Nybörjarguide till IOTA Blockchain

Vad är IOTA?

IOTA är en blockchain-lösningsplattform och en kryptovaluta som bildas som Internet of Things. Det skiljer sig från alla andra cryptocoin- eller blockchain-projekt eftersom det inte använder det traditionella blockchain-systemet. Det säkerställer tillämpningen av smarta kontrakt med förmågan att bli transaktionsbränsle. Detta görs med hjälp av maskiner som kombineras till ett nätverk. Med ett marknadsvärde på $ 11 miljarder är det den sjunde största kryptovalutan som finns på kryptomarknaden.

Hur fungerar IOTA?

IOTA använder inte blockchain-teknik som skiljer den från andra populära mynt som Ethereum eller Bitcoin. Tangle log används av plattform baserat på det acykliska diagrammet som är DAG-riktat. När det gäller Ethereum eller Bitcoin används block för att registrera transaktionen som utförs av användaren men i fallet med IOTA Tangle används inga sådana block.

7 funktioner i IOTA

Smarta kontrakt används effektivt och hanteras med hjälp av IOTA. Datorkraften hos de smarta enheterna kan delas i realtid i vilken del av världen som helst med hjälp av ”sakernas ekonomi”. Några andra funktioner som IOTA erbjuder sina användare inkluderar:-

 1. Mikrotransaktioner – Det hjälper till att utföra små transaktioner med hjälp av dess trasselarkitektur. Som ett resultat av denna funktion har nya möjligheter dykt upp för företag och gjort det möjligt för dem att göra affärer med färre transaktionsavgifter.
 2. Dataöverföring – Data överförs med hjälp av Tangle-avsatsen som är kärnfunktionen. Med hjälp av IOTA skapas autentiserade och säkra kanaler mellan enheterna. Uppgifterna är helt manipuleringssäkra och autentiserade via trassel. Detta markerar inget utrymme för angriparna att komma åt data.
 3. Röstning – Det är väldigt enkelt att rösta säkert online. Den använder Internet of Things som möjliggör överföring av data för e-Governance-organisationer som är säkra och säkra.
 4. Maskerade meddelanden – Data utbyts via Tangle med hjälp av MAM (masked messaging) på ett krypterat och autentiserat sätt. Enkelt uttryckt kan vi säga att med hjälp av dina smarta enheter kan du överföra känsliga och värdefulla data med en kvantsäker säkerhet. Precis som radio kan vem som helst dela all information med ett antal parter. För att ta emot den utsända informationen behöver man bara ställa in den specifika frekvensen.
 5. Allt som en tjänst – Det omvandlar allt till en tjänst. Du kan hyra allt i realtid som har ett chip inuti. Till exempel drönare och verktyg. Bortsett från detta kan också beräkningskraft, datalagring, Wi-Fi-bandbredd etc. hyras ut.
 6. Noll transaktionsavgifter – Det tar inte ut några transaktionsavgifter från sina användare.
 7. Inga gruvarbetare involverade – Det är en decentraliserad kryptovaluta eftersom inga gruvarbetare är inblandade i nätverket. De som gör transaktionerna inom nätverket deltar aktivt i samförståndet.

Hur man köper IOTA

I likhet med andra kryptovalutor kan den köpas antingen i dollar eller i utbyte mot andra populära kryptovalutor som Bitcoin eller Ethereum. Eftersom det finns en mängd kryptoutbytesplattformar som redan finns på marknaden är det bästa alternativet att köpa Ethereum eller Bitcoin på webbplatsen som Bitfinex eller Coinbase och konvertera det till IOTA-valutan.

Fördelar IOTA

 • IOTA ger en möjlighet att tillåta mikrotransaktioner tillsammans med operationerna i hög hastighet. Detta är endast möjligt med hjälp av Tangle.
 • IOTA skiljer sig från någon annan vanlig blockchain vilket gör det till ett starkt samhälle eftersom handlarna har full tro på dem.

Nackdelar med IOTA

 • Varje transaktion av IOTA kräver en avgift, även inga tokens behövs för att fullfölja transaktionen bland den distribuerade huvudboken. Beräkningskraft måste användas av användaren för att slutföra transaktionen.
 • För framtida investeringar är det inte ett bra alternativ att överväga som för IOT, IOTA är inte en valuta.

Slutord

IOTA är den första kryptovaluta någonsin som använder Sakernas Internet (IoT). Detta ökar maskinernas förmåga att handla tjänster, varor och information för inkomst. Detta är en intressant vinkel för att använda ett transaktionsfritt nätverk.

IOTA är ett mycket intressant projekt som har en oändlig gräns på marknaden för att visa upp sin potential. IOT kommer att användas i alla möjliga saker från smarta vapen till smarta bilar för att underlätta användarens behov. Eftersom tekniken är skalbar och avgifter mindre, gör den det till ett lovande projekt att antas av ett stort antal handlare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map