Nybörjarguide: Vad är Stratis? Blockchain-as-a-Service-plattform

Har du någonsin önskat dig en multifunktionell blockkedja? Blockchain-branschen skapar nya projekt varje dag. Varför inte ha en blockchain tillämplig i alla situationer? Så, vad är Stratis och dess relevans?

Bildkrediter: Stratis

Stratis är ett ambitiöst projekt. De översta platserna i kryptoversen är fyllda med Bitcoin och Ethereum. Men dessa har sina utmaningar och lämnar nya projekt att komma ikapp. En potentiell utmanare för de bästa spelautomaterna är Stratis.

Du kanske har hört talas om ”något-som-en-tjänst”. Stratis är ett utmärkt exempel på utnyttjande av detta koncept. Dess uppfinningsrikedom ligger i de finansiella tjänsterna.

Stratis är mycket outforskad. Hur började det? Vad är laget bakom Stratis? Vad får det att kryssa? Så, vad är Stratis??

Stratis tillåter företag att bygga sina skräddarsydda blockchain-applikationer. Och du kan inte nämna Stratis utan att utesluta Microsofts teknik.

Vad är Stratis: Den djupgående utforskningen

Vad är Stratis historia?

Med lite känd historia grundades plattformen i Storbritannien och lanserades i augusti 2016.

Under sin resa har Stratis mött hicka. En förekomst som kommer att slå dig är Nicolas Doriers avslag och acceptans. Dorier var då en besatt Bitcoin-utvecklare. Unikt är förekomsten dokumenterad för att visa hur Stratis har kämpat för att vara där den är.

De säger ofta när tiden för en idé har kommit, då kommer ingen att stoppa den. Stratis resa har följt denna tanke. Vid en tidpunkt kontaktade Chris Trew, VD för Stratis, Nicolas Dorier för att få hjälp. Tyvärr vände Nicolas honom men fastnade i Bitcoin-utvecklingen.

Chris skulle inte förtvivla. Istället såg Chris en möjlighet. Möjligheten var i miljontals datorer som använde Microsofts språk.Net och C #. Dessutom var en annan motivation att Microsoft hade öppet sourced.Net och C #. Han visste att han skulle nå miljontals affärsdatorer.

Senare såg Nicolas Chris vision, ändrade sig och gick med på att prata med honom. Så i två år arbetade Nicolas för att utveckla en Bitcoin-nod i C #.

Dessutom hade Nicolas ingen kompensation och ingen ordentlig balans mellan livet. Så Chris valde att betala Nicolas för att slutföra Bitcoin-arbetet. I planen skulle Stratis inte bara gynna Bitcoin-samhället utan också sig själv.


Slutresultatet av detta arrangemang var en klon av Nicolas arbete. Specifikt skulle klonen påskynda utvecklingen av Stratis.

Efter lanseringen, låt oss titta på teamet som avancerar och underhåller detta projekt.

Stratis ICO

Stratis ICO lanserades i juni och löpte fram till juli 2016.

Projektet lyckades samla in mer än $ 600 000 på 915 BTC. Detta belopp värderades och utfärdade Stratis-token (STRAT) till 0,0073 USD per token.

Under ICO: s första fem dagar fick investerarna en bonus på 20%. I själva verket minskade bonusen gradvis de senaste 11 dagarna till noll. Ändå hindrade det inte, investerare bidrog med 561 BTC den sista dagen.

Tillsammans med ett utvecklingsmål distribuerade projektet totalt 98 miljoner tokens. Projektet delade 85,7% av STRAT bland investerarna. Men laget behöll de återstående 14,3% för utveckling och utveckling.

För att uppnå den fete som Stratis har, måste den ha ett visionärt och starkt team bakom sig. Låt oss nu titta på vad som är Stratis Team.

Teamet bakom Stratis ?

