Quorum Blockchain Ultimate Guide

Verden av blockchain har utviklet seg de siste fem årene. Det hele startet med bitcoin, men nå handler det mer om å forbedre blockchain-økosystemet som helhet.

Hvis du følger blockchain-nyhetene, vil du vite at bitcoins blockchain ikke er perfekt. Det gir nye ideer som desentralisering, peer-to-peer-nettverk, skalerbarhet, interoperabilitet, gjennomsiktighet og så videre, men det er fortsatt første generasjons blockchain. Derfor jobber blockchain-forskere over hele verden hardt for å forbedre blockchain-tilstanden og forbedre blockchain-økosystemet som helhet.

Møt Quorum, en bedriftsfokusert Ethereum-versjon som prøver å forbedre blockchain-teknologi med sin egen løsning. En av de viktigste sektorene som blockchain har som mål å revolusjonere, inkluderer Finance.

Så, hva er kvorum? La oss utforske og forstå hva det har å tilby.

Quorum Blockchain Ultimate Guide And Quorum Blockchain Tutorial

Quorum Blockchain

Hva er Quorum Blockchain?

“Enterprise-fokusert” Ethereum blockchain er en av de enkleste måtene vi kan beskrive Quorum på. Quorum er hjernebarnet til JP Morgan som ønsker å fremme blockchain-teknologi i finansnæringen.

Som du kanskje allerede vet, krever finanssektoren en bestemt type blockchain. Den skal være rask, ha høy gjennomstrømning og skal fungere mens deltakerne holder personvernet i sjakk. JP Morgan visste det og utviklet derfor Quorum som tilbyr høyhastighets prosessering og ytelse samtidig som transaksjonsdetaljer skjules. Det fungerer også feilfritt i en tillatelsesgruppe der deltakerne kjenner hverandre. Kort fortalt prøver Quorum å bygge en blockchain-løsning som kan imøtekomme behovene til finansnæringen. Imidlertid er bruken ikke bare begrenset til finansnæringen. Vi vil diskutere mer brukssaker i en senere del av guiden.

Siden det er basert på Ethereum, bruker det smarte kontrakter for å lette transaksjoner innen blockchain. JP Morgan har som mål å implementere et Global Network Payments-initiativ og hjelpe bankene med å bruke distribuerte nettverk. Dette vil øke effektiviteten, strømlinjeforme globale betalinger, muliggjøre 24/7 statussporing og betalingsoppgjør, og så videre.

Hva er behovet for et slikt system?

Før vi går inn i mer informasjon, må vi også etablere behovet for et slikt system. Trenger vi Quorum blockchain-plattform? I så fall, hvorfor? La oss utforske.

Finanssektoren styres av mange organisasjoner som distribuerer sin måte å håndtere all informasjon der ute. Det fungerer ordentlig for det meste. Imidlertid er det ikke perfekt. Mange problemer plager finansnæringen, inkludert mangel på informasjonskontroll, offentlig åpenhet og så videre. Selv den tradisjonelle blockchain-løsningen klarer ikke å oppfylle finansbransjens behov, selv når de tilbyr funksjoner som uforanderlighet og sporbarhet.

Løsningen er et blockchain-system som tilbyr privat kontroll gjennom automatisering. Quorum tilbyr nettopp det og hjelper hver finansorganisasjon med å tilpasse blockchain etter deres behov. Kjernen i Quorum prøver å løse problemene med finansinstituttet. Quorum forbedrer seg over den eksisterende blockchain-løsningen og gir følgende funksjoner som er nødvendige for å få den til å fungere skikkelig.

 • Forbedret kontrakts personvern og transaksjon
 • Bedre ytelse
 • Riktig peer- og nettverksadministrasjon
 • Stemmebaserte konsensusmekanismer

Quorum Blockchain-funksjoner forklart

For å bedre forstå hva Quorum blockchain-plattformen har å tilby, la oss gå gjennom Quorum blockchain-funksjonene en etter en.

