Smarta kontrakt: den ultimata guiden för nybörjare

Blockchain har så många faciliteter och det bästa är att det blir av medhanterarna helt och hållet. Så du behöver inte betala någon mellanliggande längre, inte medan du är i blockchain-nätverk hur som helst. Vad händer om denna blockchain-teknik introducerar smarta kontrakt som förändrar själva naturen för hur vi gör affärer idag?

Detta system sparar verkligen mycket tid. De har sin rättvisa andel av problemen. De är dock en av de billigare, snabbare och säkrare metoderna än alla traditionella medel. Det är den enda anledningen till att banker eller regeringar inte är så förtjusta i denna fantastiska teknik.

Tillbaka 1994 tappade en juridisk forskare Nick Szabo först idén om smarta kontrakt. Senare 1998 uppfann han en annan digital valuta som heter ‘Bit Gold.’ Detta är innan Bitcoin någonsin existerade. Detta kontrakt var självföretagande och konverterades till koder för att utföra uppgifter.

I Nicks format övervakades systemet av andra datorer i nätverket och dessutom skulle de kunna skapa ett återkopplingssystem såsom transaktion av pengar eller produkt.

Idén liknar nuförtiden smart kontrakt och blockchain-teknik att många trodde att Nick var den förlorade Satoshi Nakamoto (grundare av Bitcoin)! Galen teori, eller hur? Men tyvärr inte sant.

Framtiden för smarta kontrakt

Om du funderar på smarta kontrakt eller hur det utvecklades i den moderna världen nu, är du på rätt plats. För idag kommer jag att täcka den ultimata guiden för smarta kontrakt. Så håll dig uppdaterad!

Contents

Innehållsförteckning

Kapitel-1: Vad är smarta kontrakt?
Kapitel 2: Hur kommer smarta kontrakt att påverka ditt liv?
Kapitel 3: Vad som gör smarta kontrakt så önskvärda?
Kapitel 4: Smarta kontrakt öppnar upp en ny horisont av möjligheter
Kapitel-5: Applikationer för smarta kontrakt
Kapitel 6: Hur fungerar smarta kontrakt?
Kapitel-7: Vilka är fördelarna med smarta kontrakt??
Kapitel-8: Nackdelar med smarta kontrakt
Kapitel-9: Sex exempel på smarta kontraktsbaserade företag som är långt framåt i spelet
Kapitel-10: Varför är människor så hypade om smarta kontrakt Blockchain?
Kapitel-11: Varför är smarta kontrakt ännu inte mainstream?
Kapitel 12: Framtiden för smarta kontrakt
Kapitel-13: 6 Smarta kontraktsplattformar som verkligen skulle förvåna dig!
Kapitel 14: Jämförelse av de populära smarta kontraktsplattformarna
Kapitel-15: Cyberattacker och hackare: Hur smarta är smarta kontrakt verkligen?
Slutgiltiga tankar

Kapitel 1: Vad är smarta kontrakt?

Låt oss börja med vad exakt smarta kontrakt är. Smarta kontrakt är precis som vanliga kontrakt som låter dig byta fastigheter, pengar, aktier eller något värdefullt säkert och öppet med en liten vridning.

Med smarta kontrakt behöver du inte någon mellanhand för att göra din gärning.

Det är den primära skillnaden mellan vanliga kontrakt och smarta kontrakt. Låt mig förklara det med ett exempel. Tänk på det som en varuautomat. Vanligtvis måste du betala dem för eventuella extra betalningar som advokater eller sjukhus och vänta på tjänsten eller dokumenten.

Men inte för den här. Med den här nya tekniken lägger du bara din Bitcoin i en varuautomat och får det godis som kommer ut. Det bästa är att det inte bara definierar reglerna utan också kommer att genomdriva det!

Enligt en programmerare av Ethereum förvandlas tillgången eller valutan till ett program. Programmet kör koden och utvärderar utifrån uppgifterna huruvida denna tillgång ska gå till den andra personen eller tillbaka till dess ägare.

Detta sparar mycket tid i processen, och allt om projektet förblir rättvist för båda parter.

SMART KONTRAKT FÖRKLARAT

Ett smart exempel på exempel

Låt mig rensa upp det med ett exempel,

Antag att Todd vill köpa en bil från Jamie. Han kan enkelt betala Jamie med blockchain-nätverk och genom kryptovaluta. Todd får ett virtuellt kvitto och det ingår i det smarta kontraktet.

När Jamie ger dig nyckeln till din bil inom det angivna datumet, släpper Todd betalningen. Om Jamie inte gav dig nyckeln ringer nätverket in en återbetalning. Om Jamie gav dig nyckeln inom den angivna tiden kommer båda nyckeln och avgiften att hållas fram till det angivna datumet.

När den har alla komponenter som ska släppas släpper den nyckeln till Todd och avgiften till Jamie.

Systemet fungerar på if-then-klausulen, och ingen kan hacka in i systemet utan att varna den andra parten. Om någon försökte få tillgång till koden, kommer alla parter som är länkade till kontraktet att varnas omedelbart.

Systemet bevittnas av hundratals, och du kan lätt lita på att det är felfritt till sin kärna. Om Jaime ger nyckeln får han betalningen, utan tvekan där och Todd får nyckeln också.

Så båda parter vinner och kontraktet upphävs automatiskt efter att ha uppfyllt vissa regler. Processen är väldigt enkel.

Du kan använda den här fantastiska tekniken för allt som överträdelsekontrakt, kredithantering, finansiella tjänster, försäkringspremie, fastighetsrätt och många fler.

Kapitel 2: Hur kommer smarta kontrakt att påverka ditt liv?

Låt mig ge dig en situation att ta itu med först. Tänk dig att du vill sälja ett hus. Processen är inte så lätt; du måste ta itu med många människor, för att inte tala om alla dessa pappersarbete.

Alla dessa gör försäljningsprocessen ännu mer komplicerad. Det är därför människor går till en fastighetsmäklare som kommer att hantera alla dessa problem, och du kan koppla av och göra försäljningen utan besvär.

Fastighetsmäklarna tar dock 7% av din totala försäljningsgrad, vilket kan vara en stor affär för många människor. Fastighetsbyrån kommer att involvera en form av spärratjänst för att se till att du får ditt hus utan att rippas av eller något.

