Nybörjarguide: Vad är ERC20?

Om du följer Ethereum kanske du har hört talas om “ERC20.” Det är nära relaterat till ICO: er som fortsätter att hända hela året. I dagens artikel kommer vi att fokusera på att besvara en av de berömda frågorna, “Vad är ERC20”

Startups, särskilt dra nytta av ERC20-token. Många nystartade företag lyckas också samla in miljoner dollar genom token-försäljningen. Det är dock inte fokus för vår artikel. Vi är här för att förstå hur ERC20 fungerar och dess roll i Ethereum blockchain.

Vad är definitionen av ERC20?

ERC20 definieras som standardprotokollet för utfärdande av tokens i Ethereum-nätverket. Den fullständiga formen av ERC20 är “Ethereum Request for Comments.” Enligt de officiella källorna reglerar protokollet tokens på Ethereum blockchain. Suffixet “20” används endast för att representera det unika förslags-ID: t.

Om du inte har hört talas om Ethereum rekommenderar vi att du läser “Historien om Ethereum.”

Den främsta anledningen till att ERC20 blev så populär är det faktum att det förvandlade hur blockchain fungerar och fungerar. Runt ERC20 ser vi och avstår från en marknad som har vuxit snabba och bundna under det senaste året eller så. Fram till dess det släpptes fanns det ingen standardisering av hur DApps kommer att fungera. Med lanseringen vet marknaden hur man släpper, underhåller och implementerar tokens som fungerar på plattformen utan några begränsningar.

Utvecklare använder ERC20-token för att utveckla sitt projekt. Det är ett sätt att tokenisera deras projekt och samtidigt ge dem ett sätt att samla in pengar till sitt projekt. ICOs är processen att släppa ditt projekt till publiken i förväntan om att människor kommer att finansiera det och köpa projektets token.

Allt är möjligt tack vare ERC20. Från standardisering till implementering spelar den en viktig roll. Det har utan tvekan överkommit nackdelarna med Bitcoin-nätverket.

Samförhållandet till HTTP-protokollet

ERC20 är varken en programvara, en lösning eller kod. Det är ett standardprotokoll precis som HTTP. Det reglerar tokeniseringen och säkerställer att den tekniska specifikationen för tokens uppfylls. Om en token inte uppfyller standardiseringen kommer den inte att kallas ERC20-token. Om den gör det kan den kallas “ERC20-token.”

För att säkerställa att den fungerar som avsett innehåller den grundläggande funktioner. Om de väsentliga funktionerna inte implementeras klarar det inte standardiseringstestet. Detta innebär att det inte kan handlas eller noteras på börser också. Låt oss titta på funktionerna nedan.

Funktioner i ERC20

ERC Token Standard

Alla tokens som skapas behöver inte ha sin blockchain. De kan trivas på Ethereum blockchain, och det är det som gör ERC20 så lovande och användbart.

6 Nyckelfunktioner i ERC20

Sex viktiga funktioner driver ERC20. De bestämmer total leverans, avsändare, ersättning, överföring, godkännande och mottagare. Alla dessa funktioner är viktiga och får varje symbol att dra nytta av de sex viktiga funktionerna. För närvarande är ERC20 i utkast. Detta innebär att de kan ändras eller förbättras i framtiden.

Fördelar med ERC20-standarder

Det finns många fördelar med ERC20-standarderna. Det gör det möjligt för utvecklare att utveckla DApps på Ethereum blockchain. Det hjälper också till att effektivisera hela standardiserade processen. För att få en bättre bild, låt oss lista fördelarna nedan.

  1. Tokenimplementering blir lätt för utvecklare.
  2. Det finns ett standardprotokoll att underhålla och följa.
  3. ERC20-tokens erbjuder hög likviditet.
  4. Smarta kontrakt säkerställer att transaktionerna är riskfria.

I skrivande stund finns det för närvarande 80 000 ERC20-tokens. Alla kör på Ethereums blockchain. Några av de populära tokens inkluderar EOS, TRX, VeChain, etc..

Läs mer,

  • Topp 10 mest populära DApps att följa 2018
  • Vad är en Airdrop? 5-stegsguide för att ta emot gratis token

Slutgiltiga tankar

ERC20 är ett av de bästa blockchain-protokollet. Det styr tusentals tokens på Ethereum blockchain. Det är också utvecklarvänligt. Vem som helst kan skapa en ERC20-token och släppa den på blockchain. Det mest använda fallet med ERC20-tokens är av startups. De använder det för att samla in medel genom ICO. Förväxla dock inte tokens med kryptovaluta. De är olika. Kryptovaluta har i allmänhet sin blockchain. Till exempel Litecoin, Bitcoin, etc..

ERC20 kan också definieras som ett sätt att utveckla verktygstoken för en DApp. Alla dessa dynamik leder till problem om du är en investerare och vill hålla koll på dig själv. Så vi rekommenderar att du är försiktig när du investerar i eventuella tokens. Korrekt forskning kan spara dig värk senare!

Så, vad tycker du om ERC20? Kommentera nedan och låt oss veta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map