Smarte kontrakter: Den ultimate guiden for nybegynnere

Blockchain har så mange fasiliteter, og det beste er at den blir kvitt mellommennene helt. Så du trenger ikke å betale noe mellomledd lenger, ikke mens du er på blockchain-nettverk uansett. Hva om denne blockchain-teknologien introduserer smarte kontrakter som endrer selve naturen til hvordan vi gjør forretninger i dag?

Dette systemet sparer virkelig mye tid. De har en god del av problemene. Imidlertid er de en av de billigere, raskere og sikrere metodene enn alle tradisjonelle midler. Det er den eneste grunnen til at banker eller regjeringer ikke er så glad i denne fantastiske teknologien.

Tilbake i 1994 fersket en juridisk lærd Nick Szabo ideen om smarte kontrakter. Senere i 1998 oppfant han en annen digital valuta kalt ‘Bit Gold.’ Dette var før Bitcoin noen gang eksisterte. Denne kontrakten var selvutførende og konvertert til koder for å utføre oppgaver.

I Nicks format ble systemet overvåket av andre datamaskiner i nettverket, og dessuten ville de kunne lage et tilbakemeldingssystem som transaksjon av penger eller produkt.

Ideen er så lik i dag smart kontrakt og blockchain-teknologi at mange trodde Nick var den fortapte Satoshi Nakamoto (grunnlegger av Bitcoin)! Gal teori, ikke sant? Men dessverre ikke sant.

Fremtiden for smarte kontrakter

Hvis du tenker på smarte kontrakter eller hvordan den utviklet seg i den moderne verden nå, så er du på rett sted. For i dag skal jeg dekke den ultimate smarte kontraktsguiden. Så følg med!

Contents

Innholdsfortegnelse

Kapittel 1: Hva er smarte kontrakter?
Kapittel 2: Hvordan vil smarte kontrakter påvirke livet ditt?
Kapittel 3: Hva som gjør smarte kontrakter så ønskelige?
Kapittel 4: Smarte kontrakter åpner for en ny horisont av muligheter
Kapittel 5: Applikasjoner for smarte kontrakter
Kapittel 6: Hvordan fungerer smarte kontrakter?
Kapittel 7: Hva er fordelene med smarte kontrakter?
Kapittel 8: Ulemper ved smarte kontrakter
Kapittel 9: Seks eksempler på smarte kontraktsbaserte selskaper som er langt fremme i spillet
Kapittel 10: Hvorfor er folk så hypnotiserte om smarte kontrakter Blockchain?
Kapittel 11: Hvorfor er smarte kontrakter ennå ikke mainstream?
Kapittel 12: Fremtiden for smarte kontrakter
Kapittel-13: 6 Smarte kontraktplattformer som sikkert vil forbløffe deg!
Kapittel 14: Sammenligning av de populære smarte kontraktplattformene
Kapittel 15: Nettangrep og hackere: Hvor smart er smarte kontrakter virkelig?
Siste tanker

Kapittel 1: Hva er smarte kontrakter?

La oss begynne med hva eksakte smarte kontrakter er. Smarte kontrakter er akkurat som vanlige kontrakter som lar deg bytte eiendom, penger, aksjer eller noe verdifullt sikkert og gjennomsiktig med en liten vri.

Med smarte kontrakter trenger du ikke noen mellommann for å gjøre din gjerning.

Det er den viktigste forskjellen mellom vanlige kontrakter og smarte kontrakter. La meg forklare det med et eksempel. Tenk på det som en salgsautomat. Vanligvis, for ekstra betaling som advokater eller sykehus, må du betale dem og vente på tjenesten eller dokumentene.

Men ikke for denne. Med denne nye teknologien legger du bare Bitcoin i en salgsautomat og får godteriet som kommer ut. Det beste er at det ikke bare definerer reglene, men det vil også håndheve det!

Ifølge en programmerer av Ethereum blir eiendelen eller valutaen forvandlet til et program. Programmet kjører koden og evaluerer basert på oppgavene at om denne eiendelen skal gå til den andre personen eller tilbake til eieren.


Dette sparer mye tid i prosessen, og alt om prosjektet holder seg rettferdig for begge parter.

SMART KONTRAKT FORKLART

Et smart eksempel på kontrakt

La meg rydde opp med et eksempel,

Anta at Todd vil kjøpe en bil fra Jamie. Han kan enkelt betale Jamie ved hjelp av blockchain-nettverk og gjennom kryptovaluta. Todd vil få en virtuell kvittering, og den blir inkludert i den smarte kontrakten.

Etter at Jamie har gitt deg nøkkelen til bilen din innen den angitte datoen, frigjør Todd betalingen. Hvis Jamie ikke ga deg nøkkelen, vil nettverket ringe inn refusjon. Men hvis Jamie ga deg nøkkelen innen den angitte tiden, vil nøkkelen og gebyret begge holdes opp til den angitte datoen.

Når den har alle komponentene som skal frigjøres, vil den frigjøre nøkkelen til Todd og avgiften til Jamie.

Systemet fungerer på if-then-klausulen, og ingen kan hacke seg inn i systemet uten å varsle den andre parten. Hvis noen prøvde å få tilgang til koden, vil hver part som er knyttet til kontrakten bli varslet umiddelbart.

Systemet er vitne til av hundrevis, og du kan lett stole på at det er helt feilfritt. Hvis Jaime gir nøkkelen, får han betalingen, uten tvil der, og Todd vil også få nøkkelen.

Så begge parter vinner, og kontrakten blir automatisk kansellert etter å ha oppfylt visse regler. Prosessen er veldig enkel.

Du kan bruke denne fantastiske teknologien til alt som brudd på kontrakter, kreditthåndhevelse, finansielle tjenester, forsikringspremie, eiendomsrett og mange flere.

Kapittel 2: Hvordan vil smarte kontrakter påvirke livet ditt?

La meg gi deg en situasjon å takle først. Tenk deg at du vil selge et hus. Prosessen er ikke så lett; du trenger å forholde deg til mange mennesker, for ikke å nevne alt papirarbeidet.

Alle disse gjør salgsprosessen enda mer komplisert. Derfor går folk etter en eiendomsmegler som vil takle alle disse problemene, og du kan slappe av og gjøre salget uten problemer.

Imidlertid vil eiendomsmeglerne ta 7% av den totale salgssatsen, noe som kan være en stor avtale for mange mennesker. Eiendomsmegler vil involvere en form for sperretjeneste for å sikre at du får huset ditt uten å bli dratt av eller noe.

