Nybörjarguide: Vad är Monero?

Vad är Monero? Monero är en bästa säkerhetskryptovaluta just nu. Det är privat och säkert. Detta betyder också att det är spårbart.

När Bitcoin först släpptes löste det decentraliserade valutaproblemet. Människor kan nu skicka bitcoins utan att förlita sig på en centralbank. Det var dock begränsat på många sätt. Det är därför vi säger Bitcoin som första generationens blockchain. Det löste till exempel inte problemet med spårbarhet. Om du känner till någons bitcoin-adress kan du spåra hela deras online-transaktioner genom att använda någon av bitcoin-blockchain-upptäckarna.

Vad är Monero (XMR)?

För att lösa samma problem släpps Monero. Monero döljer alla transaktionsdetaljer inklusive avsändare, mottagare och det belopp som överförs. Denna anonymitet kan hjälpa till att göra blockchain till en bättre plats.

Monero är också öppen källkod, och vem som helst kan bidra till koden. Det stöder också gruvfunktioner som används för att driva nätverket. Gruvarbetarna belönas för att ha bidragit till nätverket. Gruvstöd ASIC-drivna chips.

https://getmonero.org/media/Monero_Promo.m4vhttps://getmonero.org/media/Monero_Promo.m4v

I dagens artikel kommer vi att utforska Monero för mer information. För att få en bättre förståelse kommer vi att gå igenom punkterna nedan.

  1. Monero Origins
  2. Monero-funktioner
  3. Hur fungerar det?

Låt oss komma igång utan dröjsmål.

Monero Origin

Monero började sin resa 2018. Den är byggd med CryptoNote, ett applikationslagerprotokoll. Protokollet används för att driva decentraliserade valutor. Monero är ganska lik Bitcoin, men det skiljer sig åt i implementeringen. Arbetet började med Bytecoin, men det gick inte. Nästan 80% av mynten publicerades. För att lösa problemet bestämde laget sig för att dela det och ge det namnet “Bitmonero.” Det ändrades senare till Monero.

Teamet som arbetar bakom innehåller sju kärnmedlemmar, 48 utvecklare, tre medlemmar i gemenskapen och tre forskningslaboratorier. Vill veta mer? Kolla in Monero lagsida.

Monero-funktioner

För att få en bättre förståelse för Monero måste vi gå igenom dess funktioner en efter en.


1. Fullständig kontroll

Med Monero har du fullständig kontroll över din valuta och dina transaktioner. Monero är också privat vilket innebär att ingen vet vad, när och hur du får din kryptovaluta.

2. Fungibel

Det är en av de viktigaste funktionerna i Monero. Utan fungibilitet kanske Monero inte är lika effektiv som andra kryptovalutor. Så vad betyder detta? Det betyder att det kan bytas precis som dollar. Om du till exempel lånar $ 100 från någon kan du returnera dem $ 50 en gång och resten till $ 25 eller bara $ 10 varje gång.

Detta innebär att du kan återvända med en dollar av olika värden utan problem. Monero är också fungibelt. Det bygger på nackdelarna med Bitcoin. Bitcoin-användare måste alltid vara försiktiga med transaktionerna. Som kan spåras kan det ge dig problem. Om en användare till exempel använde den för olagliga aktiviteter och sedan överförde lite Bitcoin till dig, kanske värdet inte är detsamma. Du kan också få onödig uppmärksamhet från myndigheter och döda hela idén om anonymitet och decentralisering.

Monero gör det bra och se till att ingen vet om ditt mynt transaktionshistorik. Det är en enorm funktion!

Andra viktiga funktioner som Monero stöder är dynamisk skalbarhet, ASIC-kompatibilitet, flera tangenter och så vidare.

Hur fungerar sekretess i Monero?

Den viktigaste fördelen med att använda Monero är dess integritetsfunktion. För att uppnå det använder den ringsignaturer och smygadresser. Låt oss försöka förstå dem nedan.

Ringsignaturer: Ringsignatur används för att säkerställa att avsändarinformationen inte avslöjas. För att få det att fungera blandas avsändaridentiteten inom en grupp. När den digitala signaturen har genererats från en slumpmässig användare i gruppen blir den användbar. Detta säkerställer att identiteten för användaren som signerade inte avslöjas.

Nu kombineras ringsignaturen med avsändarens kontonycklar. Nu blandas de igen med den offentliga nyckeln, vilket gör den unik. Genom att göra allt detta hålls avsändarens identitet privat.

Smygadresser: Precis som avsändaren måste mottagaridentiteten också skyddas. Det görs med hjälp av smygadresser. Det skyddar både avsändar- och mottagaradress.

Slutsats

Enligt börsvärdet är Monero för närvarande 12: e på marknaden. Den har vuxit kraftigt de senaste åren och ser stark ut. Så, vad tycker du om Monero? Kommentera nedan och låt oss veta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map