Smarta kontrakt kan lätt komma till nytta i dessa situationer. Tekniken skulle bli av med behovet av mellanhanden (fastighetsmäklaren) och problemet med förtroendet. På det här sättet behöver du inte frukta för dina pengar eller själva fastigheten.

Efter att ha gått över ägandet släpper köparen pengarna och du kan sälja ditt hus utan att betala några extra avgifter.

Detta är bara ett fall; det finns mycket mer. De kommer att underlätta alla former av tillgångar och pengar och se till att du får den önskade produkten.

Är inte detta system ganska enkelt? Denna nya teknik har potential att förändra världen och gör det för närvarande.

Kapitel 3: Vad som gör smarta kontrakt så önskvärt?

Du kan ha några frågor som varför du skulle använda smarta kontrakt eller hur de kommer att hjälpa dig. Tja, här hittar du alla dina svar, och du kommer att älska det smarta kontraktet. Exempel på smarta kontrakt kommer att förvåna dig med sina moderna och digitala applikationer.

Fördelar med smarta kontrakt

 • Avbrottsfri

Den mest irriterande delen är när någon tredje person eller tredje part avbryter ditt beslut eller avtal. Med smarta kontrakt kommer ingen tredje person att avbryta. Det är bara du som tar alla dina val och gör någon affär själv.

Du behöver inte vänta på bekräftelsen från någon advokat eller mäklare. Således blir den totala processen helt fri från manipulation.

 • säkerhet

Numera har hacking blivit ett enormt problem. Alla vill skydda sina dokument från piratkopiering. Det smarta avtalet ger dig hackningsfria helt säkra webbplatser för dina dokument.

De kommer att kryptera webbplatser med kodning på högsta nivå som skulle vara nästan omöjligt att knäcka och hacka. Således kommer de att vara en av de säkraste platserna för dina dokument.

 • Snabb prestanda

För att hantera alla dokument och papper manuellt måste det ta lite tid. Det är vad manuell bearbetning gör. Men smarta kontrakt blockchain gör allt digitalt.

De bearbetar varje uppgift automatiskt med mjukvarukoder och internet. Det kommer att spara mycket tid. De kommer att slutföra hela behandlingen inom ett ögonblick. Det kommer inte att ske någon manuell bearbetning.

 • Vinster

När det finns någon mäklare eller mellanhand eller någon annan tredje part måste du betala dem lite mer. Men med ett smart avtal kommer det inte finnas någon tredje person eller mellanhänder. De eliminerar den massiva kedjan av mellanhänder. Så du kan spara pengarna effektivt.

Således hjälper blockchain dig att spara pengar. Du måste betala för att observera dina transaktioner.

 • Felfri

Du vet mycket väl att det finns möjligheter att ha några fel när du fyller i några formulär manuellt. Men ett automatiserat smart kontrakt kommer att slutföra hela processen automatiskt och det kommer inte att finnas ett enda fel.

Det kommer att finnas ett komplett register med alla detaljer i alla villkor. Så du kommer att få all din bearbetning gjort på ett felfritt, snabbare och billigare sätt.

Kapitel 4: Smarta avtal öppnar upp en ny horisont av möjligheter

Smarta kontrakt passar bäst för de branscher där en automatisk körningsprocess kommer att vara användbar.

Sådana industrier är vård, bank, fastigheter och försäkringar. I dessa branscher passar smarta kontrakt blockchain bäst, och genom att anta denna teknik kommer de att gynnas mycket. De kör hela processen automatiskt med algoritmer, regler och intelligent kodning.

Branscher där de tillhandahåller tjänster som mat, drycker och gästfrihet, kanske det smarta kontraktet inte är så användbart där.

Går vidare

Utvecklarna ser fram emot med smarta kontrakt blockchain att gå mot en avancerad framtid. De kommer att slå samman råvaruterminkontrakt med blockchain-tekniken.

Varutermkontrakt är en annan typ av finansiella derivat. Kunder och leverantörer kan använda dem så att de kan gå mot svängningarna i det framtida priset. Folk handlar dem mestadels på ett fåtal centraliserade börser som Eurex eller CME.

Verksamheten i dessa börser är som mäklaren eller mellanhänder och för att dess användare måste betala höga avgifter för att använda dem.

Utvecklare är mycket glada över att slå samman råvaruterminkontrakt med blockchain-plattformen och det smarta kontraktet. Således kommer de att kunna kontrollera och reglera priset som fluktuerar enklare. Snart kommer det att bli en enorm revolution i näringslivet.

Kapitel 5: Smarta kontrakt Applikationer

Du måste vilja veta var du kan använda smarta kontrakt blockchain. Det finns gott om platser där smarta kontraktstillämpningar är bra att använda. Det smarta kontraktet har det traditionella systemet med register och avtal.

Användningsfall för smarta kontrakt

Låt oss ta en titt på användningsfall av smart kontrakt.

 • Lagring av poster

Det smarta kontraktet kommer med digitaliseringen av Uniform Commercial Code-fyllningen. Således kan de lagra poster, släppa och förnya dem automatiskt när de behöver. Dessutom, om det finns något behov eller krav på att ta bort någon post permanent enligt lagen, kan de också göra det automatiskt.

 • Handelsaktiviteter

De traditionella finansiella handelsverksamheterna krävde alltid en mäklare eller en mellanhand. Detta gjorde hela processen lång och lite kostsam. Det smarta kontraktet eliminerar denna mellanhandsdel av handelsfinansieringen. De använder antingen Letter of Credit-metoderna eller handelsbetalningsinitieringen för överföring. Således gör de hela handelsfinansieringsprocessen enklare, effektivare och billigare för köpare och leverantörer.

De gör likviditeten bättre för de ekonomiska resurserna. Ett smart avtal kräver felfri branschbakgrund och korrekta juridiska anklagelser också.

 • Supply Chain Management

En av de potentiella användningarna av det smarta kontraktet är hantering av leveranskedjan. Smarta kontrakt blockchain underhåller hela register för hela processen från materialinsamling till produktleverans. De registrerar varje detalj i hela processen tillsammans med berörda personer.

Smart kontrakt använder IoT-sensorer (Internet of Things). Den kan spåra alla rörelser av produkterna varje gång på resan från tillverkaren till leverantören. De håller också register om de färdiga produkterna levereras till sina respektive kunder eller inte. Till och med håller de historien om eventuell förlorad eller sen leverans och även deras exakta destinationer.

