Nybörjarguide: Hur man upptäcker ICO-bedrägerier

Om du investerar i initiala mynterbjudanden (ICO) måste du veta att ICO: er är oreglerade, och det har funnits många ICO-bedrägerier redan. Du måste hålla dina hårt förvärvade pengar säkra och investera klokt. I den här artikeln kommer jag att förklara hur man upptäcker ICO-bedrägerier.

Kontrollera uppgifterna för ICO-teammedlemmar:

En transparent ICO med ärliga mål kommer alltid på ett framträdande sätt att visa information om sina projektmedlemmar på deras webbplats. De kommer dessutom att ge referenser till dem i vitboken. ICO: er som betyder verkliga affärer har inget att dölja för dig när det gäller deras projektteam.

Om du inte ser namn, LinkedIn-profiler, Crunchbase-profiler kan du ha upptäckt en bluff ICO. Om du ser dessa, gå igenom deras profiler i detaljer. Ta reda på om de alls har implementerat något anmärkningsvärt blockchain-crypto-projekt. Kontrollera om deras tidigare projekt lyckades implementeras.

Ett projekt riktar sig mot en bransch. Att känna till blockchain är bra, men garanterar inte att teammedlemmarna känner till branschen. Kontrollera deras relevanta branscherfarenhet.

Jag är säker på att du har stött på fall av falska sociala medieprofiler med höga följare. Tyvärr för skrupelfria företag är det enkelt att skapa falska sociala medieprofiler för sina teammedlemmar genom att köpa följare eller använda bots. Om du hittar ICO-teammedlemmar som kräver hög blockchain-expertis inom sociala plattformar, med ett stort antal följare, kontrollera om de publicerar insiktsfulla innehåll regelbundet. Om ICO-teammedlemmar sällan engagerar sig i sina tusentals följare genom att publicera användbart och intressant innehåll, är antalet anhängare misstänkt!

Kontrollera om de publicerar blockchain-relaterade intressanta artiklar på Twitter, Medium och sådana plattformar. Jag kan inte betona detta mer: bli inte upptagen av snyggt förpackade sociala medieprofiler, gräva djupt och ta reda på om rykte är äkta!

Läs ICO-vitboken noggrant:

En äkta ICO kommer att publicera en original vitbok som tydligt beskriver det affärsproblem de kommer att lösa eller den marknadsmöjlighet de kommer att ta itu med. De kommer tydligt att beskriva sin lösning inklusive teknik, utan att använda onödig marknadsföring och teknisk jargong. Teamet kommer att förklara varför de använder blockchain och varför de planerar en token i första hand.

Om du inte ser någon vitbok eller en med innehåll kopierat från ett annat projekt vet du omedelbart att det är en bluff. Utan ett verkligt affärsproblem att lösa eller marknadsmöjligheter att ta itu med är projektet sannolikt ett system för att samla in några snabba pengar.

Om du hittar för många jargon, har projektgruppen i bästa fall svårigheter att förklara sitt eget affärsfall, eller så har de inte det i värsta fall. Brist på ett ordentligt affärsfall kan indikera att projektet är ett pyramidschema där tidiga investerare belönas med de pengar som senare investerare tar med. Kom ihåg att sådana system är olagliga i många länder!

Om vitboken inte kan förklara varför de behöver blockchain eller en symbol, är det troligt att de kör ICO-vagnen. Ett löfte om stadig uppskattning av symbolen är ett tydligt tecken på en bluff. Nystartade företag står inför många hinder under deras formativa år och ingen av dem kan säkerställa en stadigt stigande vinst.

Var inte en godtrobar investerare som faller för sådana löften. Lär dig att studera ICO-whitepapers, använd den här guiden “Nybörjarhandbok: Hur man kontrollerar ICO-whitepaper”.


Finns det en meningsfull ICO-projektplan?

meningsfull ICO-projektplan

De mest lovande ICO: erna har en funktionell produkt eller en fungerande prototyp, vilket betyder att projektgruppen redan har gjort en betydande utveckling och verkligen behöver medel för att slutföra den. Om ett projektteam ännu inte har en prototyp men har en detaljerad utvecklingskarta och öppen källkod i GitHub för granskning är det också ett bra tecken.