Smarte kontrakter kan lett komme til nytte i disse situasjonene. Teknologien ville kvitte seg med behovet for mellommannen (eiendomsmegleren) og problemet med tilliten. På denne måten trenger du ikke å frykte for pengene dine eller selve eiendommen.

Etter å ha gått over eierskapet, vil kjøperen frigjøre pengene, og du vil kunne selge huset ditt uten å betale ekstra gebyrer.

Dette er bare ett tilfelle; det er mye mer. De vil legge til rette for enhver form for aktiva og penger og sørge for at du får ønsket produkt.

Er ikke dette systemet ganske enkelt? Denne nye teknologien har potensial til å forandre verden og gjør det for øyeblikket.

Kapittel 3: Hva som gjør smarte kontrakter så ønskelige?

Du kan ha noen spørsmål som hvorfor du bruker smarte kontrakter, eller hvordan de skal hjelpe deg. Vel, her finner du alle svarene dine, og du kommer til å elske den smarte kontrakten. Eksempler på smarte kontrakter vil forbløffe deg med deres moderne og digitale applikasjoner.

Fordeler med smarte kontrakter

 • Avbruddsfri

Den mest irriterende delen er når en tredjeperson eller en tredjepart avbryter din beslutning eller avtale. Med smarte kontrakter vil det ikke være noen avbrudd av tredjeperson. Det er bare du som tar alle valgene dine og gjør en avtale selv.

Du trenger ikke å vente på bekreftelsen fra noen advokat eller megler. Dermed vil den totale prosessen være helt fri for manipulasjon.

 • Sikkerhet

I dag har hacking blitt et enormt problem. Alle ønsker å beskytte dokumentene sine mot piratkopiering. Den smarte kontrakten vil gi deg hackingsfrie, helt sikre nettsteder for dokumentene dine.

De vil kryptere nettstedene med koding på høyeste nivå som nesten ikke ville være mulig å knekke og hacke. Dermed blir de et av de sikreste stedene for dokumentene dine.

 • Rask ytelse

For å behandle alle dokumentene og papirene manuelt, må det vanligvis ta litt tid. Det er det manuell behandling gjør. Men de smarte kontraktene blockchain gjør alt digitalt.

De behandler hver eneste oppgave automatisk med programvarekoder og internett. Det kommer til å spare mye tid. De vil fullføre hele behandlingen i løpet av et øyeblikk. Det blir ingen manuell behandling.

 • Overskudd

Når det er megler, mellomledd eller annen tredjepart, må du betale dem litt mer. Men med en smart kontrakt vil det ikke være noen tredje person eller mellommenn. De eliminerer den enorme mellomleddskjeden. Så du kan spare pengene effektivt.

Dermed vil blockchain hjelpe deg med å spare penger. Du må betale for å observere transaksjonene dine.

 • Feilfri

Du vet veldig godt at når du fyller ut noen skjema manuelt, er det muligheter for å ha noen feil. Men en automatisert smart kontrakt vil fullføre hele prosessen automatisk, og det vil ikke være noen enkelt feil.

Det vil være en komplett oversikt med alle detaljene og vilkårene. Så du vil få all behandlingen gjort på en feilfri, raskere og billigere måte.

Kapittel 4: Smarte kontrakter åpner for en ny horisont av muligheter

Smart kontrakt passer best for de bransjene der en automatisk gjennomføringsprosess vil være nyttig.

Slike næringer er helsetjenester, bank, eiendom og forsikring. I disse bransjene vil smarte kontrakter blokkjede passe best, og ved å ta i bruk denne teknologien, vil de få fordeler mye. De utfører hele prosessen automatisk ved hjelp av algoritmer, regler og intelligent koding.

Bransjer der de tilbyr tjenester som mat, drikke og gjestfrihet, er kanskje ikke den smarte kontrakten så nyttig der.

Går videre

Utviklerne ser frem med de smarte kontraktene blockchain for å komme seg mot en avansert fremtid. De kommer til å slå sammen råvareterminkontrakter med blockchain-teknologien.

Vareterminkontrakter er en annen type finansielle derivater. Kunder og leverandører kan bruke dem slik at de kan gå mot svingningene i den fremtidige prisen. Folk handler dem mest på noen få sentraliserte børser som Eurex eller CME.

Aktivitetene til disse børsene er som megler eller mellommenn, og for det må brukerne betale høye avgifter for å bruke dem.

Utviklere er veldig glade for å slå sammen Commodity-futureskontrakter med blockchain-plattformen og den smarte kontrakten. Dermed vil de være i stand til å kontrollere og regulere prisen som svinger enklere. Snart vil det være en enorm revolusjon i næringslivet.

Kapittel 5: Smarte kontrakter applikasjoner

Du må ønske å vite hvor du kan bruke smart kontrakter blockchain. Det er mange steder hvor applikasjoner for smarte kontrakter er gode å bruke. Den smarte kontrakten har det tradisjonelle systemet med poster og avtaler.

Smarte kontrakter bruker saker

La oss ta en titt på brukssakene til smart kontrakt.

 • Lagring av poster

Den smarte kontrakten kommer med digitaliseringen av fyllingen av Uniform Commercial Code. Dermed kan de lagre poster, slippe og fornye dem automatisk når de trenger det. Dessuten, hvis det er noe behov eller krav om å fjerne noen poster permanent ved lov, kan de også gjøre det automatisk.

 • Handelsaktiviteter

De tradisjonelle handelsfinansielle aktivitetene krevde alltid en megler eller en mellommann. Dette gjorde hele prosessen lang og litt kostbar. Den smarte kontrakten eliminerer denne mellomleddet av handelsfinansieringen. De bruker enten Letter of Credit-metodene eller handelsbetalingsinitieringen for overføring. Dermed gjør de hele handelsfinansieringsprosessen enklere, mer effektiv og mindre kostbar for kjøpere og også leverandører.

De gjør likviditeten bedre for de økonomiske ressursene. En smart kontrakt krever feilfri bransjebakgrunn og skikkelige juridiske anklager også.

 • Supply Chain Management

En av de potensielle bruken av den smarte kontrakten er supply chain management. Smart kontrakter blockchain opprettholder hele postene for hele prosessen fra materialinnsamlingen til produktleveransen. De registrerer alle detaljer i hele prosessen sammen med de berørte personene.

Smart kontrakt bruker IoT-sensorer (Internet of Things). Den kan spore alle bevegelsene til produktene hver eneste gang på reisen, fra produsent til leverandør. De fører også poster om de ferdige produktene blir levert til deres respektive kunder eller ikke. Selv har de historien om tapt eller sen levering og også deres eksakte destinasjoner.

