Nybörjarguide: Vad är Hashgraph? Ett Blockchain Killer-alternativ

Det finns en rolig sak med teknikvärlden – bättre teknik råder alltid! Oavsett hur mycket effektiv eller bra teknik som är nyare kommer teknik att ersätta den förr eller senare. Blockkedjor och kryptovalutor kan vara relativt ny teknik men då är den tio år gammal. Med tanke på blockchain-bristerna var det ganska säkert att ny teknik snart kommer att krossa den. Således kom berättelsen om Hashgraph – utmanaren som utmanar kungen! Dagens ämne – vad är Hashgraph?

Historien om Hashgraph: början

Redan 2008 kämpade världen mot en av historiens största ekonomiska krascher. Människor gick i konkurs, företagsimperier gick sönder och jobb blev knappare för varje dag. Världen kämpade. Folk började ifrågasätta systemet – det mycket ekonomiska systemet. Bitcoin tog ställning mot banköverherrarna och föreslog en värld utan banker och finansiella organisationer.

Bitcoin blev snart den nya drömmen. Blockchain-tekniken som detta system arbetar med lyfte först ögonbrynen. Men idén kom till att vara solid varje gång. Sedan kom Ethereum med deras andra generationens krypto-ekosystem. Världen försöker fortfarande smälta decentraliserade appar (DApp) och DAO.

Men djupt inne visste alla att det fanns några allvarliga brister i systemet. De erkände bara det inte eftersom charmen med blockchain-teknik gjorde deras bedömning partisk.

vad är Hashgraph? Ett Blockchain-alternativ

Bildkrediter: virvlar

Något måste göras! Förmodligen CTO och medgrundare av Virvlar, Leemon Baird tänkte exakt på samma sätt. Swirlds har äran att vara grundaren av Hashgraph. Hashgraph är allt som en blockchain är men bättre, mycket bättre!

Vad är Hashgraph?

I en enda fras är Hashgraph en riktad akrylgraf. Låter för mycket gibberish? Du kan kalla det en digital storboksteknik som antar skvallerbegreppet om skvaller och virtuell röstning.

Hashgraph löser många problem som en blockchain har. Jämfört med blockchain är Hashgraph det

  • Snabbare
  • Mer säker
  • Rättvisare

Du kan ringa Hashgraph den nya generationens blockchain. Det Hashgraph kan bevisa dess värde och äkthet för det vanliga, det kan helt enkelt köra om blockchain-tekniken!

Men människor har rapporterat en sårbarhet för konsensus timing den 2 juni 2018. Så, människor bör fortfarande hur resan av Hashgraph fortsätter.

Hur Hashgraph-tekniken fungerar?

Så nu vet du vad som är Hashgraph. Men hur är tekniken bättre? Hashgraph-tekniken beror på skvallerprotokollet. Tja, få tekniken, du måste känna den verkliga effekten av ett skvaller i verkliga livet.

Har du någonsin varit i en situation där din vän har berättat ett rykte om någon? Det är ett ganska vanligt scenario. Det finns en rolig sak med dessa scenarier, dessa rykten sprids till och med snabbare än någon form av kommunikationsmedium. Det är en karaktär av mänsklig kommunikation.

På samma sätt, i Hashgraph-nätverket får noder meddelanden från andra noder. Noderna skapar sedan en händelse och registrerar händelsens hash. Medan ett block i en blockkedja har två identifierare – blockets hashnummer och föregående blockets hashnummer. I Hashgraph-noder finns det fyra identifierare – nodens hashnummer och tidigare noder, hashnummer för den senaste händelsen som noden skapade och hashnummer för den senaste händelsen den fick.

Så med dessa två ytterligare hashnummer kan det enkelt spridas bort från informationen i nätverket precis som skvaller. På grund av att ha sådana egenskaper, Hashgraph kan hantera 250 000 transaktioner per sekund. Även de snabbaste blockkedjorna kan utföra 10 000 transaktioner max.

Varför är Hashgraph en bättre Blockchain-teknik?

Jag har sagt många gånger att Hashgraph är en bättre teknik än blockchains. Men varför? Det finns tre grundläggande skäl

1. Skalbarhet

Det största problemet med blockkedjorna är att de är extremt flyktiga och att du inte kan skala dem. Så det tappar överklagandet. Hashgraph, å andra sidan, är skalbart och minskar risken för gaffel.

2. Säkerhet är prioriterat

Den asynkrona bysantinska feltoleransen (ABFT) är den starkaste av feltoleranserna. Hashgraph-konsensus bygger på denna teknik. Det gör systemet mer robust mot cyberattacker.

3. Strömsparare

Du behöver inte slösa bort din makt för att få en liten mängd bitcoins här. Eftersom det inte finns någon konsensusalgoritm för gruvdrift behöver du inte slösa bort befogenheter nu.

Slutsats

Så jag hoppas att du har svaret på – vad är Hashgraph? Vad tror du? Kommer Hashgraph att bli nästa stora surr? Vi kan inte vara säkra. Tekniken låter riktigt bra. Det är dags att se om det är så bra som det hävdar att det är!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map