Personvern og gjennomsiktighet: Personvern er alltid et sentralt aspekt av enhver blockchain-løsning. Quorum forstår det og tilbyr dermed både personvern på transaksjonsnivå og gjennomsiktighet i hele nettverket. Disse parametrene er heller ikke låst og kan tilpasses av virksomheten selv. Smarte kontrakter spiller en avgjørende rolle i tilpasningen. Også alle transaksjonene, inkludert smarte kontrakter (både private og offentlige), blir validert av hver node i blockchain.

Private smarte kontrakter spiller annerledes innenfor nettverket der tilstanden eller arbeidet bare er kjent av partene eller godkjente tredjepartsregulatorer. For å sikre sikkerhet mens personvernet opprettholdes, bruker den Zero-knowledge Security Layer som sikrer at privat oppgjør gjøres uten kompromisser. Dette er en av de viktigste Quorum blockchain-funksjonene.

Ytelse og gjennomstrømning: Ytelse har alltid vært en sterk drakt for Quorum-nettverk. De kan håndtere hundrevis av transaksjoner per sekund. Transaksjonshastigheten kan også konfigureres i henhold til smarte kontrakter og nettverkskonfigurasjonen. Med optimalisering kan antall transaksjoner forbedres betydelig. For å sikre bedre ytelse bruker den også en stemmebasert QuorumChain RAFT-konsensusalgoritme. Den bruker også Istanbul BFT konsensusalgoritme som er bidratt av AMIS.

Tillatelse & Styresett: Siden finansinstitutter er private, var det nødvendig å tillate tillatelse. Quorum gjør det og sørger for riktige transaksjoner mellom en gruppe kjente tillatte deltakere. Imidlertid er det for øyeblikket bare å administrere manuelt. Styring kan også styres gjennom et smart kontraktsbasert verktøy. Disse verktøyene er laget ved hjelp av best practices for cybersikkerhet.

Quorum er åpen kildekode

Et av de mest kritiske aspektene som gjør Quorum mer attraktivt for finansinstitutter, er dens åpen kildekode. Dette betyr også at det er gratis å bruke, og det er ingen Quorum blockchain-pris. Bedrifter kan dra full nytte av at det er åpen kildekode og få det beste ut av Quorum blockchain-plattformen. Så, hva er de viktigste funksjonene som gjør Quorum til et must å velge for finansorganisasjonene der ute? La oss utforske.

Tillit: Tillit er nødvendig for enhver teknologi der ute. Blockchain ga digital tillit og sørget for at begge parter spilte trygt gjennom systemet. Også det faktum at ingen sentralisert myndighet kan delta i prosessen, anses som pålitelig. Åpen kilde, derimot, gir mer tillit til allerede imponerende blockchain-prosjekter. Dette betyr at koden verifiseres og autentiseres av utviklere med ulik interesse, demografi og læringskurve. Også Quorum bruker signaturvalidering som gir tillit til et tillatt nettverk med tanke på at anonyme nettverk ikke bruker dem i utgangspunktet. Quorum gir det beste fra begge verdener.

Modenhet: Siden Quorum er basert på toppen av Ethereum, arver den allerede alle nøkkelegenskapene til Ethereum blockchain. Ettersom Ethereum har gått gjennom mye iterasjon, fordeler det automatisk og bringer ut en mer moden blockchain som kan utvikles og utvikles sammen med Ethereum. Quorum har også planlagt å legge til nye funksjoner og ønsker også offentlig bidrag velkommen.

Samfunnet: Open source-prosjekter har alltid et stort fellesskap. Det samme gjelder Quorum da det inviterer utviklere over hele verden til å bidra til blockchain-utviklingen. Lisensen som brukes av Quorum er GPL / LGPL, som ligner på Ethereum.

