Topp 10 tips för att starta en karriär inom Blockchain

Sedan starten av kryptovalutor har blockchain fått uppmärksamhet i teknikvärlden. Den revolutionerande tekniken har lyckats uppnå avsevärd hype av rätt skäl. Så det är rimligt att en expertutvecklare eller en programmerare eller till och med en nybörjare letar efter möjligheter att starta en karriär inom blockchain. De finansiella tillämpningarna av blockchain-teknik för kryptovalutor och krypterade digitala plånböcker är bara toppen av isberget.

Den ökande populariteten för blockchain som ett val av teknik för olika praktiska användningsfall har resulterat i en ökande trend av efterfrågan på blockchain-jobb. Därför är många nybörjare tveksamma till de bästa metoderna för att starta en blockchain-karriär. Följande diskussion beskriver de bästa tipsen för att starta en karriär inom blockchain för att stödja nybörjare att navigera enkelt i deras karriärväg i blockchain.

Anmäl dig nu: Gratis Blockchain-grundkurs

Är Blockchain en bra karriär?

Innan du reflekterar över tips för att starta en karriär inom blockchain är det viktigt att rensa tvivel som ”är blockchain en bra karriär”. År 2017 bevittnade fenomenal tillväxt i antagandet av blockchain-teknik. En av de bästa jobbportalerna i världen, Indeed.com, visade en drastisk tillväxt i antalet blockchainjobb på ett års mellanrum.

Viktigast av allt har blockchain också blivit en av de mest efterfrågade tekniska färdigheterna på IT-arbetsmarknaden. Den senaste introduktionen av blockchain som en av de mest efterfrågade tekniska färdigheterna i LinkedIn Annual Skills Survey presenterar en lovande anledning att starta en karriär inom blockchain.

Den nya karaktären av blockchain-tekniken, tillsammans med de kontinuerliga förbättringarna i blockchain-landskapet, ger emellertid formidabla utmaningar. Så varje nybörjare bör följa rekommenderade bästa metoder för att hitta det bästa svaret på ”hur börjar jag en karriär inom blockchain.” Här är en översikt över de tio bästa tipsen för att starta din karriär i en blockchain-baserad arbetsroll.

Läs också insikterna i Linkeidn Report som säger att Blockchain är en TOP-skicklighet 2020.

1. Anmäl dig till gratis Blockchain-kurser

Den första oro för alla nybörjare inom blockchain-fältet bör vara tillgång till tillräckligt med inlärningsresurser. Om du har bestämt dig för att starta en karriär inom blockchain måste du ha målat en ganska komplicerad bild av den. I själva verket är det viktigt för nybörjare att närma sig blockchain-utbildning och utbildning ur ett enkelt perspektiv.

Nybörjare måste hitta gratis blockchain-kurser som kan ge dem en introduktion till blockchain-världen. Utan någon aning om det grundläggande inom branschen du skulle bygga din karriär i, finns det knappast någon chans för framgång. Du kan dock använda omfattande och mycket effektiva gratis blockchain-kurser för att studera blockkedjans grundläggande begrepp. De fria kurserna lägger ingen ekonomisk press på nybörjare och är bra plattformar att veta om blockchain och dess användning.

2. Känn alla grundläggande termer i Blockchain

Nästa viktiga omnämnande bland tips för att starta en karriär inom blockchain hänvisar till utvecklingen av flyt i grundläggande terminologi. Blockchains unika karaktär beror till stor del på dess struktur och funktioner. Termerna som decentraliserade appar, konsensusmekanismer, smarta kontrakt och andra är mer än bara slagord som du hittar med blockchain.

De är mycket viktiga komponenter i blockchain-ekosystemet och är obligatoriska för blockchain-proffs i nästan vilken roll som helst. Kunskapen om grundläggande termer förbättrar inte bara den grundläggande kunskapen om blockchain utan bygger också grunden för att förstå dess praktiska användningsområden.

Här är de grundläggande Blockchain-definitionerna som utgör en ultimat Blockchain-ordlista för nybörjare.

3. Använd YouTube-videor för inlärning

Nybörjare som strävar efter att starta en karriär inom blockchain bör också stödja sin inlärningsresa med YouTube-videor. YouTube är inte bara en underhållningskälla utan också ett massivt arkiv med blockchain-relaterade videor. Nybörjare kan utforska handledningsvideor och webinarinspelningar relaterade till blockchain på YouTube. Dessutom kan YouTube-videor också innehålla praktiska demonstrationer av olika blockchain-användningsfall.

Därför måste du välja några av de högst rankade Blockchain YouTube-kanaler på blockchain-teknik och prenumerera på dem omedelbart. Det interaktiva innehållet i blockchain-relaterade YouTube-videor hjälper varje nybörjare att lära sig blockchain ur ett intressant perspektiv. Viktigast av allt är att YouTube-videor är bra källor för att hålla dig uppdaterad med nya trender i blockchain-världen.

4. Delta i Blockchain-evenemang och konferenser

Blockchain är en framväxande teknik och drar sin styrka från bidrag från miljontals yrkesverksamma över hela världen. Om du vill börja en karriär inom blockchain är det viktigt att hitta dig runt branschens dynamik. Utsikterna för din karriärutveckling med blockchain-teknik beror på din branschkompetens.

Den bästa plattformen för att utveckla din branschkunskap om blockchain är tillgänglig för nybörjare i blockchain-evenemang och konferenser. Branschexperter från alla hörn av världen, ledande branschledare inom blockchain inom olika branscher och många blockchain-entusiaster samlas vid blockchain-evenemang och konferenser.