Dessutom kommer alla berörda personer att kunna kontrollera om någon intressent misslyckas med att uppfylla villkoren i avtalen. Det smarta avtalet gör hela leveranskedjan transparent för sina relevanta parter. Således gör de leverantörskedjan avancerad och förbättrad.

 • Inteckningssystem

Smarta kontrakt blockchain kan vara fördelaktigt för ett annat ekonomiskt område som inteckningen. Processen med en inteckning är inte så lätt. Det finns mycket information från båda sidor om ägaren och panthavet.

Vid tidpunkten för avtalet måste det göras en uppskattning av informationen om kredit, intäkter, utgifter och annan viktig information. Alla dessa saker gör proceduren komplicerad, kostsam och långvarig.

Med den smarta kontraktstekniken blir alla procedurer för att få en inteckning så enkelt, billigt och snabbt. Denna teknik kommer att hantera alla saker automatiskt med stor försiktighet. Det blir ingen förvirring, inga problem, ingen extra kostnad och ingen komplikation med många papper.

Ännu viktigare, alla dessa förfaranden kommer att vara öppna för alla berörda parters medlemmar. Denna teknik kommer att ansluta intresserade parter att slutföra affären genom att underteckna avtalet som är helt digitalt och felfritt. Båda de berörda parterna vet vad de skriver under.

 • Fastighetsmarknaden

En annan av applikationerna för smarta kontrakt är fastighetsmarknaden. På grund av den smarta tekniken har fastighetsbranschen blivit enklare och enklare. Det finns ingen anledning att ha ett möte ansikte mot ansikte för att slutföra en affär. Det beror på att den här smarta blockchain-tekniken är helt digitaliserad. Det kommer att slutföra hela affärsprocessen digitalt utan avbrott eller fel.

Det kräver bara korrekt information om fastigheten, dess ägare och köparen också. Och även de berörda personernas digitala signatur. Det smarta avtalet kommer att kontrollera om informationen är äkta. Den granskar informationen med hjälp av protokollen för identitetsspårning.

Slutligen kommer den att ta emot betalningen och ange fastigheten till sin nya ägare.

 • Anställningsarrangemang

Både arbetstagaren och arbetsgivarna förväntar sig något av varandra. Vissa kan uppfylla förväntningarna och andra misslyckas. Men den maximala tiden som ingen av dem inte vet vad deras förväntningar är. Olika företag har sina olika regler, villkor och villkor. Om den anställde inte har någon aning om dessa villkor, hur de skulle kunna uppfylla dem.

Du kommer att få lösningen med exempel på smarta kontrakt. Denna teknik kommer att hålla alla register över företagets villkor och villkor som de anställda måste uppfylla. Dessutom kommer det att finnas register över all information och löner för de anställda.

Allt kommer att vara öppet för respektive person. Således kommer anställda att kunna känna till sina positioner och prestationer. Och de kommer att kunna uppfylla sitt mål och upprätthålla en god relation med sina arbetsgivare och med varandra också. Om det blir några ändringar i villkoren kan alla se dem.

 • Skydd av upphovsrätten

Smarta kontrakt blockchain kan bevara innehållet i upphovsrätten. När en grupp arbetar tillsammans kan det förekomma vissa förvirringar om ansvaret och rättigheterna till det arbetet. Om det kommer att finnas ett fullständigt register över alla ansvarsområden och rättigheter tillsammans med respektive personer kommer det att vara enkelt för teammedlemmarna att samarbeta med varandra.

Smart kontraktsteknik kan göra teamarbetet enkelt för dig. Det kommer att hålla alla spår av samarbetet med hjälp av ett decentraliserat blockchain-system. Det råder inget mer tvivel om rätten och ansvaret.

 • Försäkringsskada

Ni vet alla mycket väl att processen för en försäkringsanspråk är en mycket lång process. Detta är så komplicerat och irriterande för både kunderna och försäkringsbolagen. Det är inte deras fel. Försäkringsanspråket kräver så många formaliteter och pappersarbete att slutföra. Det är ett utmärkt exempel på smarta kontraktstillämpningar.

Smarta kontrakt blockchain kan effektivisera och modifiera hela anspråksprocessen med automatisk teknik. Den kommer att känna igen alla villkor och själv ange kravet. Således kommer den att hantera resten av processen utan några fel.

 • Statlig rösttjänst

De flesta av regeringen bygger på röstningssystemet. Vi tvivlar inte på att manuella röstningssystem inte är 100% korrekta. De flesta av omröstningsprocesserna är långa och olämpliga.

Ett smart avtal levereras med det huvudbilsskyddade röstningssystemet. Detta system ger mycket skyddad kodning och högre datorkraft. Det är nästan omöjligt att avkoda och hacka hela systemet. Dessutom kommer det att kräva en enorm datorkraft.

Denna process kommer att vara helt korrekt och snabbare än det manuella röstningssystemet.

 • Sjukvårdstjänster

Hälso- och sjukvårdsinstitut kan också använda smart kontraktstekniken som sitt inspelningssystem. På sådana platser kräver det enorm information för deras service- och säkerhetsändamål. Blockchain-tekniken kommer att kunna hålla ett stort antal register.

Alla poster kommer att kodas. Endast en privat nyckel kan ge åtkomst till posterna, och endast berörda personer får den privata nyckeln. Bokboken kan också hålla allt forskningsarbete säkert, hantera testrapporter, droger och annan vårdhantering.

 • Internet of Things Network

När smarta kontrakt blockchain fungerar tillsammans med IoT blir det starkare, effektivare och betydande. Tillsammans går de mot den bästa och avancerade applikationen för branscherna. IoT, Internet of Things, gör det smarta kontraktet definitivt en mer kraftfull teknik.

De skapar ett kraftfullt nätverk med både hårdvara och programvara och gör det möjligt att vara tillämpligt i verkligheten. De gör den perfekta tekniken till en perfekt kombination.

Kapitel 6: Hur fungerar smarta kontrakt?

Det är väldigt enkelt. Precis som en varuautomat kräver det bara en mängd kryptovaluta. Allt du behöver göra är att sätta dem i kontraktet tillsammans med den information du vill behålla som ett register. Du måste också definiera regler, villkor och villkor innan något kontrakt är klart.

