nya typen av arkitektur på lång sikt, kommer människor att acceptera blockchain och kryptovalutor positivt.

Stablecoins kan växa globalt, och det är fortfarande tidigt att kommentera deras framgång.

* Ansvarsfriskrivning: Artikeln ska inte tas som och är inte avsedd att ge någon investeringsrådgivning. Påståenden som görs i denna artikel utgör inte investeringsråd och bör inte tas som sådana. Gör din egen forskning!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map