Chris Trew kommer lätt in i ditt sinne efter att ha lidit ett avslag. Och senare få en inspirerande acceptans. Trots förekomsten måste du fortfarande känna till hans roller och även andra medlemmar.

Så teamet består av:

 1. Chris Trew

Chris är VD och grundare av Stratis. Han har stor erfarenhet av Enterprise IT. Han har tidigare arbetat för toppfinansiella institutioner och juridiska institutioner. På senare tid har Chris haft händerna på Blitz-projektet.

 1. Krushang Patel

Krushang är kommunikationschef. Hans första möte med blockchain var med Bitcoin i slutet av 2013. Denna teknik fascinerade honom till den grad att han har vuxit till att ha en stark tro på blockchain.

 1. Carlton Pringle

Carlton är projektledare. Han är veteran i mjukvaruindustrins frågor. Han fokuserar på att bygga projekt som använder Microsofts teknik. Och så brinner han för C #. Tillfälligt har C # gjort Carlton tillgänglig för Stratis.

 1. Nicolas Dorier

Nicholas är Bitcoin utvecklingsrådgivare. Med stor erfarenhet av Bitcoin-utveckling behöver Stratis sina användbara insikter. Kom ihåg att han deltog i kloning av Bitcoin-nod och därmed accelererade Stratis-tillväxten.

 1. Dan Gershony

Dan är en Stratis-utvecklare. Han är en mjukvaruutvecklare som främst kan C # och.Net. Så dessa färdigheter utsätter honom för förmågor i Stratis utveckling. Dan stötte på blockchain-tekniken 2013. Och har varit en del av den sedan dess.

 1. Pieterjan Vanhoof

Dessutom en Stratis-utvecklare med erfarenhet av.Net-ramverk. Han har varit aktiv inom blockchain-området. Kunder har gett honom i uppdrag att skräddarsy lösningar inom blockchain-sfären. Hans engagemang i branschen har varit genom det första mötet med Bitcoin 2013.

 1. Jeremy Bokobza

Jeremy är också a.Net och C # Stratis utvecklare. Aktivt deltagande i Enterprise Application i mer än tio år ger honom upplevelsen. Hans intresse för blockchain startade 2013. I Stratis arbetade han med Cloud Stratis, Full Node och Wallet.

 1. Benoit Philibert

Användare av Stratis-gränssnittet måste vara bekväma och glada. Benoit är UI- och UX-designer på Stratis. Som topp i sitt område arbetar han för att leverera Stratis-gränssnitt.

Stratis-funktionerna

Låt oss nu veta insidan av Stratis och vad det ger dig användaren.

C # Programmeringsspråk

Stratis är en mjukvaruplattform. Och kom ihåg att laget måste välja ett språk att utveckla Stratis i. Språket är C #.

Ethereum, en gräns i smarta kontrakt, använder soliditet. Ett av hindren för soliditet är att det är komplext att lära sig. Medan laget använde C #, ett mycket pålitligt och välkänt språk.

En fördel med att använda C # är att företag inte vill ådra sig en extra kostnad för att utbilda sina egna utvecklare. Så de använder hellre den redan accepterade och bättre C #.

Därför lanserade Stratis deras utvecklingsram som tillåter programmering i C # och.NET. Därför kan utvecklare använda det enkla och kraftfulla språket.

Bevis på insats

Stratis implementerar Proof-of-Stake-algoritmen. Tidigare i början, Stratis myntade STRAT-tokens med Proof-of-Work.

POWEN var det enda sättet att skapa nya STRAT-tokens.

Med POS skyddas nya block av validerare. Validerarna väljs slumpmässigt av inhemska myntinnehavare i nätverket.

Sekventiellt läggs de till blockchain. I denna process deltar en nod genom att sätta in några av de befintliga medlen för att lösa ett block som liknar ett spel.

POS-algoritmen arbetar för att begränsa en användares validering av nya block med samma värde som antalet mynt de spelar. Så det betyder att om du har fler mynt kan du validera fler transaktioner. Och belöningen är fler mynt.