Hur fungerar smarta kontrakt

Ömsesidigt beroende

Ett smart kontrakt kan fungera både som enda och tillsammans med en grupp smarta kontrakt. Den enda fungerar självständigt. Användarna kan ställa in en grupp smarta exempel med varandra eftersom de måste vara beroende av varandra för att slutföra alla uppgifter.

Vissa företag har redan skapat ett par smarta kontrakt blockchain tillsammans. De arbetar automatiskt beroende på varandra.

Objekt från smarta kontrakt

Detta inkluderar tre enskilda delar, eller så kan du också kalla dem objekt.

Den första är de berörda parternas digitala signaturer, oavsett om de är intresserade eller inte vill ha affären.

Avtalet kräver ett ämne. Det är det andra objektet. Alla berörda personer måste ha tillgång till affären och all information om den. Det skulle inte finnas något dolt tillstånd eller information om kontraktet.

Slutligen måste det finnas några matematiskt beskrivna viktiga villkor. Lämpliga programmeringsspråk kommer att ställa in dessa villkor i det smarta kontraktet. När en affär är klar måste alla berörda personer acceptera och följa dess regler och förordningar.

Miljö

Ett smart kontrakt kräver en perfekt miljö för att fungera korrekt. Först måste användarna ha sin unika kryptografikod för att möjliggöra och tillåta alla transaktionsförfaranden som måste vara lämpliga för miljön.

Därefter måste det finnas en pålitlig, automatiserad och decentraliserad, öppen databas. Exemplen på smarta kontrakt är en så bra miljö för tekniken.

Och viktigast av allt, alla avancerade uppgifter i kontrakten måste vara från 100% pålitlig källa. För att säkerställa att de kan använda olika avancerade program och protokoll som HTTPS och root SSL-säkerhetscertifikat.

Kapitel 7: Vilka är fördelarna med smarta kontrakt??

De smarta kontrakten ersätter den traditionella processen med sina fördelar. De har redan många fördelar. Jag är säker på att de kommer att förbättra sig mer och öka i framtiden. Låt oss se några av fördelarna med det smarta kontraktet.

 • Total öppenhet

Smarta kontrakt är helt transparenta för alla deras berörda medlemmar. Alla från berörda personer kommer att få tillgång till alla villkor i avtalen. Om någon vill ha några ändringar måste de besluta om det innan kontrakten är klara. När avtalet är förberett kommer det inte att finnas något argument om detta.

 • Ingen felkommunikation

Nu vet du att exemplen på smarta kontrakt är helt automatiska och att de har all information med varje detalj. Så det betyder att det inte finns någon chans för felkommunikation eller missförstånd. Varje kommunikation mellan nätverket kommer att vara 100% tydlig och automatisk. Det blir inget kommunikationsgap.

 • Effektiv prestanda

Det smarta kontraktet kan försäkra dig om deras effektiva drift. Kombinationen av noggrannhet, hastighet och den automatiska funktionen kommer att slutföra hela kontraktsprocessen effektivt utan något fel eller något avbrott hos en mellanhand. De kommer att behandla ett stort antal transaktioner med högre effektivitet.

 • Inget pappersarbete

Smarta kontrakt bidrar till naturen genom att undvika pappersarbete. De använder den virtuella världen för all sin bearbetning, och därmed tar de helt bort pappersanvändningen. Det är också ett viktigt bidrag till miljön och världen. De förbättrar både den verkliga världen och näringslivet.

 • Säkerhetskopiering

Det är troligt att banken kan förlora dina dokument eller konton. Det smarta kontraktet kommer alltid med säkerhetskopia. Det kommer att finnas många dubbletter av dina papper på blockchain. Så det finns ingen chans att förlora någon av dem.

Smarta kontrakt registrerar permanent alla dina viktiga dokument med tydliga detaljer. När du behöver information kan du enkelt hitta dem i deras lagring. Den viktigaste delen är att du kan hämta någon av informationen om det finns någon dataförlust.

 • Pålitlig

Du kan inte lita på någon blindt att de aldrig kommer att förlora dina dokument, eller hur? Men du kan lita på ett smart kontrakt för att aldrig förlora dina poster eftersom de kommer att kryptera dem på en delad huvudbok.

Smarta kontrakt är helt pålitliga. De utför allt sitt arbete automatiskt med sitt nätverk. Så det kommer inte att finnas någon rädsla för att förlora, manipulera eller ha något fel i din dokumentation. Det kommer att ske ett helt pålitligt genomförande av varje process.

 • Garanterade resultat

Smarta kontrakt gör det möjligt för sin medlem att skapa eventuella avtal på egen hand. Men de måste göra detta enligt vissa regler som kommer att göra affären mer betydelsefulla. Det blir inget avbrott för externa domstolar. Du behöver bara följa alla regler de binder dig med.

Kapitel 8: Nackdelar med smarta kontrakt

Det finns inget i världen med svårigheter eller svagheter. Det smarta kontraktet har också en viss svaghet. Låt oss se vad de kan vara.

 • Sekretess

Att vara transparent är bra. Men inte alltid. Ibland finns det några viktiga saker som kräver integritet. Några smarta kontraktsexempel som Hyperledger ger sina användare det privata smarta kontraktet. Men exempel på smarta kontrakt som Ethereum erbjuder inte den integriteten för sina användare.

 • Fel

Du vet att kodning krypterar smart kontraktsteknik. Och det är en ganska svår uppgift att avkoda dem. Men tänk om kodarna gör några misstag i koden och dess användare kommer att vara i kryphål oavsiktligt? Det kommer att finnas en fråga om noggrannhet.

 • Otillförlitlig information

Det är sant att det kommer att ske felfri bearbetning av de inspelade uppgifterna. Men i början finns det en liten möjlighet att lagra fel information. I så fall kommer hela processen att vara ett fel med den falska informationen.

 • Rogue Contracts

Smarta kontrakt blockchain är självkörande. Det är fantastiskt och hjälpsamt. Men om en hackare hackade systemet av en slump skulle han kunna utföra alla olagliga aktiviteter som också kommer att utföra sig själv.

Kapitel 9: Sex exempel på smarta kontraktsbaserade företag som är långt framåt i spelet

Smarta kontrakt förändrar världen när vi pratar. Efter introduktionen har de äntligen börjat sprida sina rötter i hela branschen. Eftersom Ethereum var den första inom fältet använder de flesta företagen nu Ethereum-plattformen för att skapa ett kontrakt.

