Nybörjarhandbok: Vad är ICON? En ny spelare på väg upp

Tidigare var kryptovalutor en myt för oss. Det var något omöjligt för oss att ens föreställa oss ett system där digitala pengar kunde ta över fiatvalutor.

Men allt började förändras med den revolutionerande introduktionen av blockchain-teknik 2009. Satoshi Nakamoto släppte denna imponerande teknik tillsammans med en ny digital kontant “Bitcoin”. Efter det gick många protégé samma väg och kom med nya och uppgraderade metoder för att hantera brister i det centraliserade systemet.

Nu ser alla kryptovalutor inte bara som digitala kontanter utan ett protokoll där vi kan använda alla fördelarna med blockchain själv.

Utvecklare programmerar nya kryptovalutor annorlunda för att uppfylla alla våra behov.

Blockchains har förmågan att arbeta inom ett brett spektrum av branscher, så det är bara logiskt att integrera betalningssystemet med det också. Det gör saker så mycket bekvämare än tidigare.

Vad är ICON Blockchain

Bildkrediter: ICON

Ett av de många namnen som kan bli av med de traditionella bankbristerna är “ICON”.

Vad är ICON (ICX)?

ICON är snarare en populär kryptovaluta nu och rör sig uppför stegen ganska snabbt jämfört med andra.

Varför?

Tja, främst för att den kan länka mikromiljöer till en enorm industri.

Nyfiken på ICON?Låt oss dyka djupt och se “vad är ICON” och hur det kan förändra hela världen!

Vad är ICON (ICX): Introducing A New Tech

ICON introducerades först 2016 av Dayli Financial Group. Gruppen är värt 4 miljarder dollar och består av en mer erfaren grupp individer. Denna grupp är också känd för Coinone, som är en berömd koreansk börs.

Det primära målet är inte att ansluta världen utan att bli av med alla de utmaningar som varje system står inför på grund av stor belastning på data. Det är inte förvånande att med digitaliseringen av vår värld har många ledande branscher eller till och med små svårt att hantera denna stora mängd data.

Om vi ​​på något sätt kan minimera effekten kommer alla samhällen som banker, välgörenhetsorganisationer, försäkringsleverantörer, handel, sjukhus och utbildningsinstitutioner att kunna arbeta sömlöst.

Vad? Tror du att det är omöjligt?

Självklart inte! ICON ser världen som en grupp av samhället snarare än olika nationaliteter. Det betyder att varje gemenskap i denna värld har sina individuella uppgifter och förlitar sig också på varandra för att utföra den uppgiften framgångsrikt.

ikon smart kontrakt

Bildkrediter: ICON Whitepaper

Låt oss se ett exempel för att göra dig klar.

Tänk dig att du ska till ett sjukhus för medicinska ändamål och att du vill täcka alla dina kostnader med din försäkring. Vad ICON kan göra här är att skicka all din försäkringsinformation som är kopplad till ditt blockchain-konto till försäkringsbolaget.

På så sätt kan försäkringsbolaget behandla begäran snabbare och hjälpa dig att bli av med mycket av pappersarbetet.

Systemet kräver att du tidigare lagrat försäkringsinformationen i ICON-nätverket, och du kan slutföra transaktionerna med ICON-tokens, ICX.

Ganska cool, eller hur? Men detta räcker inte; det finns fler svar på frågan “vad är ICON.” Låt oss se vad de är.

Hur ICON fungerar

ICON använder en unik loopchain-plattform som gör det möjligt att ansluta alla samhällen och skapa ett ekosystem genom ICON Republic. ICON-republiken är snarare en annan metod för att kontrollera det övergripande systemet.

Det fungerar som en styrande enhet för de oberoende blockchain-samhällena. Du kan tänka på republiken som hela landet, där varje samhälle är en stat inom den.

Alla samhällen i Republiken är sammankopplade med C-Reps (representanter för samhället), som blir ytterligare ansluten till Nexus (ICON: s loopkedjebaserade blockchain). Med hjälp av dessa samhällsrepresentanter kan varje samhälle interagera med Nexus och dessutom med andra samhällen också.

Hur ICON fungerar

Imgae-kredit: ICON Whitepaper

Blockchain har också sin egen decentraliserade börs där du kommer att kunna växla valutor med hjälp av ICON-tokens.

Systemets övergripande process är något unikt och effektivt för att komma igång. Därför vill alla ”vad är ICON” och hur de kan få tag på det.

Unika aspekter av ICON

Jag brukar täcka alla detaljer i ICON i den här ”vad är ICON” -guiden för att se till att du får all information bara från en plats. Om du vill investera i ICON måste du först ha grundlig kunskap.