Dessa platser ger välbehövlig exponering för blockchainvärlden bortom böckerna och handledningarna. Nybörjare kan utveckla inte bara sin kunskap om blockchain-teknikens verkliga potential utan också utveckla professionella kontakter vid blockchain-evenemang och konferenser.

Kontrollera också: Varför Blockchain är viktigt

5. Förbättra färdigheter i kryptografi

Du måste fokusera på de tekniska färdigheter som krävs för att starta en karriär inom blockchain. En av de anmärkningsvärda färdigheter som krävs för blockchain-proffs är kryptografi. Antagande av blockchain beror väsentligt på säkerheten för datasäkerhet och kryptografisk expertis kan ge en enorm fördel till karriären hos en blockchain-professionell.

Företag som hanterar massiva mängder känslig information och många finansiella transaktioner dagligen har inte råd med risker eller sårbarheter i sin blockchain-infrastruktur. Så, anställningschefer letar efter kryptografi som en av de grundläggande färdighetskraven för olika blockchain-baserade roller.

6. Utveckla programmeringskunskap och expertis

Ett annat grundläggande skicklighetskrav för att starta en karriär inom blockchain är programmering. Programmeringsexpertis är obligatorisk för blockchain-proffs, och du behöver flyt på minst ett av programmeringsspråken på hög nivå. Nybörjare bör ta tillräckligt med tid för att hitta utbildningskurser online och registrera sig för dem omedelbart.

Kandidater med en examen i datavetenskap eller informationsteknik har en konkurrensfördel för att starta en karriär inom blockchain. Till exempel skulle en utvecklare i blockchain behöva expertis inom JavaScript för att skapa smarta kontrakt enligt applikationsspecifikationer och krav. Därför är programmeringskunskaper ett grundläggande krav för att stärka grunden för din blockchain-karriär.

Läs också: Hur man blir blockchainingenjör

7. Lär dig mer om Distribuerad databehandling

Om du strävar efter att bygga en karriär inom blockchain måste du utveckla expertis inom distribuerad databehandling. Blockchain är ett distribuerat system och blivande kandidater måste bekanta sig med distribuerad databehandling för att utnyttja dess funktionalitetseffektivitet. Kryptovalutor förde konceptet med distribuerat nätverk med en förtroendefaktor och med blockchain som den underliggande tekniken stavade nya möjligheter för användning av blockchain.

Omfattande kunskap om distribuerad databehandling kan hjälpa till att utveckla förtroendet för att använda blockchain på vilken plattform som helst i vilken miljö som helst. Dessutom spelar distribuerad datorkunskap en avgörande roll för att stärka grunden för blockchain.

8. Gemenskapsengagemang

Var en aktiv medlem i blockchain-samhällen, och du kan få många lovande resultat. Detta kan låta som en slogan, och även om det är så har det potential att ge fördelar för blivande blockchain-proffs. Blockchain-samhällen och diskussionsforum är de perfekta källorna för att finjustera din blockchain-kunskap och expertis.

Diskussionerna om blockchain-teknik kan ge din nya insikt och vägledning för att starta en karriär inom blockchain. Dessutom är blockchain-samhällen också perfekta plattformar för att bygga ditt eget professionella nätverk och utforska karriärmöjligheter.

9. Ta initiativet för din karriär

Det viktigaste steget för alla kandidater som vill bygga blockchain-karriären är initiativ. Du måste försöka dyka in i blockchainvärlden och börja söka jobb som passar din skicklighet. Ingen kommer att komma över och be dig att gå med i ett blockchain-baserat jobb eftersom du har färdigheterna.

Kandidater måste anstränga sig för att bygga upp sin professionella portfölj med höjdpunkter i deras kvalifikationer för blockchain-jobb. Professionella nätverksplattformar som LinkedIn kan vara pålitliga källor för att börja utveckla din räckvidd för anmärkningsvärda jobbmöjligheter på marknaden.

10. Uppnå Blockchain-certifiering

Den sista, men ändå mest avgörande rekommendationen för kandidater som vill bygga en karriär inom blockchain, hänvisar till blockchain-certifiering. Blockchain-certifiering är en pålitlig och trovärdig metod för att starta en karriär inom blockchain. De ger konkreta bevis på individens blockchain-expertis och kapacitet för att hantera ansvar i specifika roller.

Den utbildning och utbildning som krävs för blockchain-certifiering tillsammans med omfattande examensmål säkerställer validering av kompetens hos kvalificerade kandidater. Dessutom fokuserar många certifieringsprov främst på prestationsbaserad utvärdering av kandidater. Därför visar certifierade kandidater också möjligheten att lösa scenarier för verkliga användningsfall i blockchain-applikationer.

En Blockchain-certifiering validerar dina färdigheter och hjälper dig att ta din Blockchain-karriär en nivå uppåt. Få ditt Blockchain-expertcertifiering och ta ett steg!

Redo att starta en karriär inom Blockchain?

Som du kan se kan enkla tips hjälpa dig att enkelt starta en karriär inom blockchain. Kandidater bör dock följa en specifik plan för att utveckla sin karriär inom blockchain-teknik. Å andra sidan kan experter också använda de pekare som nämns här för att utveckla en karriär inom blockchain. Det viktigaste kravet för alla kandidater som vill starta sin karriär inom blockchain är ansvarsskyldighet och riktning.

Du måste välja en specifik karriärväg i blockchain och arbeta för att utveckla nödvändiga färdigheter och kunskaper för det. Dessutom måste kandidater också välja pålitliga och pålitliga träningsplattformar för en perfekt start på sin karriär inom blockchain. Hitta din karriärväg och börja lära dig grundläggande blockchain med Free Blockchain Course!            

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map