Kolla in dessa exempel på smarta kontrakt, som redan använder den nya tekniken för att leda i konkurrenskraften.

Låt oss se vad de är.

Slock.It och dela&Avgift

Slock. Det förändrar de typiska sätten för världen och ekonomin. Allt tack vare smarta kontrakt. Många företag använder nu Slock för att säkerställa att deras betalningar, aktier och uthyrning automatiseras.

Slock.Det visade världen med sin senaste Share&Ladda samarbete hur användbart smarta kontrakt kan vara. Nu med hjälp av den här nya tekniken automatiseras processen för att betala hyra för elfordons laddstationer.

Slock Det utvecklar också ett annat nätverk som heter Universal Sharing Network. Det är en öppen källplattform där utvecklare kan distribuera blockchain-applikationer. Efter slutförandet kommer det att kunna lägga till extra objekt från tredje part som produkter, tjänster etc..

Etherparty

Detta startföretag är känd som ”The smart contract creator.” Varför?

De ger en plattform som hjälper dig att bygga dina smarta kontrakt. De lanserade redan en kontraktsguide med mer än 500 personer registrerade i projektet.

Användarna får en färdigbetamall på sina plattformar för att hjälpa dem att bygga sina egna kontrakt.

Men tänk om du inte vet hur du kodar? Oroa dig inte, med Etherparty behöver du inte. De har färdiga mallar för olika smarta kontrakt som fastighetsavtal, hantering av försörjningskedjan, escrow-kontrakt, token-skapande, entreprenörsavtal och många fler.

Processen är snabb och enkel, och människor skulle anpassa sig till den ganska snabbt.

Fizzy AXA

AXA är ett franskt flygbolag som råkar utnyttja det smarta kontraktet fullt ut i sitt system. Idén är verkligen enkel. Vi vet hur en sen flygning kan förstöra en semester eller en officiell turné. Men att hantera ersättningen är mycket värre.

Att få kompensation för sena flygningar är svårt, och viktigast av allt täcker vår försäkring inte det. Anledningen beror på orsaken till förseningen, och det kan vara huvudvärk att få tillbaka pengarna.

Med hjälp av Fizzy kan du få ersättning utan problem alls. Om ditt flyg blir sent i mer än två timmar har du laddat din flyginformation i appen; du får ett meddelande.

Meddelandet berättar om dina kompensationsalternativ, och efter att du har valt bland dem kommer pengarna direkt in på ditt konto.

Användningen av exempel på smarta kontrakt här avlägsnar eventuella förluster relaterade till flygbolagen och kompenserar för förluster även utanför försäkringsskyddet. Försäkringen fungerar bara med en avtryckare, och för Frizzy AXA är avtryckaren mer än två timmars senflygning.

Denna produkt är dock endast tillgänglig i USA och Paris för tillfället. De planerar att utöka det i slutet av 2018. Du måste fortfarande betala en prenumerationsavgift.

Propy

Som jag nämnde tidigare är fastighetsbranschen ett av de vanligaste användningsfallet med smarta kontrakt. För att förverkliga detta börjar företaget ‘Propy’ integrera smarta kontrakt i sitt system.

Den första transaktionen inträffade i september 2017 där en köpare köpte en lägenhet för $ 60000 i Ukraina.

Denna typ av gränsöverskridande affär kan frigöra fastighetsindustrins sanna potential tillsammans med smarta kontrakt.

Detta är ett av de bästa exemplen på smarta kontrakt. En användare kan söka efter fastigheter och starta budgivning. Efter att ha gått igenom specifika processer tas andra säkerhetsalternativ för att säkerställa ett rättvist spel.

En potentiell köpare kan reservera fastigheter med lite pengar och sedan betala upp när pappersarbetet är klart. Om säljaren av någon anledning inte vill sälja fastigheten, får köparen pengarna tillbaka.

Varje signatur eller andra dokument delas via appen och det spelar ingen roll var du bor.

PolySwarm

PolySwarm är ett unikt företag som arbetar med hot intelligence-marknaden. Tack vare smart kontrakt blockchain nu kommer de att gå smidigare än någonsin. Varje företag eller ambassadör kan lägga ut sin fördel i nätverket tillsammans med en specifik belöning.

Den som får det rätt belönas med sin egen symboliska nektar. Efter utvärdering av deras handlingar frigörs medlen automatiskt till experterna.

Denna process gör det möjligt för en expert att bli av med kryphålen i cybersäkerhet och säkerställa bättre skydd för alla.

Folkrik

Fakturafinansiering är ett annat bra sätt för företagare att få pengarna från eventuella obetalda fakturor. Fakturaköparna betalar pengar i förskott och tar över fakturan. När gäldenären har tillräckligt med pengar för att betala av fakturan får de återstående pengar.

Populous tar denna process till en helt annan nivå. De är för närvarande endast lokaliserade, men de tar långsamt upp de globala marknaderna också. Att bli av med mellanhanden påskyndar processen här.

Det inträffar inga mänskliga fel när du kopierar fakturan eller någon annan form av felberäkningar. Med hjälp av Populous efter att du laddat upp din faktura i nätverket och definierat specifika villkor görs transaktionerna automatiskt med hjälp av smarta kontrakt blockchain.

Kapitel 10: Varför är människor så hypade om smarta kontrakt Blockchain?

Smarta kontrakt är en unik typ av självkörande kontakter som drivs av kryptovalutor. Varje villkor och villkor i kontraktet är konstruerade med hjälp av koder, och koden körs på den blockchain-baserade plattformen. Varje transaktion i detta nätverk är transparent, spårbar och irreversibel.

Å andra sidan beskriver ett normalt avtal endast dessa villkor men verkställer inte riktigt förhållandet.

En regelbunden kontakt kanske eller kanske inte är sant mot sitt ord, men ett smart avtal kommer alltid att vara sant mot villkoren. Om något faller bakom reglerna kommer avtalet automatiskt att vidta åtgärder enligt det.

Så det finns ingen risk för misstro eller andra ohälsosamma situationer. Detta gör det omöjligt att bryta mot och få en särskild fördel.

Så säg mig, borde det inte hype mig kring denna nya teknik.