Quorum Blockchain-prosjekter

Quorum blockchain-prosjekter

Quorum vs Corda vs HyperLedger Fabric

Quorum er ikke den eneste blockchain som prøver å forbedre tilstanden til næringene rundt oss. Andre populære blockchain-løsninger som gir løfter inkluderer Hyperledger Fabric og Corda. Ettersom vi vil forstå Quorum helt, må vi også sørge for at vi sammenligner det med andre lignende blockchain-løsninger. Det faktum at hver enkelt av dem er basert på Ethereum, gjør også sammenligningen overbevisende. Så la oss komme i gang.

Merk: Ta en titt på Ethereum vs Hyperledger for å lære om et helt annet perspektiv.

Enterprise Ready og deres tilnærminger

Alle tre blockchain-løsningene, Quorum, Corda og HyperLedger Fabric, er enterprise blockchain. De er bedriftsklare og kan jobbe i stor skala. Hver blockchain tar en annen tilnærming: HyperLedger Fabric er modulær og kan utvides til andre systemer eller på tvers av bransjer som helsevesen, forsyningskjede og så videre. Corda er derimot fokusert på å automatisere og registrere juridiske avtaler mellom to parter. Vi vet også at Quorum av JP Morgan fokuserer på å tilby en tillatt virksomhet blockchain til finanssektoren.

Konsensusalgoritme

En annen viktig forskjell mellom de tre blockchain-løsningene er konsensusalgoritmen du bruker. For å få en klar ide, la oss gå gjennom hver av dem nedenfor.

Hyperledger stoff: Konsensusalgoritmen i Hyperledger Fabric er mer dynamisk enn andre. Den bruker et bredt spekter av konsensusalgoritme og dekker hele transaksjonen. Transaksjonene blir utført på forhånd og deretter endelig forpliktet til blockchain. Denne tilnærmingen er effektiv da den driver flere noder samtidig, og forbedrer skalerbarhet og generell ytelse.

Corda: Corda er mer fokusert på personvern og sikkerhetsspørsmål for banker. Derfor er de tilbøyelige til transaksjoner og statlige endringer. Denne tilnærmingen forbedrer også skalerbarheten. Den kritiske forskjellen mellom Corda og annen blockchain-løsning er introduksjonen av Notarius. De opptrer som gruvearbeidere og får ansvaret for å validere transaksjoner. Når verifisert, blir transaksjonen deretter lagt til den uforanderlige kjeden. Valget av en notarius for å være sentralisert eller desentralisert avhenger helt av bankene.

Quorum: Quorum bruker også en annen tilnærming når det gjelder konsensusalgoritme. Den bruker “QuorumChain” som gir konsensus basert på flertallstemming. Imidlertid er ikke alle noder i stand til å stemme. Bare noen få spesielle noder får muligheten til å stemme, som igjen bekrefter transaksjonen. For å ha bedre feiltoleranse, bruker Quorum Istanbul BFT og Raft-baserte modeller.

Peer-deltagelse

Alle tre av blockchain-løsningen, Corda, HyperLedger Fabric og Quorum er tillatt enterprise blockchain, noe som betyr at bare utvalgte deltakere som deltar i nettverket.

Smarte kontrakter

Siden alle de tre blockchain-løsningene er basert på Ethereum, bruker de smarte kontrakter. Imidlertid er deres tilnærming til smarte kontrakter unik på deres måte.

HyperLedger stoff, bruk for eksempel “Chaincode” når det gjelder smarte kontrakter. Den utnytter den underliggende konsensus og tilliten til blockchain-teknologien. Når det gjelder språket du velger å skrive smarte kontrakter, kan du bruke et standard programmeringsspråk som Go eller Node.js. Kjerneteamet deres har som mål å gi støtte til andre programmeringsspråk i fremtiden.