Videre vil enhver berørt person kunne sjekke om det er noen interessent som ikke oppfyller vilkårene og betingelsene i avtalene. Den smarte kontrakten gjør hele forsyningskjeden gjennomsiktig for sine relevante parter. Dermed gjør de leverandørkjedeindustrien avansert og forbedret.

 • Lånesystem

Smarte kontrakter blockchain kan være gunstig for et annet økonomisk område som pantelånet. Prosessen med et pantelån er ikke så lett. Det er mye informasjon fra begge sider av eieren og panthaveren.

På tidspunktet for inngåelsen av en pantelåneavtale, må det være et estimat av informasjonen om kreditt, inntjening, utgifter og annen viktig informasjon. Alle disse tingene gjør prosedyren komplisert, kostbar og langvarig.

Med smart kontraktsteknologi vil alle prosedyrene for å få pantelån være så enkle, billige og raske. Denne teknologien vil håndtere alle tingene automatisk med stor forsiktighet. Det vil ikke være noen forvirring, ikke noe problem, ingen ekstra kostnad og ingen komplikasjoner med mange papirer.

Enda viktigere, alle disse prosedyrene vil være gjennomsiktige for alle medlemmene i de berørte partene. Denne teknologien vil koble interesserte parter til å fullføre avtalen ved å signere avtalen som er helt digital og feilfri. Begge interesserte vil vite hva de signerer.

 • Eiendomsmarked

En annen av applikasjonene for smarte kontrakter er eiendomsmarkedet. På grunn av smart teknologi har eiendomsvirksomheten blitt enklere og enklere. Det er ikke nødvendig å ha noe møte til ansikt for å fullføre en avtale. Det er fordi denne smarte blockchain-teknologien er fullstendig digitalisert. Det vil fullføre hele behandlingsprosessen digitalt uten avbrudd eller feil.

Det krever bare riktig informasjon om eiendommen, eieren og kjøperen også. Og også den digitale signaturen til de berørte personene. Den smarte kontrakten vil sjekke om informasjonen er ekte. Den vil gjennomgå informasjonen ved hjelp av protokollene for identitetssporing.

Til slutt vil den motta betalingen og oppgi eiendommen til den nye eieren.

 • Sysselsettingsordninger

Både arbeidstaker og arbeidsgivere forventer noe av hverandre. Noen kan oppfylle forventningene, og noen mislykkes. Men den maksimale tiden ingen av dem ikke vet hva forventningene deres er. Ulike selskaper har forskjellige regler, vilkår og betingelser. Hvis den ansatte ikke har noen anelse om disse vilkårene, hvordan de vil være i stand til å oppfylle dem.

Du får løsningen med eksempler på smarte kontrakter. Denne teknologien vil føre all oversikt over selskapets vilkår og betingelser som de ansatte må oppfylle. Dessuten vil det være oversikt over all informasjon og lønn til de ansatte.

Alt vil være gjennomsiktig for den respektive personen. Dermed vil ansatte være i stand til å kjenne sine posisjoner og prestasjoner. Og de vil være i stand til å oppfylle målet sitt og opprettholde et godt forhold til sine arbeidsgivere og med hverandre også. Hvis det blir noen endringer i vilkårene, vil alle kunne se dem.

 • Beskyttelse av copyright

Smarte kontrakter blockchain kan bevare innholdet av copyright. Når en gruppe jobber sammen, kan det oppstå forvirring om ansvaret og rettighetene til det arbeidet. Hvis det vil være en fullstendig oversikt over alle ansvar og rettigheter sammen med de respektive personene, vil det være greit for teammedlemmene å samarbeide med hverandre.

Smart kontraktsteknologi kan gjøre teamarbeidet enkelt for deg. Det vil beholde alle sporene i samarbeidet ved hjelp av et desentralisert blockchain-system. Det vil ikke være mer tvil om rett og ansvar.

 • Forsikringskrav

Dere vet alle det veldig godt at prosessen for et forsikringskrav er en veldig langvarig prosess. Dette er så komplisert og irriterende for både kundene og forsikringsselskapene. Det er ikke deres feil. Forsikringskravet krever så mange formaliteter og papirer for å fullføre. Det er et godt eksempel på applikasjoner for smarte kontrakter.

Smarte kontrakter blockchain kan strømlinjeforme og endre hele kravprosessen med automatisert teknologi. Den vil gjenkjenne enhver tilstand og oppgi kravet automatisk selv. Dermed vil den administrere resten av prosessen uten feil.

 • Offentlige stemmetjeneste

Det meste av regjeringen er basert på stemmesystemet. Vi tviler ikke på emnet at manuelle stemmesystemer ikke er 100% nøyaktige. Det meste av stemmeprosessen er lang og upassende.

En smart kontrakt kommer med hovedboksbeskyttet stemmesystem. Dette systemet gir svært beskyttet koding og høyere datakraft. Det er nesten umulig å dekode og hacke hele systemet. Videre vil det også kreve en enorm datakraft.

Denne prosessen vil være helt nøyaktig og raskere enn det manuelle stemmesystemet.

 • Helsetjenester

Helseinstitutter kan også bruke smart kontraktsteknologien som opptakssystem. På slike steder krever det enorm informasjon for deres tjeneste og sikkerhetsformål. Blockchain-teknologien vil kunne holde et stort antall poster.

Alle postene blir kodet. Bare en privat nøkkel kan gi tilgang til postene, og bare relevante personer får den private nøkkelen. Hovedboka kan også holde alt forskningsarbeid trygt, håndtere testrapporter, medisiner og annen helsetjenester.

 • Internet of Things Network

Når smarte kontrakter blockchain fungerer sammen med IoT, blir det sterkere, mer effektivt og betydelig. Sammen beveger de seg mot den beste og avanserte applikasjonen for bransjene. IoT, Internet of Things, gjør den smarte kontrakten definitivt til en kraftigere teknologi.

De lager et kraftig nettverk med både maskinvare og programvare og gjør det mulig å være anvendelig i det virkelige liv. De gjør den perfekte teknologien til en perfekt kombinasjon.

Kapittel 6: Hvordan fungerer smarte kontrakter?

Det er veldig enkelt. Akkurat som en automat krever det bare en mengde kryptovaluta. Alt du trenger å gjøre er å sette dem inn i kontrakten sammen med informasjonen du vil beholde som en journal. Du må også definere regler, vilkår og betingelser før en kontrakt er klar.

