Nybörjarhandbok: Vad är Spectrecoin – The Anonymity Coin

Vad är Spectrecoin (XSPEC)? Förmodligen vet du inte. I kryptoversen finns de berömda kryptovalutorna. Och det finns de mindre populära altcoins.

Det finns team bakom alla kryptotillgångsprojekt. Och varje lag kommer att sträva efter att slå de andra. Men med varumärkeskännedom och bra marknadsföring kommer du att känna till altcoins du inte ens bryr dig om. Och på samma sätt kommer du att sluta veta om andra du behöver.

I kryptoversen finns det tusentals kryptovalutor. Alla har sitt syfte med befintliga eller snarare hade teamen bakom ett mål att skapa dem. Var och en av dem vill fylla och utnyttja en nisch som den andra har kvar.

Resultatet är konkurrerande krypto- och blockchain-projekt. En nisch som upplever en del bra konkurrens är integritet och anonymitet. Detta är samma nisch som Spectrecoin (XSPEX) är i. Andra i samma nisch är som DASH, PIVX, Monero och Zcash.

Var och en av dem har sina enastående funktioner. De är framträdande och har en betydande marknadsandel bland dem. Du kommer att hantera det med en annan dag. Så låt oss utforska vad som är Spectrecoin, hur det startades och dess funktioner. Dessutom vet du vad teamet ville att du skulle dra nytta av.

Spectrecoins historia (XSPEC)

Teamet bakom Spectrecoin utvecklad baserat på den ursprungliga ShadowCash vitboken. Det gör Spectrecoin till en kryptogaffel av ShadowCash. Även om vitboken hade flera kvalitetsproblem fortsatte de fortfarande. Det finns ingen officiell Spectrecoin vitbok. De startade Spectrecoin för att förbättra konceptet ShadowCash 2016.

Tor och Hawala inspirerade Spectrecoin-systemet. Tor-integration till ShadowCash-koden för att utöka anonymiteten. Och Hawala ger blockchain konceptet överföringar via en mobilapplikation.

För de flesta kryptotillgångsprojekt som startar idag behöver de medel. Och deras sätt att få tillgång till medel för att stödja sina system är via ICO. Så de lanserade en ICO i november 2016 till januari 2017.

ICO samlade in cirka 16 000 dollar, vilket motsvarar 17 BTC vid den tiden. Beloppet var inte tillräckligt eftersom vissa kallade projektet en bluff eller en ShadowCash-klon. Men ändå var de tvungna att dela ut de insamlade medlen. Fördelningen var proportionell mot investerarnas bidrag. Resultatet var ett häpnadsväckande ICO-pris på 0.00000083 BTC i genomsnitt. På grund av ett bonussystem hade de flesta investerare betalat 0. 0000009 BTC per mynt för att gynna early birds i ICO.

Efter Tor-integrationen och börsnoteringen handlades myntet mellan 0,00001 – 0,0002 BTC. Detta pris ledde till en mycket hög avkastning till investerarna. Och laget avledde lite pengar från ICO till kontraktutvecklare.

Spectrecoin-övergång till ett erkänt Altcoin

Kom ihåg att Spectrecoin hade mött bedrägerititeln och ShadowCash-klonen. Så i april 2017 övergav utvecklarna ShadowCash och startade Particl. Som ett resultat upphörde anklagelserna mot Spectrecoin.

En annan förändring hände med Spectrecoin-ledningen. I juni 2017 citerade mandica Spectrecoins grundare hälsoproblem. Av den anledningen överlämnade han projektledningen till jbg.

Sedan dess har projektet sett anmärkningsvärda förbättringar. De har samlat in fler medel. De har också utvecklat en plånbok. Och de har sett samhällets tillväxt bakom Spectrecoin.

I augusti 2017 samlade de till exempel cirka $ 4000 i 37500 XSPEC och 1 BTC. Mängden tillät jbg att koncentrera sig på Spectrecoin. I september 2017 gick @brycel, en före detta kollega till jbg, med i projektet. Eftersom han var kryptograf var hans roll att förbättra transaktionsmekanismen.

Förutom mer finansiering och utvecklare har projektet byggt en plånbok som för närvarande är version 1.3.5. Och den nuvarande utvecklingen kommer att resultera med version 1.4.

Teamet släppte version 1.3.5 i strategisk vy för att hjälpa till med finansiering. Släppet har en mekanism som tillåter användare att bidra. Bidraget är en viss procentsats av deras belöningar till utvecklarna. Standardvärdet är 5%, vilket innebär att var 20: e insats redovisas till projektadressen.

Men vad är Spectrecoin (XSPEC)?

Nu när du vet om hur Spectrecoin började, vad är Spectrecoin?

Spectrecoin är en kryptovaluta som syftar till integritet som fysiska kontanter. Tillgången har en proof-of-stake-algoritm. Algoritmen ger ringsignaturer för anonymitet och integritet. Dessutom säkerställer algoritmen snabba transaktioner och IP-döljning i plånboken.