Corda: Cordas tilnærming er unik. De smarte kontraktene som er skrevet ligner på prosa og gir dermed brukervennlighet. Den juridiske prosessen er kjent som Ricardian Contract og krever at deltakerne signerer kontrakten for gyldighetsformål. Den støtter to programmeringsspråk, dvs. programmeringsspråk Java og Kotin.

Quorum: Quorum smarte kontrakter kan settes til både private og offentlige. Dessuten bruker den Solidity som verktøy for å programmere den. Imidlertid er det en begrensning. Når en smart kontrakt er satt privat, kan den ikke gjøres om til publikum. Denne Quorum-personverndesignen er pålagt for å beskytte interessen til organisasjoner som ikke vil at smarte kontrakter skal lekkes på noen måte. Tilsvarende kan ikke offentlige smarte kontrakter endres til private.

Det er mange andre forskjeller mellom disse tre blockchain-løsningene. For å få et klart bilde, la oss sjekke ut tabellen nedenfor.

Tabell 1: Hyperledger Fabric Vs. Corda vs. Quorum

Funksjon / beregninger Hyperledger stoff Corda Quorum
Konsensusalgoritme Kafka

RBFT

Sumeragi

Dikter

Pluggbar

RBFT

Pluggbar

Flåte

Pluggbar

Istanbul BFT

Raft Consensus

Gjennomstrømning >2000 tps 170 ts Noen 100-tallet
Tokens FabToken (ennå ikke utgitt) Ether
Null kunnskapsbevis Ja Nei Ja
Smart kontraktspråk Java, Golang, NodeJS Java, Kotlin Tørrhet

Quorumutvikling

Quorum er et veldig aktivt prosjekt. Det er for tiden 318 bidragsytere fra hele verden. Ikke bare det Quorum GitHub build har allerede sett mer enn 10.000 forpliktelser! Quorum bruker for øyeblikket LGPL-3.0, som ligner på Ethereum. Dette betyr også at den kan lastes ned, endres og distribueres uten noen begrensning.

Du kan lære mer om kvorum ved å lese deres Hvitbok for quorum-blockchain.

Du kan også sjekke ut Quorum blockchain wiki som inneholder all informasjon om Quorum blockchain-plattformen.

Videre kan du sjekke ut Quorum blockchain API for å lære hvordan den kan brukes og integreres med andre systemer.

Tredjepartsverktøy / biblioteker som du bør sjekke ut

Verktøy og biblioteker er avgjørende for å gjøre Quorum blockchain økosystem sunt. Tredjeparter som Quorum og har utviklet mange verktøy og biblioteker. Vi vil liste opp noen få av dem, slik at du kan få et glimt av hvor rik Quorum blockchain-økosystemet er.

 • Quorum Blockchain Explorer: Et open source-prosjekt som lar deg utforske Quorum, inkludert visning av private transaksjoner.
 • Quorum Maker: Et verktøyverktøy som lar deg lage Quorum-noder.
 • Quorum-Genesis: Et kommandolinjeverktøy som hjelper til med å fylle genese-filen hos produsenter og velgere
 • QuorumNetworkManager: Et flott verktøy som vil hjelpe deg med å administrere Quorum-nettverk enkelt.