Ethereums smarta kontrakt var de första som byggde upp marknaden, och det är bara en start. Fler blockchains inkluderar nu detta alternativ eftersom smarta kontrakt har blivit en viktig del av hela blockchain-tekniken.

Kapitel 11: Varför är smarta kontrakt ännu inte vanliga?

Trots alla fördelar har smarta kontrakt några stora nackdelar. Idén är ganska ny och nya begränsningar introduceras då och då.

Huvudsläppet är åtkomst. Alla användare utan kunskap om programmering kan inte komma åt den eftersom du måste koda i villkoren. Så för icke-programmerare förblir denna teknik bara ett koncept, och inget annat och andelen av dessa människor är stor.

Det kommer fortfarande att behöva ytterligare kunskap för att göra alla redigeringar av systemet och uppdatera koden när något ändras.

Smarta kontrakt kan spara mycket pengar genom att bli av med advokaten eller mellanhanden. Men de kommer inte att bli av med det faktum att du behöver vara programmerare.

Några av företagen har försökt eliminera detta problem. Men detta problem blockerar verkligen tillväxten av smarta kontrakt. Det är därför de inte är mainstream än.

Problemet är enormt, och många utvecklare har försökt bli av med kodningsspråket från denna teknik. Ett av projekten är konfidentiellt. Det är en virtuell redigerare som specialutvecklats så att alla användare som inte är programmerare skulle kunna använda den utan problem.

Kapitel 12: Kontraktens framtid

Nyligen har en otroligt bra teknik inträffat på marknaden och den har ersatt den gamla traditionella processen för hantering av kontrakt och avtal. Detta är den nya blockchain-tekniken tillsammans med dess nya smarta kontrakt blockchain. Välkommen till världen av blockchain-teknik och dess smarta kontrakt.

Först skapades det främst för att upprätthålla Bitcoin-kryptokurrency. Men strax efter inser utvecklarna hur potential tekniken kan vara för att ersätta det traditionella skivlagringssystemet. Det finns också en kryptovaluta som heter Ethereum. De betraktade också Ethereum som framtiden för kontraktsteknologin med sin exklusiva blockchain-plattform.

Blockchain är en enorm digital transaktionsbok. Denna huvudbok kan registrera allt viktigt med de detaljerade detaljerna. Dessutom kan du använda detta för att föra register över finansiella konton, ägaraktiviteter, anspråk, födelse- och dödsintyg, medicinska procedurer och andra viktiga saker som datorkoden kan registrera.

Kapitel 13: 6 Smarta kontraktsplattformar som verkligen skulle förvåna dig!

 1. Ethereum

Okej, så låt oss börja med början på historien om smarta kontrakt. Ethereum skulle få beröm för att utveckla en sådan fantastisk uppfinning. För att säga sanningen kan Ethereum med deras token ERC-20 och Smart Contract kalla sig de bästa nystartade företagen på 1900-talet.

Som pionjär innehar Ethereum positionen som marknadsledare när vi pratar om smarta kontrakt. Ethereum-plattformen startade sin resa tillbaka 2015. Sedan början av resan har de utvecklats mycket och mött svårigheter i nästan varje enskild fas. Nu finns det smarta kontrakt för allt, från e-sport till ICO.

Utan tvekan skulle en av de främsta anledningarna till att de var på toppen vara deras otroligt starka stöd och underbara gemenskap. De har definierat en uppsättning regler och förordningar för att upprätthålla kontrakt och integritet för blockchain-tekniken. Varför människor litar på Ethereum? Tja, deras policy är enkel och inte riskabel alls.

En annan, viktig anledning för att kalla dem kungen skulle vara deras pålitlighet. Med det högsta marknadsvärdet finns det utan tvekan ovanpå deras form.

Dessutom har Ethereum utvecklat sitt eget programmeringsspråk – Soliditet. Även om soliditet är enkel och väldigt lätt att plocka upp, vet inte alla mycket om soliditet. Man kan säga att det är en av de största riskerna för Ethereum.

Som vi sa hade Ethereum träffat en del stötar längs vägen. Först och främst hade deras säkerhetssystem några allvarliga brister. En rapport säger att över 34 000 smarta kontrakt har allvarliga fel. Med den ökande populariteten för Ethereum har cyberattacker automatiskt ökat. Vi är inte säkra på när Ethereum kommer att få en stor hit från dessa attacker.

Fördelar

 • Ingen installationskostnad krävs. Vem som helst kan gå med i plattformen.
 • Den allmänt accepterade ERC-20-token är tillgänglig.
 • Har sitt programmeringsspråk för Smart Contracts namngivning Solidity.
 • Enkla riktlinjer finns tillgängliga för utvecklare och kodare.
 • Stark vänskaplig stödgemenskap.
 • Användare kan njuta av Ethereums breda användbarhet.

Nackdelar

 • Nätverk överbelastning hot.
 • Lite dyrare än konkurrerande plattformar.
 • Säkerhetsproblem och buggar.

 1. Hyperledger tyg

Hyperledger Fabric kan sägas vara den största motståndaren till Ethereum, marknadsledaren. Hyperledger-projektet började också 2015. Tja, tekniskt senare än Ethereum. De började sin resa i slutet av det året, i december.

Många ramar har redan utvecklats under Hyperledger-projektets namn – Burrow, Fabric, Sawtooth och Indy.

IBM är medutvecklare av Hyperledger. Så vi förväntade oss att de skulle bli en tuff konkurrent till Ethereum. De har faktiskt visat sig vara deras tuffaste konkurrent.

Om vi ​​pratar om konsensusalgoritmen har de den tillåtna blockchain-strukturen. Medan Ethereum har soliditet, har Hyperledger JavaScript. Detta är en stor fördel eftersom JavaScript är ett allmänt erkänt programmeringsspråk bland kodarna.

Förutom JavaScript accepterar de Go och vissa andra språk. Så kodare behöver inte bara vara beroende av ett enda språk.

När det gäller säkerhetsfrågan är de mindre sårbara jämfört med Ethereum. Hur? De har det tillåtna blockchain-nätverket. Så alla företags identiteter är kända. Hyperledger är naturligtvis mindre utsatt för cyberattacker och onlinebrott.

Det har vissa nackdelar. Först och främst har de inte sin egen symbol. Detta begränsar den typ av smarta kontrakt som finns tillgängliga på plattformen.