Spectrecoin-utvecklarna är aktiva i sin utveckling. De har en färdplan som prioriterar säkerhet, integritet och decentralisering av funktioner. Utvecklarna kommer att göra smygadresser tillgängliga i den kommande Android-plånboken. De kommer också att göra mobila plånboksuppsättningar tillgängliga i plånboken.

Kom ihåg ShadowCash inspirerade utvecklingen av Spectrecoin. Så lånade Spectrecoin och förbättrar ringsignaturen från ShadowCash.

Hur uppnår Spectrecoin sin integritet? Spectrecoin använder Tor-nätverket. Så, kommunikation på nätverksnivå görs via Tor-nätverkets dolda tjänster.

I Spectrecoin-implementeringen uppnår följande specifikationer:

 • 60 sekunder Blockeringstid
 • 5% satsningsränta
 • 2 XSPEC Blockera belöning
 • 288 blockerar mognad
 • 8 timmars minsta insatsålder

Spectrecoin har en 20.000.000 initial leverans och ingen maximal leverans.

Spectrecoin-funktioner

Spectercoin-funktioner

Bildkrediter: Spectrecoin

Spectrecoin är en blockchain för säkerhet och integritet i kryptovalutatransaktioner. Men för att det ska uppnå det, måste man ha det. Enligt projektwebbplatsen är dessa de 6 aktuella funktionerna:

1. Integrerad Tor-integration

Som du tidigare sett använder Tor eller Onion-nätverk dolda tjänster. När det används i blockchain kommer det att bevara integriteten. Tor-nätverket skyddar användare mot övervakning och spårning. Nätverket håller all kommunikation inom den.

SPEC anses vara det mest privata och anonyma kryptovalutanätverket idag – coins.newbium.com

2. OBFS4 Bridge-stöd

OBFS4 är det mest effektiva transport- och förbikopplingscensurprotokollet. Skiktet syftar till att begränsa tredje part. Som ett resultat kan parterna inte berätta för vilket protokoll som används baserat på meddelandets karaktär.

Så för att stärka säkerhet och integritet har Spectrecoin-projektet använt detta protokoll. Skiktet säkerställer oupptäckt användning i länder som inte tillåter Tor. Enligt projektwebbplatsen är det det enda myntet som använder den här funktionen.

3. Ringsignaturer

En ringsignatur är en kryptografianordning. Det är en typ av digital signatur som begränsar användningen inom medlemmar i en grupp som har nycklar. Således kan den specifika gruppen bara se vilket meddelande som helst med en ringsignatur som skapats av gruppen.

Denna digitala signatur säkerställer fullständig anonymitet i en transaktion inom blockchain. Du kan inte spåra den faktiska källan till medel i en transaktion.

4. Smygadresser

Stealth-metoden är ett kraftfullt verktyg i en blockchain. Föreställ dig att skapa en tillfällig engångsadress för en given transaktion. Detta är användningen av smygadresser. Om än den potentiella skadliga användningen kan du använda den och ha ett extra lager av anonymitet.

Blockchain registrerar många transaktioner så många utgående betalningar till olika adresser. Därför gör det svårt att spåra transaktionerna.

Stealth-adressfunktionen är för närvarande valfri i Spectrecoin blockchain. Men laget kommer att göra det standard i version 2.0 2018.

5. Snabba och billiga transaktioner.

Bitcoin blockchain föregångaren till krypto-valutor har höga transaktionskostnader. På samma sätt är transaktionstiden hög. Den genomsnittliga transaktionstiden är cirka 78 minuter för att bekräfta en bitcoin-transaktion. Och kostnaden har nått $ 34 höga.

Även om det nyligen har vägrat att gynna användare, är det fortfarande högt. Anledningen till att andra kryptotillgångar började minska eller inte har någon transaktionskostnad i första hand. På samma sätt för att minska transaktionstiden. Som ett resultat är små överföringar effektiva.

Spectrecoin bekräftar 30-60 sekunders transaktionstider. Det garanterar också låga transaktionsavgifter.

6. 5% årliga belöningar

Spectrecoin använder proof-of-stake-algoritmen. Det finns fördelar med denna algoritm. Det fungerar som en bank på ett sätt.

Algoritmen handlar om att köpa en tillgång och lagra den i en plånbok under en viss period. Precis som vid en fast insättning kommer beviset på insatsen att ge dig extra mynt.

Blockchain stöder staking. Funktionen möjliggör en stabil inflation genom att tillåta lägre effektavstängning. Funktionen belönar dig också när du hjälper nätverket. Systemet gör det givande genom att hålla din plånbok öppen för insättning.

Kommande funktioner

Utvecklarna av Spectrecoin lovar andra funktioner för att göra projektet älskat. Funktionerna inkluderar:

1. Stealth som standard

Kom ihåg stealth-adressfunktionen. I Spectrecoin är det valfritt. Men i nästa utgåva, förhoppningsvis, 2.0, kommer den att ha smygadress som standard.

Du kan förvänta dig sömlösa privata transaktioner och stealth uttag från börser.

2. Stealth Staking

Staking tjänar mynt för stöd till nätverket. Nu vill Spectrecoin skapa ett stealth-läge för staking.

Så snart kan du förvänta dig sömlös anonym satsning med deras algoritm.