Hvordan fungerer smarte kontrakter

Gjensidig avhengig

En smart kontrakt kan fungere både som singel og sammen med en gruppe smarte kontrakter. Den ene vil fungere uavhengig. Brukerne kan sette en gruppe eksempler på smarte kontrakter med hverandre, ettersom de må være avhengige av hverandre for å fullføre en hvilken som helst oppgave.

Noen selskaper har allerede satt et par smarte kontrakter blockchain sammen. De jobber automatisk avhengig av hverandre.

Objekter av smarte kontrakter

Dette inkluderer tre individuelle deler, eller du kan også kalle dem objekter.

Den første er de digitale signaturene til de berørte partene, enten de er interesserte eller ikke vil ha avtalen.

Avtalen krever et emne. Det er det andre objektet. Alle berørte personer må ha tilgang til avtalen og all informasjon om den. Det ville ikke være noen skjult tilstand eller informasjon om kontrakten.

Til slutt må det være noen matematisk beskrevne viktige vilkår og betingelser. Egnede programmeringsspråk vil sette disse vilkårene i den smarte kontrakten. Når en avtale er klar, må enhver berørt person godta og følge reglene og reglene.

Miljø

En smart kontrakt krever en perfekt setting for å fungere riktig. Først må brukerne ha sin unike kryptografikode for å aktivere og tillate alle transaksjonsprosedyrer som må være egnet for miljøet.

Etter det må det være en pålitelig, automatisert og desentralisert, åpen database. Eksemplene på smarte kontrakter er et så flott miljø for teknologien.

Og viktigst av alt, alle avanserte data i kontraktene må være fra 100% pålitelig kilde. For å sikre at de kan bruke forskjellige avanserte programvare og protokoller som HTTPS og root SSL-sikkerhetssertifikater.

Kapittel 7: Hva er fordelene med smarte kontrakter?

Smarte kontrakter erstatter den tradisjonelle prosessen med fordelene. De har allerede mange fordeler. Jeg er sikker på at de kommer til å forbedre seg mer og øke i fremtiden. La oss se noen av fordelene med den smarte kontrakten.

 • Total gjennomsiktighet

Smarte kontrakter er helt gjennomsiktige for alle deres berørte medlemmer. Alle fra de aktuelle personene vil ha tilgang til å se alle vilkårene i avtalene. Hvis noen ønsker noen endringer, må de bestemme det før kontraktene er klare. Når kontrakten er utarbeidet, vil det ikke være noe argument om dette.

 • Ingen feilkommunikasjon

Nå vet du at eksemplene på smarte kontrakter er helt automatiske, og de har all informasjon med hver eneste detalj. Så det betyr at det ikke er noen sjanse for misforståelse eller misforståelse. Hver kommunikasjon mellom nettverket vil være 100% klar og automatisk. Det vil ikke være noe kommunikasjonsgap.

 • Effektiv ytelse

Den smarte kontrakten kan forsikre deg om effektiv drift. Kombinasjonen av nøyaktighet, hastighet og den automatiserte funksjonen vil fullføre hele kontraktsprosessen effektivt uten feil eller noe avbrudd fra en mellommann. De vil behandle et stort antall transaksjoner med høyere effektivitet.

 • Ingen papirer

Smarte kontrakter bidrar til naturen ved å unngå papirene. De bruker den virtuelle verdenen for all behandlingen, og dermed fjerner de helt papirbruken. Det er også et betydelig bidrag til miljøet og verden. De forbedrer både den virkelige verden og næringslivet.

 • Sikkerhetskopiering

Det er sannsynlighet for at banken kan miste dokumentene eller kontoene dine. Den smarte kontrakten kommer alltid med sikkerhetskopi. Det vil være mange duplikater av papirene dine på blockchain. Så det vil ikke være noen sjanse til å miste noen av dem.

Smarte kontrakter registrerer permanent alle viktige dokumenter med eksplisitte detaljer. Når du trenger informasjon, kan du enkelt finne dem i lagringen. Den viktigste delen er at du kan hente informasjonen hvis det er noe datatap.

 • Troverdig

Du kan ikke stole på noen blindt på at de aldri mister dokumentene dine, kan du? Men du kan stole på en smart kontrakt for aldri å miste postene dine, da de vil kryptere dem på en delt reskontro.

Smarte kontrakter er helt pålitelige. De utfører alt arbeidet sitt automatisk ved hjelp av nettverket. Så det vil ikke være noen frykt for å miste, manipulere eller ha noen feil med dokumentasjonen. Det vil være en helt pålitelig gjennomføring av hver prosess.

 • Garanterte utfall

Smarte kontrakter tillater medlemmet å lage avtaler alene. Men de må gjøre dette etter noen regler som vil gjøre tilbudene mer betydningsfulle. Det vil ikke være noe avbrudd i eksterne domstoler. Du trenger bare å følge alle reglene de binder deg med.

Kapittel 8: Ulemper ved smarte kontrakter

Det er ingenting i verden med vanskeligheter eller svakheter. Den smarte kontrakten har også en viss svakhet. La oss se hva de kan være.

 • konfidensialitet

Å være gjennomsiktig er bra. Men ikke alltid. Noen ganger er det noen viktige ting som krever personvern. Noen eksempler på smarte kontrakter som Hyperledger gir brukerne den private smarte kontrakten. Men eksempler på smarte kontrakter som Ethereum tilbyr ikke personvernet til brukerne.

 • Feil

Du vet at koding krypterer smart kontraktsteknologi. Og det er ganske vanskelig å avkode dem. Men hva om koderne gjør noen feil i koden, og brukerne vil være i smutthull utilsiktet? Det vil være et spørsmål om nøyaktighet.

 • Upålitelig informasjon

Det er sant at det blir feilfri behandling med de registrerte dataene. Men helt i begynnelsen er det en liten mulighet for å lagre feil informasjon. I så fall vil hele prosessen være en feil med den falske informasjonen.

 • Rogue Contracts

Smarte kontrakter blockchain er selvutførende. Det er fantastisk og nyttig. Men hvis en hacker hacket systemet ved en tilfeldighet, ville han være i stand til å utføre ulovlige aktiviteter som også vil utføre seg selv.

Kapittel 9: Seks eksempel på smarte kontraktsbaserte selskaper som er langt fremme i spillet

Smarte kontrakter forandrer verden mens vi snakker. Etter introduksjonen har de endelig begynt å spre røttene i hele bransjen. Siden Ethereum var den første i feltet, bruker de fleste selskapene nå Ethereum-plattformen til å lage en kontrakt.

