Nybegynnerveiledning: Hvordan oppdage ICO-svindel

Hvis du investerer i Initial Coin Offerings (ICOs), må du vite at ICO er uregulert, og det har allerede vært mange svindel-ICOer. Du må holde de hardt opptjente pengene dine trygge og investere klokt. I denne artikkelen vil jeg forklare hvordan du kan få øye på ICO-svindel.

Sjekk legitimasjonen til ICO-teammedlemmer:

En gjennomsiktig ICO med ærlige mål vil alltid fremheve detaljer om prosjektmedlemmene på deres nettside. De vil i tillegg gi referanser til dem i whitepaper. ICO-er som betyr ekte virksomhet har ingenting å skjule for deg når det gjelder prosjektgruppen deres.

Hvis du ikke ser navn, LinkedIn-profiler, Crunchbase-profiler, har du kanskje oppdaget en svindel-ICO. Hvis du ser disse, kan du gå gjennom profilene deres i detaljer. Finn ut om de har implementert noen bemerkelsesverdige blockchain-crypto-prosjekt i det hele tatt. Sjekk om deres tidligere prosjekter ble implementert.

Et prosjekt retter seg mot en bransje. Å vite blockchain godt er hyggelig, men garanterer ikke at teammedlemmene kjenner bransjen. Sjekk deres relevante bransjeerfaring.

Jeg er sikker på at du har kommet over tilfeller av falske sosiale medier-profiler med høyt antall følgere. Dessverre, for useriøse virksomheter, er det enkelt å sette opp falske sosiale medieprofiler til teammedlemmene sine ved å kjøpe følgere eller bruke roboter. Hvis du finner at ICO-teammedlemmer krever høy blockchain-ekspertise på sosiale plattformer, med et høyt antall følgere, sjekk om de publiserer innsiktsfullt innhold regelmessig. Hvis ICO-teammedlemmene sjelden engasjerer seg i tusenvis av følgere ved å publisere nyttig og interessant innhold, så er antallet følgere mistenkelig!

Sjekk om de publiserer blockchain-relaterte interessante artikler på Twitter, Medium og slike plattformer. Jeg kan ikke understreke dette mer: ikke bli tatt inn av pent pakkede sosiale medieprofiler, grave dypt og finn ut om omdømmet er ekte!

Les ICO-papiret nøye:

En ekte ICO vil publisere en original whitepaper som tydelig beskriver forretningsproblemet de vil løse eller markedsmuligheten de vil ta opp. De vil tydelig beskrive løsningen inkludert teknologi, uten å bruke unødvendig markedsføring og teknisk sjargong. Teamet vil forklare hvorfor de bruker blockchain og hvorfor de planlegger et token i utgangspunktet.

Hvis du ikke ser noen papir eller en med innhold kopiert fra et annet prosjekt, vet du umiddelbart at det er svindel. Uten et ekte forretningsproblem å løse eller markedsmuligheter for å løse, er prosjektet sannsynligvis en ordning for å skaffe noen raske penger.

Hvis du finner for mange sjargonger, har prosjektgruppen i beste fall vanskeligheter med å forklare sin egen business case, eller de har ikke en i verste fall. Mangel på en ordentlig forretningssak kan indikere at prosjektet er en pyramideplan der tidlige investorer blir belønnet med pengene senere investorer bringer inn. Husk at slike ordninger er ulovlige i mange land!

Hvis whitepaper ikke kan forklare hvorfor de trenger blockchain eller et token, er det sannsynlig at de kjører ICO-vognen. Et løfte om jevn forståelse av symbolet er et tydelig tegn på svindel. Start-ups står overfor mange hindringer i løpet av de formative årene, og ingen av dem kan sikre et stadig økende overskudd.

Ikke vær en godtroende investor som faller for slike løfter. Lær å studere ICO-papirer godt, bruk denne veiledningen “Beginner’s Guide: How to check ICO whitepaper”.

Er det en meningsfull ICO-prosjektplan?

meningsfull ICO-prosjektplan

De mest lovende ICO-ene har et funksjonelt produkt eller en fungerende prototype, noe som betyr at prosjektgruppen allerede har gjort betydelig utvikling og trenger midler virkelig for å fullføre den. Hvis et prosjektlag ikke har en prototype ennå, men har en detaljert utviklingskart og åpen kildekode i GitHub for gjennomgang, er det også et godt tegn..