3. Förnyat plånboksgränssnitt

Teamet vill också att du ska njuta av deras gränssnitt. De håller på att använda Qt5. Det kommer att förbättra prestanda, användarvänlighet och plattformssupport.

Ett enkelt och bekvämt användargränssnitt gör att funktionerna är tilltalande att använda för dig.

4. Mobil- och hårdvaruplånböcker

En annan sak som teamet fokuserar för att uppnå säkerhet för dina tillgångar. Och eftersom du kopplar säkerheten för dina pengar till plånböcker vill teamet stödja alla plånböcker. Antingen hårdvara eller programvara.

Mobilplånböckerna är enkla att använda och mobilvänliga för lagring och transaktion. Plånböckerna stöder också lägre effektavsättning.

Mobila plånböcker är säkra. Men de är inte lika säkra som plånböcker för hårdvara. Därför utvecklar teamet för närvarande stöd för hårdvaruplånböcker. De typiska hårdvaruplånböckerna är Trezor och Ledger Nano S.

5. SpectreCash

Under samma projekt vill teamet bygga en plattform. En plattform som du kommer att använda för att utföra 100% anonyma peer-to-peer-transaktioner. De riktar sig mot de minsta transaktionerna med denna plattform.

De syftar till att uppnå ett ömsesidigt utbytbart elektroniskt kassasystem.

Vem som står bakom Spectrecoin?

Som mål att skapa Spectrecoin är team är anonym. Det är relativt okänt i kryptoversen. Det finns inte mycket du kan knyta dem till förutom detta projekt. Och tyvärr finns det inga identiteter du enkelt kan relatera till.

Vad de har kvar för dig är handtag att relatera till.

Jag tänker på en anledning för att de döljer sina verkliga identiteter. Det är att de utvecklar ett integritetsbaserat projekt. Hur som helst, du kommer fortfarande att känna till dem med det lilla vi erbjuder.

Från projektwebbplatsen finns det kärn-, community- och utvecklingsteam.

Kärnteamet har:

 • @mandica är grundare och enstaka projektledare på grund av hälsoskäl
 • @RKh är marknadsförings- och wenchef
 • @Beachguy är community manager

Community Leaders är @ dandan123, @devilseye, @LeoBitman, @Skotty, @Skull, @Tek, @Titorelli

Och utvecklingsteamet inkluderar:

 • @ mammix2 den ledande utvecklingshållaren och blockchain-konsulten. Detta är den möjliga identiteten hos jbg.
 • Ivan Radigales Creus kryptografi- och blockchain-utvecklaren. Det här är den möjliga identiteten bakom @brycel.
 • Ahmed Shbli, programvarudesigner, Qt och GUI-specialist.

Hur man köper och lagrar Spectrecoin

Spectrecoin är ett mynt som alla andra. Det enda speciella stället du lätt kan hitta är ett utbyte. Tyvärr kommer du inte att se det listat i varje utbyte. Just nu listar Cryptopia, Livecoin och Trade Satoshi tillgången.

Det finns två sätt att köpa Spectrecoin:

 1. Direktköp på Cryptopia eller någon börs som är noterad

Detta steg kräver att du stöder Bitcoin, Ethereum eller Fiat på börsen. Det kommer att innebära direktköp med befintlig valuta.

 1. Indirekt köp genom en överlåtelse av ett annat altcoin.

Denna metod är som den första. Du måste överföra valuta från en växling till en annan. Från en som inte listar Spectrecoin till en som listar.

Kryptovalutan lanserades nyligen. Så få plånböcker oavsett om programvara och hårdvara stöder det. Men ändå kan du lagra det. Teamet var mycket klokt att utveckla en stationär plånbok. Och de är för närvarande engagerade i att utveckla en mobil.

Skrivbordsplånboken är tillgänglig för MacOS, Windows och Linux.

Myntet växer i popularitet. Därför kan du förvänta dig att fler börser börjar börja notera myntet. Och mer hårdvara och programvara kommer att börja stödja det.

Slutsats

Myntet har visat enorm tillväxt från lanseringen. En anmärkningsvärd prestation är en rekordhög nivå på $ 6. I skrivande stund är priset på 1 XSPEC ungefär $ 0,18.

Detta projekt lovar innovativ teknik, vilket gör den unik. Ännu mer har den en stödjande och aktiv gemenskap. Utvecklare är öppna för nya idéer för att se till att Spectrecoin fungerar för dig.

Deras färdplan sätter sitt mål mycket högt för att uppnå en hälsosam produkt. Framtiden ser frodig ut med avseende på funktionen teamet vill implementera.

Vad är Spectrecoin? Det är en av de bästa konkurrenterna till DASH, Monero och Zcash. Det faktum att vi inte känner till de verkliga identiteterna bakom detta projekt och det finns ingen officiell vitbok, projektet väcker frågor om hela dess trovärdighet och framtid.

Du kan läsa på deras hemsida.

* Ansvarsfriskrivning: Artikeln ska inte tas som och är inte avsedd att ge någon investeringsrådgivning. Påståenden som görs i denna artikel utgör inte investeringsråd och bör inte tas som sådana. Gör din egen forskning!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map