Nybörjarguide: Vad är DigixDAO (DGD)? Äg ditt guld på det coola sättet!

Unika blockchain-tekniker är sällsynta idag. De flesta av projekten använder bara blockchain som en enkel ursäkt för att skapa nya tokens och dra nytta av de stora fonderna.

Endast ett fåtal utvecklare tänker på folket och skapar en stabil plattform som kan göra saker mycket mer hanterbara. Bland alla namn förvånade DigixDao mig verkligen redan från början. Blockkedjan tycktes vara underskattad jämfört med den enorma nytta den har.

Så, vad är DigixDAO?

Det är ett vackert system för att genomdriva ägande, i detta speciella fall är det ägande av guld!

Innan vi går vidare med min “vad är DigixDAO” -guide, låt oss se varför den verkställer på guld snarare än något annat.

Varför guld?

För att lära oss mer om DigixDAO måste vi ta ett steg tillbaka och titta närmare på själva guldmarknaden.

För närvarande är den nuvarande uppskattningen av den totala guldförsörjningen värd 8 biljoner USD! Guld har funnits i generationer och kommer fortfarande att råda i framtiden som en stabil resurs.

Guld och kryptovalutor går hand i hand. Du kan snabbt tänka på dem som liknande tillgångar eftersom båda har ett begränsat utbud, och du kan spara dem till värde. Guld har dock funnits länge och vi vet precis hur mycket det finns.

Efter denna långa tid är priserna också riktigt stabila, vilket ger en pålitlig investering. Det kan dock vara en mycket riskfylld investering också på grund av alla bedragare och överdrivna avgiftssatser. Några av bankerna har till och med en specifik policy att lagra guld och att lagra det i huset är faktiskt inte så säkert.

Även om du kan lagra det i en bank på ett säkert sätt måste du betala en rejäl avgift.

Nu när du handlar om marknaden för guld, låt oss gå vidare med den här guiden.


Håll dina guld på ett smart sätt

Bildkrediter: Digix

Vad är DigixDAO: A Safe Heaven for Gold?

DigixDAO: s främsta mål är att skapa en ny kryptovaluta enbart backad av Gold själv. DigixDAO är faktiskt en Digix Decentralized Autonomous Organization (DAO) där en grupp människor patrisierar för att odla Digix Global Ecosystem.

Dessa deltagare köpte också DGD-tokens vid sin första massförsäljning.

Dessa tokeninnehavare kommer att vara ansvariga för att fatta beslutet relaterat till denna gemenskap. För att delta får de belöningar baserat på deras val och röstning. Belöningarna är mestadels DGX-tokens.

Dessa symboler representerar också 1 gram guld. Att använda guld som tokens hjälper till att stabilisera marknaden och lägger mycket värde på kryptovalutorummet.

Med detta sagt betraktades bitcoin alltid som det digitala guldet, men nu ökar andra tävlingar på marknaden.

Vad är DigixDAOs specialitet?

DigixDAOs främsta specialitet är att det skiljer sig från traditionella investeringsalternativ. Systemet med Digix syftar till att ge möjlighet att tänka på att digitalisera processen. Detta gör att du kan få prioritet snarare än företaget som helhet.

Dessutom ser DigixDAO till att använda stabiliteten på guldmarknaden och lägga till extra likviditet. När du tar hand om bullion kan det bli ganska utmanande att byta det mot pengar.

Med hjälp av DigixDAO kan du enkelt avveckla det och låta andra investerare använda det dagligen utan att oroa sig för dess fysiska säkerhet.

Distribuera DGX-token: Bevis på tillgången

För att distribuera alla dessa tokens som representerar guld, använder DigixDAO en viss typ av protokoll som kallas Proof of Asset (PoA). Inspelningen av tillgången sker på Ethereum blockchain. PoA-tillgångskort är nästa på raden härifrån.

Vad är DigixDAO DGX-token

Bildkrediter: Digix webbplats

Men hur certifierar de tillgångskorten?

Tja, de använder en unik digital signatur från kortets enheter. Kortet innehåller förvaringskedjan, namn, depå, leverantör, revisor. De certifieras vidare med hjälp av inköpsbevis, vilket inkluderar kvitton på insättningar som laddas upp i systemet.

Processen är ganska komplicerad, men de gör det perfekt. Deras leverantör är för närvarande ValueMax, som ligger i Singapore just nu. Företaget är certifierat och äger London Bullion Market med sina certifierade guldstänger.

Revisorn är Bureau Veritas Inspectorate kontrollerar kvantiteten och kvaliteten på varje enskild guldstång som lagras för DigixDAO.

Deras säkra hus i Singapore kan lagra mer än 30 ton guld. Men DigixDAO planerar att utöka detta i framtiden för sina användare.