Nätverket väljer spelare från en pool av noder som har en viss mängd i plånböcker. Att ställa speciella insatsplånböcker behövs.

Proof-of-Stake-metoden ger ett enkelt sätt att få fler mynt. Bitcoin och Ethereum använder den ansträngande POW som gör att priserna stiger. Men POS gör Stratis effektiv och lätt att förvärva.

Tänk på det som att lägga din STRAT i plånboken och bli belönad mer för att lägga dina befintliga mynt.

Smarta kontrakt

Detta är utan tvekan det som finns i blockchain-sfären. Det har betydande fördelar när det används. Och nu vill varje blockchain inkludera detta koncept.

Tack och lov till Nick Szabo har detta koncept också blivit verklighet i Stratis.

Smarta kontrakt möjliggör genomförande av transaktioner utan behov av tredje part.

Alla smarta kontraktsimplementeringar liknar den enda skillnaden i effektiv utveckling. Stratis smarta kontrakt skrivs i C # vilket är vanligt, enkelt och kraftfullt. Detta ger utvecklare lätt tid att avancera smarta kontrakt i Stratis.

En annan fördel är att människor kan skapa system med smarta kontrakt på samma blockchain. Och förekomsten av smarta kontrakt kommer inte att störa den primära blockchain.

Stratis-teamet kommer i en senare version att lägga till stöd för F #. Ett populärt språk inom finanssektorn.

Blockchain-as-a-Service (BaaS)

Stratis implementeras som en tjänst. Det blir därmed en BaaS-plattform. I själva verket är blockkedjorna som körs i nätverket tillgängliga via molnet.

Så för företag finns det inget behov av att ha en fullständig fullständig nod för att få tillgång till deras specifika blockchain. Kanten är att systemet frigör ett företags resurser.

Denna utveckling främjar blockchain-antagandet mellan företag. Företagen utnyttjar den molnbaserade blockchain, smarta kontrakt och applikationer.

Säkra nätverk

Detta är blockkedjornas inneboende egenskap. En twist till den här egenskapen finns för Stratis.

Teamet utvecklade Stratis på Bitcoin. Således har den säkerhetsfördelarna med Bitcoin med sig. Därifrån försöker Stratis mildra Bitcoins brister. Till exempel, med Stratis kan utvecklare distribuera applikationer på Bitcoin.

Prisvärda nätverk

Ökningen av blockchain-utvecklingen är som störst. Det kommer att förbli så under överskådlig framtid eftersom varje enhet verkar ha sin blockchain. Stratis förutser denna insikt.

Som ett resultat har Stratis fördelen att driva både offentliga och privata blockkedjor. Detta möjliggörs med STRAT-token som har inbyggt värde för plattformen.

Det finns en fördel med att ha en privat blockchain. Du kan skapa och anpassa applikationer med hänsyn till dina behov.

Dessutom är det reducerade kostnaderna för att köra hårdvara till mina tokens på grund av Proof-of-Stake.

Distribution med ett klick

En annan bra fastighet för nästan alla nivåer under utveckling. Ditt företag vill inte ta hela tiden försök att konfigurera en blockchain.

Med den här funktionen kommer utvecklaren att använda en blockchain-distribuerare med ett klick. Funktionen lovar ett helt nätverk med ett enda klick. Vem skulle inte vilja ha sådan Stratis bekvämlighet?

Funktionen med ett klick kommer att generera blockchain-källor från moderkedjan. Du kan enkelt distribuera en anpassningsbar sidokedja.

Denna förmåga sträcker sig ytterligare till andra blockkedjor. Du kan distribuera en blockchain till andra plattformar som Ethereum och Bitcoin. Vidare kan funktionerna som erbjuds i de andra blockkedjorna utnyttjas.

