Nybörjarhandbok: Vad är Filecoin – The Storage Coin

Framsteg inom blockchain för att betjäna datatjänster är enorma. Filecoin, den största ICO 2017, är en av de ledande decentraliserade lagringslösningarna. Men vad är Filecoin? Och hur är det relevant??

För närvarande är världens datalösningar Google, Amazon S3 och andra liknande tjänster. Företagen fungerar som pålitliga tredje parter för att tillhandahålla datalagringslösningar. Dessa lagringslösningar är till stor del bristfälliga. Uppgifterna lagras på en central plats. Därför är uppgifterna mottagliga för attacker och dataintrång. Dessutom dikterar de betrodda parterna priserna för datalagringstjänsterna.

Juan Benet, genom sin Filecoin-innovation, syftar till att hantera detta. Här är den grundläggande funktionen hos Altcoin innan vi går in i mer detaljer. En grupp kunder med tillgängligt utrymme blir Filecoins leverantörer av datalagring. Eliminera således det pålitliga partiets inflytande på marknadspriserna. Dessutom eliminera risken som följer med centraliseringsrisk.

Vad är Filecoin (FIL)?

Filecoin är byggd och utvecklad av Protocol Labs. Det grundades 2014 av Juan Bennet. Han är också grundaren av Protocol Labs.

Hur Filecoin fungerar

Bildkrediter: Filecoin (FIL)

Om protokollaboratorier

Protokolllaboratorier är ett team av forskningsorienterade individer. De är specialister inom utvecklingen av peer to peer-teknik. Teamets utmärkta meritlista ger innovationerna en enorm fördel.

Protokollaboratorier är teamet bakom; Multiformater, IPDL, Coinlist, libp2p och IPFS. Filecoin har hävstången från innovationerna. Speciellt IPFS som hittills har en solid peer-peer filöverföring och lagringsinfrastruktur. En pekare till hur stark en grund som Filecoin bygger på.

Dessutom tar teamet blockchain-upplevelsen till bordet. Teamet har vuxit till ledare i kryptoversen. De har lång erfarenhet av utveckling och distribution av öppen källkodsteknik. Förutom all erfarenhet förstår laget också kodbaserna för andra blockchain-tekniker. Kunskapen är avgörande för tillväxt och potentiella framtida partnerskap.

Innan Filecoin ICO arbetade teamet med en budget på mindre än 3,5 miljoner dollar. Sedan hände ICO och ändrade företagets förmögenheter.

Filecoin (FIL) ICO

vad är filecoin vision

Bildkrediter: Filecoin

Vi börjar med fakta; hittills har ingen ICO någonsin varit lika framgångsrik som Filecoin (FIL) ICO. ICO samlade upp till uppemot 257 miljoner dollar.

Den 10 augusti 2017 öppnade protokollaboratorier ICO för allmänheten. Inom en timme stängdes ICO-webbplatsen. Vid stängningen hade Filecoin ICO samlat in 275 miljoner dollar inklusive 52 miljoner dollar före försäljningen.

ICO var öppen för investerare enligt den amerikanska förordningen. Och enligt reglerna betyder det då individer med 200 000 dollar i inkomst eller en massiv nettovärde på 1 miljon dollar. Följaktligen motreaktionen från många medlemmar i samhället som kände att Filecoin skar ut de små investerarna.

ICO såg stora partnerskap med investerare; zk Capital, Unique Square Ventures, June Fund, Winklevoss Capital, Andreessen Horowitz och mycket mer.

Viktigt att notera, Filecoin (FIL) ICO handlade inte om tokens. Det finns inga tokens som finns ännu. Därför sålde Filecoin tokens som Simple Agreement for Future Tokens (SAFT). Efter lanseringen av Filecoins genblock, kommer tokens att finnas tillgängliga.

Så, hur utgör protokollaboratoriet de små investerarna i Filecoin-communityn?

Tokenallokering

Protocol Labs Team har lagt fram en omfattande tokenallokeringsplan. Planen är att se till att varje medlem i samhället skördar. I planen kommer det att skapas och utbetalas av 30% av tokens vid Genesis. Av de 30% går 10 procent till investerarna, 15 procent till teamet på protokolllaboratorier och 5 procent till Filecoin-stiftelsen.

Gör din matte. Det finns återstående 70%. De 70% är belöningen för Filecoin gruvarbetare. Och systemet kommer att erbjuda belöningen. En gruvarbetare tjänar belöningen för att kopiera filerna på tokens.

Hur Filecoin fungerar

Du går med i samhället. Efter att ha gått med i Filecoin-communityn väljer du filen som ska lagras i nätverket. Sedan betalar du en liten avgift för att filen som begärs att laddas upp ska listas på Filecoin-börsen. Systemet försöker sedan söka efter lägsta möjliga bud för dig. Gruvarbetare som har tagit bevis för replikering och bevis för rymdtid placerar buden.