Beviset på tillgångskort innehåller:

 • SKU för guldstången
 • Kvitto
 • Depåbevis
 • Revisionshandlingar
 • Tidsstämpel för att skapa kort
 • Digitala signaturer (kedja av vårdnad)
 • Förvaringsavgifter
 • Barns serienummer

Vad handlar DigixDAO om DGX Token All About?

Nu vet du hur guldstängerna förvaras i en säker anläggning. Låt oss se hur DGX-tokens kommer att bli. Smarta kontrakt skapar alla DGX-tokens. Det smarta avtalet tar emot data lagrade i PoA-kort och baserat på att det genererar DGX-tokens för 1 gram guldstång.

Om smarta kontrakt får ett 200 g PoA-kort skulle det generera 200 DGX för användaren och sedan skicka det till sin Ethereum-plånbok..

Det betyder att DGX-token aldrig kan ha ett bråkvärde, det kommer alltid att representera 1 g guld och kan reduceras till 0,001 g.

Guld på blockchain

Bildkrediter: Digix webbplats

Tydligen kommer tokens att kräva vissa avgifter. Du måste betala för att lagra och säkra guldet. Ytterligare 0,60% avgiftsavgift och 0,13% transaktionsavgifter tillkommer på DGX-tokens.

DigixDAO tar dock ingen lagringsavgift från dig för det första året. Därefter måste du betala upp serviceavgifterna.

Du kan också vända denna process. Så nu kan du få 1 g guldstapel från dina DGX-tokens. För det måste du skapa ett PoA-kort från dina DGX-tokens och sedan använda kortet för att få guldstaplarna.

DGX-tokens serverar bara två saker; den ena är att företaget vill göra guld mer tillgängligt och det andra är att avveckla processen.

Låt oss nu se, vad handlar det om DigixDAO: s DGD-symbol??

DGD-token

DGD-token ger dig extra befogenhet över systemet. Du kommer att kunna bestämma hur DigixDAO-medel kan fördelas. Du kan också aktivt hantera eller delta i alla förslag som skickas till DigixDAO.

Tja, det finns några förvirringar angående belöningspoängen. Först uppgav Digix inledningsvis att de skulle ge DGX-tokens som belöningar för DGD-medlemmars deltagande. Men efter ganska upprörd förklarade de att det inte var en passiv inkomstkälla.

Vad är DigixDAO DGD-token

Bildkrediter: Digix

Istället får de reducerade DGX-priser eller minskar lagringsavgiften för sina redan existerande DGX-token.

Denna del rensas dock fortfarande inte. Ingen kan säga hur mycket rabatter de tar för att få DGX-tokens som belöningar.

Viktiga funktioner i DigixDAO

En av de viktigaste funktionerna eller fördelarna med DigixDAO är att investera i det; människor kan faktiskt investera i guld. De flesta människor investerar i guld för sin stabilitet på marknaden. Men lagringsprocessen kan göra det svårt.

Med hjälp av DigixDAO kan de effektivt utnyttja denna situation genom att investera i guld utan bekymmer. Med andra ord är DigixDAO ansvarig för att diversifiera kryptovalutor och ge dem faktiskt fysiskt värde för att hjälpa människor.

Vad är DigixDAOs historia?

Digix startade i Singapore redan 2014 och efter bara två år släppte DGD-tokens. DGD-tokens distribuerades genom en betydande massförsäljning som varade i en månad. Digix samlade 5,5 miljoner USD på bara 12 timmar!

Inom denna tid sålde den över 1,7 miljoner DGD-tokens och bevarade 300 000 för sitt team. Vissa köpare som skickade över 15 000 dollar i Ether fick en speciell belöning. Denna investering gjorde det möjligt för dem att skicka in sina förslag direkt till företaget själv.

Efter en tid, 2017, stod DigixDAO inför en helt elak situation. Deras säkerhet bröts och mer än 4000 DGD-tokens blev stulna. Men de fick reda på felet snart och återupprättade sin mark igen.

DigixDao-partnerskap

Bildkrediter: Digix

Under en kris 2018, när alla andra kryptovalutapriser sjönk enormt, var det bara DigixDAO som faktiskt lyckades öka mer än 60%.

Återigen släppte de sina tokeniserade guldinvesteringsmöjligheter för användarna 2018 och tog en betydande risk.

DigixDAO Global Team

Teamet bakom DigixDAO består av grundare. De är Shaun Djie, Anthony Eufemio och Kai C. Chng. Shaun Djie är ledande koordinator för en av de största mötena i Ethereum. Denna mötesgrupp är bosatt i Asien. Han deltar också i projektet “Smart Nation Research” under regeringen i Singapore.

Kai C. Chng är en av de bästa före detta examen från NYU School of Business. Han lämnade en solid transportör för handel med värdepapper för sitt intresse för förtroendet för blockchain-teknik.

Slutligen är Anthony Eufemio examen från USC Viterbi. Han har 18 års erfarenhet av programvaruutveckling, vilket gör honom till den kvalificerade mannen att skapa en blockchain-teknik.