ICO-plattform

Tidigare har de flesta ICO: er körts på Ethereum. Och det såg uppblåsthet i nätverket på grund av de många ICO: er som körs på huvudblockchain. Det finns ett nytt och bättre alternativ i Stratis.

I maj 2018 släppte Stratis hela produkten med en rik funktion att använda. Det garanterar distribution på några minuter med hjälp av klicket Distribuera till Azure.

Stratis ICO-plattformen har:

 • Anpassningsbar design som enkelt passar ditt unika varumärke
 • Användning av fiat, BTC, STRAT och andra över 50 ytterligare altcoins
 • Know-Your-Customer-service för att skärma mot penningtvätt
 • Hierarkiska deterministiska (HD) plånböcker för att säkra insamling av medel
 • Gratis användning av ICO-plattformen som minskar de höga kostnaderna för publikfinansiering

Plattformen förbättrar användarupplevelsen drastiskt för både ICO-emittenter och bidragsgivare – Chris Trew, VD Stratis

Effektiviteten på Stratis ICO kommer att se till att företag använder den och i sin tur orsakar större trafik. Således en fördelaktig ökning av värdet på STRAT-token

Sidkedjor

Ytterligare blockkedjor som människor distribuerar på Stratis är privata sidokedjor. De tillåter anpassning genom att utnyttja föräldrarnas blockchain-egenskaper. Dessutom kan du också göra uppdateringar till din sidokedja utan att påverka de andra.

I juni 2018 släppte Stratis Federated Sidechains Alpha.

Företag kommer att kunna distribuera sin sidokedja. Sidkedjefunktionen har:

 • Anpassningsbara sidokedjor med flexibla funktioner som konsensus, blockstorlek och integritet
 • Skalbar blockchain
 • Tvärkedjetransaktioner mellan Stratis moderkedja och sidokedjorna

Teamet arbetar med en senare release för att möjliggöra smarta kontrakt på sidokedjor.

Projektet har markerat den aktuella funktionen med en testmiljö. Teamet kallar miljön Apex. Testningen har visat att Apex interagerar med huvudkedjan på ett sömlöst sätt. Och användare kan prova detta med TSRAT och TAPEX mynttransaktioner.

Sidkedjor ger ett sätt att snabbt tillhandahålla, sandlåda och distribuera en skräddarsydd blockchain skräddarsydd för specifika företagsprocesser – Chris Trew

Integration av Fiat gateway

Denna funktion är designad i Stratis från början. Finansinstitut kommer att överföra värde som accepteras av vanliga konsumenter. Det överförda värdet kommer att vara föremål för skadlig volatilitet.

I slutändan kan företag njuta av det bästa från båda världar med efterlevnad i policyn. Således kommer företagen att ha transaktionshastighet, kostnad, transparens och valutastabilitet.

Breeze Wallet

Breeze-plånboken syftar till att öka den ekonomiska integriteten för användare av Stratis och Bitcoin. Plånboken lägger till TumbleBits innovationer.

Dessutom finns det Full Block Secure Payment Validation-systemet för integritetsförbättringar.

Projektgruppen utökar också Stratis Financial Privacy-protokollet. Protokollet säkerställer ett pålitligt och decentraliserat protokoll i blockchain och sidokedjor.

TumbleBit valdes efter flera överväganden eftersom:

 • Transaktioner är länkbara och privata
 • Säker: Ingen kan stjäla betalningar – alltså den opålitliga egendomen
 • Den är kompatibel med bitcoins protokoll
 • Trustless exchange som ett säkert utbyte av Bitcoin-STRAT-par

Förhållandet mellan Stratis och Bitcoin kommer att se en tillströmning av Stratis-användning från Bitcoin-gemenskapen. Den kommer att förvandla denna plånbok till standardplånboken för användning inom de två kryptosamhällena.