Prosjekter / nettverk basert på kvorum

 • Alastria: Et spansk konsortium med flere sektorer. Det er et nasjonalt blockchain-økosystem som fremmer etableringen av DLT semi-offentlig infrastruktur. Det er rettet mot å forbedre tjenestene i Spania og vil fungere i henhold til det europeiske regelverket.
 • Ethhotels – En del av PoC multi-blockchain-nettverket
 • Blockoneiq-quorum – Dataleverandør for Quorum blockchain. Det er et Oracle-rammeverk som vil hjelpe DLT til å bruke signert innhold som genereres og fanges opp ved hjelp av smarte kontrakter fra Thomson Reuters.
 • FogChain – Et kvorumnettverk som tilbyr IoT-basert lokasjonstjeneste og postadministrasjon.
 • IIN – Det er en betalingsplattform for Interbank Information Network (IIN). Ethereum og Quorum blockchain driver det. Et stort antall banker har som mål å bli med i nettverket og bruke den skalerbare og peer-to-peer-løsningen.
 • Kimlic – KYC på blockchain. Det er en desentralisert identitetsvalideringsplattform. Det hjelper oppstart med å umiddelbart ombordbruke brukere til Dapps, ICO, STO og crypto-utveksling. Dette betyr at brukeren bare trenger å fullføre KYC en gang, og da kan den brukes på forskjellige plattformer.
 • Komgo – Et interessant prosjekt som hjelper økonomisk nettverksintegrasjon med andre brukere og nettverk.
 • VAKT – VAKT tilbyr et digitalt økosystem som gjør det mulig for brukere å utføre fysisk behandling etter handel. Det kan betegnes som “Post Trade Management Platform.” Ved å gjøre det kan den fungere som en enkelt kilde for handelssyklusen som kan verifiseres når det er nødvendig. Det tar sikte på å dekke den endelige handelens livssyklus, i motsetning til andre løsninger som bare prøver å løse en bestemt del og ikke hele problemet.
 • IHS Markit – Lånhandel (syndikert) på blockchain.

Quorum Blockchain Consensus Algorithm brukt av Quorum

Quorum-konsensusalgoritmer er snakk om byen da de gir et alternativ til den tradisjonelle POW / POS-konsensusalgoritmen. Det er også et tillatt nettverk, så POW / POS vil ganske enkelt ikke fungere. Så hvilke konsensusalgoritmer bruker den? Den bruker to konsensusalgoritmer for å få hele ideen til å fungere, dvs. Raft-based Consensus og Istanbul BFT.

Quorum Blockchain Consensus Algorithm: Raft-based Consensus

Raft er en CFT-basert konsensusalgoritme. Det muliggjør raskere transaksjoner takket være 50 ms blokkeringsprosessen. Sparer også lagringsplass ved bare å bryte skikkelige blokker og ikke tomme blokker. Andre viktige funksjoner inkluderer opprettelse av blokkering på forespørsel og endelig transaksjon.

Quorum Blockchain Consensus Algorithm: Istanbul BFT

Istanbul BFT er en bysantinsk feiltoleranse-konsensusalgoritme. Jobben er å beskytte blockchain. Grensen til det beskytter blockchain inkluderer 30% noder går dårlig. Det beskytter også blokkene som genereres i blockchain.

Evaluering av framføring

Quorum hevder at det er raskt og har høyere transaksjonshastighet. Er det sant? Et team av Arati Baliga, Pandurang Kamat, Siddhartha Chatterjee og Subodh I fra Persistent Systems Ltd. utførte et grundig eksperiment på hvordan Quorum utfører.

I forskningsoppgave, de brukte en Quorum blockchain-plattform. De setter også opp en serie mikrobenchmarks som er opprettet for å fungere med Quorum. De hadde som mål å studere hvordan smarte kontrakter og transaksjonsparametere påvirker ytelsen til Quorum blockchain, for eksempel transaksjonsforsinkelse.

Nedenfor er en oppsummering av hele eksperimentet.

 • Beregning: Transaksjonens gjennomstrømning (antall transaksjoner per sekund)
 • Fire maskiner som kjører Quorum blockchain-nettverket med en spesifikasjon på 8 vCPUer, 16 GB RAM.
 • Operativsystemet brukt: Ubuntu 14.04 LTS
 • Lastgenerering: Caliper brukes til å stresse Quorum blockchain-nettverket.
 • Arbeidsbelastning: Forhåndslastet med nøkkelverdipar
 • Typer arbeidsmengder som brukes: Bare skrive, Null, Les, Bland.

grundig produksjon

Img 1: En enkel sammenligning av RAFT vs IBFT-konsensus, Kilde: https://www.persistent.com/wp-content/uploads/2018/07/research-paper-performance-evaluation-of-the-quorum-blockchain- platform.pdf

Avslutningsvis kan Quorum skalere ganske bra og ha økt ventetid når det er for mange transaksjoner som skjer parallelt. RAFT presterer bedre enn IBFT når transaksjonene per sekund når over 1650 tx / sek. Også private kontrakter fungerer bedre enn offentlige, da det er mindre overhead når det gjelder håndtering av private kontrakter. Dette betyr at Quorum private blockchain er effektiv.