Sjekk ut disse eksemplene på smarte kontrakter, som allerede bruker den nye teknologien til å lede i den konkurransedyktige verdenen.

La oss se hva de er.

Slock. Det og del&Lade

Slock. Det endrer de typiske måtene i verden og økonomi. Alt takket være smarte kontrakter. Mange bedrifter bruker nå Slock. Det for å sikre at betalingene, aksjene og leiene deres blir automatiserte.

Slock.Det viste verden med deres nylige Share&Lad samarbeid hvor nyttige smarte kontrakter kan være. Nå ved hjelp av denne nye teknologien blir prosessen med å betale leie av ladestasjonene for elektriske kjøretøyer automatisert.

Slock.Det utvikler også et annet nettverk som heter Universal Sharing Network. Det er en åpen plattform der utviklere kan distribuere blockchain-applikasjoner. Etter ferdigstillelse vil den kunne legge til ekstra tredjepartsobjekter som produkter, tjenester osv.

Etherparty

Dette oppstartsselskapet er kjent som ‘The smart contract creator.’ Hvorfor?

Vel, de gir en plattform for å hjelpe deg med å bygge smarte kontrakter. De lanserte allerede en kontraktveiviser med mer enn 500 personer registrert på prosjektet.

Brukerne vil få en ferdiglaget beta-mal på plattformene sine for å hjelpe dem med å bygge sine egne kontrakter.

Men hva om du ikke vet hvordan du skal kode? Ikke bekymre deg, med Etherparty trenger du ikke. De har forhåndsutformede maler for forskjellige smarte kontrakter som eiendomsavtaler, forsyningskjedestyring, sperrekontrakter, tokenopprettelse, kontraktører og mange flere.

Prosessen er rask og enkel, og folk vil tilpasse seg den ganske raskt.

Fizzy AXA

AXA er et fransk flyselskap som tilfeldigvis bruker den smarte kontrakten fullt ut i systemet deres. Ideen er ganske enkel egentlig. Vi vet hvordan en sen flytur kan ødelegge en ferie eller offisiell tur. Men å håndtere erstatningen er mye verre.

Å få kompensasjon for sene flyreiser er vanskelig, og viktigst av alt dekker forsikringene våre ikke det. Årsaken avhenger av årsaken til forsinkelsen, og det kan være hodepine å få pengene tilbake.

Ved hjelp av Fizzy vil du kunne få kompensasjon uten problemer i det hele tatt. Hvis flyet ditt blir sent i mer enn to timer, har du lastet flyinformasjonen din inn i appen; får du et varsel.

Meldingen vil fortelle deg kompensasjonsalternativene dine, og etter at du har valgt blant dem, vil pengene komme rett inn på kontoen din.

Bruk av eksempler på smarte kontrakter her blir kvitt tap knyttet til flyselskaper og kompenserer for tap selv utenfor forsikringsdekning. Forsikringen fungerer bare med en utløser, og for Frizzy AXA er utløseren mer enn to timers sen flytur.

Dette produktet er imidlertid bare tilgjengelig i USA og Paris foreløpig. De planlegger å utvide den sent på 2018. Du vil fortsatt måtte betale abonnementsavgift.

Propy

Som jeg nevnte tidligere, er eiendomsbransjen en av de vanligste tilfellene av smarte kontrakter. For å få dette til å gå i oppfyllelse begynner selskapet ‘Propy’ å integrere smarte kontrakter i systemet deres.

Den første transaksjonen skjedde tilbake i september 2017 hvor en kjøper kjøpte en leilighet for $ 60000 i Ukraina.

Denne typen avtale over grensen kan frigjøre det virkelige potensialet i eiendomsbransjen sammen med smarte kontrakter.

Dette er et av de største smarte kontrakteksemplene. En bruker vil være i stand til å søke etter eiendommer og starte budgivning. Etter å ha gått gjennom spesifikke prosesser tas andre sikkerhetsalternativer for å sikre en fair play.

En potensiell kjøper kan reservere eiendom med litt penger og deretter betale opp når papirene er ferdig. Hvis selgeren av en eller annen grunn ikke vil selge eiendommen, vil kjøperen få pengene tilbake.

Hver signatur eller andre dokumenter deles gjennom appen, og det spiller ingen rolle hvor du bor.

PolySwarm

PolySwarm er et enestående selskap som jobber med markedet for trusselinformasjon. Takket være smart kontrakt blockchain nå vil de kjøre jevnere enn noensinne. Enhver bedrift eller ambassadør kan legge ut sin dusør på nettverket sammen med en spesifisert belønning.

Personen som får det riktig blir belønnet med sin egen token Nektar. Etter evaluering av deres handlinger frigjøres midlene automatisk til ekspertene.

Denne prosessen lar en ekspert kvitte seg med smutthullene i cybersikkerhet og sikrer bedre beskyttelse for alle.

Populær

Fakturafinansiering er en annen flott måte for bedriftseiere å få pengene fra ubetalte fakturaer. Fakturakjøperne vil betale penger på forhånd og overta fakturaen. Etter at skyldneren har nok penger til å betale fakturaen, får de de resterende pengene.

Populous tar denne prosessen til et helt annet nivå. De er for øyeblikket bare lokaliserte, men de tar sakte opp de globale markedene også. Å kvitte seg med mellommannen fremskynder prosessen her.

Det er ingen menneskelige feil når du dupliserer fakturaen eller en annen form for feilberegninger. Ved hjelp av Populous etter at du har lastet opp fakturaen din på nettverket og definert spesifikke vilkår, blir transaksjonene automatisk gjort ved hjelp av smarte kontrakter blockchain.

Kapittel 10: Hvorfor er folk så hypede om smarte kontrakter Blockchain?

Smarte kontrakter er enestående selvutførende kontakter drevet av kryptokurver. Hver periode og vilkår i kontrakten er konstruert ved hjelp av koder, og koden kjører på den blockchain-baserte plattformen. Hver transaksjon i dette nettverket er gjennomsiktig, sporbar og irreversibel.

På den annen side skisserer en normal kontrakt bare disse vilkårene, men håndhever ikke forholdet helt.

En regelmessig kontakt er kanskje ikke tro mot ordet, men en smart kontrakt vil alltid være i samsvar med vilkårene. Hvis noe faller bak reglene, vil kontrakten automatisk iverksette tiltak i henhold til det.

Så det er ingen sjanse for mistillit eller andre usunne situasjoner. Dette gjør det umulig å bryte og få en spesiell fordel.

Så, fortell meg, burde det ikke hype meg rundt denne nye teknologien.