Masternoder

Stratis masternodes vid en oundviklig punkt i branschen. Blockchain kommer att tillhandahålla användbara tjänster samtidigt som tjänsterna är decentraliserade och manipuleringssäkra. Det tidiga genomförandet är Breeze Privacy Protocol. Men det finns förväntningar utöver tjänster.

Funktionen masternode innehåller:

 • Live Masternode körs på Microsoft Azure
 • Stöd för Service Discovery Protocol konfigurerar för att köra Breeze privacy Protocol
 • Verifieringsfunktion för säkerheter som kräver att operatören har 250000 STRAT i övervakad adress som stimulerar leverans av lämpliga resurser som krävs av nätverket.

Masternodfunktionen levererar en resistent förändring för reklam och upptäckt.

Segwit Ready

Även om det är kontroversiellt kan den här funktionen enkelt aktiveras. Utvecklarna byggde den inom Stratis-kodbasen.

Det är en viktig funktion för att öka transaktionshastigheter. Det uppnår hastigheterna genom att dela upp en transaktion i två sektorer. Och det tar bort upplåsningssignaturen. Den lägger vidare till signaturen som en ny struktur i slutet av transaktionen.

Stratis identitet

Stratis-utvecklingen föreställer sig identitetshantering. Ett krav för reglering av kryptovalutor har varit motivationen för detta koncept.

Som svar på det har Stratis byggt en applikation för identitetshantering i KYC. Och appen validerar din identitet en gång och senare, bara intyget behövs. Ansökan är ett partnerskap mellan Stratis och Escalate Group.

Applikationen körs på Stratis med Proof-of-Concept. I själva verket är identiteter en oföränderlig huvudbok som kan delas med andra.

Observera att inga personuppgifter kommer att delas utan ditt föregående tillstånd.

Unikt utnyttjar appen Microsofts affärslösningar. Och det här är de uppkomna fördelarna:

 • Sociala konton, e-postmeddelanden och anpassade ID används
 • Det finns stöd för öppna standarder och alla plattformar
 • Säkerhet och skalbarhet garanteras
 • Marknadsföring av ditt varumärke med en vit etikettlösning
 • Du kan anpassa identitetsupplevelsen

De har iOS- och Android-appen. Men Android-appen finns som en beta.

Stratis sociala ansvar?

Stratis Academy

Socialt ansvar är en aspekt som Stratis tittar på. Det vill säga, Stratis vill hjälpa det omedelbara samhället.

Stratis öppnade dörrar till deras akademi. Målet med akademin kommer att vara ett nav där utvecklare lär sig. Utvecklare kommer att lära sig ovärderliga färdigheter relaterade till blockchain-teknik.

Navet är online just nu. Det finns som ett bibliotek med innehåll som täcker grunden för blockchain. Dessutom har den inlärningsmoduler för enskilda funktioner på Stratis-plattformen.

Läromaterialet är ordnat i kapitelformat för vart och ett av Stratis produktserbjudanden.

Forms of Stratis Token Acquisition

Stratis marknad

Enligt CoinMarketCap har varje STRAT ett värde på $ 2,70. För närvarande är börsvärdet över 250 miljoner dollar.

Med potentialen för enorm tillväxt kan du luta dig att förvärva den. Men frågor om gruvdrift och köp av det kommer att sväva i dig.

Nu lär du dig hur du får det.

Är brytning möjlig?

I början var gruvdrift möjlig på Stratis. Men från och med nu används POS-algoritmen. Därför kan du inte bryta. Du kan snarare sätta dina befintliga mynt för att få mer.

Kom ihåg att satsa innebär att du håller mynt i din plånbok. Och blockchain kommer att belöna dig i form av intresse. Eftersom staking hjälper till att säkra nätverket täcker systemet räntan till 0,5-1% per år.

De befintliga mynten predisponerar dig för att ha förvärvat dem genom tidigare köp.

Så, hur köper man?