Fördelar

 • Gratis att använda eftersom det är en öppen källkod
 • Stöds av IBM.
 • Tillåtna nätverk säkerställer bättre skydd.
 • Brett utbud av tillgängliga programmeringsspråk.
 • Plug-in-komponenter är perfekta.
 • Pålitlig prestanda.

Nackdelar

 • Har inte egen symbol.
 • Begränsning av vilken typ av smarta kontrakt som är tillgängliga.

 1. Nem

Om vi ​​skulle dela listan över blockchain-nätverk baserat på säkerhet skulle Nem uppenbarligen komma högst upp på listan. Till och med deras resa började i mars 2015. Tja, du kan säga att 2015 är den bästa tiden för alla smarta kontrakt.

Nem använder Java. Java är ett av de mest populära och ofta använda programmeringsspråken. Så du behöver inte lära dig Solidity för att vara utvecklare. Din kunskap om Java är mer än tillräckligt.

Släppet av Catapult och Mijin 2.0-uppdateringen gjorde plattformen ännu säkrare. Jämfört med Ethereums 15 transaktioner per sekund kan Nem hantera upp till 100 per sekund.

Fördelar

 • Utvecklat i Java.
 • Enklare användbarhet.
 • Överlägsen prestanda.

Nackdelar

 • Supportgemenskapen är inte tillräckligt stark.
 • Inte riktigt decentraliserad.
 • Det finns inte många verktyg och resurser tillgängliga.

 1. Stjärn

Stellar är den äldsta Smart Contract blockchain-plattformen där ute. Deras historia började 2014. Nyligen meddelade många stora namn på marknaden att de skulle använda Stellar-plattformen i sitt system.

Tja, saker eskalerade efter IBM och KlickEx partnerskap med Stellar. Nu kallar de sig det bättre sättet att göra gränsöverskridande transaktioner, särskilt i södra Stilla havet.

Stellar är mycket enklare och mer användarvänlig plattform jämfört med Ethereum. De fokuserar främst på ICO: er och smarta kontrakt. Dessutom finns det färre rapporter om attacker och säkerhetsfrågor i Stella20Smartr-plattformen.

Fördelar

 • ICO-orienterad.
 • Billigare än Ethereum.
 • Enklare plattform och förbättrad prestanda.
 • Stöds av IBM och KlickEx.

Nackdelar

 • Kan inte hantera mer komplex smart utveckling av Smart Contract.

 1. NEO

Först en trivia! NEO kallas ofta “New Ethereum” eller “Ethereum of China.” Varför? NEO är i grunden Ethereum men mycket bättre och snabbare. De tror på att skapa en “Smart Economy” på marknaden med ett distribuerat nätverkssystem.

En smart ekonomi är ett smart avtal med digitala tillgångar och digital identitet. Idén är innovativ. Dessutom har NEO backat upp från den kinesiska regeringen, Microsoft och IBM. Så, NEO är här för att påverka, det kan vi vara säkra på.

Men varför jämförs det med Ethereum hela tiden? Tja, NEO antar alla de fantastiska funktionerna på Ethereum-plattformen inklusive virtuella maskiner. Åh, du behöver inte lära dig soliditet för att utvecklas. Din goda gamla kunskap om JavaScript är tillräckligt.

De har till och med uppfunnit Smart Contract 2.0. Sådana kontrakt består av tre delar,

 • NeoVM,
 • DevPak och
 • InteropService

Fördelar

 • Smart Contract 2.0 tillgängligt.
 • JavaScript är tillgängligt för utveckling.
 • Kan hantera 10 000 transaktioner per sekund.
 • Uppfinningen av Smart
 • Säkerhetskopierad av den kinesiska regeringen IBM och

Nackdelar

 • Reglerad av den kinesiska regeringen. Så det är inte riktigt decentraliserat.
 • Flera rotkedjor tillgängliga.

6. NXT

NXT kom till scenen 2013. De är faktiskt äldre än Steller och Ethereum. De hade en vision att skapa en öppen plattform som utvecklare använder för att skapa vilken applikation de vill utveckla. Förutom att de kommer att tillhandahålla betalningssystem kan användare lita på.

Några av folket sa att NXT är för gammal för att hantera tävlingen. Men de kom igen med smälltid! Med sin lansering av Ardor NXT 2.0 skapar de återigen surr inte för att NXT är för gammalt, utan för att det är en så finjusterad, tidsprövad blockchain full av inbyggda funktioner. De har massor av funktioner och tillägg som gör dem riktigt tilltalande.

NXT låter dig flytta dina tillgångar fritt utan besväret med det traditionella systemet genom att underteckna obligationer och komplicerade processer. Marknaden hjälper ivriga köp- och försäljningsfester tillsammans. En sådan handling löser helt behovet av ett tredje öga.

Egentligen ger de ett annat sätt att föra parterna tillsammans. Säljaren tillhandahåller en nedladdningslänk till den produkt eller tjänst de vill erbjuda. Köparen kan använda länken för att få förmånen. Så enkelt som det.

NXT har en molnlagringsanläggning för användarna. Molnet är skyddat från hackare och cyberattacker till skillnad från de vanliga molnlagren som finns tillgängliga.

NXT erbjuder också användarna möjlighet att skapa sin egen kryptovaluta. Kan du tro det? Ditt eget monetära system. Du kan till och med blanda mynt. Många stora namn inom blockchain-branschen erbjuder inte ett sådant erbjudande för användarna.

Fördelar

 • Avancerat röstsystem.
 • Proof-of-Stake konsensusalgoritm.
 • Skapa egen kryptovaluta.
 • Säker molntjänst.

Nackdelar

 • Ingen gruvmöjlighet.

Kapitel 14: Jämförelse av de populära smarta kontraktsplattformarna

Kolla in den här tabellen för att vara tydlig om de 6 bästa Smart Contract-plattformarna.