Ethereums smarte kontrakter var de første som bygde opp markedet, og det er bare en start. Flere blokkeringer inkluderer nå dette alternativet ettersom smarte kontrakter har blitt en viktig del av hele blockchain-teknologien.

Kapittel 11: Hvorfor er smarte kontrakter ennå ikke ordinære?

Til tross for alle fordelene har smarte kontrakter noen store ulemper. Ideen er ganske ny, og nye begrensninger introduseres nå og da.

Den viktigste svikt er tilgangen. Enhver bruker uten kunnskap om programmering vil ikke kunne få tilgang til den, ettersom du må kode i vilkårene. Så for ikke-programmerere forblir denne teknologien bare et konsept, og ingenting annet og andelen av disse menneskene er stor.

Det vil fortsatt trenge ytterligere kunnskap for å gjøre alle endringene i systemet og oppdatere koden når noe endres.

Smarte kontrakter kan spare deg for mye penger ved å bli kvitt advokaten eller mellommannen. Men de blir ikke kvitt det faktum at du trenger å være programmerer.

Noen av selskapene har prøvd å eliminere dette problemet. Dette problemet blokkerer imidlertid virkelig veksten av smarte kontrakter. Dette er grunnen til at de ikke er vanlige ennå.

Problemet er stort, og mange utviklere har prøvd å kvitte seg med kodingsspråksituasjonen fra denne teknologien. Et av prosjektene er konfidensielt. Det er en virtuell redaktør som ble spesialutviklet slik at enhver bruker som ikke er programmerer, kunne bruke den uten problemer.

Kapittel 12: Kontraktenes fremtid

Nylig har det skjedd en utrolig flott teknologi i markedet, og den har erstattet den gamle tradisjonelle prosessen med å håndtere kontrakter og avtaler. Dette er den nye blockchain-teknologien sammen med sine nye smarte kontrakter blockchain. Velkommen til en verden av blockchain-teknologi og dens smarte kontrakter.

Først ble den hovedsakelig opprettet for å opprettholde Bitcoin-kryptokurrency. Men like etterpå innser utviklerne hvor potensielt teknologien kan være for å erstatte det tradisjonelle platelagringssystemet. Det er også en kryptovaluta som heter Ethereum. De betraktet også Ethereum som fremtiden for kontraktsteknologien med sin eksklusive blockchain-plattform.

Blockchain er en enorm digital transaksjonsbok. Denne hovedboken kan føre oversikt over alt som er viktig med de eksplisitte detaljene. Dessuten kan du bruke dette til å føre oversikt over økonomiske kontoer, eieraktiviteter, krav, fødsels- og dødsattester, medisinske prosedyrer og andre viktige ting som datamaskinkoden kan registrere..

Kapittel 13: 6 Smarte kontraktplattformer som sikkert vil forbløffe deg!

 1. Ethereum

Ok, så la oss begynne med begynnelsen av historien om smarte kontrakter. Ethereum ville få ros for å utvikle en så fantastisk oppfinnelse. Vel, for å si sannheten, kan Ethereum med deres token ERC-20 og Smart Contract kalle seg de beste start-ups i det tjuende århundre..

Som pioner har Ethereum posisjonen som markedsleder når vi snakker om smarte kontrakter. Ethereum-plattformen startet reisen tilbake i 2015. Siden begynnelsen av reisen har de utviklet seg mye og møtt vanskeligheter i nesten hver eneste fase. Nå er det smarte kontrakter for omtrent alt, fra e-sport til ICO.

Utvilsomt vil en av hovedårsakene til at de er på toppen være deres utrolig sterke støtte og fantastiske samfunn. De har definert et sett med regler og forskrifter for å opprettholde kontraktene og integriteten til blockchain-teknologien. Hvorfor folk stoler på Ethereum? Vel, deres politikk er enkel og ikke risikabel i det hele tatt.

En annen, viktig grunn til å kalle dem kongen, ville være deres pålitelighet. Med den høyeste mengden markedsverdi er det uten tvil på toppen av formen.

Videre har Ethereum utviklet sitt eget programmeringsspråk – Solidity. Mens soliditet er enkel og veldig lett å hente, vet ikke alle om mye om soliditet. Du kan si at det er en av de største risikoene for Ethereum.

Som vi sa hadde Ethereum truffet ganske mange støt langs veien. Først og fremst hadde deres sikkerhetssystem noen alvorlige feil. En rapport sier at over 34.000 smarte kontrakter har alvorlige feil. Med den økende populariteten til Ethereum har nettangrepene automatisk økt. Vi er ikke sikre på når Ethereum vil ta et stort treff fra disse angrepene.

Fordeler

 • Ingen installasjonskostnader kreves. Alle kan bli med på plattformen.
 • Det allment aksepterte ERC-20-tokenet er tilgjengelig.
 • Har sitt programmeringsspråk for Smart Contracts som heter Solidity.
 • Enkle retningslinjer er tilgjengelige for utviklere og kodere.
 • Sterkt minnelig støttesamfunn.
 • Brukere kan nyte den brede bruken av Ethereum.

Ulemper

 • Nettverksoverbelastningsrelatert trussel.
 • Litt dyrere enn konkurrentplattformene.
 • Sikkerhetsproblemer og feil.

 1. Hyperledger stoff

Hyperledger Fabric kan sies å være den største motstanderen av Ethereum, markedslederen. Hyperledger-prosjektet startet også i 2015. Vel, teknisk senere enn Ethereum. De begynte reisen sent på året, i desember.

Flere rammer er allerede utviklet under navnet Hyperledger-prosjektet – Burrow, Fabric, Sawtooth og Indy.

IBM er medutvikler av Hyperledger. Så vi forventet at de skulle være en tøff konkurrent til Ethereum. De har faktisk vist seg å være deres tøffeste konkurrent.

Hvis vi snakker om konsensusalgoritmen, har de den tillatte blockchain-strukturen. Mens Ethereum har soliditet, har Hyperledger JavaScript. Dette er en stor fordel da JavaScript er et anerkjent programmeringsspråk blant koderne.

Annet enn JavaScript godtar de Go og noen andre språk. Så kodere trenger ikke å være pålitelige på ett enkelt språk.

Når det gjelder sikkerhets- og sikkerhetsspørsmålet, er de mindre sårbare sammenlignet med Ethereum. Hvordan? Vel, de har det tillatte blockchain-nettverket. Så alle brukernes identitet er kjent for selskapet. Hyperledger er naturlig nok mindre sårbar for nettangrep og onlineforbrytelser.

