Nybörjarguide: Vad är NXT? Andra generationens Blockchain-plattform

Så medan många av er har börjat utforska kryptovalutorna och digitala mynt, växer blockchain-tekniken snabbare än man någonsin kan föreställa sig. Även om Bitcoin, Ethereum och Ripple har majoriteten av marknadsvärdet, finns det några kryptovalutor som lyser upp med ny teknik, idéer och innovation. Och NXT, kryptovalutan 2.0 är en av dem. Men vad är NXT?

Nxt – äga dina data, kontrollera ditt namn, filer, IP, tillgångar, handel, budget, frihet och värld

Lanserades i november 2013, NXT är ett betalningsnätverk och en öppen källkodkryptovaluta som skapades av den anonyma programutvecklaren BCNext.

NXT är ett avancerat blockchain-nätverk som är byggt för att förbättra funktionaliteten hos stigande kryptovalutor som Bitcoin, Ethereum och mer. Problemen i samband med populära kryptovalutor är skalbarhet och effektivitet.

Skalbarhet- Beviset för arbete i Bitcoin saktar ner eller begränsar den hastighet med vilken transaktionen sker i ett nätverk vid varje given tidpunkt.

Effektivitet: Effektivitet är den process som krävs för att verifiera transaktionerna. För närvarande finns det en enorm mängd kraft och elektricitet som håller Bitcoin-nätverket korrekt. Så om transaktionsvolymen ökar kommer användningen av kraft också att öka samtidigt.

NXT är känt som den första blockchain som introducerar bevis på insatsprotokoll för att nå enighet för transaktioner. (Det finns en statisk tillgång på pengar och kommer inte med någon gruvprocess, som Bitcoin.) POS har potential att hantera antalet transaktioner och löser problemet med effektivitet.

Vad är NXT-plattform?

Bildkrediter: NXT

NXT skiljer sig helt från andra 1300 kryptovalutor och är kodad från grunden i JAVA. Tillsammans med detta kommer det också med de olika begränsande komponenterna som gör det till ett mycket säkert nätverk från buggar och hackare.

Det syftar till att helt revolutionera styrnings-, crowdfunding- och finansteknikindustrin genom att inte bara tillhandahålla NXT-kryptovalutan utan också ge dem tillgång till blockchain och teknik associerad med den.

Det ger användarna fullständig frihet att skapa egna applikationer.

NXT har också en integrerad Asset Exchange-funktion, marknadsplats och ett meddelandesystem som kan användas av användare för att skapa nya valutor inom systemet.

NXT: s historia

Idén att lansera NXT kom först ut bitcointalk.org när det grovt tog upp 21 Bitcoins för finansiering.

Den 28 september 2013 skapade en Bitcointalk.org-medlem en forumtråd som tillkännagav lanseringen av NXT som en “andra generationens kryptovaluta” och bad om små donationer för att bestämma fördelningen av initiala insatser. Insamlingen avslutades den 18 november 2013 och blocket publicerades den 24 november 2013.

Blocket avslöjade att det hade distribuerat 1 000 000 000 mynt till de 73 intressenterna i samma förhållande som deras ursprungliga bidrag. Den fullständiga källkoden kom ut 2014, och sedan dess har många handlare och utvecklare utvecklat ett intresse för NXT.

Senare den 9 november 2015 startade Farla Web media ett projekt på NXT Asset Exchange. Och 2016 lanserade NXT en hel serie smarta transaktionsmallar.

NXT-nätverket körs framgångsrikt i sex år, har ett starkt team och en grund.

Funktioner i NXT

För att bättre förstå vad som är nxt, låt oss granska kärnfunktionerna i blockchain-plattformen.

De fem huvudfunktionerna i NXT inkluderar:

