Nybörjarguide: Vad är NEO Blockchain?

Neo Blockchain kallades tidigare som AntShares (ANS) grundades av Erik Zhang och Da Hongfei år 2014. Neo beskrivs ofta som Kinas Ethereum. Det är en öppen källkod Blockchain, vilket innebär att den uppmuntrar till samarbete och bidrag från utvecklare runt om i världen. De pilotar något som kallas smart contract 2.0 och det kan definieras som flerspråkig kontrakts kompilator, det betyder att det inte spelar någon roll att du kör i Java.net eller C Sharp, det kommer att översätta allt detta till ett inbyggt smart kontraktspråk. På detta sätt har Neo tillgång till världsutvecklare utan att de behöver lära sig något nytt. Utvecklare från alla delar av världen kan skapa smarta kontrakt i den. Så kallas kryptovalutan ofta som ‘Ethereum-Killer’.

Neo Blockchain Consensus Algorithm

En av de mest kontroversiella sakerna i Crypto-rymden just nu är hur man löser transaktionen. Det finns två dominerande typer av konsensusmekanismer som kallas Proof of Work (PoW) och Proof of Stake (PoS). PoW kräver mycket el men PoS kräver mycket mindre el jämfört med PoW för att validera noder. Ett av de största problemen i PoS är att det lider av risken för kedjesplit, här är en jämförelse mellan PoW och PoS.

Neo blockchain använder Delegated Byzantine Fault Tolerance alternative (DBFT). Det kan stödja upp till 10 000 transaktioner per sekund. Denna typ av konsensusmekanism har den lägsta elförbrukningen och eliminerar risken för kedjesplittring. Därför kan systemkörningarna av DBFT-konsensusmekanismen inte gå i två olika kedjor.

NEO Typer av poletter

Neos ekosystem har två typer av tokens:

 1. Neo ursprungligen namngiven som AntShares
 2. Gas ursprungligen benämnd som Antcoins

Neo-kryptovaluta är inte delbar i bråk som andra kryptovalutor, så den minsta mängd Neo som en individ kan hålla är 1 Neo. Gas är delbart i fraktioner så minsta mängd gas är 0,00000001. Gas-tokens fungerar som transaktionsavgifter här, så om någon transaktion görs måste användaren betala en viss mängd gas-tokens. Närhelst en användare håller Neo-token i sin officiella Neo-plånbok får användaren Gas-tokens som utdelning. Det finns ett fast utbud av dem båda som är 100 miljoner.

Språk som är kompatibla med Neos smarta kontrakt

 • Python / Ruby
 • JavaScript / Java / TypeScript / Kotlin, Eclipse
 • C # / C ++ / GO / VB.Net / F #, Visual Studio

NEO Digital tillgång och digital identitet

Tillgångarna som finns i form av elektriska data med förmågan att programmeras kallas digital tillgång. Neo hjälper till att ha den digitala tillgången i en decentraliserad miljö som är säker och fri från alla typer av risker som drabbas av i den centraliserade miljön.

Det finns två former av digital tillgång: globala tillgångar och kontraktstillgångar.

Digital identitet är en typ av identitetsinformation för en person eller organisation som är i elektronisk form.

Neo blockchain-identitetsverifiering kommer att göras av:

 • Fingeravtryck
 • Röst
 • Användning av ansiktsdrag
 • SMS
 • Andra metoder

Därför inkluderar Neo smart ekonomi kombinationen av tre saker, digital tillgång, digital identitet och smarta kontrakt.

Andra NEO-funktioner

 • NeoX
 • NeoFS
 • NeoQS

NeoX möjliggör tvärkedjad interoperabilitet och den är vidare uppdelad i två delar som heter:


 • Protokoll för utbyte av kedjor över tillgångar
 • Kedjedistribuerat transaktionsprotokoll

NeoFS är fillagringsprotokoll som använder Distribuerad Hash Table (DHT) -teknologi. NeoFS analyserar data genom filinnehåll istället för filsökväg. Filerna distribueras och lagras i många olika noder så de stora filerna är uppdelade i datablock med fast storlek. På detta sätt kan filer med låg tillförlitlighetskrav lagras och nås nästan gratis. NeoFS kan kombineras med digital identitet så att digitala certifikat som används av digitala identiteter kan skickas, tilldelas och återkallas utan den centrala servern för att hantera dem så att de gamla blocken kan återställas i framtiden.

NeoQS eller Neo Quantum Safe finns det ingen risk att hackas av kvantdatorer. Ethereum och Bitcoin använder ECC och det finns risk för att hackas av kvantdatorer eftersom sådana datorer kan lösa ett stort antal nedbrytningsproblem. Kvantdatorn har inte förmågan att snabbt lösa kortaste vektorproblem och närmaste vektorproblem som anses vara mest säkert.

NEO Token Distribution

Det maximala utbudet av Neo-tokens är 100 miljoner, vilket är uppdelat i två delar. Under ICO distribuerades 50 miljoner token till anhängarna av Neo.

Den andra delen av 50 miljoner tokens var låst i ett år som används för långsiktig tillväxt och stöd för Neo-projektet. Framtidsplanen för denna 50 miljoner token:

Totalt antal poletter Ändamål
10 miljoner Används för att motivera utvecklare och rådsmedlemmar
10 miljoner Används för att motivera utvecklare i ekosystemet
15 miljoner Används för att korsinvestera i andra blockchain-projekt
15 miljoner Behålls som beredskap
 • Den årliga användningen av NEO får i princip inte överstiga 15 miljoner token.

Statligt stöd

Kina ligger framför alla andra länder när det gäller att standardisera blockkedjan. De ersätter all annan teknik med blockchain. Kina utvecklar sin egen kryptovaluta som ska användas i centralbanker.

Grundare av Neo Blockchain Da Hongfei blev inbjuden till en konferens som hölls av den kinesiska regeringen för att diskutera blockchain-teknik. Evenemanget fick titeln “2017 Trustworthy blockchain convention.” Den här tillställningen syftar till att främja blockchain i Kina. Det betyder att Neo är på rätt väg för den kinesiska regeringen. Så detta ökar människors intresse för Neo-ekosystemet. I Kina använder de för närvarande Neo blockchain för att kartlägga verkliga tillgångar. Neo har till och med ett riktigt starkt partnerskap och en av det är Microsoft.

Lär dig varför NEO kan vara den starkaste kryptovaluta 2018?

Läs mer om NEO dApps Ecosystem

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map