Kategori Ethereum Hyperledger tyg NEM Stjärn NEO NXT
Lanserades sedan 2015 2015 2015 2014 2016 2013
Tokens ERC-20, ERC-223, ERC-777 Kuma token (pågående utveckling) XEM XLM NEP-5-tokens NXT 1.0, NXT 2.0 (Ardor)
Kontraktsspråk Hållfasthet Golang, JavaScript Java, C ++ XEM C ++, Go, Java, JavaScript, Python, Ruby, Shell .NET, Java, Kotlin, C, C ++, Go, Python, JavaScript Java
Konsensus

Algoritm

PoW, PoS (framtid) No-op, PBFT, SIEVE POI SCP dBFT PoS
Programmerbar Ja Ja Nej Ja Ja Nej
Tillgångar ERC-tokens Sphre, VIVA Coin Tillgängliga e-IOU GoverningToken, UtilityToken, NEP-5 tokens Tillgängliga
Röstning 3: e partiet 3: e partiet Nej Ja Ja, introducerade två nya röstningssystem Ja
Anonymitet Nej Ja Nej Nej Nej Myntblandning
Transaktioner per sekund 15 3.500 100 10.000 10.000 100
Fördelar Ingen installationskostnad, starkt stöd, bredare användbarhet Öppen källkod, bättre säkerhet, stort språkutbud Multi-sig-transaktioner, Eigentrust ++, krypterad meddelandehantering ICO riktad, billigare, snabbare Smart Contract 2.0,

Snabbare, flera tillgängliga språk

Multi-sig transaktioner, Start-up vänlig, Aliasing, transaktion beskärning
Nackdelar Nätverksöverbelastning, säkerhetsfrågor Inga aktiva tokens ännu Transaktionsavgifter Kan inte hantera komplicerad kontraktutveckling Reglerad av kinesisk regering. Ingen gruvmöjlighet

Kapitel 15: Cyberattacker och hackare: Hur smarta är kontrakten verkligen?

DAO Hack Incident

En decentraliserad autonom organisation är bättre känd som DAO. Du kan kalla dem en bra tillämpning av Smart Contracts of Ethereum. Konceptet är verkligen praktiskt och löser många problem för organisationer som vi har idag. En DAO är en verkligt decentraliserad företagsmodell. Utan något styrande organ kan organisationen fungera smidigt.

Men ett säkerhetsöverträdelse den 18 juni 2018. chockade oss. Det nyfödda ”Child DAO” hackades. Tjänstemännen på Ethereum märkte att Ether flyttade från DAO. Dessutom började balansen mellan Ether falla. Ethereum förlorade 3,6 ETH på grund av detta säkerhetsbrott. Vid den tidpunkten var 3,6 miljoner ETH värt 70 miljoner dollar.

Ethereum agerade snabbt för att mildra sådan förlust. Den första åtgärden de tog var en standard 28 dagars mjukgaffel. Sådan mjuk skulle identifiera transaktionerna från DAO och svartlista dem. Men situationen var ur hand de röstade på en hård gaffel.

Hårda gafflar kan returnera ETH stulen från hack för att återbetala smarta kontrakt. Deras smarta beslut minskade effekten säkert men kunde inte ångra faktumet med säkerhetsfrågorna i Ethereum.

Parity’s Multi-signature Wallet Hack

Plånböcker är ganska vanliga saker för kryptovalutahantering. Parity utvecklade en plånbok som möjliggör flersignatur. Dessa plånböcker behöver flera digitala signaturer innan Ethereum kan överföras.

Men paritet Multi-sig Wallet v1.5 hade några allvarliga sårbarhetsproblem. Vissa hackare utnyttjade det. Den 18 juli 2017 bevittnar världen andra gången Ethereum fick ett säkerhetsbrott. Den här gången rånade hackare 150 000 ETH. Beloppet motsvarar $ 30 miljoner.

Men hur? Det är den stora frågan.

Angriparna använde två transaktioner till de utsatta kontrakten. Den första transaktionen skulle ta över Multi-sig-ägandet. Den andra kommer att spola ut medlen. För att extrahera konstruktörslogiken till biblioteket använde de funktionen delegera samtal.

Efter det kunde vem som helst ringa biblioteket och göra ändringar. Angriparna ringde sedan initWallet-funktionen för att få äganderätten till kontraktet. Det är så angriparna stal cirka 30 miljoner dollar.

Parity Wallet Freeze

Parity Wallet blev faktiskt två gånger i skandal. I den andra skandalen heter en användare devops199 oavsiktligt frös Parity Wallet och förstörde 300 miljoner dollar (cirka 500 000 ETH). Det hände i början av november 2017.

devops199 efter händelsen kommenterade på en tråd att det var hans gör och “av misstag dödade det.” devops199 tydligen har ett tomt GitHub-konto. Vi är fortfarande inte säkra på dess natur. Det kan vara en olycka eller kanske en avsiktlig attack, vem vet?

Så, hur gjorde det? devops199 hackat det? Han använde i princip två funktioner – initWallet () -funktionen och kill-funktionen. Han kallade initWallet () -funktionen för att äga biblioteket och använde sedan kill () -funktionen för att förstöra biblioteket.

Han bad om ursäkt men det skulle inte hjälpa till att återställa den förlorade 500K ETH. Tja, forskare tror att kärnproblemet är med koder skrivna i soliditet.

Bancor-incidenten

Vad händer om ett blockchainföretag förlorar pengar på grund av hackare och cyberattacker? En sådan incident inträffade. Bancor, kryptoföretaget förlorade cirka 23,5 miljoner dollar. Bland dem var 12,5 miljoner ETH, 1 miljon Pundi X och 10 miljoner var Bancor-valutan BNT.

Bancor försöker fortfarande få tillbaka beloppet. De har redan vidtagit åtgärder så att hackarna inte kan avveckla det belopp de stal. Men det har inte funnits några tecken på att höra några goda nyheter.

Slutgiltiga tankar

Det är dags att världen tar ett steg och gör ett bättre system för att överträffa de äldre traditionella systemen. Smarta kontrakt kan ge revolutionerande förändringar precis som vi gör affärer just nu. Ja, det finns fortfarande många brister och många risker, men det är en bra och positiv start på en ny era.

De unika funktionerna i Smart Contracts gör systemet så lukrativt och tilltalande. Vi pratar om funktioner som oföränderlighet och distribuerat nätverkssystem. Men kom alltid ihåg att hela systemet beror på förtroende mellan berörda parter.

Men vi kan lätt anta något nu – Smart Contract är framtiden. Vi tror över tiden; systemet kommer att vara polerat och fritt från alla brister inom.

Vill du ändå veta mer om alla spännande nyheter och artiklar om blockchain-teknik? Prenumerera på vårt nyhetsbrev och gå före trendlinjen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map