  1. Tillgångsbyte: Precis som andra kryptovalutor är NXT Asset Exchange grundläggande peer to peer-programvara som möjliggör decentraliserad, snabb och funktionell handel. Men det eliminerar behovet av att skicka tillgångarna till den utländska verksamheten och har också potential att få det stora utbudet av investeringar gjort.
  2. Monetärt system: Det kom upp i version 1.4.8 och är ett system som låter dig göra och handla de tokens som kallas valutor. Valutorna i det monetära systemet används för handel inom systemet och även utanför NXT-kärnan.
  3. Datamoln: NXT Data Cloud är känt som det decentraliserade datalagringssystemet. Den registrerar alla NXT-transaktioner och lagrar också användardefinierad En av de viktigaste funktionerna är att NXT-blockkedjan är en permanent post som gör det möjligt för juridiska register som certifikat och kontrakt att vara fasta i den.
  4. Röstsystem: NXT-omröstningssystemet tillåter valutahållarna att rösta på ett kryptografiskt bevisat sätt. Det möjliggör också skapandet av enkla omröstningar och låter transaktionerna fungera på användarens godkännande och avslag.
  5. Kontokontroll: Med kontokontrollfunktionen kan du skapa ett konto som bara kan göra en transaktion med godkännande av specificerad innehavare och tillgångar. Det förbättrar också kontosäkerheten och ser till att endast de specifika personerna har tillgång till medel.

Alla Nxt-funktioner är tillgängliga via Nxt-kärnklienten och med nästa API.

Hur fungerar Nxt?

Nxt arbetar med den process som kallas Smide. Det förlitar sig på transaktionsavgiften som det får från plattformen för att belöna gruvarbetarna.

Minimiavgiften för alla Nxt-transaktioner är 1 Nxt. För att starta måste en användare köpa Nxt-mynt. När de har köpt myntet måste de ställa in en plånbok och installera den på din dator. Skicka myntet till plånboken och låt det springa och smida för nätverket.

Användarna kan också tjäna polletter genom att handla för fiat och kryptovalutor.

Nxt-produkter och verktyg

Nxt Blockchain-plattform

Det är en öppen plattform som erbjuder dig ett brett utbud av saker, som du kan göra med en blockchain. NXT levereras med ett imponerande utbud av funktioner som redan finns i programvaran.

Med tiden gick Nxt-utvecklarna upp som Jelurida (Netherland-baserad start). För användare som inte hade blockchain som ett alternativ, erbjuder Jelurida dem licensen för den privata versionen av Nxt-programvaran. Och för de öppna projekten finns det ett blockchain-skapande kit som gör det möjligt för projektägare att lansera ny blockchain baserat på koden.

Utvecklarna hade IP-rättigheterna för tekniken och fattade beslutet att skapa en efterträdare till Nxt, känd som Glöd.

Ardor Blockchain-plattform

vad är Ardor NXT

Bildkrediter: Ardor

Det är efterföljaren till Nxt-programvaran som behandlar alla problem inom blockchain. Enligt Jelurida är det ett ekosystem där spelarna kan interagera med varandra. Dessutom är det precis som Nxt och körs som en offentlig programvara med öppen källkod.

Ardor kommer inte att ersätta Nxt men det kan eller kanske inte existerar tillsammans med det.

Ignis är den första barnkedjan (en lätt blockchain som möjliggör självdistribution av din egen blockchain) på Ardor som hjälper till att minska uppblåsthetsproblemen genom att låta data skära bort på en planerad tid.

Andra NXT-verktyg inkluderar – Prisomvandlare, Blockchain Explorer, Asset Exchange Översikt, Nxt Stats och Rösteröversikt.

NXT-token

Det finns två typer av Nxt-tokens, nämligen kryptovalutorna Assets och Monetary System. Dessa tokens representerar allt inklusive idéer, lager, fastigheter, obligationer, råvaror och allt du föredrar. Även idéer också!

Användarna kan använda dessa tokens för att ansluta den verkliga världen från den digitala sömlöst. Du kan också distribuera rösträtt genom dessa mynt också.

Kommer Nxt att vara nästa superkryptovaluta?

Nxt har sett olika möjligheter och har också kommit med lösningarna för att lösa de utmaningar som blockchain-tekniken står inför. De har skapat olika applikationer, verktyg, produkter och har också fortsatt att bryta grunderna med Jelurida.

Den senaste versionen har också aktiverat plug-in-systemet och multisignaturfunktioner för klienten. Och med utvecklingen av Ardor och Ignis kan vi fortfarande hålla koll på kryptovalutan.

Men som alla andra kryptovalutor är dess exakta framtid osäker som någonsin. Men medgrundare och verkställande direktör för Jelurida, Lior Yaffe säger:

“Var säker mina vänner; NXT har en ljus framtid, den har funnits i nästan fyra år och kommer att finnas länge. ”

* Ansvarsfriskrivning: Artikeln ska inte tas som och är inte avsedd att ge någon investeringsrådgivning. Påståenden som görs i denna artikel utgör inte investeringsråd och bör inte tas som sådana. Gör din egen forskning!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map