Ett projekt utan utvecklingskarta eller en skissartad har förmodligen inte gjort något arbete ännu. ICO: er är oreglerade, och om projektgruppen försvinner med dina pengar utan att utveckla någonting, kan du inte använda juridiska åtgärder. Om det inte finns något GitHub-arkiv, eller om det är tomt, eller om projektgruppen hävdar att de har sluten källkod, undvik det!

Hur man upptäcker ICO-bedrägerier genom att kontrollera token distribution eller token-sale modalities:

Bokar ICO-teamet för många tokens, för t.ex. 50% av tokens, för utvecklingsteamet? Inget ICO-projektteam bör kräva den mängden token. Något står inte rätt till!

Medan många ICO: er har en privat försäljning av tokens före crowdsale, där några investerare köper en hel del tokens till ett lägre pris, bör det finnas en balans. Om tokenfördelningen visar för högt antal token för privat försäljning är ICO sannolikt en bluff.

Hur är din låsningstid för tokens? Är det för långdraget och långt in i framtiden? Kan projektutvecklingsplanen motivera en så lång avstängningsperiod? Kom ihåg att med en mycket lång utvecklingsplan kan projektet vara väldigt komplicerat och du bör inte investera i sådana projekt även om de är äkta. I värsta fall är en lång spärrperiod utan utvecklingskarta som motiverar det ett tecken på bluff.

Medan vi är föremål för tokens, kontrollera om ICO har ett obegränsat tak. Det betyder att det inte finns något ”hårt lock” och projektet kan samla in obegränsat med pengar! Ingen rationell utvecklingskarta kan motivera det, och du, investeraren, ska hålla dig borta från den ICO!

Så här upptäcker du ICO-bedrägerier med hjälp av kryptosamhället:

Crypto Community-hjälp för att hitta ICO-bluff

Om du är en ny kryptoinvesterare bör du tacka den livfulla och otroligt kunniga kryptosamhället! De finns på Telegram, Slack, Reddit, Facebook, Twitter, LinkedIn och flera onlineforum som BitcoinTalk.

Ett äkta ICO-projektteam engagerar denna gemenskap kraftigt, faktiskt anställer de vanligtvis heltidsgemensamma chefer för att regelbundet interagera med samhället. De gör detta främst för att bygga kryptomiljöns förtroende för sitt projekt. Läs mer om hur communitychefer bygger förtroende för ICO-projekt i den här artikeln “ICO community manager: the role of the role in your ICO”.

Krypto-communityn kan upptäcka en bluff-ICO väldigt snabbt. Många av dem är investerare och de brinner för blockchain. De agerar mycket hjälpsamt så snart de upptäcker en bluff och sprider ordet snabbt! Följ dessa samhällen så lär du känna en ICO-bluff snabbt.

Å andra sidan, om de inte har skrivit något positivt om ett projekt så litar de inte på det än. Du borde inte heller!

Jag har en begäran till dig här. Om du har läst den här artikeln hittills har du en passion för blockchain och crypto, och du vill att utrymmet ska vara rent. Gör en tjänst: om du upptäcker en ICO-bluff, meddela kryptosamhället omedelbart. Informationen hjälper andra investerare att skydda sina hårt förvärvade pengar!

Så här upptäcker du ICO-bedrägerier genom att konsultera användbara resurser:

Traditionella nystartade företag samlar in pengar från Venture Capital (VC) -fonder. Det är en involverad process som involverar många möten och en stor mängd dokumentation. VC är erfarna och de filtrerar bort ovärdiga projekt och bedrägerier. Läs denna jämförelse “ICO vs VC: The Experience Matters” för att veta hur VC: er håller ut Ponzi-system men ICO har inte lyckats med det.

Förbered dig innan du investerar i ICO, det hjälper dig att upptäcka bedrägerier. Jag rekommenderar följande användbara resurser:

  1. För att känna till riskerna från oreglerade ICO: er, läs den här artikeln ”Vad är en ICO: En introduktion till första myntutbudet”;
  2. För att veta hur du kan förbereda dig för en ICO, läs den här “Nybörjarhandbok: Hur man deltar i en ICO?”.

Investera säkert, undvik ICO-bedrägerier!

* Ansvarsfriskrivning: Artikeln ska inte tas som och är inte avsedd att ge någon investeringsrådgivning. Påståenden som görs i denna artikel utgör inte investeringsråd och bör inte tas som sådana. Gör din egen forskning!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map