Hvis du er interessert i å lære mer om systemet, kan du sjekke ut forskningsoppgaven her: https://www.persistent.com/blockchain-research-paper-on-performance-evaluation-of-quorum-blockchain-platform/

Quorum Blockchain Architecture Discussion

Så hvordan fungerer kvorum? Vi vil lære mer om ved å gå gjennom arkitekturen og lære om nøkkelkomponentene.

De tre hovedkomponentene vi trenger å lære om inkluderer følgende.

 1. Kvorumsnode
 2. Transaksjonssjef
 3. Enklav

Quorum blockchain

Kilde: Hackernoon.com

Kvorumsnode

Quorum Node er et kommandolinjeverktøy som er en lett gaffel av Geth. Det er forked for å sikre at det fortsetter å vokse med Geth. Imidlertid kom det med mange forskjellige modifikasjoner for å få det til å fungere med Quorum blockchain. For eksempel har QuorumChain konsensusalgoritme blitt introdusert i stedet for Proof of Work. Den er også konfigurert bare for å tillate tilkobling fra tillatte noder som slår P2P-tilkoblingen. Annet enn det støtter State Patricia trie både offentlig og privat stat. En annen viktig endring er fjerning av gass, da det ikke er nødvendig i Quorum blockchain.

Konstellasjon

Den neste store komponenten i Quorum blockchain-arkitekturen er en konstellasjon. Det huser transaksjonsleder og enklave. Det er et system for generell bruk som sikrer at informasjon som legges til blockchain forblir sikker på alle mulige måter. Dessuten er konstellasjonen ikke blockchain-spesifikk og kan brukes i andre applikasjonsformer.

Transaksjonssjef: Transaksjonssjefen tar seg av personvernet til transaksjonen og sørger for at transaksjonsdataene blir kryptert under prosessen. For å lette hele prosessen kan den lagre, gi tilgang og andre viktige data for å lette transaksjonene. Den har imidlertid ikke tilgang til sensitiv informasjon som private nøkler. Nøkkelen her er kryptografi som sørger for at dataene holdes trygge gjennom hele prosessen. Transaction Manager kan også skaleres takket være statsløs / avslappende tilstand.

Enklave: Enclave muliggjør forskjellige kryptografiske teknikker som deltakerautentisering, transaksjonshistorikk og andre viktige funksjoner. Det sikrer at alle operasjoner utføres optimalt med fokus på skalerbarhet. Transaction Manager delegerer krypterings- / dekrypteringsjobben til Enclave.

arkitektur-dybde-visning

Bildetekst: En detaljert oversikt over Quorum blockchain-arkitekturen, Kilde: https://github.com/jpmorganchase/quorum

Bruk tilfeller av Quorum Blockchain

Som vi allerede nevnte at Quorum blockchain er opprettet for finanssektoren. Imidlertid har det et bredt spekter av bruksområder, selv i finansbransjen. Det er mange måter Quorum blockchain kan brukes i bransjen. For å lære hvordan den kan brukes, la oss gå gjennom noen av brukssakene.

Tokenizing gullstenger:Quorum vil bli brukt til å symbolisere gullstenger. Dette vil gi insentiv til gruvearbeiderne og også bidra til å forbedre utvidelsen av Quorum blockchain selv. Det vil også åpne nye handelsmuligheter og hjelpe blockchain til å bli adoptert raskere.