Ta en titt på alla dessa spännande aspekter om ICON och hela systemet. Det kommer säkert att få dig att gilla det mer!

  • A.I. Da Vinci!

Ja, du hörde rätt, ICON har sin egen AI-teknik för att påskynda hela det decentraliserade systemet. ICON ser till att varje nod har samma distributionspolicy och belönas därefter.

Algoritmen bakom denna AI är skapandet av Dayli Intelligence. Företagets ursprungliga plan är att se till att AI använder maskininlärningstaktik för att få tag på hela blockchain och omdirigering är följaktligen.

Varför? Tja, hela nätverket är något decentraliserat system, så om du vill se till att allt händer exakt skulle du inte dra nytta av datorsystemen som är fria från mänskliga fel.

Blockchains och AI är två system som kompletterar varandra och fungerar bra tillsammans. Att använda detta par skulle innebära mer perfektion.

  • Decentralized Exchange (DEX)

Oavsett vilken växeltyp som är decentraliserad eller centraliserad har båda sina egna brister och positiva sidor. Centraliserade är bekvämare men har inte så mycket säkerhet.

Å andra sidan har decentraliserade börser säkerhet, men de är mindre bekväma jämfört med centraliserade börser.

Här erbjuder ICON sitt eget decentraliserade utbyte, som kommer att kopplas till de separat styrda blockheadsna. Du kan använda ICX-token för att slutföra transaktionerna. Handelshastigheten bestäms i förväg av Bancor Protocol.

Du kan titta på protokollet i ICON: s vitbok.

  • Loopchain

Detta är en av ICONs bästa attraktioner. Loopchain kan ansluta olika blockkedjor. Denna applikation gör ICON annorlunda än andra mynt och gör det helst till ett av de bästa.

Den loopkedjebaserade blockkedjan liknar något företagskedjekedjor och tillåter smarta kontrakt. Du kan anpassa dessa smarta kontrakt enligt ditt projekt och använda det för att länka till ett annat storbandsnätverk.

IKON Ansluter kransarna

Bildkrediter: ICON

  • ICON Republic och Nexus

Jag tror att jag nämnde det tidigare att ICON kan ansluta alla oberoende blockchain-baserade grupper till varandra. Allt du behöver göra är att använda deras plattform för det. Men hur görs det??

ICON-republiken och Nexus står bakom detta underbara system.

Nexus är den grupp av samhällen som är kopplade till varandra genom samhällsrepresentanter. Efter att ha bildat alla Nexus-grupper kan alla anslutas till varandra, vilket ökar den övergripande skalbarheten och majoriteten.

Portalen liknar ungefär strukturen på Internet. Överföringsprotokollet i nätverket såg till att varje transaktion var på plats och gjord utan några fel.

Varje blockchain har sin egen identitet i Nexus-portalen. Du kan använda tokens för att överföra värden inom blockkedjorna. Till exempel kan en utbildningskedja blockchain använda Nexus-portalen för att ansluta till banksamhällen och göra transaktionen.

Att använda Nexus gör denna process mycket mer hanterbar än vanligt.

  • Loop Fault Tolerance (LFT)

En annan underbar skapelse av ICON är algoritmen Loop Fault Tolerance, som ger bysantinsk feltolerans. Loop Fault Tolerance ser också till att förbättra nätverkets prestanda genom meddelanden.

Metoden kallas spinning och den säkerställer valet av den primära noden. Denna spinnmetod minskar det totala nodnumret och ökar effektiviteten och skalbarheten.

  • Oberoende styrsystem

Som jag nämnde tidigare är varje blockchain som kan styra självständigt trots att de är anslutna till Nexus. Det är ungefär som en indirekt demokrati, där varje enskild blockchain har lika rättigheter.

Representanterna för varje parti i nätverket kan rösta för att ändra politik eller föreslå särskilda.

Men frågan är hur de väljer företrädarna?

Tja, de är främst valda från samhällets representativa noder. Dessutom kan deltagare lägga till eller till och med ta bort noder i sin blockchain, justera transaktionsavgifterna, ändra rösträtt och många fler.

  • Offentlig kanal

Nexus offentliga kanal är öppen för alla. Med detta kommer du att kunna delta i transaktionerna och även använda annan decentraliserad applikation i processen.

Du måste dock ladda ner dessa decentraliserade appar för att installera och använda dem.

  • Ingen gruvdrift krävs

Till skillnad från bitcoin kan du inte bryta ICON. Nya tokens utfärdas varje år och du kan investera i dem från deras officiella webbplats.

Vad är ICONs handelshistoria?