Et prosjekt uten utviklingskart, eller en sketchy, har sannsynligvis ikke gjort noe arbeid ennå. ICO-er er uregulert, og hvis prosjektgruppen forsvinner med pengene dine uten å utvikle noe, kan du ikke ta lov. Hvis det ikke er noe GitHub-lager, eller hvis det er tomt, eller prosjektgruppen hevder at de har lukket kildekode, kan du fjerne det!

Slik ser du ICO-svindel ved å sjekke distribusjon av token eller salg av token-metoder:

Reserverer ICO-teamet for mange poletter, for f.eks. 50% av tokens, for utviklingsteamet? Ingen ICO-prosjektgrupper skal kreve den mengden token. Noe stemmer ikke!

Mens mange ICO-er har et privat salg av tokens før Crowdsale, hvor noen få investorer kjøper mange tokens til en lavere pris, bør det være en balanse. Hvis tokenfordelingen viser for høyt antall token for privat salg, er ICO sannsynligvis en svindel.

Hvordan er låseperioden din for tokens? Er det for langvarig, og langt inn i fremtiden? Kan prosjektutviklingsplanen rettferdiggjøre en så lang låseperiode? Husk at med en veldig lang utviklingsplan kan prosjektet være veldig komplisert, og du bør ikke investere i slike prosjekter selv om de er ekte. I verste fall er en lang låseperiode uten utviklingskart som rettferdiggjør det, et tegn på svindel.

Mens vi handler om tokens, sjekk om ICO har et ubegrenset tak. Det betyr at det ikke er noe ‘hard cap’, og prosjektet kan skaffe ubegrenset mye penger! Ingen rasjonell utviklingskart kan rettferdiggjøre det, og du, investoren, bør holde deg borte fra den ICO!

Hvordan finne ICO-svindel ved hjelp av kryptosamfunnet:

crypto community hjelp til å finne ICO svindel

Hvis du er en ny kryptoinvestor, bør du takke det pulserende og utrolig kunnskapsrike kryptosamfunnet! De er på Telegram, Slack, Reddit, Facebook, Twitter, LinkedIn og flere nettfora som BitcoinTalk.

Et ekte ICO-prosjektgruppe engasjerer dette samfunnet kraftig, faktisk ansetter de vanligvis heltidsansvarlige for å kommunisere regelmessig med samfunnet. De gjør dette først og fremst for å bygge kryptosamfunnets tillit til prosjektet sitt. Les mer om hvordan samfunnsledere bygger tillit til ICO-prosjektet i denne artikkelen “ICO community manager: the important of the role in your ICO”.

Kryptosamfunnet kan oppdage en svindel-ICO veldig raskt. Mange av dem er investorer, og de brenner for blockchain. De handler veldig hjelpsomt så snart de oppdager en svindel og sprer ordet raskt! Følg disse samfunnene, og du vil raskt bli kjent med en ICO-svindel.

På den annen side, hvis de ikke har skrevet noe positivt om et prosjekt, så stoler de ikke på det ennå. Du burde heller ikke!

Jeg har en forespørsel til deg her. Hvis du har lest denne artikkelen så langt, har du en lidenskap for blockchain og crypto, og du vil at plassen skal være ren. Gjør en tjeneste: Hvis du oppdager en ICO-svindel, må du varsle kryptosamfunnene umiddelbart. Informasjonen vil hjelpe andre investorer med å beskytte sine hardt opptjente penger!

Hvordan finne ICO-svindel ved å konsultere nyttige ressurser:

Tradisjonelle nystartede selskaper skaffer penger fra Venture Capital (VC) -fond. Det er en involvert prosess som involverer mange møter og en stor mengde dokumentasjon. VC-er er erfarne, og de filtrerer ut uverdige prosjekter og svindel. Les denne sammenligningen “ICO vs VC: The Experience Matters” for å vite hvordan VCs holder ut Ponzi-ordninger, men ICO har ikke lykkes med å gjøre det.

Forbered deg før du investerer i ICO, det vil hjelpe deg med å oppdage svindel. Jeg anbefaler følgende nyttige ressurser:

  1. For å kjenne risikoen fra uregulerte ICO, les denne artikkelen “Hva er en ICO: En introduksjon til Initial Coin Offering”;
  2. Hvis du vil vite hvordan du kan forberede deg på en ICO, kan du lese denne “Beginner’s Guide: How to delta in an ICO?”.

Invester trygt, unngå ICO-svindel!

* Ansvarsfraskrivelse: Artikkelen skal ikke tas som, og er ikke ment å gi noen investeringsråd. Krav i denne artikkelen utgjør ikke investeringsråd og bør ikke tas som sådan. Gjør din egen forskning!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map