Tilpassede Quorum Private Blockchains: Banker eller private finansinstitusjoner kan dra full nytte av Quorum-blokkjeder. Den tillatte naturen gjør at Quorum kan brukes i alle typer innstillinger. Evnen til å tilpasse fra begynnelsen er det som gjør den til en ideell kandidat.

Konklusjon

Quorum blockchain er en lovende blockchain-teknologi. Det faktum at det er en “soft-fork” av Ethereum gjør den mer ideell for implementering i den virkelige verden. Det er tillatt og kan derfor brukes av den private organisasjonen som deres go-to blockchain-teknologi. Et annet flott aspekt av Quorum blockchain er ytelsen, evnen til å tilpasse gjennom smart kontrakt og generell gjennomsiktighet. Så, skal du bruke Quorum til din virksomhet? Hvis ja, kommenter nedenfor og gi oss beskjed om hvorfor du tok et valg. Vi lytter.

Sammendrag

Hva er kvorum? Quorum er en virksomhetsfokusert Ethereum-blockchain rettet mot finanssektoren. Det er hjernebarnet til JP Morgan.

Hva er behovet for et slikt system? Ja! Quorum gir finanssektoren muligheten til å bruke effektiv blockchain-teknologi. Quorum tilbyr tillatt nettverk som gjør det mulig for organisasjoner å tilpasse seg sine egne behov.

Funksjoner i Quorum

 • Forbedret kontrakts personvern og transaksjon
 • Bedre ytelse
 • Riktig peer- og nettverksadministrasjon
 • Stemmebaserte konsensusmekanismer
 • Åpen kilde
 • Samfunnsdrevet
 • Moden
 • Pålitelig og virksomhetsklar

Quorum er åpen kildekode!

 • 318 aktive bidragsytere
 • 10.000+ forplikter
 • LGPL-3.0 lisens

Hyperledger Fabric Vs. Corda vs. Quorum

Funksjon / beregninger Hyperledger stoff Corda Quorum
Konsensusalgoritme Kafka

RBFT

Sumeragi

Dikter

Pluggbar

RBFT

Pluggbar

Flåte

Pluggbar

Istanbul BFT

Raft Consensus

Gjennomstrømning >2000 tps 170 ts Noen 100-tallet
Tokens FabToken (ennå ikke utgitt) Ether
Null kunnskapsbevis Ja Nei Ja
Smart kontraktspråk Java, Golang, NodeJS Java, Kotlin Tørrhet

Konsensusalgoritmer

 • Raft-based Consensus – Muliggjør raskere transaksjoner, forbedrer blokkering
 • Istanbul BFT – gir feiltoleranse, beskytter blockchain mot dårlige noder

Quorumarkitektur

Tre viktige komponenter

 • Quorum Node – et kommandolinjeverktøy basert på Geth
 • Constellation Transaction Manager – Det tar seg av transaksjonsdata til de blir fullført
 • Enclave – Enclave håndterer sensitiv informasjon der Transaction Manager delegerer nøkkelfunksjoner som kryptering / dekryptering

Prosjekter / nettverk basert på kvorum

 • Alastria: Et spansk konsortium med flere sektorer
 • Ethhotels – En del av PoC multi-blockchain-nettverket
 • Blockoneiq-quorum – Dataleverandør for Quorum blockchain
 • FogChain – Et kvorumnettverk som tilbyr IoT-basert lokasjonstjeneste og postadministrasjon
 • IIN – Det er en betalingsplattform for Interbank Information Network (IIN). Ethereum og Quorum blockchain driver det.
 • Kimlic – KYC på blockchain
 • Komgo – Et interessant prosjekt som hjelper økonomisk nettverksintegrasjon med andre brukere og nettverk
 • VAKT – VAKT tilbyr et digitalt økosystem som gjør det mulig for brukere å utføre fysisk behandling etter handel
 • IHS Markit – Lånhandel (syndikert) på blockchain
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map