När Filecoin-nätverk har hittat budet krypterar det data. Sedan skickar Filecoin den till olika punkter i lagringsnoden. Blockkedjan registrerar sedan platserna. Blockchain-posten är känd som tilldelningstabellen. Klienten tilldelas sedan den privata nyckeln för filen. Betydelse när de tillhandahåller den privata nyckeln kommer de att kunna komma åt filerna.

Vad är Filecoin: Filecoin Mining

Så snart Genesis-blocket släpps kommer gruvdrift att vara möjligt. Filecoin-communityn kommer att bestå av klienten, lagringsgruvaren och hämtningsgruvaren. En gruvarbetare kommer att köpa en hårddisk som gör det möjligt för dem att bryta Filecoins datalagringsutrymme.

Cirkulering av gruvbrytare

 • Löftar utrymme till Filecoin-nätverket
 • Lagringsgruvarbetare får sedan beställningar från lagringsmarknaden
 • Nätverket förseglar beställningarna
 • Lagringsarbetare bevisar sedan att de är engagerade i att lagra filerna

Hämtning av gruvcykel

 • Miner får order från hämtningsmarknaden
 • Miner skickar bitarna som hämtats till klienten

Gruvarbetare är skyldiga att tillhandahålla några bevis för att försäkra nätverket av;

 • Ansvar och offentlig verifierbarhet
 • Sekretess
 • Återhämtningsbarhet
 • Integritet och incitamentskompatibilitet.

Bevis för replikering och bevis för rymdtid

Filecoin-nätverket kräver att lagringsleverantörerna försäkrar klienterna om lagringsutrymme. För att uppnå detta genererar lagringsleverantören proof-of-replication och proof-of-spacetime. Bevisen hjälper gruvarbetare, eller snarare lagringsleverantörerna att granskas av nätverket.

Filecoin-marknaderna

Som på alla marknader dikteras marknaden av utbuds- och efterfrågan. Av denna anledning finns det två marknader – lagringsmarknaden och hämtningsmarknaden. Gemenskapens medlemmar, både klienten och gruvarbetaren, sätter priser och släpper dem till respektive marknad. Gruvarbetaren hittar sedan den ordning som passar hans behov och de kommer att initiera processen peer-peer.

Lagringsmarknader

Dessa marknader fungerar mer eller mindre som Storj eller Sia. Alla kunder med extra hårddiskutrymme kan hacka den här marknaden. Filecoin-nätverket använder sedan detta utrymme för filer. Nätverket lagrar informationen i små krypterade delar.

Hämtningsmarknader

Hämtningsmarknaden är en unik marknad för Filecoin. Marknaden sticker ut i den meningen att de är snabba, har låg latens och behöver hög bandbredd. En gruvarbetare i detta utrymme belönas för att vara den snabbaste för att få klienten filen.

Båda marknaderna riktar sig till de medelstora företagen. Här är de två anledningarna till varför;

 1. Stora företag är för centraliserade. Därför kommer de i huvudsak att gå tillbaka till centralisering. Således förråda målet med Filecoin att decentralisera datalagring.
 2. Små operatörer är opålitliga. Den överhängande risken för opålitlig anslutning för att stödja nätverket. Dessutom gör risken för otillräckligt lagringsutrymme dem till en dålig matchning.

Det interplanetära filsystemet (IPFS)

Vi kan inte prata om Filecoin utan att prata om IPFS. IPFS är den teknik som Filecoin-nätverket bygger på. Har du hört talas om https? Om ja, vill IPFS ersätta det systemet. IPFS-utvecklare ser kryphålen som lämnas av https och vill försegla dem.

Ta till exempel beroendet av centrala instanser och webbadresser för att hämta data. IPFS eliminerar behovet av webbadresserna för datainhämtning. Mer spännande med IPFS-systemet är att det har slående egenskaper för att adressera och replikera filer baserat på innehåll.

Således är IPFS en utmärkt innovation av Juan Bennet. Dessutom vinner Filecoin på IPFS-framgångarna. Att vara utvecklaren av båda projekten är samma man som kunderna är säkra på att projekten är väl förstådda.

Men kritiker är ute efter att ifrågasätta hur de två systemen kommer att samordna sig fredligt. Utvecklarna har en tydlig plan för hur de två kommer att förbli oberoende av varandra.

Vad är Filecoin i typer av kontrakt

Det finns två kontraktstyper i Filecoin-nätverket; Smarta kontrakt och dataspecifika kontrakt, filkontrakten. Här är en uppdelning av kontrakten lite mer i Filecoin-sammanhanget.

