Nybörjarhandbok: Vad är EOS Blockchain?

EOS är en blockkedjebaserad, decentraliserad plattform som syftar till att utveckla och stödja applikationer i industriell skala. Systemet har utvecklats av Dan Larrimer och det liknar väldigt mycket Ethereum. Efter att ha etablerat sig bland de 10 bästa kryptovalutorna efter marknadsvärde är den tillgänglig för handel och investering på eToro-plattformen.EOS BlockchainEOS grundläggande funktion är att tillhandahålla lättanvända verktyg för att utveckla dApps och möjliggöra omedelbara transaktioner och erbjuda skalbarhet. EOS har revolutionerat marknaden på grund av två viktiga orsaker som:

 • Det syftar till att ta bort transaktionsavgiften helt.
 • De bygger en kapacitet för att genomföra miljontals transaktioner per sekund.

EOS har arbetat med att föra in alla funktioner i olika tekniker till en plattform som är lätt att använda för användaren och stärker blockchain-ekonomin.

Funktioner i EOS Blockchain

 • Parallell bearbetning – Parallella, snabbare transaktionshastigheter och mer skalbarhet när du använder plattformen.
 • Decentraliserat operativsystem – Utvecklare kan bygga sina applikationer på EOS blockchain med hjälp av EOS-mynt. Mynten används inte, bara beviset för deras innehav är nödvändigt för att kunna använda EOS-resurser. Det hjälper också apputvecklare att kommunicera med varandra.
 • En konstitution – Varje block som bryts har en uppsättning regler som ska följas av alla som gör plattformen helt decentraliserad.
 • Självförsörjning och utveckling – Den nuvarande modellen ger 5% inflation för att utveckla nätverket vidare.
 • Låg latens – Minst möjlig latens med en smidig körning av DApps.

Hur EOS Blockchain fungerar

EOS liknar väldigt mycket Ethereum när det gäller att vara värd för dApps och förbättra antalet transaktioner som nätverket kan hantera vid en given tidpunkt. Det förbättrar sin position i blockchain-analysen eftersom det ökar skalbarheten. EOS blockchain använder en ny konsensusmodell som heter Delegated-Proof-of-Stake (DPoS) för att förbättra dess livskraft.

Det fungerar på en ägandemodell där användare kan äga och använda resurser som är proportionella mot sin insats snarare än att betala för varje transaktion vilket hjälper till att eliminera transaktionsavgifter. Det hjälper användaren att behålla en viss andel av insatsen och skapa freemium-applikationer. EOS tillåter också sina användare att hyra eller delegera sin andel resurser till andra utvecklare.

Fördelar med EOS

 • EOS levereras med ett fullständigt användarkonton för autentiseringssystem, olika behörighetsnivåer och lokalt skyddad användardata. Återställning för stulna konton och återställning av åtkomst har installerats i systemet.
 • EOS har en extra funktion av serverhosting och molnlagring som hjälper utvecklare att bygga och distribuera applikationer och ladda ner bandbredd från EOS-systemet. Tillgång till analys direkt från EOS och inställning av gränser för specifika applikationer kan användas genom att sätta in EOS-tokens.
 • EOS kan skala till en miljon transaktioner per sekund med konsensus över händelser som fokuserar på transaktioner. Noder verifierar den serie händelser som hittills har inträffat genom detta.
 • EOS-applikationen kräver inte mikrobetalningar av användare för att skicka meddelanden och utföra uppgifter på blockchain. Apputvecklare kan individuellt bestämma sin strategi för intäktsgenerering och transaktionsavgifter.
 • Gemenskapen kan aktivt uppgradera och fixa buggar i applikationer på ett säkert sätt på grund av styrningsmodellen. Denna modell är baserad på blockproducenter som kan kontrollera vilka transaktioner som bekräftas.
 • EOS maximerar prestandan genom att strukturera varje block som hjälper till att skicka och svara på meddelanden och transaktioner inom enstaka block och mellan block.
 • EOS-token-försäljning sker under ett helt år där tokens för den perioden distribueras till bidragsgivare baserat på mängden eter de bidrog med.

EOS: s historia

EOS vitt papper offentliggjordes 2017. Därefter inträffade en rad händelser. En av de viktigaste inkluderar utställningen av EOSIO-engängad applikation Testnet görs den 29 november 2017. Det är också känt som “EOS STAT.” Det är en testmiljö som gjordes tillgänglig för allmänheten.

Låt oss gå igenom dess huvudsakliga händelser en efter en nedan.