DGD-prisförutsägelse: myntförsörjning

Det cirkulerande utbudet av DGD-tokens är nu 2.000.000, varav 15% är reserverat för utvecklarna av gruppen. Med det sagt, om företaget behöver mer finansiering och alla håller med om det, kan en annan massförsäljning hända.

Priset av DGD-token är nu $ 102,24, och börsvärdet för denna token skulle vara $ 204,480,000!

DGD-tokens-diagram

Bildkrediter: CoinMarketCap

DGX-tokens genereras baserat på efterfrågan och deras valvstorlek. Så det är fortfarande oklart om antalet kan öka i framtiden. Enligt CoinMarketCap är priset på en enda DGX-token nu $ 40,77.

DGX-diagram

Bildkrediter: CoinMarketCap

Det cirkulerande utbudet är endast 42.372 DGX och marknadsvärdet för det är $ 1.727.395!

Om guldprojektet lyckas, planerar de att utöka det till mer ädla metaller och utvidga sitt valv.

Vill du veta mer om DigixDAO?

Framtida projekt av DigixDAO och Roadmap

Om DGX-tokens kan upprätthålla stabilitet precis som guldmarknader, kan det starta en ny revolution på kryptovalutamarknaden. Möjligheterna är definitivt enorma!

 • Ärva rikedom

DigixDAO vill lägga till en unik funktion i sitt system. De kommer sannolikt att lägga till ett arvssystem där du kan överföra din rikedom som lagras i valven till din arving.

Det är en typ av död mans omkopplare. Arvtagaren måste ha en Ethereum-adress. Så om du inte kommer åt ditt Digix-konto under en angiven period kommer allt i det automatiskt att överföras till den angivna adressen.

 • Riktigt guld i spel!

Denna strategi kan vara långsökt, men DigixDAO vill att utvecklare ska använda äkta guld i spel istället för annan valuta i spelet.

 • Escrow-tjänster

Vill du ha Escrow-tjänster? DGX-tokens täckte dig. DigixDAO planerar att lansera detta system snart.

 • Samarbetar med StableCoins

DGX kommer att säkerhetskopiera StableCoins från och med nu. Dai vill skapa en stabil kryptovaluta som bara värderas till $ 1 och förändra blockchain-teknikens gång för alltid. DigixDAO kommer att vara en del av det från och med nu.

 • Utlåningsfonder

Eftersom kryptovalutorna är instabila gör det dem svåra att använda för utlåningsändamål. DigixDAO vill etablera en stabil mark där de kan bygga detta system utan bekymmer.

De planerar också att testa DigixDAO-styrningskontrakt Q2 2018 och sedan lansera sin nya webbplats under tredje kvartalet 2018.

Färdplan för DigixDAO 2017-2018

Bildkrediter: Digix webbplats

Deras tävling

DigixDAO har huvudsakligen två konkurrenter på marknaden. En är GoldMoney. Det är ett annat företag som arbetar med att sälja guld och lagra det säkert för sina kunder. De har redan en stor bransch värt 2 miljarder USD!

Toronto Stock Exchange säkerhetskopierar dem här. GoldMoney ger också sina användares betalkort för att spendera sitt guld! Den enda skillnaden är att de inte använder någon blockchain-teknik och senare i framtiden kan bli föråldrade.

Den andra är Tether, eftersom den fortfarande har titeln för det mest stabila myntet bland alla. Även om jag personligen tror kan DigixDAO springa över sina båda konkurrenter utan att svettas alls.

Köper DigixDAO

Du kan köpa den från större börser som Huobi och Binance. Du måste handla med ETH eller BTC, och båda dessa börser har några bra handelspar för sina kunder.

DGX finns att köpa på Digix-marknaden. Du kan köpa den med Ether.

Hur du lagrar det

Alla plånböcker som stöder Ethereum-tokens kommer att kunna hålla den. Tyvärr har de inte sin egen plånbok för tillfället. Så du måste använda vilken Ethereum-plånbok som helst. Du kan dock försöka lägga MyEtherWallet och imToken för att lagra det.

Slutgiltiga tankar

Hittills bör du veta ”vad är DigixDAO” och hur det kan vara nästa stabila kryptovaluta. DigixDAO vill ta tillbaka de gamla dagarna men på ett annat sätt. En gulddollarbaserad krypto skulle utan tvekan ge stor stabilitet och säkerhet på marknaden.

Låt oss se om det verkligen kan leva upp till våra förväntningar!

För mer information besök deras hemsida, och följ in Twitter.

* Ansvarsfriskrivning: Artikeln ska inte tas som och är inte avsedd att ge någon investeringsrådgivning. Påståenden som görs i denna artikel utgör inte investeringsråd och bör inte tas som sådana. Gör din egen forskning!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map