De smarta avtalen

För alla kryptoentusiaster är dessa ett känt namn. De är de primära kontrakt som blockchain-tekniken bygger på. Bitcoin, Ethereum och andra Altcoins utnyttjar smarta kontrakt för att genomföra sina mål. I Filecoin möjliggör smarta avtal användarnas community att skriva kontrakt. Kontrakten validerar bevisen, lagrar och hämtar data och spenderar Filecoin-token.

Liksom de flesta blockchain-tekniker använder Filecoin smarta kontrakt eftersom de förutspår decentraliserade namngivningssystem, tillgångsspårning och massförsäljningsplattformar. Smarta kontrakt hjälper till att uppnå dessa.

Filkontrakten

Filkontrakten är specifika kontrakt för Filecoin. De tillåter användarna att ange villkoren för vilka de erbjuder tjänster. Du kan till exempel kontrakta gruvarbetare direkt. När du har en gruvarbetare som du vill hjälpa till med dina uppgifter kan du gå bort från marknaden och kontrakta gruvarbetaren direkt. Filavtal utökar också mandatet så att du kan ha en komplex funktion. De komplexa funktionerna är som att skapa funktioner för att tillåta datauppdateringar hela lagringsperioden.

Förhållande till andra Blockchain-system

Filecoin förutser behovet av ett annat system. Av denna anledning har protokollaboratorier skapat integrationssystem där Filecoin kan arbeta med andra blockkedjor. Företaget planerar att överbrygga klyftan med låg lagringskapacitet till mycket höga kostnader som tillhandahålls av andra blockchain-system. System som Bitcoin, Ethereum och Tezos kommer därför att använda Filecoin för att tillåta överbrygga det gapet.

Även team har integrerat Filecoin med andra system. Precis som Filecoin arbetar med Zcash för att skicka förfrågningar om att lagra data i sekretess.

Väntande problem på Filecoin

Filecoin är en modig, innovativ idé som syftar till att decentralisera datalagring. Men vissa mekanismer är ännu inte så tydliga och kräver lite strykning. Här är en höjdpunkt;

 • Hämtningsmarknaden hämtar data för kunder. Det finns dock ingen mekanism för att bekräfta att gruvarbetaren har tagit bort data. Således är klienterna osäkra på att de är de enda som har uppgifterna.
 • Det finns osäkerhet i sekretessen. Kunder är med rätta rädda för att gruvarbetare kan kryptera data. Det finns inga mekanismer för att säkerställa att data alltid är i sitt krypterade tillstånd under hela lagringsperioden.
 • Mekanismerna för att tillhandahålla adekvata och lämpliga incitament är oklara. Klienten och gruvarbetaren kan båda agera på skadliga sätt. Ett sätt att eliminera ondska är att ha en bra incitamentsplan. Och eftersom utvecklingen av Filecoin fortskrider här är några frågor som du måste ta itu med.

Största utmaningen

Filecoin går emot en tävling gjord av jättar. Lagringsmarknader som Google och Amazon är en betydande konkurrens. Dessa jättar har ett stort försprång genom att de erbjuder upp till 5-15 GB datalagringsutrymme gratis. Detta placerar Filecoin i en missgynnad position eftersom i Filecoin har vilken mängd data som helst en prislapp.

Ändå fungerar problemen som följer av centralisering och den fortsatta förekomsten av decentralisering för Filecoin.

Slutsats

Filecoin (FIL) är den största ICO hittills. Samla 257 miljoner dollar på 60 minuter. ICO-beloppet kommer huvudsakligen från investerare enligt definitionen i den amerikanska förordningen. Detta är bara en indikation på hur mycket tro investerarna har på blockchain-teknikens potential.

Filecoin pågår. Och efter att Genesis-blocket släppts kommer tokens att finnas tillgängliga. Samhället kommer då att kunna utnyttja lagrings- och hämtningsmarknaderna som erbjuds av blockchain.

Det finns många utmaningar och mekanismer att räkna ut. Men teamet bakom Filecoin blockchain har flera framgångar. Därför skapar förtroende för klienterna och gruvarbetarna att allt kommer att räknas ut.

Genom alla dessa finns det några speciella fakta. Filecoin blockchain-tekniken är en revolutionerande idé. Marknaderna för datalagring och hämtning är enorma för en stor överraskning.

Hitta mer information om deras hemsida och följ deras Twitter.

* Ansvarsfriskrivning: Artikeln ska inte tas som och är inte avsedd att ge någon investeringsrådgivning. Påståenden som görs i denna artikel utgör inte investeringsråd och bör inte tas som sådana. Gör din egen forskning!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map