Låt oss ta en titt på ICON: s handelsränta i den här “Vad är ICON” -guiden. ICO slutade i oktober, och olika börser började inkludera den med andra kryptovalutor från den månaden.

Det har gått nästan två år och det sitter på 23: e plats på Coin Cap. Räntan varierar inom $ 12- $ 1,61, från och med nu.

ikon handel diagram

Image Credits: Coin Market cap

Det startade först på Binance och tog sig senare till andra större börser. Den här nyheten fick priserna att hoppa till $ 7,30, direkt efter lanseringen, vilket är tio gånger mer än den ursprungliga prissättningen.

Efter det hoppet gick det upp till $ 12 och svalnar för att stabilisera marknaden.

ICON Konkurrens och potential

ICON använder smarta kontrakt för att täta affären, så den primära konkurrensen är med Ethereum och NEO. Även om de också använder smarta kontrakt har de fortfarande en betydande skillnad.

Ethereum, liksom, NEO har redan etablerat sina grunder i verkliga scenarier och byggt ett starkt partnerskap. NEO arbetar för närvarande med den kinesiska regeringen som ett nytt digitaliseringsprojekt.

Å andra sidan används Ethereum globalt av många andra företag. Men de erbjuder inte nödvändigtvis ens en bråkdel av interoperabilitet som ICON har. ICON kan dominera i framtiden eftersom det fokuserar mer på blockchain snarare än att ta ut tävlingen.

Det betyder inte att ICON inte har något starkt partnerskap. Det arbetar för närvarande med 28 gårdar i Korea och stöder ett stort antal banker där.

Köper ICON

Binance är det ledande börsen som dominerar ICONs totala marknad. Den består av 90% av den. Tyvärr, eftersom du inte kan bryta det och bara få en chans om året att köpa tokens, kan du byta din ETH eller BTC för att köpa den från börsen.

73,44% av 90% kan köpas med BTC och ytterligare 15,89% av ETH.

Andra börser erbjuder också ICX, till exempel OKEx. De har dock sina egna BTC- och ETH-handelspar.

Token-försäljningen av ICON

Tokenförsäljningen avslutades förra året i september och affären för i år inträffade ännu inte. Det totala token-utbudet är nu 400 230 000 ICX, och du kan byta 2500 ICX mot en ETH.

Endast 50% av det tilldelade utbudet var till salu och ytterligare 16% förvaras som reserv. Ytterligare 14% går till stiftelsen själv och 10% av medlemmarna i samhällsgruppen och inflytelserika partners.

Den senaste tokenförsäljningen är fördefinierade och uppdelade till 20% för varje Tech-företag och reserver. 12% av tokens är för att hålla allt operativt och 8% för marknadsföringserfarenhet och ytterligare 10% för inflytelserika partners.

Hur kan du lagra ICON

ICX-token är en ERC20-token, så det betyder att du kan lagra den i vilken Ethereum-plånbok som helst. Plånböcker som Ledger Nano S, Meta Mask eller My Ether Wallet kan spara ICON utan problem.

ICON förklarade också att de skulle lansera sin egen plånbok i slutet av året. Vi får se vad som händer.

Vad är ICONs framtid: ska du investera eller inte?

Strax efter lanseringen bevisade ICON sitt värde och gick in i topp 30 utan problem. Jag tycker att det är extremt imponerande för en nystartad krypto, och det tar utan tvekan min uppmärksamhet.

Prissättningen verkar vara stabil till skillnad från bitcoin, och den erbjuder många extra funktioner.

Om du frågar mig kommer jag att säga att framtiden för denna kryptovaluta är exceptionellt ljus och att den har potential även att överträffa bitcoin! Blockchain-tekniken bakom detta mynt är också unik, du bör göra din egen forskning, investeringar i krypto är ett mycket riskabelt företag.

Slutlig dom

Detta system kan vara början på en ny era av blockchain-teknik som kan låsa upp alla dolda potentialer. Överlägset borde du veta nu vad som är ICON och hur det bokstavligen fungerar.

ICON passar perfekt i varje bransch enligt whitepaper. Så om det kan ge samma resultat i verkligheten kan det här vara slutet på Ethereum eller NEO.

Dessutom ger ICON en utmärkt plattform med säkerhet och ett alternativ till typiska traditionella medel. Vi har kommit till slutet av den här “vad är ICON” -guiden, och jag kan säga att ICON verkar erbjuda mycket när det gäller blockchain eller kryptovalutor.

Läs mer om ICON (ICX):

* Ansvarsfriskrivning: Artikeln ska inte tas som och är inte avsedd att ge någon investeringsrådgivning. Påståenden som görs i denna artikel utgör inte investeringsråd och bör inte tas som sådana. Gör din egen forskning!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map