 1. 17 maj 2017: A hypotetisk valutatillämpning implementerad på EOS.
 2. 30 maj 2017: Block.one går öppen källa
 3. 10 juni 2017: EOS-token-försäljning smartt kontraktsutkast skapat.
 4. 22 juni 2017: Token Sale för EOS token lanseras. De tillkännagav också en årslång ICO.
 5. 25 juni 2017: EOS startade handel på Bitfinex.
 6. EOS samlade in 185 miljoner dollar på bara fem dagar efter lanseringen av deras ICO.
 7. 14 september 2017: The Gryning av EOS.IO lanseras https://github.com/eosio
 8. 29 oktober 2017: Block.one meddelar att de kommer att investera 1 miljard dollar till projekt byggda på EOS
 9. 4 december 2017: Dawn 2.0 släppt
 10. 7 mars 2018: EOSIO stack-utbytesförslag introduceras.
 11. 21 mars 2018: $ 100 miljoner joint venture mellan Block.one och Finlab AG
 12. 6 apr 2018: EOSIO Dawn 3.0 lanseras
 13. EOS samlar in 4 miljarder dollar.
 14. 2 juni 2018: EOSIO 1.0 äntligen lanseras för allmänheten
 15. 14 juni EOS lever officiellt efter uppnår 15% röstning.

Vem är personen bakom EOS?

Daniel Larimer är personen bakom EOS. Han är en kryptovalutapionjär med erfarenhet av att bygga projekt baserat på blockchain. Hittills har han utvecklat tre framgångsrika projekt. De är Bitshares, Steem och EOS själv. Hans resa började 2014 när han började bygga sin första decentraliserade plattform som kallas BitShares. BitShares är en självförsörjande, självfinansierad och självreglerad plattform som ger ett decentraliserat tillvägagångssätt för finansieringssystemet.

Nästa stora projekt som han arbetade med är Steem. Projektet startade i början av 2016. Det är en blockchain-plattform som ger användarna ett sätt att tjäna pengar på sitt onlineinnehåll. Det är mycket framgångsrikt på den nuvarande marknaden och miljoner användare använder det för närvarande för att tjäna pengar på sitt innehåll.


Hans tredje projekt var EOS. EOS efter den första lanseringen fick stor uppmärksamhet. Den skapades av block.one som utvecklade lösningen bakom den. De fick också bra finansiering i början och fortsätter sin utveckling. Framgången med EOS-plattformen beror på erfarenheterna från Block.one-teamet. De är erfarna när det gäller att bygga blockchain-applikationer. De har också en av de bästa rådgivarna, investerarna och utvecklarna.

Block.one – spelaren bakom EOS

Allt du ser just nu är möjligt av Block.one. De är företaget som byggde EOS från grunden. De släppte också EOS-token för allmänheten i juni 2017. CTO för företaget är också Daniel Larimer, sinnet bakom detta projekt. Som vi redan diskuterade utvecklade han också Bitshares och Steemit. Viktigt att klargöra att plattformen drivs av de 21 Blockproducenterna och inte av Block.one.

Många EOS-applikationer använder för närvarande EOS-nätverk. Ett sådant projekt som gjorde nyheter är Everipedia. Det är en wiki-liknande plattform som använder EOS blockchain-plattformen. Det är decentraliserat, men för vinst. De började planera för integrationen i december 2017. Genom att använda blockchain kommer de att kunna förhindra företag från att blockera information från allmänheten.

Hur man köper EOS Cryptocurrency

EOS kunde köpas och säljas genom utbyte med Bitfinix och Kraken. EOS-token har inget värde och ändå har dess börsvärde korsat många andra kryptovalutor. Den kan lagras i plånböcker som Metamask och MyEtherWallet.

Uppdatering: Viktigt att notera att nu när mainnet har lanserat byttes erc20 ethreum-tokens mot eos mainnet-tokens och kan inte längre användas med erc20-plånböcker som mew eller metamask.

Vad framtiden har för EOS

OS är inte beroende av gruvarbetare utan direkt kopplat till antalet personer som använder det. Det förbättrar dess praktiska användning som valuta och har en ljus framtid. Många marknadsaktörer ser på ett troligt framtida pris på $ 150 år 2020 och har färre risker jämfört med andra kryptovalutor. EOS har sett en daglig topp på 20% och en tillväxttakt på 336,42%. Det förväntas dyka upp som ett formidabelt initialt myntbjudande eftersom skalbarheten gör det mer attraktivt.

Läs mer,

 • EOS VS Ethereum: A Potential Ethereum Killer!

Slutord

Blockera en

I skrivande stund övergår EOS till Main Net. Priset för varje EOS-token är $ 11,04. Det växte enormt under de senaste månaderna. Tillväxten berodde på förväntningen på Main Net-lanseringen. Det priset nådde $ 20 per token innan det stabiliserades runt 11-12 $.

EOS är ett av de mest revolutionerande projekten i dApp-scenariot med spelförändrande funktioner. Teamet bakom utvecklingen av EOS, BlockOne har en bra vision och god erfarenhet och tror på teknik. Tillväxt kan bara vara orsaken till kryptovalutans framgång och ta bort fallgroparna i Ethereum och ersätt den i framtiden med fria och skalbara transaktioner. Så, vad tycker du om dess historia? Kommentera nedan och låt oss veta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map