Nybörjarguide: Vad är ByteBall? Den första dagplattformen

Förändring är oundviklig när det gäller teknik. Detsamma gäller blockchain-teknik eftersom det inte är perfekt. Bitcoin kom men hade många problem associerade med det. Nya blockchain-lösningar som NEO, Ethereum etc. löste emellertid inte den inneboende svårigheten som är förknippad med själva blockchain.

Möt Byteball. Den använder en helt annan rutt jämfört med Bitcoin eller blockchain i allmänhet. Till att börja med ansluter den aktuella datatransaktioner med tidigare. Fantastiskt, eller hur? För att göra det använder den en annan datavetenskapsteknik som kallas DAG (riktad acyklisk graf.) DAG är en struktur som är ansluten som ett nät.

Hur Byteball fungerar?

Som du kanske har förstått nu, Byteball använder inte några block eller blockchain. Transaktioner fungerar som en enhet (även känd som lagringsenheter eller bollar). Dessa bollar ansluter till varandra (inte nödvändigtvis i en rak linje). Låt oss lära oss mer om den riktade acykliska grafen för att få en bättre förståelse.

Directed Acyclic Graph (DAG)

Vad är dag byteball

Bildkrediter: ByteBall

DAG se till att varje förvaringskulor är ansluten till varandra. Det mest spännande med DAG är att varje boll består av hash av tidigare lagringsbollar. Detta gör det möjligt för systemet att bifoga en ny lagringsboll genom att signera de tidigare transaktionshasherna till den nya.

DAG fungerar inte linjärt. Anslutningen görs dock så att framtida hänvisning till någon av bollarna kan göras utan problem.

Användningen av DAG eliminerar problemet helt med blocksystem som används i blockchain.

Det finns många fördelar med att använda DAG. De inkluderar omedelbar bekräftelse, lägre energibörda och transaktionens slutgiltighet.

Kärnfunktioner i Byteball

För att förstå vad Byteball har att erbjuda måste vi gå igenom dess kärnfunktioner. Låt oss diskutera dem nedan.

  1. Atombyte: Atomutbyte används istället för ett centraliserat utbyte. Med atomutbytet finns det inget behov av någon central enhet och sker i allmänhet direkt. Transaktionen kan också misslyckas.
  2. Multisignaturförmåga: Multisignaturfunktion säkerställer att alla transaktioner är säkra. Underskrifter godkänns från flera enheter för ytterligare säkerhet. Det görs precis innan en transaktion äger rum.
  3. Reglerade tillgångar: Reglerade tillgångar ingår också i Byteball. Det betyder att du också kan registrera dina tillgångar hos Byteball. Du måste följa policyerna mot penningtvätt och känna din kund.
  4. Oföranderlig lagring: Uppgifterna som lagras på Byteball är oföränderliga. Det betyder att en transaktion inte kan tas bort eller ändras.

Byte: Byteballs valuta

Låt oss träffa bytes, kryptovalutan som körs på Byteball’s.

Bytes fungerar som ett incitament att lägga till data i DAG. Dessutom genomförde Byteball ingen ICO. Enligt deras webbplats distribuerar de byte och blackbytes genom olika metoder. Till exempel distribuerade de det genom verifieringsbelöningar, remisser eller till och med pengarna tillbaka. Tidigare får Bitcoin-innehavare också en bra bit bitar och svartbyte som inte stoppas. Du kan läsa mer om deras distributionsmodell genom att klicka på länk

Möt BlackBytes: En valuta för mindre spårbara transaktioner

För att lösa problemet med integritet använder Byteball blackbytes. Det är en sekundär valuta. Blackbytes använder säkra transaktioner som förbättrar transaktionernas integritet. Den använder också en peer-to-peer-anslutning.

Användarna får både svartbyte och byte genom distribution. Hittills har användarna redan fått 64,5% av den totala valutagränsen.

Andra viktiga funktioner i Byteball

Byteball är ett utmärkt sätt att växla valuta genom en DAG-graf. Det har flera fördelar nedan.

  1. Integritet: Blackbytes erbjuder integritet genom peer-to-peer-transaktioner.
  2. Flera tillgångsklasser – Vem som helst kan överföra eller lagra olika tillgångar på Byteball och tilldela det ett värde.
  3. Helt gratis distribution – Inga ICO: er görs för att få vinst. Fördelningen sker också i olika faser.
  4. Villkorade betalningar – Villkorade betalningar görs för att säkerställa att vissa kriterier uppfylls innan de begår.

Slutsats

ByteBall är en fantastisk innovation i den nuvarande blockkedjan. Det ger ett alternativt sätt att ha en decentraliserad, integritetsinriktad lösning på blockchain. Så, vad tycker du om det? Kommentera nedan och låt oss veta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map