Det har noen ulemper. Først og fremst har de ikke sitt eget token. Dette begrenser typen Smart Contracts som er tilgjengelig på plattformen.

Fordeler

 • Gratis for bruk da det er en åpen kildekode
 • Støttet av IBM.
 • Tillatte nettverk sikrer bedre beskyttelse.
 • Bredt utvalg av programmeringsspråk tilgjengelig.
 • Plug-in komponenter er perfekte.
 • Pålitelig ytelse.

Ulemper

 • Har ikke eget token.
 • Begrensning på hvilken type smarte kontrakter som er tilgjengelige.

 1. Nem

Hvis vi skulle dele listen over blockchain-nettverk basert på sikkerhet, ville Nem åpenbart komme på toppen av listen. Til og med reisen startet i mars 2015. Vel, du kan fortelle at 2015 er førsteklasses tid for alle smarte kontrakter.

Nem bruker Java. Java er et av de mest populære og mest brukte programmeringsspråkene. Så du trenger ikke å lære Solidity å være en utvikler. Din kunnskap om Java er mer enn nok.

Utgivelsen av Catapult og Mijin 2.0-oppdateringen gjorde plattformen enda sikrere. Sammenlignet med Ethereums 15 transaksjoner per sekund, kan Nem håndtere opptil 100 per sekund.

Fordeler

 • Utviklet i Java.
 • Enklere brukervennlighet.
 • Overlegen ytelse.

Ulemper

 • Støttemiljøet er ikke sterkt nok.
 • Ikke virkelig desentralisert.
 • Det er ikke mange verktøy og ressurser tilgjengelig.

 1. Fantastisk

Stellar er den eldste Smart Contract blockchain-plattformen der ute. Historien deres startet i 2014. Nylig kunngjorde mange store navn i markedet at de ville bruke Stellar-plattformen i systemet deres.

Vel, ting eskalerte etter IBM og KlickEx-partnerskap med Stellar. Nå kaller de seg selv den bedre måten å gjøre grenseoverskridende transaksjoner, spesielt i Sør-Stillehavet.

Stellar er mye enklere og mer brukervennlig plattform sammenlignet med Ethereum. De fokuserer hovedsakelig på ICO og smarte kontrakter. Videre er det færre rapporter om angrep og sikkerhetsproblemer i Stella20Smartr-plattformen.

Fordeler

 • ICO orientert.
 • Billigere enn Ethereum.
 • Enklere plattform og forbedret ytelse.
 • Støttet av IBM og KlickEx.

Ulemper

 • Kan ikke håndtere mer kompleks Smart Contract-utvikling.

 1. NEO

Først en trivia! NEO blir ofte kalt “New Ethereum” eller “Ethereum of China.” Hvorfor? NEO er i utgangspunktet Ethereum, men mye bedre og raskere. De tror på å etablere en “Smart Economy” i markedet med et distribuert nettverkssystem.

En smart økonomi er en smart kontrakt med digitale eiendeler og digital identitet. Ideen er nyskapende. Videre har NEO tatt sikkerhetskopi fra den kinesiske regjeringen, Microsoft og IBM. Så, NEO er her for å påvirke, det kan vi være sikre på.

Men hvorfor sammenlignes det med Ethereum hele tiden? Vel, NEO vedtar alle de flotte funksjonene til Ethereum-plattformen, inkludert virtuelle maskiner. Å, du trenger ikke lære soliditet for å utvikle deg. Din gode gamle kunnskap om JavaScript er ganske nok.

De har til og med oppfunnet Smart Contract 2.0. Slike kontrakter har tre deler,

 • NeoVM,
 • DevPak, og
 • InteropService

Fordeler

 • Smart Contract 2.0 tilgjengelig.
 • JavaScript er tilgjengelig for utvikling.
 • Kan takle 10.000 transaksjoner per sekund.
 • Oppfinnelsen av Smart
 • Sikkerhetskopiert av den kinesiske regjeringen, IBM og

Ulemper

 • Regulert av den kinesiske regjeringen. Så det er ikke virkelig desentralisert.
 • Flere rotkjeder tilgjengelig.

6. NXT

NXT kom til scenen i 2013. De er faktisk eldre enn Steller og Ethereum. De hadde en visjon om å skape en åpen plattform som utviklere bruker for å lage hvilken applikasjon de vil utvikle. I tillegg til at de vil tilby betalingssystem brukere kan stole på.

Noen av menneskene sa at NXT er for gammel til å håndtere konkurransen. Men de kom igjen med smelltid! Med lanseringen av Ardor NXT 2.0, skaper de igjen brummer, ikke fordi NXT er for gammel, men fordi det er en så finjustert, tidsprøvd blockchain full av innebygde funksjoner. De har mange funksjoner og tillegg som gjør dem virkelig tiltalende.

NXT lar deg flytte eiendelene dine uten problemer med det tradisjonelle systemet ved å signere obligasjoner og kompliserte prosesser. Markedet hjelper ivrige kjøp og salg av partier sammen. En slik handling løser helt behovet for et tredje øye.

Egentlig gir de en annen måte å bringe partene sammen. Selgerpartiet gir en nedlastingskobling til produktet eller tjenesten de vil tilby. Kjøper kan bruke lenken for å få fordelen. Så enkelt som det.

NXT har et skylagringsanlegg for brukerne. Skyen er sikret mot hackere og nettangrep i motsetning til de vanlige skylagrene som er tilgjengelige.

NXT tilbyr også brukerne muligheten til å lage sin egen kryptovaluta. Kan du tro det? Ditt helt eget pengesystem. Du kan til og med stokke mynter. Mange store navn i blockchain-bransjen tilbyr ikke et slikt tilbud for brukerne.

Fordeler

 • Avansert stemmesystem.
 • Bevis for innsats konsensusalgoritme.
 • Opprette egen kryptovaluta.
 • Sikret dataskytjeneste.

Ulemper

 • Ingen gruvedrift mulighet.

Kapittel 14: Sammenligning av de populære smarte kontraktplattformene

Ta en titt på denne tabellen for å være klar over de 6 beste Smart Contract-plattformene.