Hur man köper Strats

Du kan köpa STRAT på etablerade kryptobörser som:

 • Bittrex
 • Binance
 • Poloniex
 • GDAX
 • Gemini

På börserna är den gemensamma parförteckningen med Ethereum och Bitcoin. Detta betyder då att du måste byta ut din fiatvaluta mot antingen Ethereum eller Bitcoin.

Den förvärvade etern eller BTC byts sedan ut mot STRAT.

När du har dina Stratis-tokens måste du använda eller lagra dem beroende på din strategi. Lagring beror på dina önskemål. Här är alternativen:

 • Electrum – Stratis plånbok
 • Stratis-QT plånbok för staking
 • Breeze plånbok
 • Ledger Nano S plånbok (hårdvara för maximal säkerhet)

Stratis vägkarta

Stratis-vägen är full av ambitiösa funktioner och produktutgåvor. Några av funktionerna pågår medan andra har lyckats släppa fullständiga versioner.

Här är listan över deras färdplaninformation:

Bildkrediter: Stratis

Teamet har släppt den fullständiga versionen av:

 • ICO-plattformen har släppts helt
 • Stratis Identity iOS-app
 • Stratis Academy med samhällssektionen

Teamet arbetar med:

 • Full Node och dess GUI i Mainnet betaversion
 • Stratis Identity Android-app i betaversion
 • Sidkedjor i alfa-release
 • Breeze Privacy Protocol i Mainnet Beta-release
 • Smart kontrakt i alfa-release

De är inte begränsade till de funktioner som anges. Teamet kommer att vilja se till att Stratis är enastående och kopplar som den bästa blockchain. Så se upp för nya funktioner eftersom deras färdplan är baserad på årets kvartal.

Stratis partnerskap

I krypten måste versprojekt samarbeta med andra för att öka inflytandet. Stratis har hanterat ovärderliga partnerskap i Escalate Group, Gluon, C # Corner, Beyond Global Trade och Earth Twine.

Stratis-Earth Twine-partnerskapet skapar en dedikerad blockchain för dataspårning av den internationella skaldjursindustrin. Systemet inkluderar även SPARKL. Ger också medel för spårning av data för IUU-efterlevnad.

Beyond Global Trade handlar inom tillverkning. Det finns i Kina, Singapore, USA och Taiwan. Så, engagemanget med Stratis var värd för deras ICO på plattformen.

Tillsammans med Stratis kan vi ytterligare optimera processer, bekämpa förfalskningar och förbättra förtroendet för handeln. – Peter Chin, grundare och VD Beyond Global Trade

Stratis konkurrenter

Tävlingen om Stratis finns i Ethereum, Ark, Lisk och Rise.

Lisk är utan tvekan den största direktkonkurrenten till Stratis när det gäller att erbjuda sidokedjor. Till skillnad från Stratis är Lisk dock skrivet i JavaScript. Blockkedjorna är också offentliga och använder den delegerade Proof-of-Stake (DPOS).

Ark och Rise är också konkurrenter till Stratis. De stöder inte bara flera språk bortom C # utan även sidokedjor. De använder också DPOS som är potential för centralisering och attacker.

Slutgiltiga tankar

Stratis-plattformen är i sig stor potential.

STRAT som en token har nått all-time-high på cirka $ 20. Detta visar att laget har lagt stora ansträngningar för att avancera Stratis.

Dessutom använder den verkliga världen Stratis. Applikationerna inkluderar tillhandahållande av medicinsk forskning, internetlogistik och fintech-lösningar.

I BaaS-nischen har Stratis mycket att erbjuda i möjlig nära framtid när utvecklingen fortsätter.

Hitta mer information om deras hemsida och Twitter.

* Ansvarsfriskrivning: Artikeln ska inte tas som och är inte avsedd att ge någon investeringsrådgivning. Påståenden som görs i denna artikel utgör inte investeringsråd och bör inte tas som sådana. Gör din egen forskning!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map