Kategori Ethereum Hyperledger stoff NEM Fantastisk NEO NXT
Lansert siden 2015 2015 2015 2014 2016 2013
Tokens ERC-20, ERC-223, ERC-777 Kuma token (utvikling pågår) XEM XLM NEP-5 tokens NXT 1.0, NXT 2.0 (Ardor)
Kontraktsspråk Tørrhet Golang, JavaScript Java, C ++ XEM C ++, Go, Java, JavaScript, Python, Ruby, Shell .NET, Java, Kotlin, C, C ++, Go, Python, JavaScript Java
Konsensus

Algoritme

PoW, PoS (fremtid) No-op, PBFT, SIEVE POI SCP dBFT PoS
Programmerbar Ja Ja Nei Ja Ja Nei
Eiendeler ERC-tokens Sphre, VIVA Coin Tilgjengelig e-IOU GoverningToken, UtilityToken, NEP-5 tokens Tilgjengelig
Avstemming tredje part tredje part Nei Ja Ja, introduserte to nye stemmesystemer Ja
Anonymitet Nei Ja Nei Nei Nei Myntstokking
Transaksjoner per sekund 15 3.500 100 10.000 10.000 100
Fordeler Ingen installasjonskostnader, sterk støtte, bredere brukervennlighet Åpen kildekode, Bedre sikkerhet, Stort utvalg av språk Multi-sig-transaksjoner, Eigentrust ++, kryptert meldingstjeneste ICO målrettet, billigere, raskere Smart kontrakt 2.0,

Raskere, flere tilgjengelige språk

Multi-sig-transaksjoner, Oppstartsvennlig, Aliasing, transaksjonsbeskjæring
Ulemper Nettverksoverbelastning, sikkerhetsproblemer Ingen aktive tokens ennå Transaksjonsgebyrer Kan ikke håndtere komplisert kontraktutvikling Regulert av kinesisk regjering. Ingen gruvedrift mulighet

Kapittel 15: Nettangrep og hackere: Hvor smarte kontraktene er?

DAO Hack Incident

En desentralisert autonom organisasjon er bedre kjent som DAO. Du kan kalle dem en flott anvendelse av Smart Contracts of Ethereum. Konseptet er veldig praktisk og løser mange problemer for organisasjoner som vi har i disse dager. En DAO er en virkelig desentralisert selskapsmodell. Uten noe styrende organ kan organisasjonen løpe greit.

Men et sikkerhetsbrudd 18. juni 2018. sjokkerte oss. Det nyfødte “Child DAO” ble hacket. Tjenestemennene ved Ethereum la merke til at Ether beveget seg rundt fra DAO. Videre begynte balansen mellom Ether å falle. Ethereum mistet 3,6 ETH på grunn av dette sikkerhetsbruddet. På det tidspunktet var 3,6 millioner ETH verdt $ 70 millioner.

Ethereum handlet raskt for å redusere slikt tap. Den første handlingen de tok var en standard myk gaffel på 28 dager. Slike myke ville identifisere transaksjonene som ble gjort fra DAO og svarteliste dem. Men situasjonen var ute av hånd de stemte på en hard gaffel.

Harde gafler kan returnere ETH stjålet fra hack for å tilbakebetale smarte kontrakter. Deres smarte avgjørelse reduserte effekten sikkert, men kunne ikke angre faktumet om sikkerhetsproblemer i Ethereum.

Parity’s Multi-signature Wallet Hack

Lommebøker er ganske vanlige ting for styring av kryptovaluta. Parity utviklet en lommebok som tillater flersignatur. Disse lommebøkene trenger flere digitale signaturer før Ethereum kan overføres.

Men paritet Multi-sig Wallet v1.5 hadde noen alvorlige sårbarhetsproblemer. Noen hackere benyttet seg av det. 18. juli 2017 vitner verden for andre gang Ethereum fikk et sikkerhetsbrudd. Denne gangen ranet hackere 150 000 ETH. Beløpet tilsvarer $ 30 millioner.

Men hvordan? Det er det store spørsmålet.

Angriperne brukte to transaksjoner til de utsatte kontraktene. Den første transaksjonen ville overta Multi-sig eierskapet. Den andre vil spyle ut midlene. For å trekke ut konstruktørlogikken til biblioteket, brukte de delegatecall-funksjonen.

Etter det kunne hvem som helst ringe biblioteket og gjøre endringer. Angriperne ringte deretter initWallet-funksjonen for å få eierskapet til kontrakten. Slik stjal angriperne rundt 30 millioner dollar.

Parity Wallet Freeze

Parity Wallet ble faktisk to ganger i skandale. I denne andre skandalen, en bruker som heter devops199 ved et uhell frøs Parity Wallet og ødela $ 300 millioner (omtrent 500 000 ETH). Det skjedde i begynnelsen av november 2017.

devops199 etter hendelsen kommenterte en tråd at det var hans gjør og “drepte det ved et uhell.” devops199 har tilsynelatende en tom GitHub-konto. Vi er fortsatt ikke sikre på dens natur. Det kan være en ulykke eller kanskje et forsettlig angrep, hvem vet?

Så hvordan gjorde det devops199 hacket det? Han brukte i utgangspunktet to funksjoner – initWallet () -funksjon og kill () -funksjonen. Han kalte initWallet () -funksjonen for å eie biblioteket som og deretter brukte kill () -funksjonen for å ødelegge biblioteket.

Han ba om unnskyldning, men det hjalp ikke til å gjenopprette den tapte 500K ETH. Vel, forskere mener at kjerneproblemet er med koder skrevet i Solidity.

Bancor-hendelsen

Hva om et blockchain-selskap taper penger på grunn av hackere og nettangrep? Vel, en slik hendelse fant sted. Bancor, kryptoselskap tapte rundt $ 23,5 millioner valutaer. Blant dem var 12,5 millioner ETH, 1 million var Pundi X, og 10 millioner var Bancor-valuta kalt BNT.

Bancor prøver fortsatt å få tilbake beløpet. De har allerede tatt tiltak slik at hackerne ikke kan avvikle beløpet de stjal. Men det har ikke vært noe tegn på å høre noen gode nyheter.

Siste tanker

Det er på tide at verden tar et sprang og lager et bedre system for å overliste de eldre tradisjonelle systemene. Smarte kontrakter kan gi revolusjonerende endringer i den måten vi driver forretninger akkurat nå. Ja, det er fortsatt mange feil og mange risikoer, men det er en flott og positiv start på en ny tid.

De unike egenskapene til Smart Contracts gjør systemet så lukrativt og tiltalende. Vi snakker om funksjoner som uforanderlighet og distribuert nettverkssystem. Men husk alltid, hele systemet er avhengig av tillit mellom de aktuelle partene.

Men vi kan lett anta noe nå – Smart Contract er fremtiden. Vi tror over tid; systemet vil være polert og fritt for alle feilene inni.

Likevel, vil du vite mer om alle de spennende nyhetene og artiklene om blockchain-teknologi? Abonner på nyhetsbrevet vårt og gå foran trendlinjen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map